• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım ben anne olamıyorum 🥺

10 aylık bir bebeğim var , ağlıyor huysuzlanıyor, ama Okadar öfke dolu bir insanım ki ufacık şeylerde bile tahammül gösteremiyorum sabah çok ağladı sadece lavoboya gitmiştim, eşim gece çalışıyor ağlamasına uyandı tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi ben salak bi insan değilim onun ağlamasından anlıyorumvdedi . Belki bi ağrısı var belki parmağını biyere sıkıştırdı dedi güzel güzel sakinleştirmek varken bu ne diye iyice gerildik. Öfkemi sinirimi asla kontrol edemiyorum ama o daha bunları anlayamıyacak kadar ufak 😓😓😓 babası aldı ben uyuturum diye ona gidince susuyo bende ağlıyo (hakli olarak tabi) . Isteyen linçleybilir zaten bile bile açıyorum konuyu . Sadece istediğim nasıl daha sakin olup yavrumu anlayabilirim. Sonuç itibariyle hiç bişey anlık olmuyor geçmişte yaşadıklarm beni bu hale getirdi aile kayıpları .. çeşitli tramvalar.)
Canım öncelikle çözüm bulmaya çalışman güzel bir şey. O bebişin de senin gibi sinir krizleri yaşamaması için bir tedaviye ihtiyacın var. Şuan evden çok çıkamayacağını düşünerek evden görüşebileceğin Evimdeki Psikolog | Psikolog | Tuğba Avcı şu psikolaga yönlendirmek istiyorum seni. İşinin ehli ve mükemmel bir insandır. Bende ciddi değişimler gerçekleştirdi. İlaç kullanman gerekirse de o seni yönlendirir inşallah. Burada birilerinin yorumları ile düzelmez bu işler süreç gerektirir. O da işin uzmanı ile olur.

Aslında bunları tespit edip gerekeni yapmak bize kalmamalı....Gelişmiş ülkelerde kan alırlar bu ana babadan, evlat yüzü göremezler de bakma işte, coğrafyanın kaderi... Biz de anca burdan yalvariyoruz etmeyin yapmayın diye....
Evet gerçekten yapmak lazım ki biraz korksunlar

Normal demedim anlayışla karşılanmalı da demedim. Siz yorumunuzu yapmışsınız yaklaşımınız konu sahibine sizce ne kadar etkili oldu? Birşeyleri düzeltti mi? 10 aylık bebek hala konu sahibinin kucağında değil mi? O evde. Çürümüş bir yarayı tedavi etmek yerine daha da üstüne bastırırsanız ne olur? Keşke mümkün olsaydı da o bebeği güvenli kollara emanet edebilseydik bunun için gerekli yerlere başvurup yüreğimiz rahat olsaydı değil mi? Konunun başka bir yönünü ele aldım ben. Çocuk üstündeki travmayı veya olayın ne kadar ciddi olduğunu yazmamam görmezden geldiğim anlamına mı geliyor? Bunu kime neden kanıtlamak zorundayım?
Gerçek hayatta yüzyüze ilişkilerde eşine çocuğuna şiddet gösterenlere yeterince tepki gösteremez insanlar, karısını döven adam, çocuğunu döven kadın anlayışla karşılanır veya sessiz kalınır. Çünkü kimse bulaşmak istemez. Bana ne der? Yüzüne karşı ise her anne yapıyor canım nolacak der? Her karı koca kavga ediyor der.Yani aslinda " Bana bulaşmayın da ne yaparsanız yapın " der. Ama siz burada anonim kimliginizle bu kadına " her annenin başına geliyor canım , bunalmissindir " dediğinizde o kadın bizi değil sizi ciddiye alıyor, çünkü haberlere konu olmadıktan sonra kimse kimsenin evinin içini bilmiyor. Yani siz "cınım olur bızen, her anne yışiyor bını" deyip normalleştirdiginizde o çocuğa bir tokat da siz atmış oluyorsunuz aslında. Yine de siz bilirsiniz.

