- 25 Mart 2014
- 68
- 16
- 48
- Konu Sahibi kubragnctrk
-
nasıl kullancaz karbonatla sirkeyiKızlar malumunuz başlıktan da anlaşılacağı gibi yıpranmış küsmüş. kabaran, dökülmüş, kuru ve sert saçlarımı sonunda adam ediyorum galiba. Artık şampuan, saç krem, serum, besleyici yağ vb. hiç bir şeye ihtiyacım yok. Elimi bile sürmüyorum. Bir kaç yıldır baya popülermiş dünyada fakat benim bir süredir haberim var. Zaten doğal yollardan ulaşabileceğim her nimete sonsuz bir ilgim var. Zate Rabbimiz doğayı bizim hizmetimize sunmadı mı? Elhamdülillah. Şimdi gelelim konumuza; bakın kızlar onlarca şampuan reklamı var hemen hepimiz en az beş markanın ürünlerini kullanmışızdır kanımca en azından ben çok daha fazlasını kullandım sahi hangimizin saçı onlarınkinin yarısı kadar bile olsa öyle parlak pürüzsüz göründü? Artık kandırmayalım kendimizi ve artık lütfen görelim hepsinin bir pazarlama taktiği ve para tuzağı olduğunu! Yıllardır saçlarımızı bu taktikle kimyasallarla bozup aynı kimyasallarla düzeltmeyi vaat edip bizleri aptal yerine koydular açık ve net yani ben sonuna kadar arkasındayım bu düşüncemin. Yahu aslında anlamayacak bir şey yok azıcık duygusal düşünmeyip yani demek istediğim bu sefer olacak hadi bir de bunu deneyeyim diye ümit etmeyi bırakıp biraz gerçekci bakacak olursak her şeyin kabak gibi ortada olduğunu görebiliriz. Ben artık böyle yapıyorum ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. Çünkü artık saçlarımla barıştım. Bunu karbonat ve sirke yardımıyla başardım. Nette biraz araştırın no poo akımı diye girin bakın çoğunluk sonuçtan çok memnun. Ayrıca bunu kimyager ve güzellik uzmanı Şems Arslan da bir tv programında anlatmıştı ona da bir bakın derim. Umarım birilerinin işine yarar...
Temizleme için 1 bardak suya 1 kaşık karbonat, yumuşatmak için 1 bardak suya 1 kaşık elma sirkesi. Ben karbonatlı suyu küçük pet şişede muhafaza ettim bir gün önce hazırlayıp bekletiyorum karbonat suda iyice çözünüyor. Duşta önce saçımı kuruyken tarayıp sonra ıslatıp pet şişeyi kafamdan aşağı azar azar döküp şampuanlar gibi masaj yapıyorum ve duruluyorum. Sirkeyi de fısfıs şişesinde hazırladım onu da hemen ardından saçımın her yerine sıkıp biraz bekletip saçımı tarayıp duruluyorum. Hepsi bu kadar.nasıl kullancaz karbonatla sirkeyi
Doğal ev yapımı sirkeyle yapıyorum canım. Gerçekten parlatıp yumuşatıyo keşke ben de daha önce kullansaydımCanım önce o kimsayasal marketten aldığın dırek ile yapıyorsan yanlış yapıyorsun,doğal gerçek elma sillesinden yapmalısın,şems gerek yol,37 yaşındayım,14 Yaşında bıle sirke koyardım saçımı suçlama suyu na,en son dırek sirke,mıllet saçın ne guzel parlıyor dıyordu sokakta bile sorarlardı
O zaman okey,kendınızmı yapıyorsunuz,üzümde iyidir,eskiden üzüm kullanıyordum,artık elma kullanıyorumDoğal ev yapımı sirkeyle yapıyorum canım. Gerçekten parlatıp yumuşatıyo keşke ben de daha önce kullansaydım
Kendim yapmadım hiç. Teyzem yapmıştı ondan almıştım ben de. Geçen yıl saç derimde egzama olmuştu onun için yollamıştı bana. Çok şükür artık öyle bir problemim de kalmadı. Üzüm sirkesi hiç denemedim bilmiyorum. Hayırlı bayramlar, sevgiler...O zaman okey,kendınızmı yapıyorsunuz,üzümde iyidir,eskiden üzüm kullanıyordum,artık elma kullanıyorum
Karbonat saç rengini açıyor diye duymuştum. Açılma oldu mu sende de?Temizleme için 1 bardak suya 1 kaşık karbonat, yumuşatmak için 1 bardak suya 1 kaşık elma sirkesi. Ben karbonatlı suyu küçük pet şişede muhafaza ettim bir gün önce hazırlayıp bekletiyorum karbonat suda iyice çözünüyor. Duşta önce saçımı kuruyken tarayıp sonra ıslatıp pet şişeyi kafamdan aşağı azar azar döküp şampuanlar gibi masaj yapıyorum ve duruluyorum. Sirkeyi de fısfıs şişesinde hazırladım onu da hemen ardından saçımın her yerine sıkıp biraz bekletip saçımı tarayıp duruluyorum. Hepsi bu kadar.
