- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Tasiyamayacagin yukun altina girme.Hem sana eziyet hem onlaraAnneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.
arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum bu kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Evetarkadaşlar çok mu merhametsiziz biz?
Ne tuhaf bir yorum. Benim bu yükün altına girdiğimi kim söyledi?Tasiyamayacagin yukun altina girme.Hem sana eziyet hem onlara
Yaşlılar maalesef biraz pis oluyorlar. Üstelik alzheimermis üstüne unuttuğunu düşününce çok anormal değil. Ama anneannen yemek yediği tabağı durulayip nasıl kaldırır o saçma olmuş biraz. Yine de bagirmazdim. Annecim makineye koyarız o temizlenmedi ki şimdi, bak hem ortalık hastalık kaynıyor der elinden alır makineye koyardim. Ha buna da alınacak biriyse o mutfaktan çıkınca alır koyardım makineye. Çocukken altimdan almış, emzirmis bir insanın ufak tefek hatalarini bu kadar buyutmezdim. Yazık günah. Annen annesine böyle yapıyorsa senden de bunu göreceğini düşünmesi lazım oysa.
Yazık günah yaşlı onlar sürekli kalmaya gelmediler ki siz bir hafta tahammül edemediniz...
Wc yi her gün dede mi temiZleyecekti siz neden yapmadınız...size çay içmeye gelmediler bakıma yardıma ihitiyaç demek bu demek işte...
Anneniz bir tabak yüzünden kendi annesini ağlatmış nolmuş yani ..
Yazın bir kenara annenize de gün gelip siz bağıracaksınız.. çünkü ettiğimizi bulmadan ölmeyeceğiz sözü vardr ..özür dinlemeniz gerekir siz sülale ne derdindesiniz......bazen yorum yapasım daha gelmiyor öyle işte..
Ben en çok bundan sonra nerede kalacaklarını düşündüm.Yalnız mı yaşıyorlar?
Tuvaleti hergün yıkamak aklınıza gelmedi sanırım ! Evet bencede merhametsizsiniz üstelik virüs var ve yaşlı insanların gitmesine müsade etmişsiniz . Annenizi onlar büyütmüş umarım aynı duruma düşmezTuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka?
Ama şöyle düşün bu bir hastalık geri dönüşü yok alzehime...onun yanındaki kişide psikolojik olarak çöküyor ondada sorunlar başlıyor...e siz katlanamaz sınız,yenge katlanamaz yani gün gelir herkes istemez nolcak bunlar ...kabullenin hastalık ayrı şey...benim dedem 10 yıl felçli alzheimer hastasıydı ,babaannemde düşünceden aynı hastalığa yakalandı...annemle ben ve kardeşim baktık sonra evlendik annemde tek başına kaldıramadı...aileye çağrı yaptım artık herkes 2 ay süreyle dönüşümlü alacak..öylede rahmetli oldular...demem o ki çok zor hem bakana hemde baktırana.. sürekli ağlıyordu dedem gidemiyordu bir yere nasıl kıyabilirdik ona ki...keşke yaşasa yine bakardım..sonradan pişman olmaya dayanamazdımuyar uyar uyar annemde de sabır taşıyor işte maalesefdede elini yıka diyoruz küçük abdest Döktüm nolacak sanki diyor. Anneanne sen yat uyu elleme hiçbir işi diyoruz yine de elliyor.
Ozur diledi zaten bağırdıktan sonra, anlık bi patlamaydı 7 günün sonucu. Sonra helallik istedi hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?