Sanal kumar bağımlısı eşimden boşanmalı mıyım?

leylaesnbg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
3
Merhaba, uzun zamandır bu konuda, burada yazılanları okuyorum ve bu bana güç veriyor. Benim de benzer bir hikayem var. İki yıl önce severek evlendim. Bir yıl sonra eşimin sanal kumar oynadığını ve üç buçuk milyona yakın borçlandığını öğrendim. O zamanlar kumar bağımlılığıyla ilgili bir şey bilmiyordum ve onun ailesiyle beraber bu borcu kapatmaya çalıştık tekrar yapmayacağına güvenerek. İntihar etmek üzereydi, büyük pişmanlık yaşamıştı. Ona inandık ama iki ay sabredebildi. Sonra ufak ufak yine oynamaya başladı. Ben tekrar oynadığını ve bırakamayacağını 5 ay sonra fark ettim. Ayrılmaya karar verdim ama ailesi gelip aramızı düzeltti. Ben de onun yüzünden büyük borca girmiştim. Kendi borcumu onun yardımıyla kapatmak için yanında kalıp ona ikinci bir şans vermek istedim. Bu zamana kadar banka hesapları, kartları bendeydi. Bu olaydan sonra şifrelerini değiştirerek banka hesaplarının kontrolünü geri almış ve bana vermek istemedi. Hesabında para olduğunu ve bir arkadaşımızın borcunu ilk ödeyeceğini söylemişti ama birkaç hafta bu ödemeyi geçiştirdi. Ben de o parayı harcamış olduğunu düşünerek gidip vesayet davası açtım ve paraya ulaşımını engellemek istedim. Dava nedeniyle onun hesaplarında bloke var zannederek 6 ay maaşını alamadan bekledim. Bu süreçte benim maaşımla borç ödeyip ev geçindirdim ama kirayı ödeyemedim. Ev sahibi de başta sorun etmedi, anlayışlı davrandı.6 ay sonra dava, sağlık raporu olmadığı için 6 ay daha ertelendi ve ben onun bu süreçte maaşını çekip sadece kumar oynadığını, banka borçlarını bile kapatmadığı işin üç bankada icralık olduğunu öğrendim. Artık ona destek olmak istemediğim için ayrılacağımı söylediğimde o bana küstü ve yatakları ayırdı. Ailelere söyledim. Onun ailesi bir şans daha vermemi istedi. Benim ailem her türlü kararımda arkamda olduğunu söyledi. Şu an yavaş yavaş eşyalarımı toparlıyorum. Beni aylarca kandırıp borç ödettiğini düşündükçe affedemiyorum onu ama ayrılmak da çok zorluyor beni. Evimi bırakıp gitmek zor geliyor. Onunla olan güzel anıları bırakmak zor geliyor. Kumar bağımlılığı olmasa harika bir eşti bana karşı. Boşandıktan sonraki duygusal süreci ve benim gibi vesayet davası ile uğraşanların sürecini merak ettiğim için konu açtım. Davadan vazgeçmek istedim, memur olduğu için vesayetini alırsam işini kaybedecekmiş çünkü. Boşanma davasını da sonrasında açmayı düşünüyorum. Bu dava durumları nasıl sonuçlanıyor genelde? Ayrılırsam nafaka ödemezse ne yapabilirim. Yardımcı olur musunuz bu konularda?

Evet boşanin daha da geç olmadan. Kumar oynayan biri çay parası bile bulamaz, bence hiç nafaka beklentiniz faln olmasn zaten yeni evlisiniz çalıyorsunuz da en az zararla kurtulmaya bakın.

Nafaka tazminat işine girmeden, anlaşmalı boşanıp en kısa zamanda kendinizi kurtarın.

Genç yaştasınız, 2 yıl üzülürsünüz, sonra tekrar düzgün yuva kurarsınız. Bu adamın yanında debelenip durduğunuz her an kendi ömrünüzden boşa giden zaman olacak.

İntihar etmek üzereydi, büyük pişmanlık yaşamıştı.
Beni intiharla korkutuyordu demek istedin herhalde

Pişmanmış aynen canım 3 gün sonra tekrar seni enayi yerine koymaya devam etmiş.

Adam değme oyunculara taş çıkartır. Hala güzel günlerimiz diyorsunuz. Ağır hasta. Kumar borcu yüzünden memuriyetten atsalardı Türkiyede memur kalmazdı. Bahane aramayın ve tüm verdiklerinizi alıp ayrılın ivedilikle!!

