salonumdaki koltuklarımı sizce nasıl kaplatayım ve duvar rengi ö

aknzcn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
118
3
318
Diğer
ev.webp
ev.webp
IMG_20141122_113355.webp
merhabalar koltuklarımı sizce nasıl kaplatabilirim..ve duvar rengimi de değiştirmek istiyorum...önerileriniz neler
ev.webp

Eklentiler

• IMG_20141122_113551.webp
    IMG_20141122_113551.webp
    263,6 KB · Görüntüleme: 4.755
Son düzenleme:
Halınız çok güzelmiş, onun renleriyle uyumlu bir şekilde kaplatmayı düşünmez misiniz? Salonunuzu canlandıracak renkler kullananız meselai halıdaki hardal rengi ve mavi rengi çok hoş bence.

duvarları halıdaki pembeden, koltukları da halıdaki maviden yaptırırsanız gayet güzel olur

turkuaz olabilir,kaplatırken koltuğu,sırt kısmı düz olsun bence.
kırlentler turkuaz pura olabilir.
koltugun kol kısmındaki yastıklar çok deforme olmuş.aslında o kısmı komple kaldırılsa daha güzel olur gibi.

Tekli koltuklari cicekli yapabilirsiniz. Buyukleri de sade renklerde yapabilirsiniz. Duvar icin de bence duvar kagidi yaptirin Cok zarif duvar kagitlari var.. renk olarak da daha koyu istiyorsaniz vizon olabilir. Ama tay tuyu kaplatin kullanimi , temizligi Cok rahat.. iceri daha civil civil olsun istiyirsaniz vizon degil de daha canli bi renk secin, pudra pembesi mesela.. o sehpayi da kaldirin bence . Yakismamis oraya.. siz daha iyi bilirsiniz tabi.

koltuklar sıkısık duruyor cok ona bir cozum bulsanız aslında gerci mutlaka düşünmüşsünüzdür ama biraz daha deneme yapın bence ..

Koltukların ayakları metal bu bir sogukluk katıyor ortama ve bence koltuk rengi ile rahatsız eden bir tezat olusuyor ;

- ben olsam koltuk ayaklarını değişirdim kumas degişmek yerine ceviz rengi ahsap torna ayaklar harika durur duvarıda yesil yapardım ama oyle cart yesil gelmesin tabi aklınıza halınızda güzel yesil tonları var ; onları referans alıp renk skalasından uygun aralıgı secebilirsiniz ..Ortaya yine koltuk ayaklarının renginden ahsap bir masa alırdım

-ayak değişimi radikal geldiyse (ki bence daha az maliyetli ve ugrastırıcı )o zaman ben olsam mutlaka ve mutlaka antrasit gri tonlarında( hafif mora dönük olabilir ) yaptırırdım ki metal ayakları desteklesin modern bir tarza kavussun ortaya da metal detaylı bir sehpa alırdım duvar renginide yine grimsi belki lila yada buz beyazı kullanırdım ama perdeyide değişirdim tabi o zaman .

bilemiyorum belki ben takıntılıyım bu metal ayaklara sevemiyorum cok hassas dekore edilmesi gerektiğini düşünüyorum bu renkle hiç olmamıs mesela ki bence perdeleride göz önünde bulundurursak metal ayak pek hos durmayacak bu durumda en kötü ayakları altın sarısına boyardım duvarıda yine yesil tercih ederdim döşemeye dokunmazdım bence zaten sıkıntı ayaklar ve duvar rengi.. Döşeme kötü durmuyor bilemedim tabi orada fiskos masası var onada sececeğim yenilige göre bir şeyler düşünürdüm

böyle bile çok tatlı bence halının içindeki tek bi desen rengyle uyuyor koltukların rengi, ama illa yapacaksanız da çok canlı renkler haricinde renkleri yoklayabilirsiniz bi, tam kestiremedim şuan

bir daha baktım da sadece berjer ayaklarını degişin o bile kafi digerleri pek görünmüyor zaten. avizeden sarkan cok tatlı bir lila var duvarları düşünün öyle nasıl one cıkar koltuklarınız duvarada uygun tablo ayna vs asarsınız kırlentlerle istediğiniz deseni kullanırsınız ki bence cicek deseninden uzak durun halı avize falan yok hiç olmaz bence halınız gibi avizeniz gibi klasigin modern yorumlnmıs halinde desenler kullanın

Kesinlikle mint yesili veya turkuaz diyorum :)

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim..öncelikle koltuklarımın döşemesi 10 yıl kullanmktan taşınmaktan vs. kirlendi.odanın rengi de sarımsı bir ton olduğundan hiç sevmiyorum koltuklar ve duvar rengi her ikisi de sarimsi bir krem..o yüzden salona renk katmak için hali ve avize renkliydi tercih ettim ..şimdi avize ve halı renkliyken koltuklar da renk kullanmak biraz riskli gibi geliyor..ya da çok doğru seçilmesi gerekiyor tonu.
.duvar rengi de açık tonlar yani buz beyaz kırık beyaz sanki daha risksiz gibi geliyor

Bence koltuklar koyu gri olmalı, duvarları da beyaza yakın çok açık bir ton yaparsanız çok modern durur. Bir de tavsiye olarak solda duran üçlü koltuğun üzerine kitaplık gibi bir raf sistemi yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum.

bu koltuklara tek renk dışında pek bir şey olmuyor.renk yine açık renk kumaş farklı olabilir.koltukların minderleri çökmüş yani değişmesi lazım ama renk yine tek renk olabilir.uçuk yeşil olabilir

büfede pek olmuyor bence yapacagınız yeniliğe göre bir çözüm bulmalısınız gibi geliyor

bu arada yeni ögrendim buz beyazı hafif yesile kacan bir renkmiş bilmiyordum, koltuklar gri olursa buz beyazı demiştm ama sadece beyaz yada beyazımsı grimsi bir renk demeye calıstım

bu modelde gri süper oluyo bence,hemde salonda ağır duruyo,duvar renginide çok açık gri yap süper olur...

Son düzenleme:
Back
X