• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samimiyetle Allah'a bırakmak..

İlk seferde olmuyor. Önce kendim çabalıyorum, istediğim gibi yönlendirmeye çalışıyorum olayları. Olmuyor tabi ki. Birkaç başarısız denemeden sonra tamam sen bilirsin, sen git ben geliyorum nereye götürürsen artık diyorum. Sonra güzel şeyler oluyor ilginçtir. :KK53:

Allahima cok sukur benim hayatimin boyle guzel olmasini ben bu huyuma bagliyorum. Cok teslimiyetciyim. Hani derler ya birini birine birakirken önce Allaha sonra sana emanet diye. Ben öyle demem mesela. Allaha emanet olduktan sonra kula emanet etsem Allah korumayip kul mu koruyacak?
Mesela gece kötü ruyalar gördüğümde ruyamda korkmuyorum nas felak surelerini bagirarak okuyorum ve kötü cisimlere bagiriyorum " bakin Allaha sigindim siz bana hicbir sey yapamazsiniz" diye. Belki komik geliyor ama ruyamda bile o teslimiyeti yasiyorum.
Mesela evden cikiyorum : " oh be evim de ben de Allaha emanetim ne olabilir ki" diyorum.
Mesela para kaybettim diyelim ne de olsa helal para elbet çıkıp getirecek Rabbim önüme diyorum ve gercekten önüme geliyor kaybettigim para.
Bana bu sebeple cok kaygisizsin derler. Vurdumduymazsin derler ama Rabbime biraktiktan sonra oyle rahatim ki.
Mesela evlenirken. Eşim karsima ciktigi zaman sadece Allaha biraktim. Rabbim bana kötü bir sey vermez verse de başım gözüm üstüne dedim diye annem bana neler neler dedi. Senin aklin yok mu sadece Allaha birakmakla olur mu falan dedi. Ben de anne bizi yaratan O, baska kime birakayim dedim. Ve cok sukur Rabbim bana kotu bir sey vermedi..
Eger icime bir sey dert olmussa Rabbim ne de olsa bana gösterir diyorum gunluk hayatima devam ediyorum ve gercekten gosteriyor.
Yani Rabbime ne kadar sukretsem az gercekten.
Ve inan oluyor. Ya oyle bir rahatlik ki. Dusunsene sevdigini Allaha emanet ediyorsun bu dunyanin en buyuk rahatligi. O emanetini en iyi koruyandir çünkü.

Sana soyle bir tavsiye verebilirim. Gece namazlari. Bir sure dunyadaki nefsani seylerden uzak durup gece namazlarina kalkip Rabbinizle konuşun, aglayin, muhabbet edin, af dileyin, O'na muhtac oldugunuzu soyleyin, Seni cok seviyorum Allahim diyin. Samimiyetle ama, Sen beni asla bana birakma deyin. Bir kac ay devam edin buna. Gunluk ibadetlerinizi de yapin. Inan öyle teslimiyetci olacaksin ki ve boylece huzurlu olacaksin. Psikolojik hastalıklar gelip seni bulmayacak..
Kafana takacagin daha az seylerin olacak emin olabilirsin .....

Okuduğun kitabın adı ''Allah de ötesini bırak'' sanırım..

Allah a bırakmanın en kolay yolu,vicdanen rahat olmandır.Yani elinden geleni yaptın mı,emek verdin mi o aşamadan sonra Allah a bırak.

Ama hiç birşey yapmayıp Allah a bırakırsan,içinden hep olacak mı olmayacak mı için içini yer.Çünkü hazırlık yok,çalışma yok.Sadece istiyorsun.

Şöyle düşün;hiç tanımadığın birinden bir şey rica etsen mesala yolda düştün ,elin kirlendi ordan geçen birinden peçete istedin beklersin acaba verecek mi vermeyecek mi diye..Kızmaya ve sitem etmeye hakkın yok,onun takdiri..

Ama daha önce aynı şekilde birilerine yardım etseydin,öyle bir anda da aklına bu olay gelseydi,beklerken için de umut olurdu.Çünkü aynı durumda sen başkalarına yardım etmiştin.Allahın sana yardım edeceğini inanırsın.

Kısaca önce emek ver,sonra dua et.

