sanırım evde pire var

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
bir haftadır kızarık kaşıntılar oluyodu bende eşimde hiç olmadığı için alerji olduğunu düşünmüştüm. evde bir muhabbet kuşum var fakat onun kaşındığını ya da üzerinde böcek vs. hiç görmedim. dışardan gelmiş olabilir diye düşünüyorum.

yatakta çarşafta bir tane ufak nokta kadar siyah böcek gördüm çarşaf arasında ezilmedi ve zıplayarak kayboldu. acaba bir taneyle sınırlı mıdır başka heryeri inceledim bulamadım. sirkeli su sıktım bulunduğu odaya. kendim çözebilir miyim durumu?

Carsaflar, koltukları, perdeleri kısaca eşyalarınızı çok sıcak suda yıkayın. Su ve deterjanla silin her yeri. Okaliptüs yağıda damlatabilirsiniz suya hızlıca yok olur.

Ne var ne yok 60 derecede bir yıkayın, eşyaları da sirkeyle silin. Yatağı koltuğu sandalyeyi vs profesyonel birilerini çağırıp yıkatın, halıları da yıkamaya verin. Geçer diye düşünüyorum. Duruma göre ilaçlama firmasını ararsınız.

bir haftadır kızarık kaşıntılar oluyodu bende eşimde hiç olmadığı için alerji olduğunu düşünmüştüm. evde bir muhabbet kuşum var fakat onun kaşındığını ya da üzerinde böcek vs. hiç görmedim. dışardan gelmiş olabilir diye düşünüyorum.

yatakta çarşafta bir tane ufak nokta kadar siyah böcek gördüm çarşaf arasında ezilmedi ve zıplayarak kayboldu. acaba bir taneyle sınırlı mıdır başka heryeri inceledim bulamadım. sirkeli su sıktım bulunduğu odaya. kendim çözebilir miyim durumu?
Pire de olabilir kuş biti de olabilir. Benim de muhabbet kuşum var, dışardan balkonumuza gelmişti öyle sahiplendik. O dönem ben de sizin gibi olur olmadık kaşınıyordum. Birkaç kez elimde telefonla oynarken gözle zor görülebilecek boyutta minik böcekler gibi gördüm. Hep de gece geç saatlerde ve elimde telefon varken gördüm ışığa geliyorlar galiba. Sonra petshopa gittim. Kuş bitiymis. kafesi temizledikten sonra kafese ve kuşa sıkmam için bi ilaç verdi bir daha görmedim.

Pire için de evde barınamaz diyorlar ama belli olmaz. Bi kere sokaktan yavru kedi getirdiğimde üzerinde bir sürü pire görünce tedirgin olmuştum. O zaman da bitkisel bir ilaç tavsiye ettiler suyla karıştırılarak hazırlanan bir solüsyon. Bütün koltuklara falan sıkıyorsunuz o baya etkili bir şey. bulursam atayim

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki… bende su toplayan 1 hafta geçmeyen alerjiler oluyordu. Aksine bizim evdeki büyük bir gibi olan pirelerden değil. Nokta kadar ve asla öldürülemezler bastırsanda etki etmez tırnakla çıtlatmak gerekli. Toz piresi diye geçiyor. Çok yayılmadan önleminizi alın derim. Bizde çok yoktu. Çarşafları falan kaynar suyla yıkayın. Lavanta kokusunu hiç sevmezler haşereler varsa sürün ama yağı falan uçucu oluyor bir kaç saatte bir tazeleyin. Evi süpürün sürekli ve süpürgenin haznesini boşaltın hep lavraları olabilir. Toz piresi çok zararlı değil ama alerjim olduğundan ve bütün vücudumu yediklerinde kabardığım için babam evi peşpeşe iki gün ilaçladı. Hemde tarım ilacı ile ölmedi nalet şeyler. Neyseki ikincisi işe yaramıştı… Bir de bende ki şans yaa ne anneme ne de babama hiç gitmediler. Veya gittilersede onların cildinde hiç bir şeycik yoktu. Ama ben üstümde yakalarsam ciyak ciyak bağırıyordum…

Geçen sene bizim evde de olmuştu . Dışarıdan gelmiş. Ilaclattik hemen öyle kurtulduk

Geçen yaz başımıza geldi evde kedim var kapımda da sürekli beslediğim ara sıra apartmanımızada giren kedicikler...kedim ara sıra apartmanda geziyor muhtemelen onlardan kaptı.aşıya gittik hekim farketti ense damlasının en kalitelisini yaptı sonra eve geldik ertesi gün bacaklarımızı ısırmaya başladılar.Ancak telefonun ışığıyla farkedilebilir boyutta çok küçüklerdi..evi,binayı,bodrumu,kapının önünü komple ziraat ilacıyla ilaçladık 5 6 saat kapalı kaldı..sonra camları açıp sabaha kadar havalandırdık.evdeki herşeyi 60 derecede yıkadım yerde halı yoktu Allahtan...ancak bu şekilde kurtulduk.şimdi kapı önlerindeki canlarada ense damlası yapıyoruz kapı önünü apartmanı devamlı ilaçlıyoruz kedim zaten 3 ayda bir aşılanıyor bir sıkıntı olmuyor ilacın adı BLOTIC netten satılıyormu bilmiyorum yanlız

Tek degildir ustelik yumurtalari cok ve dayaniklidir. Vaktiniz varsa her gun sil.supurle belki cozebilirsiniz ama ilaclatmaniz daha iyi olur

Back
X