Sanırım annem ve ben merhametsiz insanlarız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aile büyüklerine iyi davranmak lazım sebep ne olursa olsun. Anlattığınız şeyler zor katlanılabilir durumlar olsa da, çevremde gördüğüm kadarıyla bu tarz davranışların faturası ağır ödeniyor. WC, başı boş bırakılmış. Onlar çocuk gibi şu anda. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

1 hafta icin fazla tepki vermissiniz kullandigi tuvalete her ciktiginda camasir suyu dokseydiniz ki saglikli yasli da olsa gormez gozu yine saga sola sicrar kontrol etmek sart bulasik olayinda da oyle koyuyorsa tabagi alip bulasiklarin arasina geri koyabilirdi anneniz 1 haftada sabriniz cok cabuk tukenmis uzun zaman olsa hak veririm yipranir insan

Adam tuvaleti ayrı kullanıyor diye temizliğini de mi ona yaptırıyordunuz 1 hafta boyunca hiç mi temizlenmedi oralar?
Sonuçta ayrı da kullansa aynı ortak salonda buluşuyorsunuz temizlik hepinizin temizliği.

Böyle durumlarda yaşlıları özellikle ağır hastalığı olanları çocuk gibi düşünebilirsiniz. Belki o zaman daha çok sabır gösterebilirsiniz. Ayrıca ne bu durum için ne de başka bir durum için biriktirip patlamak sağlıklı değil. Tatlı tatlı en başından sürekli uyarsanız kimse alınıp gücenmemiş olurdu.

Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.
Valla çok bile dayanmisiniz ben öyle leş insanın s... çarkına. Elzheimer dedenize bişey demiyorum ama ananeniz bi zahmet totosunu kaldırıp kocasının arkasinda dolanıcak. Yemek yedigi tabağı durulamak? Anneniz gayet haklı tepki vermiş

Merhametsizlik değil de iyi ev sahibi olamamışsınız. Bir hafta boyunca adamcağızın sifonu çekmediğini farketmemeniz bana tuhaf geldi mesela. Bir hafta kimsenin aklına gelmedi mi misafir tuvaletini temizlemek? Ya da en azından tuvalet kağıdı vs. yeterli mi acaba diye kontrol etmek.

Bir de bunun çoğu insan farkında değil Türkiye'de ama yaşlı bakımı çocuk bakımı gibidir. Sadece tok ve temiz tutmak yetmez. Aynı zamanda onları oyalayacak ve var olan yetilerini kaybetmemelerini sağlayacak aktiviteler yaptırmanız gerek sürekli. Günlerini yaşlarına ve becerilerine uygun aktivitelerle doldurduğunuzda daha mutlu oluyorlar ayrıca günlük işlere daha az karışıp insanı daha az bunaltıyorlar. Öyle köşe yastığı gibi kenarda bütün gün oturmalarını bekleyip sonra tabak yıkadı diye bağırırsanız gücenir tabi insanlar.

uyar uyar uyar annemde de sabır taşıyor işte maalesef:110: dede elini yıka diyoruz küçük abdest Döktüm nolacak sanki diyor. Anneanne sen yat uyu elleme hiçbir işi diyoruz yine de elliyor.
Ozur diledi zaten bağırdıktan sonra, anlık bi patlamaydı 7 günün sonucu. Sonra helallik istedi hemen.
İşte ondan diyorlar, evlat dışında insan eti ağırdır diye.
Eminim anneniz bebeklik ve çocukluk döneminde ne pislikler yapmıştır, anneanneniz bunlara gülerek temizlemiştir.
50 değil 1500 kere aynı soruyu sormuştur, ama her birine cevap almıştır.
Ellerini yıkamadan tuvaletten de çıkmıştır, sifon da unutmuş ve bilimum daha neler yapmıştır.

Ama işte, et ağırdır.
Anan baban da olsa altında ezilirsin.
Yazık olmuş, 1 hafta için değmezdi kalp kırmaya.

