Sanal kumar bağımlısı eşimden boşanmalı mıyım?

Medeni kanunda var, maddi olarak kötü yönetim varsa, bağımlılık vs gibi atanabilir maddi konular için. Britney spears’a da uyuşturucu kullanıyor vs diye yıllarca babası vasilik yaptı, kadının tüm malvarlığı o yönetiyordu. Bizde de var da tabi çok bilinmiyor

Ay allahım nereden aldınız bu bilgiyi, yazıp duruyor herkes, yok öyle bir şey. Evi terk etmek kusur değil diye bağırmak istiyorum. Şiddet görüyorum ama evi terk etmeyeyim, boşanmaya kusurlu olurum
Var öyle birşey. Şiddet durumu varsa darp raporu alıp ayrılacaksınız evden. Evi terk etmek kusurdur net.

Kumar durumunda mahkeme eşe vesayet verebilir bağımlılık durumu bu... Tanıdığım da var böyle. Eşi alıyor adamın maaşı. Adam hiçbir şekilde bankacılık işlemi yapamıyor.
Akıl veren doğru akıl vermiş.

Var öyle birşey. Şiddet durumu varsa darp raporu alıp ayrılacaksınız evden. Evi terk etmek kusurdur net.

Değildir; değil. Terk özel bir boşanma sebebidir, ortada bir sebep yokken biri evi terk eder, öbürü kanundaki diğer şartları yerine getirir. Boşanma davası açar.

Kadınlar açısından özellikle kimse evi terk ettin diye kusurlusun demez. Mahkeme evi niye terk etti ona bakar, şartları değerlendirir. Canım sıkıldı evi terk ettim ile şu şu sebeplerden evi terk ettim ayrımı var. aldattı diyelim, aynı evde kalmak bir kere affettiğine dahi delil olur. Evi terk edebilir çiftler sebepleri varsa, sonra da boşanma davasını açar, ortak konutu neden terk ettiğini delillendirir. Sıfır darp raporu, sıfır polis şikayeti olan bir dosyam, ben erkek vekiliydim, kadın evi terk ettikten 7 sene sonra dava açmış, kocam beni dövüyordu zart zurt diye iki tanık dinletti; biz de dinlettik, evi kadının kendisinin terk ettiğini, kavga vs olmadığını anlattı tanıklar. hakim sen evi terk etmişsin kusurlusun demedi kadına, çatır çatır tazminata hükmetti. Her şey darp raporu falan değil. Boşanma davalarında hakim boomer kadın düşmanı hakim değilse genelde kadınları haklı buluyorlar zaten.

Olduğunu biliyorum, bu adama niye vasi olmak istedi onu anlamadım. Zaten çocuğuna ya da anne babana vasi olursun yazdım. Britney Spears'ın kocası olmadı vasi, boşandı aldı çocuklarını çekildi kenara. Kendi de onunla batmadı çocuklarını uzak tuttu. Kumarbazın anası babası uğraşsın vasi olsun, milletin kızının başı niye yansın? Malı yok, üstüne dağ gibi bitmeyen kara delik gibi borç. Üye resmen beni de yok et, batır, beş kuruşsuz bırak dibi göster demiş.

E görüyoruz burada asla bırakmıyorlar kumarbaz kocalarını, yok tuşlu telefona geçirdim, yok maaşını ben yönetiyorum, yok tövbe etti. Koca çok değerli herkes sıkı sıkı yapışıyor burada.

E görüyoruz burada asla bırakmıyorlar kumarbaz kocalarını, yok tuşlu telefona geçirdim, yok maaşını ben yönetiyorum, yok tövbe etti. Koca çok değerli herkes sıkı sıkı yapışıyor burada.
Hepsi çok iyi biliyor, kendileri kumar oynasa, ev parası batırmayı bırak bir maaşlarını kaybetseler o kocaları anında çöp torbası gibi kapının önüne koyar. Bir de çemkiriyorlar, ölsünler mi, iyi günde kötü günde dedik, kanser olsalar bırakacak mıydık diye. Çocuk varsa ona içim yanıyor, kazık kadar yetişkinlerin mahvolması umurumda değil.

