Allahima cok sukur benim hayatimin boyle guzel olmasini ben bu huyuma bagliyorum. Cok teslimiyetciyim. Hani derler ya birini birine birakirken önce Allaha sonra sana emanet diye. Ben öyle demem mesela. Allaha emanet olduktan sonra kula emanet etsem Allah korumayip kul mu koruyacak?
Mesela gece kötü ruyalar gördüğümde ruyamda korkmuyorum nas felak surelerini bagirarak okuyorum ve kötü cisimlere bagiriyorum " bakin Allaha sigindim siz bana hicbir sey yapamazsiniz" diye. Belki komik geliyor ama ruyamda bile o teslimiyeti yasiyorum.
Mesela evden cikiyorum : " oh be evim de ben de Allaha emanetim ne olabilir ki" diyorum.
Mesela para kaybettim diyelim ne de olsa helal para elbet çıkıp getirecek Rabbim önüme diyorum ve gercekten önüme geliyor kaybettigim para.
Bana bu sebeple cok kaygisizsin derler. Vurdumduymazsin derler ama Rabbime biraktiktan sonra oyle rahatim ki.
Mesela evlenirken. Eşim karsima ciktigi zaman sadece Allaha biraktim. Rabbim bana kötü bir sey vermez verse de başım gözüm üstüne dedim diye annem bana neler neler dedi. Senin aklin yok mu sadece Allaha birakmakla olur mu falan dedi. Ben de anne bizi yaratan O, baska kime birakayim dedim. Ve cok sukur Rabbim bana kotu bir sey vermedi..
Eger icime bir sey dert olmussa Rabbim ne de olsa bana gösterir diyorum gunluk hayatima devam ediyorum ve gercekten gosteriyor.
Yani Rabbime ne kadar sukretsem az gercekten.
Ve inan oluyor. Ya oyle bir rahatlik ki. Dusunsene sevdigini Allaha emanet ediyorsun bu dunyanin en buyuk rahatligi. O emanetini en iyi koruyandir çünkü.
Sana soyle bir tavsiye verebilirim. Gece namazlari. Bir sure dunyadaki nefsani seylerden uzak durup gece namazlarina kalkip Rabbinizle konuşun, aglayin, muhabbet edin, af dileyin, O'na muhtac oldugunuzu soyleyin, Seni cok seviyorum Allahim diyin. Samimiyetle ama, Sen beni asla bana birakma deyin. Bir kac ay devam edin buna. Gunluk ibadetlerinizi de yapin. Inan öyle teslimiyetci olacaksin ki ve boylece huzurlu olacaksin. Psikolojik hastalıklar gelip seni bulmayacak..
Kafana takacagin daha az seylerin olacak emin olabilirsin .....