sancaktepedeki via hastanesine ailece gidiyoruz. 1. vaka: op. dr. tuğba gürbüz. ablamın doktoru. ablama ikili tarama testi istedi şeker hastalığı olduğu için , fakat randevuları dolu oldugundan 14 hafta 3 günlükken tarama testini yaptı. sonuç: yüksek riskli down sendromu. ablama ; zeynep kamile gıdıp amnıyosentez yaptırabılırsın demış. bu kadar. başkaca birşey yok. kadın doğum dr arkadasım var erkek oldugundan ablam ona gıtmemıstı. aradım sordum. harmony test var amerıka yapılıyor 2000 tl gıbı ucretı var onu yaptırmanız daha doğru dedı. enıste ile tekrar gıttık dr yanına. ve olaylar başlar... tuğba hanıma bakınız arkadasım bana amerıkada test yapılacagını ve bunun da olabılecegını soyledı, siz ne dıyorsunuz dedım... kadının tepkı: bılıyorum, bızım hastanede de yapılıyor. ama ben sızın kesenızı düşündüm , benım bıle yaptırma ımkanım yok o yuzden soylemedım dedı. bız şok!!!! düşünebiliyormusunuz? özel hastanede randevu için sıra bulunamayan doktor benım bıle gucum yetmez dedı. yahu sen nerden bılıyorsun bızım gucumuzun yetmeyecegını? sen bılgılendırsene adam akıllı, aklıma gelmedı demıyor da kesenızı dusundum dıyor. olaylar ıkıncı safha: op. dr tuğba gürbüz hanım ıkılı tarama testinin 14 hafta geçtikten sonra yapıldıgında degerlerın artabılecegı gercegını bılmıyormu? bız bıle araştırdık öğrendik. sonuçlar şahibeli oldu bu durunmda. hastanenın müdürü ile görüşmeye gittik. Op. Dr. Tuğba Gürbüz hanımı çağırdılar, abim sert konuşunca; e ben vereyim ıkılı taramaya ödediğiniz parayı dedi. evet evet yanlış okumuyorsunuz!!!! bızım kesemızı yapması gerekn işten bıle daha çok umursayan bir kadın hemde kadın doğum uzmanı. olay para mı sence? evet Buradan anladıgımız nedir? Op. Dr Tuğba Gürbüz hanım herhangibir konuda alakalı alakasız para ile düşünce sentezine girebilir. Vaka 2: Yine Tuğba Gürbüz Hanım.... fakat bu aşamada daha ıkılı testı geç yapılmış oldugunu bilmeyen biz....ovulasyon takıbı için 2. kez akşam artık kım gelırse o gun kım nöbetcı ıse gıdıyorum baktırmaya. baktı yumurtlama olmuş dedi. konuştuk bıraz. Erkek cinsiyeti taşıyan spermin daha enerjik oldugunu ve yumurtlamaya yakın saatlerde ılışkıye gırmenın erkek bebek olma olasılıgını artırdıgını yabancı kaynaklar da dahil okudum, kadın yok öyle birşey dedi olmaz dedi, sustum. şaka gibiydi. Vaka 3: Op. Dr. Hülya Becerir. geçen ay randevu ile gittiğim, görünüşte biraz sert mizaçlı görünmesine karşın tecrübesi ile sorularıma verdiği cevap ile beğendiğim ve tekrar gideceğim dr. hanımlar bakın dr un yuzunuze gülmesi çok mühim değil. işini doğru yapması gerekir evvela, özel hastane dıye gözünüzde büyütüüğünüz hastanelere oyle 30 tl lere muayene olunmuyor. özel ilgi beklemeyin. işi ticarete döktüklerini unutmayın. ki düşünün riskli doğum görünen 7 ay gebe takıbını yaptıgı hastayı doğumundan bır hafta once hastaneden ayrılıyorlar. e tabı ayrılma hakkı var da, e barı bır hafta dayansaydın, haber verseydin. kadınlar bu durumlarda daha hassas korkuyorlar. neyse Op. Dr. Banu hanıma da 1. gün yumurtlama takibi için gittim. o gece o nöbetçi imiş. gayet güzel ilgilendi, güler yüzlü idi. beni fazlaca tatmin etti. Doktorları da anlamaya çalışıp onların da yedı yırmı dort gülemeyecegını unutmayalım. bıze gulmek zorunda değiller, işlerini yapması gerektıgı gıbı yapmaları kafi. Hastane yönetiminin de Özellikle Op. Dr. Tuğba Gürbüz hanımı; kazandırdığı para skalasına göre değil işlevine göre değerlendirmelerini hatırlatırım.