Premature Bebekler Sancıyla erken ölü doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende çocuğum olucakmi olmicakmi bilmiyorum bazen ne istediğimi de bilmiyorum ama bizim evlat acımızı yine bir evlat geçirecektir çünkü benim ilk kaybim da neler yaşadığımı unutmuyorum ama acısı ikinci gebeligimde biraz da olsa dindi bu seferki yaşadıklarım ilk yasadiklarimin iki katı bende sizin gibi bu sefer ölucem.diye düşündüm hatta çok geç kendime gelmisim ama bundan sonraki her gebeligimiz diken üstünde korkarak geçecek buda bambaşka bir stres Allah yardımcımız i
Benim kanamalar sancılar bulantılar ve kusmalarla geçen zorlu bir gebeligim vardı zar zor 22. Haftaya geldi benim bebeğim tedaviyle olmuştu iki bebeğimde emeklerime değsin çok isterdim maddi manevi çok zorlandım maddi çok önemli değil ama manevi olarak bitmiş durumdaydim

Öncesi benim de zorluydu malesef iki kez tedavi gördüm. Öncesinde üç kez ilaç ve çatlatma iğnesiyle denenmisti. O emekler zahmetler unutulmuyor insan karşılığını görmek istiyor malesef. Ama gebeliğini güzel hatırlıyorum beş aya kadar bulantı çekmem dışında. Onlara bir şekilde katlaniyor insan işte günün sonunda vaktiyle sağlıkla kucaklasaydik böyle yipranmazdik

Peki sizin onerdiginiz iyi bir doktor varmı ben doktor arayasindayim şuan da

Acinizi anlıyorum. Bende bebisimi 14 haftada kaybettim. Tup bebekti, 4 yilimin emegiydi. En kisa zamanda bende yeniden gebelik istiyorum. Allah saglikli bebekler nasip etsin isteyen herkese

Ama siz sezeryanlisiniz. Bebeginiz saglikli olur ama dikisleriniz tam kaynamadan gebelik yasarsaniz, allah korusun, rahim tasiyamazsa, yirtilma olursa vakitsiz doguma sebep olur, ikinizinde hayati tehlikeye girer. Bu da caninizi daha cok yakar. Daha kötü ihtimalleri yazmaya da elim varmiyo. Allah korusun.

Yas surecindesiniz, cok zor, bekleyin bence. Gecmeyecek, ama hafifleyecek.

Günler bir şekilde geciyor acı hafiflemiyor ama alisiyorsun beklemek istemiyorum dedim ama erken olupta kendimi de bebeğimi de riske atmak istemiyorum beklicem o yüzden rabbim hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkese sizinde başınız sağolsun hiç birimizin kucağı boş kalmasın inşallah

Öncelikle başınız sağolsun tüm yorumları okudum ve hayretler içinde kaldım bu nasıl bir destek vermek ya sizi hiç kimse anlayamaz erkenden isteme nedeniniz iyileşmek istiyorsunuz aslında

Yaşınız genç, bu acele neden? Vücut toparlasın hormonlar normale dönsün. Tekrar yazıyorum, tavşan değilsiniz. Eşiniz de anlayış göstersin bu süreçte.
Keşke birazcık düşünceli olsanız bu yorumunuz kaç kişiyi üzer hiç düşünmeden yazıyorsunuz.
Siz anlayamazsınız belki o kadının neler yaşadığını neler hissettiğini çocuğunu kaybetmiş bir anne için beklemek kolay mı?
Rabbim hiç kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın ama kalkıp tavşan mısınız demek ne ya .
Belli ki konuyu açan biraz dertleşmek yol çizmek istiyor zaten acısı çok daha yeni tabi ki riskleri var en az 6 ay diyor doktorlar.
Bende doğumdan sonra böyleydim arayış içindeydim 6 aydan sonra hamile kalan var mı öncesi var mı sürekli araştırdım durdum.
Yasımızı bile yaşayamıyoruz insanların yorumlarından dolayı.
Bende ne yorumlara maruz kaldım doğumdan sonra bile eve gelip maaşın yatıyor mu, eviniz var mı, işe ne zaman gideceksin gibi bir sürü saçma sorulara maruz kalıyoruz.
Birde sözde teselli olarak daha çok gençsin kucağına almadın, demekki sağlıklı değildi ya engelli olsaydı böyle düşün sözleriyle dolu etraf.
Rabbim beterinden korusun aynı acıyla kimseyi sınamasın ama o kadar zor ki o hastaneden eli boş çıkmak. Doğum yapıp bebeğini görememek. Hele ki ondan sonra günler hiç geçmiyor heryerde artık hamile bebek görmeye başlıyor insan algıda seçicilik.
Herkes çok mutluyumuşta bir ben acı çekiyorum gibi düşünüyor insan.
O boşlukta neler neler düşünüyor bende aynı şekilde acaba anne olabilecek miyim sanki h çocuğum olmayacak gibi hissediyordum bunları aşmak ve iyileşmek için ayrı bir emek verdim.
Benim etrafımdaki görümcem arkadaşım kuzenim komşum da hamileydi onlar doğurdu Allah uzun sağlıklı ömürler versin ama onların bebekleri kucağındayken bana bekle demek bir tek bana zor geldi.
Demek istediğim zaten kadının acısı var bir de alay eder gibi azarlar gibi yorum yapmanız çok çirkin olmuş .