Değil kaybetmek anneme babama para verdim dese kadın, kırk tane olay çıkarırlar. Aynen bir de bu şahane ortama pat pat çocuk yapıyorlar. 3.5 milyon borçtan 100.000’den bahseder gibi bahsediyorlar. Altınlarını veriyorlar. Yani 3.5 milyon dediğimiz para ortalama kazanan bir çiftin 3 yıl yemeden içmeden biriktirmesi gereken bir para. adam evden para çalıyor, karısının bankasından kredi çekiyor, diyor ki çok iyi bir koca

Ortada bir sebep olduğunu kanıtlaması gerekmiyor mu?

Tüm boşanma davaları için geçerli, iddianızı ispatlamakla yükümlüsünüz zaten. Evi terk etmese iddiası kendiliğinden kanıtlanmış olmuyor. Evi terk etmese de bu kadar şeye rağmen niye yanında durdun diyorlar.

Tamam şimdi anladım demek istediğinizi. Kesinlikle de katılıyorum. Anası babası uğraşsın. Zaten birşeyi de yok mal mülk adına.

Ya onun yuzunden olan kotu anilar , daha kac kere affedeceksiniz ki. Yuva bozmak cok zor ama size saygi gostermyen ve bagimli bir adam ayrica pek de bundan kurtulmak niyetinde degil. Inanin bu durum sizi yavas yavas tuketir bor kurt gibi bi bakmissiniz. Yasiniz gecmis ama sizin borclar dag olmus gitmis.

Kumar dışında başka sorun olsa; aldatma, hakaret, şiddet, başka kadın sorunları vs. Bunlara katlanılmaz, ayrılık çok kolay ve zorunlu hissedilir. Sadece kumar sorunu olunca kadınlar bu konuyu aşarsak eskisi mutlu olabiliriz gibi düşünerek umutlu olmak istiyorlar.
Ben boşanmayı hep düşündüm ama onun borçlarını tek ödemek zor geldi. Onun maaşıyla ödemek istedim ama o da olmadı sonuçta.

Kumar kendi başına bile bir boşanma sebebidir,çünkü kendi içinde aldatma,yalan söyleme hatta dolandırma vardır.Kumar sorununu küçük görmek kadınların yaptığı en büyük hatadır .Evin rızkını sokağa atmak,güveni yok etmek sizce görmezlikten gelinip düzelir diye üstü örtülecek kadar basit mi????

Değil, o yüzden kumar sorunu başladığında huzursuzluk da başlıyor. Sonu er ya da geç boşanma zaten. En az maddi manevi zararla atlatmaya çalışmak adına yapılanlar da kişiler için zorlu deneyimler oluyor. Ben yaptıklarıma hata diye bakmak istemiyorum. Yapmasaydım öğrenemezdim diyorum.

Bence diğer sebeplerden hiçbir farkı yok, dipsiz bir kuyu, bir kere aldatır belki gerçekten pişman olur ama yok yani kumar oynuyor adam ve bırakmak istemiyorlar yüzde 95.

Eşimin kendi ailesine yaşattığı hayal kırıklığı ve çaresizlik onu çok pişman ediyor. Onlar için düzelmeye çalışıyor, onları utandırmamak, maddi olarak rahatlatmak istiyor. Benim durumumu çok da önemsediğini düşünmüyorum artık. Beni eskisi gibi sevdiğini ve istediğini de düşünmüyorum. Yani ailesi için yine kumarı bırakıp borçlarını ödemeye çalışıyor şu anda ama ben onun bırakamayacağını biliyorum artık.

Bu da bir nevi züğürt tesellisi kuzum
Aldatma sebebiyle yuvası yıkılmak üzere Olan kadına da sorsan onun için de mesela affedilmeyecek şey kumardır O da der ki olsun bir kere aldattı hata etti söz verdi Bir daha yapmayacak der Hiç değilse kumar oynamıyor malımız mülkümüz var paramız dışarı gitmiyor bir diğer mesela aldatmayı da kumarı da affeder ama işte eş ailesinin kendisinden önce geliyor olmasına tahammül edemez vesaire vesaire Yani tıpkı şey gibi İşte çocuklar için şeyi var ya katlanma sendromu mu diyeyim Ne diyeyim çocuk yokken çocuk yapayım düzelir deniliyor çocuk oluyor düzelmiyor bu sefer çocuklar var deniyor çocuk babasına düşkün işte iyi bir eş değil ama iyi bir baba vesaire vesaire Bunlar uzar gider Yani şunu söyleyeyim Bu tam anlamıyla Züğürt tesellisi

`