Allahima cok sukur benim hayatimin boyle guzel olmasini ben bu huyuma bagliyorum. Cok teslimiyetciyim. Hani derler ya birini birine birakirken önce Allaha sonra sana emanet diye. Ben öyle demem mesela. Allaha emanet olduktan sonra kula emanet etsem Allah korumayip kul mu koruyacak?
Mesela gece kötü ruyalar gördüğümde ruyamda korkmuyorum nas felak surelerini bagirarak okuyorum ve kötü cisimlere bagiriyorum " bakin Allaha sigindim siz bana hicbir sey yapamazsiniz" diye. Belki komik geliyor ama ruyamda bile o teslimiyeti yasiyorum.
Mesela evden cikiyorum : " oh be evim de ben de Allaha emanetim ne olabilir ki" diyorum.
Mesela para kaybettim diyelim ne de olsa helal para elbet çıkıp getirecek Rabbim önüme diyorum ve gercekten önüme geliyor kaybettigim para.
Bana bu sebeple cok kaygisizsin derler. Vurdumduymazsin derler ama Rabbime biraktiktan sonra oyle rahatim ki.
Mesela evlenirken. Eşim karsima ciktigi zaman sadece Allaha biraktim. Rabbim bana kötü bir sey vermez verse de başım gözüm üstüne dedim diye annem bana neler neler dedi. Senin aklin yok mu sadece Allaha birakmakla olur mu falan dedi. Ben de anne bizi yaratan O, baska kime birakayim dedim. Ve cok sukur Rabbim bana kotu bir sey vermedi..
Eger icime bir sey dert olmussa Rabbim ne de olsa bana gösterir diyorum gunluk hayatima devam ediyorum ve gercekten gosteriyor.
Ve inan oluyor. Ya oyle bir rahatlik ki. Dusunsene sevdigini Allaha emanet ediyorsun bu dunyanin en buyuk rahatligi. O emanetini en iyi koruyandir çünkü.

Sana soyle bir tavsiye verebilirim. Gece namazlari. Bir sure dunyadaki nefsani seylerden uzak durup gece namazlarina kalkip Rabbinizle konuşun, aglayin, muhabbet edin, af dileyin, O'na muhtac oldugunuzu soyleyin, Seni cok seviyorum Allahim diyin. Samimiyetle ama, Sen beni asla bana birakma deyin. Bir kac ay devam edin buna. Gunluk ibadetlerinizi de yapin. Inan öyle teslimiyetci olacaksin ki ve boylece huzurlu olacaksin. Psikolojik hastalıklar gelip seni bulmayacak..

Ben artık kılamıyorum gece namazlarını..
Yorucu bir hayatım var ve yaş artık 40 geçti 50 ye gidiyor hatta..
Sanırım bu beni daha çok yoruyor..
Dilim söylese de içimden geçmiyor niye böyle oldum bilmiyorum..
Vesveseli bir insan oldum çıktım..

Gece namaazları,kesinlikle güzel tesbit. Ben de çokça kılarım ve gündüz kıldığım hiçbir namaz da o a kadar huzurlu olmuyorum.

Uykusuz bir bünyenin bana en güzel nimetidir,gece namazları.
Bir gün bir şey oldu ve gece uykularım gitti.
Baştan çok ağladım,zırladım.
Sonunda kendimi secdede buldum.
Öyle muhteşem ki gece namaz için uyanıyorum,sonrasında güzelce uyuyorum artık.

Uykusuz bir bünyenin bana en güzel nimetidir,gece namazları.
Bir gün bir şey oldu ve gece uykularım gitti.
Baştan çok ağladım,zırladım.
Sonunda kendimi secdede buldum.
Öyle muhteşem ki gece namaz için uyanıyorum,sonrasında güzelce uyuyorum artık.

Ben uykudan başımı alamıyorum ki bu aralar..
Ama tabi ki huzursuz uykular.
Belki de o yüzden dinlenemiyorum on dakikamı ayıramadığım için.

