sen galiba çalışma hayatına uzaksın biraz.çalışmak keyfi bir iş değildir.çalışan insanların üretimine göre düzen işler.her kadın çocuk yapıcam diye 3 er yıl iş bırakırsa düzen ne olur.zaten bu yüzden ne özel ne resmi kurumlarda böyle uzun bir izin hakkı yok.ya işi bırakacaksın direk. yerine o işi yapacak biri gelmiş olacak ya da bırakamayıp izin hakkın bittiğinde geri döneceksin.mesela kendimden örnek vereyim.ben öğretmenim.3 yıl izin almak gibi birşey mümkün değil.işi bırakacaksın.üniversiteyi boşuna okumuş olacaksın.öğretmenlik gibi bir mesleği bırakıp ev hanımı olarak hayatını sürdüreceksin.bunu niye yapayımki.maddi durumu hiç saymıyorum bile.durumum çok çok iyi olsa bile yapmam bunu niye yapayım.öğretmenler 3 er yıllığına işi bıraksa eğitim öğretim aksar.zaten bu yüzden de o kadar izin hakkı yok.o kadar ayrılmak istiyorsan işi bırakacaksın diyorlar.yerine yeni bir öğretmen alıyorlar.kısacası,işi bırak çocuk büyüt geri dön.bu herkes için geçerli olabilecek birşey değil.çalışıyorsan çocuğunu birilerine bırakmak zorunda kalırsın.her an çocuğunun yanında olmak onu çok iyi yetiştireceğin anlamına gelmez.tekrar ediyorum çalışan insanlar 3 yıl iş bırakamaz.İş istenildiğinde bırakılıp istenildiğinde rahatça bulunabilen birşey değildir.