Gerçek hayatta yüzyüze ilişkilerde eşine çocuğuna şiddet gösterenlere yeterince tepki gösteremez insanlar, karısını döven adam, çocuğunu döven kadın anlayışla karşılanır veya sessiz kalınır. Çünkü kimse bulaşmak istemez. Bana ne der? Yüzüne karşı ise her anne yapıyor canım nolacak der? Her karı koca kavga ediyor der.Yani aslinda " Bana bulaşmayın da ne yaparsanız yapın " der. Ama siz burada anonim kimliginizle bu kadına " her annenin başına geliyor canım , bunalmissindir " dediğinizde o kadın bizi değil sizi ciddiye alıyor, çünkü haberlere konu olmadıktan sonra kimse kimsenin evinin içini bilmiyor. Yani siz "cınım olur bızen, her anne yışiyor bını" deyip normalleştirdiginizde o çocuğa bir tokat da siz atmış oluyorsunuz aslında. Yine de siz bilirsiniz.
Tekrar ediyorum. Yaşadığınız şey çok normal davranışınız uygun demedim. Bu gibi üst durumlar sağlıklı bir kadının dahi başına geliyor ama herkesin atlatma biçimi farklı oluyor. Siz konu sahibinin atlatma ve karşılama biçimine tepki gösteriyorsunuz ben farklı bir noktadan yaklaşmaya çalışıyorum. Üst yorumlarda Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk kitabından bahsedilmiş. Orada doktorun anlatımıyla inanılmaz vakalar ve sonuçlar okuyoruz. Vakalar ne kadar inanılmazsa yaklaşım da o kadar dikkate değer. Beynin sevgiyle ve ilgiyle nasıl iyileştiğini veya sevgisizlik itme ilgisizlik ve dışlamayla ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Ama okuduğumuzdan da birşeyler kapıp özümseyelim davranışlarımıza uygulayalım.

Tekrar ediyorum. Yaşadığınız şey çok normal davranışınız uygun demedim. Bu gibi üst durumlar sağlıklı bir kadının dahi başına geliyor ama herkesin atlatma biçimi farklı oluyor. Siz konu sahibinin atlatma ve karşılama biçimine tepki gösteriyorsunuz ben farklı bir noktadan yaklaşmaya çalışıyorum. Üst yorumlarda Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk kitabından bahsedilmiş. Orada doktorun anlatımıyla inanılmaz vakalar ve sonuçlar okuyoruz. Vakalar ne kadar inanılmazsa yaklaşım da o kadar dikkate değer. Beynin sevgiyle ve ilgiyle nasıl iyileştiğini veya sevgisizlik itme ilgisizlik ve dışlamayla ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Ama okuduğumuzdan da birşeyler kapıp özümseyelim davranışlarımıza uygulayalım.
Yalnız orada o ilgi sevgiyi annelere değil çocuklara karşı uygulamaktan bahşediyor. Beynin gelişim çağında düzeltmek daha kolay diyor hatta. 30 yaşındaki insana değil tabi. Çünkü beyin asıl gelişim çağında istismar ve şiddete maruz kalırsa kalıcı hasar alıyor.
Sizin travmalarınızla çocukların travmalarının bir olmadığını gösteriyor esasında.
Hatta iki vakayı karşılaştırdığı bölümde birinde 18 aylıkken çocuğun annesi durumu anlayıp düzeltince çocuk da normale dönüyordu. Bahsettiğim olayda çocuk 20 yaşına geldiğinde yapılan hiç bir tedavi de karşılık vermemiş. Bu nedenle ufak yaşlarda yaşanan şiddet istismarın daha çok hasara sebep olduğu yazıyor.
Burada yani annenin travması değil çocuğun travmasına odaklanmak lazım. Zira henüz annesine bağlı olması gereken emen bir bebek babasında susuyor annesinde ağlıyorsa orada ciddi sorun vardır ve çocuk da belli ki etkileniyordur

evdesin işin varın yoğun sana ihtiyacı olan bir bebek ona tahammul göstermek zorundasın o sana değil.
bebek sınır stres hisseder sütünü bile etkıler. daha sakin olmalısın ve uykusuzluğu evet belli bir süre kabullenmek zorundasın. kısır döngü içindesin. eşin baksın evde olduğu zaman ve azıcık uyu.(10 aylıkmış ilgi alaka oyun ister bu zamanlar normal. zorla uyutmak yerine yatağında beraber vakit geçirin.oyalana oyalana sakin şekilde uyursunuz.)