Ne güzel..
Maşallah..
Benim kızım da öyle..
Hatta secdede çok kalıyor da sordum çok uzun kalıyorsun diye..
Kendimi Allaha öyle çok yakın hissediyorum diyor..
Ve maşallah ne istese çok kısa zamanda bir şekilde geliyor ona..
Ya da hiçbirşey onu üzmüyor..
Vardır bunun da bir hayrı diyebiliyor..
Allahım kabul etsin inşallah...
Maşallah hep böyle devam eder inşallah.
Benim de sevdiklerimin sağlığı dışında üzülebileceğim bir konu yok çok şükür.

Aslinda Allah diyor ki " gece namazlarina kalk ki seni makami mahmuda ulastirayim" bunu Peygamberimiz icin diyor Kurani Kerimde. Kesinlikle öyle. Bir sure sonra cenneti cehennemi dusunmuyorsun da Ona yakin olan her yer basimin taci diyorsun, Onun rizasini kazanayim diyorsun. Ve bununla ilgili de Allahu teala diger bir ayetinde de " ve onlar Artik Allah rizasini isterler, boylece Allah onlardan razi, onlar da Allahtan razi olarak cennete girerler "
Ben Kuran mealini cok okurum ve her gun bir sey ogrenirim. Cidden tavsiye ediyorum. Bir de Allahim beni bana birakma diye dua etmenizi tavsiye ederim. Dualarimi Kurandan secerim. Kullarin uydurdugu bid'at seylerle dua etmem. Bunu da tavsiye ederim. Rabbim tekrar nasip eder insallah ♡♡♡

Gece namaazları,kesinlikle güzel tesbit. Ben de çokça kılarım ve gündüz kıldığım hiçbir namaz da o a kadar huzurlu olmuyorum.

Allahim kabul etsin insallah ♡

Ilk mesajimda yazdim. Allah a teslim olmak sadece dualarin kabul olmasi hersey in yolunda gitmesi degildir.

Dualarimiz kabul olmayip basimiza bir nusibet gelse bile "Rabbim in bir bildigi vardir elbet" demektir "Allah a teslim olmak"

Allah in sevdigi kullarinin basindan nusibet eksik olmaz zaten. Allah dostlari dertleri bittikleri zaman "Allah beni artik sevmiyor mu acaba diye dusunurlermis"

Bu dunyada kabul olmayan her dua ahirette karsimiza cikacak bize yardim edecek derler.

Bu dunya imtihan dunyasi. Basimiza gelen olumsuzluklara sabredecegiz ki cenneti hakedelim.

Ben 21 yasinda doktorlar kansersin diyince ilk aklima gelen "Rabbim derdi veren sensin. Sen dermaninida verirsin" oldu. Rabbim ben sana guveniyordum niye bana 21 yasinda bu hastaligi verdin demedim.

Sonuc Rabbim dermanini verdi ve iyilestim. Ustelik doktorlar tedavin cok agir cocugun olmayabilir dediler. "Rabbim sen bana cocuk nasip etmezsen buda benim imtihanimdir" dedim ve simdi saglikli bir bebegim var.

Ne kanser oldugumu ogrendigimde ne de cocugun olmayacak dediklerinde uzulmedim diyemem uzuldum tabi ama sonucu ne olursa olsun Rabbimdendir dedim ve Rabbime guvendim.

Kanser sancilari cekerken "Allah im biliyorum bu acilar benim gunahlarimin kefareti" diye dusundum ve sabrettim. Ki cektigim sancilar kolay sancilar degildi. Inancli bir insan olmasam o agrilara dayanamayip olmeyi dilerdim.

Boyle dusunurseniz ya duam kabul olmazsa sikintisini cekmezsiniz.

Insanoglu bende bazen kendimi kaptirip herseyi kontrol etmek istiyorum ve bazen durup diyorum ki "kul kurar, kader gülermiş"

Aslinda Allah diyor ki " gece namazlarina kalk ki seni makami mahmuda ulastirayim" bunu Peygamberimiz icin diyor Kurani Kerimde. Kesinlikle öyle. Bir sure sonra cenneti cehennemi dusunmuyorsun da Ona yakin olan her yer basimin taci diyorsun, Onun rizasinu kazanayin diyorsun. Ve bununla ilgili de Allahu teala diger bir ayetinde de " ve onlar Artik Allah rizasinu isterler, boylece Allah onlardan razi, onlar da Allahtan razi olarak cennete girerler "
Ben Kuran mealini cok okurum ve her gun bir sey ogrenirim. Cidden tavsiye ediyorum. Bir de Allahim beni bana birakma diye dua etmenizi tavsiye ederim. Dualarimi Kurandan secerim. Kullarin uydurdugu bidar seylerle dua etmem. Bunu da tavsiye ederim. Rabbim tekrar nasip eder insallah ♡♡♡