Hayır olmadı. Ama şunu da belirteyim saçlarımda kimyasal boya yok. Kına taşıyla siyaha boyamıştım bir kaç ay önce.Karbonat saç rengini açıyor diye duymuştum. Açılma oldu mu sende de?
Canım sirkeyi soğuk suyamı koyuyorsun ben eskiden sirkeyle suyu bi maşrabaya doldurup yıkyordum saçlarım upuzun ve yumuşacık parlak olmuştu saçlarım cins olrak hafif düze yakın dalgalı ve kuru açma işlemi var ve sarı rengi zarar veririmi sizce ne yapmalıyım ve omuz hizasında uzatmak istiyorum ayrıca iyi gelirmi kiTemizleme için 1 bardak suya 1 kaşık karbonat, yumuşatmak için 1 bardak suya 1 kaşık elma sirkesi. Ben karbonatlı suyu küçük pet şişede muhafaza ettim bir gün önce hazırlayıp bekletiyorum karbonat suda iyice çözünüyor. Duşta önce saçımı kuruyken tarayıp sonra ıslatıp pet şişeyi kafamdan aşağı azar azar döküp şampuanlar gibi masaj yapıyorum ve duruluyorum. Sirkeyi de fısfıs şişesinde hazırladım onu da hemen ardından saçımın her yerine sıkıp biraz bekletip saçımı tarayıp duruluyorum. Hepsi bu kadar.
Hayır kurutmaz. Benim sa,larım çok kuruydu böyle tel tel kabarıyodu şimdi çok sağlıklı dolgun görünüyo.Sirke daha cok kurutmaz mi.?
Bilmiyorum ama sanmıyorum zarar versin doğal bir şey sonuçta ayrıca saçını sirkeyle durulayan çok insan var.
Canım sirkeyi soğuk suyamı koyuyorsun ben eskiden sirkeyle suyu bi maşrabaya doldurup yıkyordum saçlarım upuzun ve yumuşacık parlak olmuştu saçlarım cins olrak hafif düze yakın dalgalı ve kuru açma işlemi var ve sarı rengi zarar veririmi sizce ne yapmalıyım ve omuz hizasında uzatmak istiyorum ayrıca iyi gelirmi ki
Merhaba, aradan gecen bunca zamanda saclarima bir kez bile ne sampuan nede krem kullandim. Bittim sabunundan dolayi sac diplerimde beyaz tortular olusmaya baslamisti. En son organik urunler satan bir ciftlikten naturel kostik orani en dusuk olsn organik sabunlardan kullanmaya basladim. Cok memnun kaldim. Sac diplerimdeki beyaz tortulardan da kurtuldum. Bundan boyle sampuana hicbirsekilde donmem. Benimki gibi ince telli ve boya, keratin islemi, sac acma gibi bir dunya islem gormus saca bu kadar yariyorsa daha dogal saclarda sonuc nasil olur merak ediyorum. Saclarimin dogal bukleleri geri geldi. Yumusacik ve parlak. Bosu bosuna avucla para dikmusum kozmetik urunlere.Bende bugün ilk kez saçlarıma uyguladım. Ama ben karbonat yerine doğal bıttım sabunu ile saçlarımı yıkayıp, sirkeli su ile duruladım. Sonuçtan memnun kaldım. Normslde saçlarım kıvırcık, ince telli ve kuru. Vede saçlarımın uçlarında balyaj var. Normalde şampuanla tarayamaz bakım yağı sürer öyle tarardım. Bugün çok rahat taradım ve yumuşacık oldu saçlarım. İlerleyen günlerde yeniden yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?