Yalnız orada o ilgi sevgiyi annelere değil çocuklara karşı uygulamaktan bahşediyor. Beynin gelişim çağında düzeltmek daha kolay diyor hatta. 30 yaşındaki insana değil tabi. Çünkü beyin asıl gelişim çağında istismar ve şiddete maruz kalırsa kalıcı hasar alıyor.
Sizin travmalarınızla çocukların travmalarının bir olmadığını gösteriyor esasında.
Hatta iki vakayı karşılaştırdığı bölümde birinde 18 aylıkken çocuğun annesi durumu anlayıp düzeltince çocuk da normale dönüyordu. Bahsettiğim olayda çocuk 20 yaşına geldiğinde yapılan hiç bir tedavi de karşılık vermemiş. Bu nedenle ufak yaşlarda yaşanan şiddet istismarın daha çok hasara sebep olduğu yazıyor.
Burada yani annenin travması değil çocuğun travmasına odaklanmak lazım. Zira henüz annesine bağlı olması gereken emen bir bebek babasında susuyor annesinde ağlıyorsa orada ciddi sorun vardır ve çocuk da belli ki etkileniyordur
Evet kitapta doktor nedene odaklanıyor. Ne sebep oldu? Mesela erkeklere karşı cinsel yoldan ilgi görmeyi yol olarak seçen küçük kızı incelerken annesini de incelediğini görüyoruz. Veya evde yalnız bırakılan diğer kardeş vakasında anneden de bahsediliyor büyük bir kısmında. Dediğim gibi 10 aylık bebeğin travmasını es geçip annenin davranışını normalleştirmiyorum. Onu ötelemiyorum sadece.

Tek bir kitap okuyarak dezavantajlı gruplara yönelik şiddetle mücadele ile ilgili eksiksiz bir yöntem ve farkındalık edindiginizi düşünmeniz yetti bana bakış açınızı anlamam için . Belki konu hakkında uzman olduğum için kimin, neyi, ne derece, nerede , nasıl , ne kadarını anlatabildigini ve nasıl tepki verilmesi gerektiğini bildiğimden hiç şuphelenmemeniz de pekiştirdi bunu. Siz o kitabı okuyup, oradaki hikayeden yola çıkarak buradan anlayışlı birkaç yorumla göstereceğiniz sözde destek ve sevgiyle konu sahibi gibi insanları duzeltebileceginiz sonucuna vardiysaniz - ki alakası yok- zaten konudaki birikiminiz hakkında da söylenecek birşey kalmıyor benim için. Hoş bir sohbetti ben burda bitirmek istiyorum izninizle.

Son düzenleme:
Tek bir kitap okuyarak dezavantajlı gruplara yönelik şiddetle mücadele ile ilgili eksiksiz bir yöntem ve farkındalık edindiginizi düşünmeniz yetti bana bakış açınızı anlamam için . Belki konu hakkında uzman olduğum için kimin, neyi, ne derece, nerede , nasıl , ne kadarını anlatabildigini ve nasıl tepki verilmesi gerektiğini bildiğimden hiç şuphelenmemeniz de pekiştirdi bunu. Siz o kitabı okuyup, oradaki hikayeden yola çıkarak buradan anlayışlı birkaç yorumla göstereceğiniz sözde destek ve sevgiyle konu sahibi gibi insanları duzeltebileceginiz sonucuna vardiysaniz - ki alakası yok- zaten konudaki birikiminiz hakkında da söylenecek birşey kalmıyor benim için. Hoş bir sohbetti ben burda bitirmek istiyorum izninizle.
Yorumlarda o kitaptan bahsedildiği için bahsettim ben de. Sizin cümlelerinizle beni kendime yetersiz ve olumsuz hissettirme çabanızın farkındayım ama ben uzmanlığınız hakkında sizi kendinize yetersiz hissettirmeyeceğim bunu bilerek yapmıyorum, seçmiyorum bu yapanı küçük düşürücü yolu. Ben pek hoşlanmadım burdaki sohbetten, karşıt görüşleri severim ama birşeyleri fark edeceğim, açıldıkça açılan ve bana öğretici olacak. Böyle çözüm odaksız ve saldırgan olanları değil. İyi günler.