Ben aynı durumda olan veya hemen hemen aynı şeyleri yaşayan hem cinslerimle dertleşmek istedim sonrasında süreç nasıl geçti merak ettiğim için yazdım bazı yorumlar beni üzdü bide anladım aynı şeyleri yaşamayan kimse bir baskasini anlayamazmis sadece iyi destekleyici yorumlarinizla biraz da olsa iyileşmek istedim moralim iyi olsun istedim bazı yorumlar için de teşekkür ederim çok destekleyici oluyor açıp açıp okuyorum herşey Allah'tan hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Başınız sağolsun.

Benzer hiyakeler yaşamışız. 9 yıllık evlilik ,4 kimyasal gebelik , 1 boş gebelik ardından kürtaj, 19 haftalık erken kayıp ardından kürtaj, en sonuncusu da bu sene yine tüp bebekle olan , rahim ağzı yetmezligine karşı servikal serklaj atılan ama ona rağmen enfeksiyona bağlı su gelisi sonrası 22+4 te erken dogumla sonrası 6 gün yasayabilmis toprağa verdigim bir kız evlat ve yine kürtaj Bugün tam 3 ay oldu kızımı toprağa vereli , birazdan da ziyaretine gideceğim.
42 yıllık hayatımda ilk kez profesyonel desteğe ihtiyaç duyduğum bir dönemdeyim.
Hiç bir acı kızımın acısı kadar yıkmadi beni.
Ben de Allah izin verirse 2026 Nisan ayı gibi son kalan embriyomu transfer ettirmeyi düşünüyorum, eğer o da olmazsa artık bu defteri kapatacağız.
Rabbim bolca sabır versin size de bana da.

Çok zor bir durum bu acının tarifi yok benimde 22+5 di sadece 4 saat yaşadı ben evladımı görmedim bile ben yaşta yatağımda yatarken eşim topraga vermiş bebeğimi iki hafta oldu ben mezarına gidemedim daha sadece biraz zaman geçince iki tane rüzgar gülü alıp mezarına gidecegim en azından konuşunca cevap alabilirim diye düşündüm rabbim hepimize sabır versin evlat acısı peygamber efendimizi aglatmis bir acıdır cennete bizi bekleyen evlatlarımız var yanlız degiliz ben bekleyemem diye düşünüyordum hemen hamile kalırım diye ama sonra düşündüm beklesem tam olarak iyilessem hem benim yararıma olur hemde Allah nasip ederde hamile kalırsam evladimin yararina. Olur

Bende 31 haftada kaybettim ameliyat oldum doktorlar 6 ay sonra dedi 6. Aydan sonra Allah’ın izniyle bir sorun olmaz.
Allah yardım ederse hiç bir şey olmaz merak etmeyin korkularınızda haklısınız hepimiz aynı süreçten geçtik çok zor bir imtihan benim bir tanıdığım sezaryendan sonra yanlışlıkla 3. Ayında hamile kaldı ameliyatı çok zordu 2 doktor girdi ama çocukları sağlıklı öyle riske armaya gerek yok. 6 aydan sonra genelde korunmayı bırakın diyorlar olana kadar da biriki ay geçiyor Allah kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Benim işte 9 ayım geçmiş bile zaman şok acımasızca akıyor çok yaralıyor ama su gibi geçiyor

Üzülmeyin rabbim yüreğinize ferahlık versin. Bazı insanlar yaşamadığı acıların üzerinden prim yaparlar...
Güçlü olmak zorunda değilsiniz yasinizi tutacaksınız elbette kaybinizin yerini doldurmak isteyeceksiniz... yaşamayan bilmez... bende 37. Haftada olu dogum yaptim. Icinde oluşan boşluk acı hic gecmiyor yaşamayı öğreniyorsun. Allah her zaman daha iyi etsin bununla gelmis geçmiş olsun. En kisa sürede sinanmayacaginiz bi gebelik ve evlat sahibi olursunuz kolaylikla sağlıkla amin.

Başımiz sağolsun evet zaman bir şekilde geciyor oyalanmaya calisiyorum bu zamanlarda geçecek inşallah rabbim hayırlı kapılarını açsın hepimize bütün güzellikler bizi bulsun

Amin inşallah sizinde başınız sağolsun rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar bize nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…