• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım boşanacağım

evliklerde bazen öğle sorunlar olurki dışardan bakınca aa bu sebepten kavga ve boşanma olurmu ne saçma..
git al yorgan ,tatlı tatlı konuş deriz...
ama mesele bu değil .arkadaş sadece onları anlatmış bize örnek vermiş..
aslında eşi arkadaşın içini çürütmüş..
saygısını doğal olatakta sevgisini bitirmiş eşi..
ve bunlar bitince yahut azalınca olan kaçınılmaz çirkeflikler yapmış..
boşanmak bazen sadece aladatmak çok şiddetle dövmek vb şeyler için geçerli değildir..
insanın ruh ve iç dünyasını çürüten bir insan en az bunların verdiği zarar gibi evliliği öldürür..
ve tek taraflı çaba göstererek bir evlilik asla yürümez er yada geç batmaya mahkumdur..siz çırpının didinin ama karşınızdaki buna cevap verecek en ufak davranışta bulunmassa hiç boşa uğraşmayın düzelmez...
boşan demekte çok kolaydır..ama arakadaş zaten boşanmak istiyor sanırım ..
onun için diyorum..senin bulunduğun ülkede kanunlar burdan daha çok sahip çıkar sana sanırım eşinin sana şiddet uyguladığını vb anlatırsan yetkililere..eşine çocuğu vermeyeceklerdir..aklını kullan ne yapman gerektiğini öğren ve sonuna hakadar savun kendini...

Almanyada oturum izinin varmi yokmu bilmiyorum arkadasim..eger varsa yinede isine karismak gibi olmasin ama türkiyeye dönme derim...:delphin:

Burda ayrilmis ve cocuklu bir bayan olarak türkiyeye nazaran cok daha farkli haklarin var...tamam ailen türkiyede ama unutmaki bekarken yedigin lokma ile evli ve cocuklu iken yedigin lokma cok farklidir baba evinde..:kahve:

Türkiyede kendi ayaklarin üzerinde durabilirsin git...ama duramazsan gitme derim...Almanyada ailenin destegi olmasada durabilirsin cünkü:delphin:

Sadece akil vermek amacli söyledim...tabiki sen daha iyi bilirsina.s

akşam ben valizleri ortadan kaldıramadan geldi,tabi gördü.sessizce odaya geçti ve yattı,ben konuşmazsam aynı ev içinde böyle bi durumda en az 10 gün konuşmayacağını bildiğim için-eski tecrübelerime dayanarak- ve bunuda artık psikolojim kaldırmayacağı için gittim konuşalım ve bi sonuca ulaşalım bu durum beni sıkıyo dedim.zorluk çıkarma ben gitmek istiyorum dedim.sen gidebilirsin ,güle güle dedi ama çocuğu götüremezsin....çocuğu almadan gitmeyeceğimi biliyorsun ki bebeğimi daha sütten bile kesmedim dedim.zorlama zaten mahkeme bana verecek onu dedim .iyi mahkemeyi açarsın sanada verirlerse alırsın dedi.

ben bi çözüm ve sonuca ulaşmak için burdayım,bebeği almadan gitmeyeceğimi bildiğin halde böyle söylemen beni buraya mahkum ediyor ve işi içinden çıkılmaz hale getiriyosun dedim,yoo sen gidebilirsin filan diyo yine.dedim tek gidecek olsam zaten sana sormam.yaptığın hareketlerden hiç pişman değilmisin dedim-ki öyle bi hali yoktu,pişman olmaya fırsat vermedin sende bana vurdun dedi,bende sen başlattın ama dedim vs....o da benim son haftalarda ona ettiğim kaba sözleri ortaya döktü-ki hiç tarzım olmadığı halde ağzımdan çıkmıştı bi kaç argo söz onları içine atmış.işte ben çok yoğun çalışıyorum,insanlarla uğraşıyorum,sıkıntılı bi işim var, ama sen beni daha çok yoruyorsun,evde huzur bulamıyorum,huzur bulsam ben seninle karlı dağın arkasına giderim filan.işinin sıkıntılı olduğunu biliyorum ama hep güçlü görünmeye çalışıp benimle paylaşmadığın için ben sorun yok sanıyorum dedim
benimle bunları paylaşsan ben daha anlayışlı olmaya çalışırım,ama sen bişeylere kızıyosun ve çoğu zaman ben senin kızma sebebini bile anlamıyorum çünkü kendini hiç ifade etmiyosun dedim

neyse,sonra baktım durum aleyhime gidiyo ve çocuğu alıp çıkmam mümkün değil,biraz daha alttan alıp 1 ay sonraki izin tarihime kadar olayı lehime bari çevireyim dedim.işte güya meselelerimiz üzerinde konuştuk biraz sen şöyle yaptın ben böyle yaptım vs..1 saat kadar

