Sanırım depresyona yenik düşüyorum

ssohn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
198
379
53
Stresli bir hayatım var ama desteğim yabancı ülkede bile var. İşverenlerimden tutun hayatımdaki insana kadar. İş hayatım iyi aslında, her şeyimi vererek çalışıyorum her zaman. Ama ilişkimde ve ev hayatımda sorunlar büyüdükçe büyüyor...

Evde çok iş yapmamaya başladım. Bir bitki sulamak bile ölüm gibi geliyor. Saat kaç olurda olsun kapıdan içeri girdiğim anda uyuklamaya başlıyorum. Hem okuyup hem çalışıyorum bu arada. Yandan ekstra projelerim var bitirmem gereken, ne mümkün... Koltukta yana kaymak bile bir işkence benim için.

Anksiyete/panik ataklarım çok olurdu, bayılma derecesinde, son iki yıldır yok. Sürekli anksiyete/strese odaklanmaktan depresyonun gelişini göremedim sanırım. İçim çürük sanki. Çok fazla ölümle iç içe de yaşıyorum son zamanlarda. Gülüyorum ama boş hissediyorum.

Hayatımdaki kişiyle kavga ettik dün gece. Hiçbir şey yapmıyorsun dedi, sabrediyorum ama bıraktın saldın dedi kısaca. Sinirlerim iyice bozuldu, sanki isteyerek yapıyormuşum gibi. Ama anlamasını da beklemiyorum. O da çok çalışıyor, her şeye yardımcı, haksızlık ediyorum böyle yaşayarak. Yine de acıttı canımı.

Öf hiç arabesk biri değilimdir ama kendimden bayılır duruma geldim. Düzgün paylaşabileceğim arkadaşlarım var ama hepsi çok uzak... Saat farkı, onların hayatının yoğunluğu derken amaaan deyip geçiyorum.

Kusura bakmayın öyle döktüm içimi.

Biraz kendine zaman ayır. iş - okul arasında kalmışsın, bu çarkın içinde her ikisini sürdürmeye çalışıyorsun, bu senin üstünde baskı yaratıyor ve türlü psikolojik rahatsızlıklara sorun kendini gösteriyor.mümkün mertebe iş- okul temposunu düşür.
Çık yürüyüşe , trekking yap ,bisiklet sür ,fotoğrafçılık klübüne katıl , yoga yap, dramaya katıl...Kendini dinle, baş edemediğin durumlarda da yardım al.

Tükenmişlik sendromu gibi.Aynı anda birden fazla şeyi yapmaya çalışıp bunların altlarında ezilmiş gibisiniz.Bunun bence en önemli sebebi kendinize vakit ayırmamanız.Her şeye yetişeyim derken tükeniyorsunuz ve sonunda da hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz.Hayatınızdaki fazlalıkları atın.

Dizlerimden rahatsızım onun için sporu bıraktım bir süredir. Onun da etkisi çok oldu. Başlamam lazım sanırım hiç sallamayıp.

Bir de işim çok insan ilişkisi gerektiren bir şey olduğu için kulübe falan katılmak, grup etkinlikleri çok itici gelmeye başladı. Resmen toplumdan kaçıyorum.

Psikiyatriye gidin.

Finansal açıdan çok sıkışığım maalesef. Mutfak masrafını düşünürken psikolojik destek için bütçem kalamıyor.

Çok doğru. Maalesef ki azaltabileceği hiçbir şey yok. Ekonomik durumum çok parlak değil, okulda da kimsenin umrunda değil maalesef. Belli bir saat ders almam gerektiği için de azaltamıyorum. Keşke yapabilsem.

Kendime nasıl vakit ayıracağımı da bilmiyorum. Bir sporum vardı onu da bırakınca koptum gittim. Oyunlara sardım o da keyif vermemeye başladı. Hobi olacağına çalışırım kafasında yaşamaya başladım.

Konuşacak kimsemin olmadığını fark ediyorum yazdıkça da.

Ben cagri merkezinde ve markette kasiyer olarak calistigimda boyle oluyordum.. ama benimkisi cok konusmaktan ve insanlarla ugrasmaktandi.. tek Allahin kulunu gormek istemezdim.. bence gecici bir durum.

Ben cagri merkezinde ve markette kasiyer olarak calistigimda boyle oluyordum.. ama benimkisi cok konusmaktan ve insanlarla ugrasmaktandi.. tek Allahin kulunu gormek istemezdim.. bence gecici bir durum.

Umarım. Bir süredir bu yöne doğru ilerlediğimi fark ettim. Maalesef ki işlerim kariyerim aynı zamanda, geçici değil. Kendime online bir egzersiz arkadaşı bulup beni sorumlu tutmasını falan sağlamam lazım sanırım. Gerçekten başka çözüm düşünemiyorum. Hayatım gözümün önünde öyle kayıp gidiyor.

Ben de hiçbir şey yapmıyorum yoğun depresyondayım ne oyum zevk veriyor ne iş yapmak yemek bile yapmıyorum evde üstelik 2 yaşında bakmam gereken kızım var eşim nereye kadar sabreder bilmiyorum sorumluluklarımın üstesinden gelemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…