Aminn. .
Biz de çocuklarımla meal okuruz hep..
Seviyorlar dinlemeyi..
Ben de ben beni bıraksam da sen beni bırakma derim..
Ama bu aralar dönmüyor bişeye dilim..
Hep yorgun hep yorgun..

@Bilgece ye katılıyorum. Gece namazı kesinlikle. O tatlı uykundan uyanıp namaz kılacak ve yalvaracaksın.

Teheccüdde edilen dua, hedefini şaşırmayan ok gibidir der Gazali. Lakin her yiğidin harcı değil düzenli yapmak.

Bu sebeple teheccüd Peygambere farz olunmuşta denir. Allah onu çok sevdiği için bu rahmet selinden hiç mahrum kalmasın istemiştir.

Inanarak dua etmediğim için kabul olmuyor diye düşünmüyorum ama inanarak dua etmediğim için huzursuzum bunun farkındayım. Hani içimde hep bir panik hali. Sorgulama ve kurcalama dürtüsü var.

Söylemeye gelince diyorum şer görünende bile bir hayır gizlidir diye. Allah'a bırak o en iyisini bilir ve senin için en iyisini hazırlar desem bile bu bendeki kontrol hali niye?

Bunu bırakmanin bir yolu olsa keşke...

Soylediklerinizi israrla tekrarlamaya devam edin.

Zamanla dusunce yapinizda bu yonde degisecektir.

Dervizin fikri neyse zikride odur.

Zikir fikiri etkiler.

Siz dilenizden "Hayirlisi buymus" lafini eksik etmeyin.

Bayanlar Merhaba. .
Endişe ettiğiniz konuları samimiyetle Allah'a bırakabiliyor musunuz?

Yapabiliyorsaniz nasıl?

Ben dua etsem de elden birakamiyorum.
Allah'im sen en hayırlısini bilirsin sana bırakıyorum desem de dilde yani.. Sonra kurcalamaya devam eden bir tutum içindeyim. Hani inancliyim da bir kitap okudum, etkilendim evet hatam bu inanarak dua etmiyorum dedim.

Bir süre iyiydim de yine başladım sonra.

Böyle huzursuzum..

Ben de Allah deyip ötesini düşünmemek istiyorum..

Önerileriniz var mı bana?
evet . çok şükür bırakabiliyorum.
benim çocukluğumdan beri sıkıntım yok.
sanıyorum yaradılışım bu.
üzüntüleri ya da kavgaları çabuk unuturum.
elimde değil. bazen kendimi şartlarım bunu unutmayacağım diye. ama yapamıyorum. hafızam siliniyor sanki.

yapılan kötülükleri de haksızlıkları da susarak tolere ediyorum. bazen diyorlar ki ağzın laf yapmıyor. hayır yapmak istemiyorum.
umurumda değil karşımdaki ne demiş ne yapmış . ben kendimi bilirim. kim ne derse desin.

Az imtihan olmadık di mi Lalem..
Neyse Rabbim sevdiklerimizle imtihan etmesin inşallah..
Herşey geçiyor gidiyor..
Sakın deme öyle sakın!!!!
İnan zorun da zoru var...
Şükür bugünlerimize.
Rabbim sağlıkla sınamasın,sevdiklerimizi korusun.
Bak nolur.

Allah razı olsun Bilgece.
Çok faydalı oldu yorumun inan.
Inşallah ben de böyle yaşayabilirim çok istiyorum. Deneyeceğim.

Aminn. .
Biz de çocuklarımla meal okuruz hep..
Seviyorlar dinlemeyi..
Ben de ben beni bıraksam da sen beni bırakma derim..
Ama bu aralar dönmüyor bişeye dilim..
Hep yorgun hep yorgun..
Oluyor boyle maalesef arada. Insallah zamanla toparlanirsiniz ♡

Back
X