Yaşlandıkça insanın gözü görmüyor, bedeni yetemediği için temizlik olayını rafa kaldırıyor.
Ama sizler bilen olarak yardımcı olmak yerine kınamaya geçmişsiniz.
Sizi bilmem torunsunuz da, annenize yazıklar olsun...

benim dedem halılara tuvaletini yapıyordu. birimizin de gıkı çıkmadı. anneannem yatalak sürekli altını bezleyip bakımını yapıyorlar annemler. el insaf biraz.
konuyu hayır siz haklısınız nasıl pisletirler denmesi için yani yüreğinizi hafifletmek için açmışsınız. çok ayıp yarın aynı duruma siz de düşebilirsiniz. eğer ailede alzheimer hastalığ varsa siz de olmaya adaysınız demektir. çünkü genetik yatkınlık oluyor.

Uzun kalsalar insanın siniri bozulur ama 1 hafta idare edebilirdiniz.dedenin hastalığı ciddi verin eline ıslak mendil kolonya o şekilde idare etsin en azından.wcyi de sizin temizlemeniz gerekirdi adam unutuyor olabilir.anneanneye bağırma hiç olmamış en fazla uyarır tabakları tümden makineye atarım oldu bitti.bu şekilde hasta ve yaşlı insan bakacaksanız hiç bakmayın günaha giriyorsunuz.

inanın elli bin defa güzellikle uyarıyoruz. Asla dinlemiyorlar. Bir kulaklarından girip diğerinden çıkıyor. En sonu da böyle patlama oluyor:cry:
İnşallah ben anneme babama böyle olmam. İnşallah sabırlı olurum.
Peki neden anneniz refakat etmiyor desenize tuvalete girip çıkarken ya da diğer işlerinde. Anneannem de aynı durumda. Yani onu 50 kere uyarayım aklına girmedikten unuttuktan sonra neye yarar?

Valla bana wc yi günlerce unutmanız tuhaf geldi. Zira hergün kırklıyorum ben virüse özel birşey değil. Sizde çok temiz sayılmazsınız kusura bakmayın yani
Katılıyorum. Şimdi anneannem bana gelse tuvalete girse çıksa bakarım çünkü aklı başında değil . Bana sen kimin kizisin diyen birine ne dersem boş olurdu herhalde

Sizleri yaratan O'dur. Yaşlılık dönemine ulaştıracak, ömrünün son demlerindeki düşkünlük haline, bildiği şeyleri bilemeyecek hale geleceği günlere ulaştıran da O'dur" (Nahl, 70)

"Rabbin kesin olarak şunu emretmiştir: Sadece O'na kulluk edeceksiniz. Bir de anne babanıza iyilikte bulunacaksınız. Şayet onlardan biri ya da ikisi senin yanında yaşlanacak olurlarsa onlara "öf" bile deme! Onları azarlama; ikisine de güzel sözler söyle. Merhametle tevazu kanatlarını onların üzerine ger ve şöyle dua et: "Rabbim! Ben küçükken onlara bana nasıl şefkatle davrandıysalar şimdi Sen de onlara öylece rahmetinle muamele eyle."
torun olabilirsin bakmayla yükümlüyüz evet yaşlılar pis oluyor hepsi değil ama bazıları Bol sabırlar ınş sana Allahım kolaylık versin

Zor bir durum. Her iki taraf icin de. Sizi suclamiyorum insan eti gercekten agir. Herkes kaldiramiyor. Onceki yorumlarda gorup hak verdim, boyle durumlarda ozel bakim evleri daha iyi bir secenek sanirim. Birkac gunde bir gidip verimli vakit gecirmek daha iyi olabilir. Kimsenin kalbi kirilmaz boylece. Toplumumuzda bu huzur evi, bakim evi cok yadirganiyor ama yasliyi eve alip incitmektense(sizin sahsiniza soylemiyorum bunu), huzur evi daha iyi bir secenek geliyor bana.