Yorumlarda o kitaptan bahsedildiği için bahsettim ben de. Sizin cümlelerinizle beni kendime yetersiz ve olumsuz hissettirme çabanızın farkındayım ama ben uzmanlığınız hakkında sizi kendinize yetersiz hissettirmeyeceğim bunu bilerek yapmıyorum, seçmiyorum bu yapanı küçük düşürücü yolu. Ben pek hoşlanmadım burdaki sohbetten, karşıt görüşleri severim ama birşeyleri fark edeceğim, açıldıkça açılan ve bana öğretici olacak. Böyle çözüm odaksız ve saldırgan olanları değil. İyi günler.
Bir anne savunmasız on aylık bebeğe karşı saldırgan olabiliyorsa kusura bakmayın seni anlıyoruz canım benim deyip kimse gül atamaz . Merhamet isteyen kendi yavrusuna merhametli davransın beyin sarsintisindan çok korkutmak istemiyorum ama neler yaşayabilir burda konu en en son psikolojisi hanımefendi . Yani konuda psikolojisinden bahsetmek bile lüks o çocuğun sakat kalma olasılığı bile var .

tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi
Keira- Keira- bakın ne yazmış sarsıyorMUŞUM ne yaptığından haberi bile yok kendinden geçmiş o sırada ve bu kadın hamile isteyerek gebe kalmış . Yani kadın hata üstüne bilerek ve isteyerek hata yapmaya devam ediyor . Bahanesi de ama benim ebeveynlerim öldü travmalarım var . Bu kadına anlayışlı yaklasamiyorum. Eşi zaten çok anlayışlı ve belli ki hala çocuk isteyecek kadar cahil . Birilerinin de onu sarsmasi gerekiyor .

En iyi anne insanın kendi annesidir diye düşünüyorum hep.O bağın başkasıyla kurulması çok zor çünkü..
Depresyonda olduğunu düşünüyorum doğrumdan sonra bu tarz yaklaşımı olan anneler çok var.Dediğin gibi hormonal değişikliklerden veya geçmiş travmalardan dolayı olabiliyor.
Zaten durumun tuhaflaştığının da farkındasın..burada görüyoruz farketmeyip ömür boyu çocuğa o şekilde davrananlar var.En azından farketmişsin.
Bir uzmandan yardım al bir süre sonra düzelecektir.
Kendini suçlaman,kötü hissetmen pasif bir eylem ,acilen direk eyleme geçmen lazım.
Bir öfke anında ömür boyu vicdan azabı çekeceğin bir durumla karşılaşabilirsin acilen destek al lütfen.
Çocuğun bir suçu yok sonuçta yaşananlardan..o bedelini ödememeli...

Şu dünyadaki en tahammülsüz insanlardanım sanırım ve kolay sinirlenirim. Ama 10 aylık bebeğe bunu yapmak da çok fazla değil mi. Altı üstü sadece ihtiyaçları karşılanmadığı için ağlıyor. Yarın bigün 4-5 yaşında bişeye taktığı zaman krize girdiğinde naparsınız merak ettim. Maalesef biz ne dersek diyelim düzelmeniz çok zor lütfen doktora gidin ve psikiyatrik tedaviye başlayın.

10 aylık bir bebeğim var , ağlıyor huysuzlanıyor, ama Okadar öfke dolu bir insanım ki ufacık şeylerde bile tahammül gösteremiyorum sabah çok ağladı sadece lavoboya gitmiştim, eşim gece çalışıyor ağlamasına uyandı tabi ben ağlama niye ağlıyosun canın mı yandı sanki ne var bukadar ağlıcak diye bağırken sanırım kucağıma alırken sarsıyormuşum çocuğu . Kalktı ve ben onun ağlamasına değil sarsaklanmasına kalktım dedi ben salak bi insan değilim onun ağlamasından anlıyorumvdedi . Belki bi ağrısı var belki parmağını biyere sıkıştırdı dedi güzel güzel sakinleştirmek varken bu ne diye iyice gerildik. Öfkemi sinirimi asla kontrol edemiyorum ama o daha bunları anlayamıyacak kadar ufak 😓😓😓 babası aldı ben uyuturum diye ona gidince susuyo bende ağlıyo (hakli olarak tabi) . Isteyen linçleybilir zaten bile bile açıyorum konuyu . Sadece istediğim nasıl daha sakin olup yavrumu anlayabilirim. Sonuç itibariyle hiç bişey anlık olmuyor geçmişte yaşadıklarm beni bu hale getirdi aile kayıpları .. çeşitli tramvalar.)
ilaç kullanın, ben kendi adıma bir dönem kullandım öfke kontrolü için gayette rahatladım, geçmişten gelen psikolojik sıkıntılar zamanla üstüne beden yorgunluğu da eklenince ayyuka çıkıyor, tabi önce bir doktora görünün o size uygun ilacı verir.