Eşiniz harika bir eş değil önce onu bir kabul edin.Söz vermiş tutmamış sonra boşanacağım dediğiniz zaman bir de size küsmüş beyefendi.
Boşanacaksınız ya da ömür boyu arkasını toplamaya çalışacaksınız başka bir yol yok

Kumar bağımlılığı olmasa harika kocaydı dediğin şey zaten tüm evliliği bitiren bir konu. Kumar bağımlısı biri harika koca olamaz. Hayatı yalandır onun. Söylediği, yaptığı her şey seni kandırmak için yapılmıştır. Nesi harika olabilir böyle bir adamın. He başka kadına bakmadı diyorsan mesela, kumar borcunu düşünmekten libido kalmamıştır. Çok iyi davranıyordu diyorsan, borçları ve bağımlılığını öğrendiğinde iyi adam aslında düşün diye davranmıştır. Nasıl kendini kandırıyorsun gerçekten anlamıyorum. Adam seni ayakta uyutmuş, bağımlıyken senle evlenen birinden nasıl bir iyilik bekliyorsun? İyi insan, iyi koca, iyi sevgili en başında söyler böyle bir durumum var, benle olur musun diye.
Böyle birinden ayrılmanın nesi zor geliyor mesela? Onu takip etmeyi bırakmak mı? Borç batağında debelenmeyi bırakmak mı? Acaba yalan mı söylüyor diye geçirdiğin zamanları mı?

Siz de çalışıyorsanız zaten size nafaka çıkmaz eşinizin maaşı ile arada dağlar kadar fark yoksa.

Asla değişmeyecek ve bir ekmeğe muhtaç olacaksın bunu kabul edip devam edeceksen olur bu şekilde devam edenler var.

Ama eğer bir tek hayatım var onu da bir insanın saçma sapan bağımlılıkları yüzünden aç geçiremem diyorsan boşan.

Karar senin.

Nafaka da alamazsın çıksa bile. Adam borç batağında kurtulduğuna bak. İlk celsede bitir yoksa onun borcunu ödeyeceksin.

Ben bu adamların kumar dışında iyi bir eş olduğuna da inanmıyorum

Muhtemelen sevgililik ve evlilik dönemindeki bir sürü pislikleri her erkek böyle diyerek görmezden geliniyor.
Bana her konuda yardımcı olan, derdim varsa dinleyen, başka konularda ağladığımda gözyaşımı silen, asla hakaret etmeyip bağırmayan, başka kadınla bir ilişkisini yakalamadığım ve şüphelenmediğim, aileme ve akrabalarıma da her zaman yardımcı olan biriydi.

Yukarıda birisi yazmış kumar bağımlılığını örtbas etmek için yapılmış yapmacık iyilikler

İyi bir adam olsa bağımlı olduğunu saklayarak evlenip seni tuzaga düşürmezdi

Başka kadına da zaten bakamaz kafede çay ısmarlayacak parası yok

Eee bunlar zaten yapılması gereken şeyler, bunlar onu extra iyi yapmıyor. Kumar olmasa iyi aslında diyip kendinizi kandırmayın

Zor mu gelıyor inanın sonrası daha zor ve içinden çıkılmaz bi hâl alabilir boşanın , kumar oynayan kendı aç gezer sana nafakayı nası ödesin

Bu insanlıkla alakalı bisey yalnız yani böyle iyi die konumlandırmanız yanlış . İyi bi eş öncelikle sorumluluklarını bilendir . Herkesin kocası yardım etmıyor gözünü silmiyor hakaret ediyor mu sanıyorsunuz ? Yada hergun başka kadınlara mı gidiyor ? Nie kötü örneklere bakıp elimdeki iyi diyorsunuz ? Daha iyisine bakıp bende hakediyorum daha iyisini demek varken .

Karısının eşşşşek gibi çalışarak kazandığı parayı aylarca kumara harcayan adamı harika koca ilan ediyor.

Bir de diyor başka kadınla yakalamadım, kim ne yapsın senin memur kumarbaz çulsuz kocanı

Aldatacak zemini olmayan aldatamayan adamı da şerefli zannediyorlar.

Deli gibi parası olur aldatmaz o zaman sadakatli denilir.

Normal evli insanlar böyle yaparlar zaten. Diğer kocalar yardımcı olmuyor, dinlemiyor, dövüp sövüyor ama kumar oynamıyor diye katlanıyoruz falan mı sanıyorsunuz?

Eş seçme kriterleriniz magma seviyesinde resmen.

üç buçuk milyona yakın borçlandığını öğrendim.
Keşke başka kadınla aldatsaydı da kanınızı emmeseydi. En azından maddi zararı olmazdı, boşar geçerdiniz. Bu yaptığını ihanetten saymıyor musunuz? Ev parasını eğlencesine yemiş, buna rağmen ayrılmayıp bir de kendi üstünüze borç yığdırmışsınız, çalışıp asalak paraziti beslemişsiniz. Ben böyle ev aile dağıtan parazitlerin bir köşede kendiliğinden gebermesi taraftarıyım. Kamu kurumlarına aileye falan yük olmadan organ bağışı yapıp sessizce yok olsunlar.

Kumarı olmasa çok iyi eş nasıl diyebiliyorsunuz? O sizin arkanızdan kerizliğine doymasın diyordur. Ben zevkime eğlenceme para saçıyorum, o da akşama kadar çalışıp ter akıtıp beni besliyor diyordur.

`