Anneannem zatürre olduğu için ve kendine bakamadığı için dedemle beraber 1 haftalığına gelip bizde kaldılar. Az önce gittiler ve kapıdan çıktıklarında “allahım şükürler olsun!” dedim. Der demez de kendimden utandım.
Yazdığım sebepler beni haklı çıkarır mı bilmiyorum ama,
Dedemde alzheimer başlangıcı var. Geçmişi çok net hatırlasa da, Yakın döneme ilişkin şeyleri Sürekli unutuyor. Aynı soruyu 50 kere de sorsa cevap veriyorum tatlı tatlı. Fakat bir müddet sonra daralıp başka odaya geçiyorum. Aşırı pis bir adam. Tuvaletin birini sadece o kullanıyordu, sifonu çekmemiş 1 hafta boyunca sanırım onu da unutuyor, biz de diyoruz ki bir yerden leş kokusu geliyor ne alaka? Meğer o tuvaletin kapısını açtıkça eve yayılıyormuş. Tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamıyor en çok midemi bulandıran kısım bu. Zaten ortalık virüs dolu. Oturduğu yerden yere tükürüyor. Takma dişini mutfaktaki lavaboda yıkarken yakaladım bir gün.
Annem çalışıyor bu ikiliyii bütün gün ben takip etmek zorundaydım. Diken üstünde kaldım.
Annem de zaten nasıl pis olduklarını biliyor ve obsesif bozukluğu var kadın kafayı yedi iyice.
En son dün anneannem yemek yediği tabağı deterjanlamadan suyla çalkalayıp temiz tabakların yanına koyunca annem çıldırıp bağırmaya başladı, ben sana bulaşık yıka demiyorum ki elleme diyorum diye. Anneannem de ağlamaya başladı bi de torununun birini arayıp beni alıp eve götürün diye yaygara kopardı. Üstüne yengem falan da aradı, sülaleye laf vermiş olduk.

arkadaşlar çok mu merhametsiziz biz? İçim biraz buruk gerçekten... yaşlı ve hasta insanlar onlar. Ben daha kendi aileme tahammül edemiyorum; yarın bir gün evlensem el oğlunun ana babası bizde kalacak olsa çıldırırım muhtemelen. Şimdi anlıyorum burada açtığınız kv kp konularını.
Ben bu vicdansızlığımı nasıl yenerim? Gerçekten evlilik düşüncesinden uzaklaştım. Allahım resmen kendimi suçluyorum sabahtan beri.
Birileri beni taşlasın belki kendime gelirim diye konu açtım. Ya da belki vardır bi öneriniz.

Yaşlı ve hasta bakmak zordur
İnsanlar belli bir yaştan sonra çocuklaşıyor burası bir gerçek
Ancak dedenin kullandığı tuvalete bir hafta uğramayarak ailece zaten pisliğinizi kanıtlamışsınız, hal böyle iken yıkanmamış tabaktan şikayetlenmek tuhaf
Allah ömür verir yaşarsak hepimiz yaşlılığın zorluklarını göreceğiz
İnsanlar evlat büyütmüş, o boya getirmiş ama yok tabaktı yok tuvaletti azar işitiyorlar, evet merhametsizsiniz maalesef
Yakın bir arkadaşım var yaşlı annesi ile yaşıyor, günde bir kaç kez ellerini kolanya ile siliyor, emin olamıyorum yıkadığından diyor. Düzenli olarak üzerini değiştiriyor, çünkü teyze elbiselerini ne zaman değiştirdiğini unutuyor. Yaşlı bakmak biraz sabır istiyor eğer o sabrınız yoksa bir bahane ile gelmelerine mani olun, çünkü azarlayıp kalplerini kırmak bence daha kötü, yapmayın

Yaşlı insana bakmak zor
Hele de atarlı ergenler gibi davranan yaşlılara bakmak daha da zor
Allah kolaylık versin

hani demişsiniz ya annem kaç kere söyledi, ben söyledim vs. Size önerim bakış açınızı değiştirin. Onlar sizi anlamıyor ve dinlemeyecek. 2 yaşındaki bir çocuk gibi düşünün. Anneniz işe gittiği halde neden size geldiler onu anlamadım. Madem evde bakıcıları vardı, sizin okul tatil olmasaydı evde yalnız kalacaklardı. Bakımı size kalmış gibi. Ben rahmetli anneannem ve dedemin zamanından hatırlıyorum. Bizde kaldıkları zaman banyodan çıktıklarında hemen ben giriyordum. Lavaboda elini ağzını yıkamış, yemek artıklarını suyla akıtmak aklına gelmemiş mesela. Sifonu çekmeyi unutmak zaten rutin. Her defasında peşlerinden çekmek lazım. İshal olup tuvalete yetişemeyip yatak, halı vs heryeri pislettikten sonra ve sizin onları temizlerken çektiğiniz zorluğu gördükten sonra altlarına bez kilot bağlamak istediğinizde “o beni sıkıyor, rahat edemiyorum” deyip bir sonrakinde yine banyoya yetişemeyip heryeri yine berbat etmek? Anneannenizin de dedenizin de artık normal düşünme kapasitesi olmadığını bilip onlardan bazı şeyleri beklememeniz gerekiyor.