İkinci çocuğunuza hamileymişsiniz ve planlı, istenen bir gebelikmiş diye okudum, doğru mu?
Siz ne yapıyorsunuz allaseniz? 10 aylık bebeğinizi hırpalıyor, sarsıyorsunuz daha sabredemeyip, bir de ikinciyi niye yapıyorsunuz?

Psikolojik destek alın. Ya öfke kontrolünde sorun yaşıyorsanız, travmalarım var filan diyorsanız, siz niçin bunları halletmeden peş peşe çocuk yapıyorsunuz ay deli çıkacağım, bu nasıl bir vurdumduymazlık? Her şey iyiyken, ilk çocuğunuzla ortaya çıkan, tetiklenen psikolojik sıkıntılı bir halin içine sürüklendiyseniz de niye ikincisini yapmak abi? Nasıl bir kafa yapısıdır bu?

Sadece sizde değil, eşinizde de var kabahat. Hadi siz psikolojik destek almayı akıl edemediniz (Travmam var demeyi biliyorsunuz da tedavisi niye yapılmıyor onu da anlamıyorum, ülserim var midemde yarayla geziyom öyle deyip doktora gitmemek gibi saçma), dibinizdeki eşiniz de mi akılsız, cahil; o bari ikinci çocuk konusunda geri durup, halinizi gözlemleyip niye götürmüyor sizi psikiyatra?

Herkes bi çeşit vallahi, normalim diye gezerler ortalıkta; sonra böyle bi şey olur "Travmam var"... Tedavisi? Yok işte öyle dertleştim sakinleştim taam... Sonra yine normal normal(!) gezerler. Gidin ya şu psikiyatrlara, ayıp değil günah değil, lafta kalmasın, gidin.

Oğlum kolik bebekti ve devamındaki süreç de sancılıydı, çok zorlandım. Baktım benim gidiş kötü, doktoruma gittik, 8 aylıkken sütten kestim ve ilaçlara başladım. Anlatsam sayfalar alır, her şey sorundu, yemesi ayrı sorun, her şeyi seçer yemez, ağzına giren lokmayı biriktirir ora bura çıkarır, tuvalet sorun, tutar yapmaz, yapamadıkça kabız eder kendini, ona şurup ver bilmem ne... Ağlama krizlerine girer yediğini kusar... Ayakkabı giymez, yere basmaz sürekli kucakta. 13 ay boyunca üzerimden inmedi çocuğum ya, koca 13 ay maymun yavrusu gibi gezdi. Uykusu zaten ona göre, yürüdü zaten ayrı bir koşuşturmaca vs...

Bipolar hastasıyım, öfke kontrolünde en zorlanan insanlardan biriyim çünkü öfke duygumu da uç yaşarım sizin gibi değil, cinneti kontrol etmek benimki pek çok kez... 3-4 sene atak geçirmedim, iki doktorumun da onayı ve teşviki ile çocuk yaptım. Ama 13. ayda bir an geldi "Yetti canıma!" diye bağırıverdim bebeğime. Kuzum korkuverdi, korkusunu gördüm oturdum ağladım "Anladı mı seni bağırdın da, şu kadarcık bebeğe de bağırdın ya. Annesinden başka kimi var onun nazının geçeceği?" diye kötü oldum. Hemen sonrasında da ötelediğim terapilerime başladım, annemlerden aldığım desteği arttırdım. İkinci çocuk fikri hele aklımın köşesinden dahi geçmedi. Ama siz maşallah, 10 aylık bebeğe bağırmayı geçmiş, sarsmaya başlamış üzerine de ikinci çocuğu patlatmışsınız.

Nedir yani burada konusunu açıp "Biz de sarstık, tekmeyi bastık" filan diyelim de rahatlayın diye mi? Psikolojik destek alacaksınız bunu akıl etmesi çok mu güç ya 2022 senesinde? Çok mu sırlı bir şey?

10 aylık bebek ve 9 haftalık hamilelikle bu bitkin ruh hali çok normal. benim kızım 29 aylık ve 19 haftalık hamileyim ama perişan oldum ilk 16 hafta. üzmeyin kendinizi biraz daha sakin kalmaya çalışın. eğer baş edemiyorsanız da maddi durumunuzu bilmiyorum ama psikoloğa gidin.
not: bebeniz küçükken üremeyin zor 😂

Back
X