şimdi değişik bi ruh halindeyim,adamın burnu sürtsün derken çocuğum için 1 ay daha katlanmam gereken bi duruma geldim ve tepkimide koyamadığım için müthiş bi yenilmişlik ve değersizlik hissediyorum.şuanda nötr davranıyorum ama zaman ne getirecek bilemiyorum,bir ay sonra ne düşünüyor olacağım onuda bilmiyorum,kalbim yaralı.........

evliklerde bazen öğle sorunlar olurki dışardan bakınca aa bu sebepten kavga ve boşanma olurmu ne saçma..
git al yorgan ,tatlı tatlı konuş deriz...
ama mesele bu değil .arkadaş sadece onları anlatmış bize örnek vermiş..
aslında eşi arkadaşın içini çürütmüş..
saygısını doğal olatakta sevgisini bitirmiş eşi..
ve bunlar bitince yahut azalınca olan kaçınılmaz çirkeflikler yapmış..
boşanmak bazen sadece aladatmak çok şiddetle dövmek vb şeyler için geçerli değildir..
insanın ruh ve iç dünyasını çürüten bir insan en az bunların verdiği zarar gibi evliliği öldürür..
ve tek taraflı çaba göstererek bir evlilik asla yürümez er yada geç batmaya mahkumdur..siz çırpının didinin ama karşınızdaki buna cevap verecek en ufak davranışta bulunmassa hiç boşa uğraşmayın düzelmez...
boşan demekte çok kolaydır..ama arakadaş zaten boşanmak istiyor sanırım ..
onun için diyorum..senin bulunduğun ülkede kanunlar burdan daha çok sahip çıkar sana sanırım eşinin sana şiddet uyguladığını vb anlatırsan yetkililere..eşine çocuğu vermeyeceklerdir..aklını kullan ne yapman gerektiğini öğren ve sonuna hakadar savun kendini...

saygım bitti gerçekten,seni saymayan,hesaba katmayan birini nekadar sayabilirsin ki.kendimde ağır konuştum ve seviyesiz davrandım ama ben böyle bi insan değildim beni o bu hale getirdi....

Bu erkekler nasıl varlıklar.. iyisi iyi kötüsüde tam kötü...
Seni anlıyorum canım çeken bilir... ne büyük yıkım olmuştur senin için,
Birde bebeğin var... offf bu erkekler ne istiyor...kendilerini ne sanıyorlar
Bencede tatili bekle sabret al oğlunuda git.. ama tabi gercekten bittiyse
Şunuda unutma daha iyisi vardır deme.... nede olsa çocuğunun babası
Seviyorsan kal derim.... yok çekilmeyecek gibiyse
Her şey zamanında oluyor yaşın çok gecerse cesaret edemezsin..

daha iyisini aramam zaten,varsada beni bulmaz. boşanma durumunda bebeğimde benimle olduktan sonra,erkek çocuk zaten bana yoldaş arkadaş olur

Hayatım darp raporu alıcam diye kadın dayakmı yesin..:bbo:
Nasıl akıl vermek bu...ha denk gelirse diyosan tamam o olur...

kocasi zaten tokat atmis tatlim, hatta ikinci kez.... ona istinaden soyledim... ama bu detayi kacirdin sanirim okurken....a.s.

Almanyada oturum izinin varmi yokmu bilmiyorum arkadasim..eger varsa yinede isine karismak gibi olmasin ama türkiyeye dönme derim...:delphin:

Burda ayrilmis ve cocuklu bir bayan olarak türkiyeye nazaran cok daha farkli haklarin var...tamam ailen türkiyede ama unutmaki bekarken yedigin lokma ile evli ve cocuklu iken yedigin lokma cok farklidir baba evinde..:kahve:

Türkiyede kendi ayaklarin üzerinde durabilirsin git...ama duramazsan gitme derim...Almanyada ailenin destegi olmasada durabilirsin cünkü:delphin:

