sancılar başladıktan ne kadar sonra hastaneye gitmek lazım?

cocostar

azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
3.081
83
318
Konya
kızlar normal doğumda suyunuz gelince ve sancılar başlayınca ne zaman hastaneye gittiniz? ne zaman, ağrı kaç dk ya indiğinde gitmek lazım ?

can1m ben 2çocuk annesiyim ve küçük kizimi 26 haziranda normal dogumla dünyaya getirdim.benim 2 dogumumdada hiç suyum gelmedi sanciyi evde çektim taki 10 dakikaya dü_ene kadar.hastaneye gittiimde 6-7 cm rahim açiklgim vardi.bu yüzden çok az muayne olup, kendimi kasmamis oldum.eger kanaman yada suyun gelmezse bence sende mümkün oldugunca sonra git derim hastaneye.tabiki bebeginin geli_imi normal ve hamileligin olagan seyirde geçmisse.

peki su gelirse ya da kanama olursa daha mı erken gitmek gerekiyor?:uhm:

canım benim önce suyum gelmişti,sancı yoktu.dr hemen hastaneye git dedi,benden önce dr hastaneye gelmişti bile.bebişimin başı yukarıdaydı vede sezaryen istiyordum.normal doğumda nasıl olur bilemiyorum.ama suyum gelince beni hemen sezaryene aldılar.

canım benim sancılarım 5 dk da 3 dk da bir gelmeye başladığında gittim hastaneye 7 cm açılmam vardı muayne odasına adım atar atmaz da suyum geldi zaten hemen doguma aldılar. yani hastaneye biraz daha geç gitsem evde dogurcaktım nerdeyse.

cnm ben kanamam gelince ve çoğalınca gitmiştim hasteneye normal doğum yaptım

nısan vesuyunuz geldıkten sonra banyonuzu yapabılcek kadar vaktınız bulunur kızlar. telaslanmayın sancılar 5dakıka da bır 50 sanıye surmeye baslarsa o zaman hemen en yakın hastaneye gıdebılırsınız.

kızlar normal doğumda suyunuz gelince ve sancılar başlayınca ne zaman hastaneye gittiniz? ne zaman, ağrı kaç dk ya indiğinde gitmek lazım ?

Hastanede çalıştığım için tecrübemi söylüyorum sadece.Doğumla ilgili olacak belirtileri doğumu yaklaşmış her hamile bilir.Bu belirtilerin herhangi biri olunca evde hiç beklemeden hemen hastaneye gitmelerini öneririm.Çünkü doktorlar hemen biliyor.Normal olup olmayacağını.Normal olmazsa sezeryan diyorlar zaten.Bu arada sezeryana alacakları zaman aradan 15-20 dk geçer.(sezeryan hazırlığı için) Tabiki hastaneye gidince ellemey kalmıyor ama bebeğinizi riske atmayın.İçinizi karatmayım ama yazmak zorunda kaldım.Biliyorsunuz belki ama genede yazmak istedim.Tam açılmayam yarım kalanlar var.Bebek çatıda sıkışıyor nefes alamıyor ölüyor.Ama herkeste olacak birşey değil.İçinizi rahat tutun.Ben sadece erkenden hastaneye gitmenin önemini anlattım.Çünkü çoğu arkadaş evde bekle, sancın 10 dk 5 dk ya düşünce git diye yazmışlar.Bendede çatım dardı,sancım gelmedi,zamamı geçiyordu 1-2 gün, sezeryan olmak zorunda kaldım.

cnm sancı başladı..hemen doktoru aradım sonra 5 dk.bir gelince gittim..ama kordon yüzünden sezeryan oldum

paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler kızlar. var mı başka tecrübesini paylaşmak isteyen?

ayy cidden ne banyosu ne duşu ya..
nasıl bir cesaret,ben yapamam asla heralde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…