Ama insana bakmak çok zor. Allah kolaylık versin tekrar.

bakamayacağınız hasta ve yaşlı insanları evinize almayın. alzheimer hastası birinde çok fazla şey beklemişsiniz. anneannemin kardeşi de alzheimerdı ve normalde titiz, tertermiz olan kadın aynan bu dediklerinizi yapıyordu. kızı da bu şekilde delirmişti. beraber yaşamak zorundalardı ve en sonunda annesine bu gibi şeyleri unuttuğu için vurmaya başladı.

bu adam azlherimer. önce ondan normal şeyler beklememek gerektiğini öğrenin. anneannenizde de muhtemelen başlangıcı var alzheimerın, o nedenle o da böyle hareket etmiş.

o hastalara bakmak kolay değil ama birkaç günde bu noktaya geliyorsanız onlara bakabilecek insanlarla kalsınlar. durumları varsa çocukları bakıcı falan da tutabilir.

Aslinda ulkemizde huzur evleri cogalsa, yaslilar orda kendi yasitlari ile kalabilseler ne guzel olur.Biz de yaslanacagiz ancsk ben kimseye yuk olmsk istemezdim cocugum bile olsa..Huzurevi kulturu yayginlasir umarim bizler de tonton yaslilsrimizi orada ziyaret ederiz..

Annen ve sen çok temizsiniz ondan mı adamın kullandığı wc bir kere adım atıp çamaşır suyu döküp temizleyelim demediniz? Hiç mi lavaboyu ovup çöp kutusunu dökmediniz? Annende bir tuhaf kendi öyle olduğunda sende öyle davranırsın bu gidişle, kızına güzel örnek olmuş

Valla çok bile dayanmisiniz ben öyle leş insanın s... çarkına. Elzheimer dedenize bişey demiyorum ama ananeniz bi zahmet totosunu kaldırıp kocasının arkasinda dolanıcak. Yemek yedigi tabağı durulamak? Anneniz gayet haklı tepki vermiş
Nasl bu kadar gaddar oluyorsunuz.. Kadın deterjanlamayı akıl edememiş yük olduğu için çalkalayp koymuş konu sahbnin annesi bağırmak yerine güzel güzel gerekirse 20kere anlatp o tabağı alp yıkayablrdi veya makineye atabilirdi.. Kadın zaten hasta olduğu için oraya gitmş kocasnın arkasnı temzleyebilecek gücü olsaydı evinde kalrdı dye düşünüyorum.. Evladının evne gitmiş.. Eminim ki o anne baba çocuğu altnı pslettiğinde sabrla temzliğini yaparken birşey öğretirken sabrla tekrar ederken çocuğunun üstünü başnı temzlerken ne münasebet ben neden yapaym dememştir.. Biz onlara çocukken muhtaç olduğumuz kadar onlarda yaşlandıklarnda bizlere muhtaç oluyor.. İnsanlık nereye gidiyor anlamyorum kendi anne babamza bile tahammülümüz kalmamş..

Tasiyamayacagin yukun altina girme.Hem p eziyet hem onlara

O
Ne tuhaf bir yorum. Benim bu yükün altına girdiğimi kim söyledi?
Anneannem hastaydı buraya gelmek istediler. Ne diyecektik hayır mı? Ayrıca kararı veren anam babam ben değilim. Ben zaten burada bile yaşamıyorum. Üniversiteler tatil olduğu için memlekete döndüm.
Yükun altina girmemis olsaydin vicdan azabi cekmezdin😅Ayrica taammul sinirindan kaynakli vicdansiz ya da vicdanli olmuosun tabi bu benim fikrim.Annende eger kii bakmak istiosa kiii yukun altina giren aslinda o bir sureligine bir seylere göz yumacak.Anneannende anneni buyuturken bir cok seye goz yumduguna eminim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X