Sadece akil vermek amacli söyledim...tabiki sen daha iyi bilirsina.s

eşim devlet tarafından buraya gönderilen bi memur,ne olduğu önemli değil,oturum izni olmadan değişik bi statüyle kalıyoruz ama ne bilmiyorum.hani alman devletinin oturum izni olanlara sağladığı hiç bi hak bize sağlanmıyor.çocuk parası alamıyoruz,sigortalarımız özel kendimiz ödüyoruz vs...yani bi sorunda neyle karşılaşacağımı bilemiyorum onun için alman devletinin bana sahip çıkacağını pek sanmıyorum

eşim devlet tarafından buraya gönderilen bi memur,ne olduğu önemli değil,oturum izni olmadan değişik bi statüyle kalıyoruz ama ne bilmiyorum.hani alman devletinin oturum izni olanlara sağladığı hiç bi hak bize sağlanmıyor.çocuk parası alamıyoruz,sigortalarımız özel kendimiz ödüyoruz vs...yani bi sorunda neyle karşılaşacağımı bilemiyorum onun için alman devletinin bana sahip çıkacağını pek sanmıyorum

Anladim....o zaman yapacak birsey yok...yararlanabildigin hic birsey yoksa kalmakda mantiksiz...fisfisfis

1 ay sonra gideceksin zaten...az daha sabir et arkadasim...gittikten sonra kafani bir güzelce toparla ve saglikli düsün...ondan sonra kararini ver.:delphin:

Umarim kararin senin ve evladin icin hayirli olur:Saruboceq:

Anladim....o zaman yapacak birsey yok...yararlanabildigin hic birsey yoksa kalmakda mantiksiz...fisfisfis

1 ay sonra gideceksin zaten...az daha sabir et arkadasim...gittikten sonra kafani bir güzelce toparla ve saglikli düsün...ondan sonra kararini ver.:delphin:

Umarim kararin senin ve evladin icin hayirli olur:Saruboceq:

bende aynen böyle düşünüyorum şuanda,ama eşime o kadar soğuğum ki niyetimi anlarsa diyede korkuyorum...artık hayırlısı

bende aynen böyle düşünüyorum şuanda,ama eşime o kadar soğuğum ki niyetimi anlarsa diyede korkuyorum...artık hayırlısı

Cakitrmicaksin tabiki ona...hatta tam tersi herseyi unutmus silmis gibi davran....gayet güler yüzlü sicak olmaya calis...zordur mutlaka ama cocugun icin bunu yapmalisin, niyetini anlarsa allah korusun cocugu seninle beraber göndermez.:kahve:

Sayili gün cabuk gecer güzelim....:teselli:

bazen bitti derken kolay olur bu sözleri sarfetmek ama içtenliğinle bu hissini yaşama koyacak olursan eğer ilk bir kaç gün belki iyi yaptım dersin ama sonrasında ben bunu neden istedim neden yaptım ve keşkelerle mi yaşayacağım dersin belki de ... bence bekle ve kendini biraz sakinliğine,dinginliğine bırak,ruhunun gerçekten ne istediğini,onsuz hayatın nasıl olabileceğini ve bundan sonrasında onsuzluğun senden neler alıp-neler verebileceğini bir hesapla ve sonrasında ...... ben bunu istiyorum aslında diye bir net cevap ver kendine....
Herşey uzaktan bakınca çok güzeldir ama istediğin gerçekten neyse aslında o sana güzellik verir......
umarım bitirmek başlamaktan daha zordur dememe artık gerek kalmamıştır canım.....
ne istediğin bilen insan mutluğu hep içinde tutar,saklı olan mutluluk aslında hissetmesekte bizizm içimizdedir biz verilene değil bazende vereceklerimizin hesabını yapmaktan vazgeçersek eğer işte o an mutluluk bir nefes kadar uzağımızdadır bence....
herşey için sadece dinlinğinle düşün!( umarım çok mutlu olursunuz canım....)

tamamen gitme modundayım ama tepkisini merak ediyorum
üzülecekmi,özür dileyecekmi yoksa güle gülemi diyecek

valla bu valiz meselesi bende işe yarıyoooo.Senin kocayı bilmem tabi,Eğer senigerçekten seviyosa,çok da gururlu bi tipdeğilse işe yarar.

canım bunlar bahane bunun için bu kadar şey olurmu bence bırak gitsin hem öğretmenmişsinde daha ne katlanıyosun sanırım eşin asker ve yurtdışı görevindesiniz bu şekilde saygı kalmayan evlilik sürse nereye kadar canım iyi düşün çocuğunda var doğru kararı aldığına inanmadan öfkeyle hareket etme yinede

Back
X