• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hamile kalamiyorum😭

Peki düşük değerler için birşey yapilmadi mi? Benimde FSH düşük çıktı fakat doktor normal dedi
Benim Fsh 11 di bunun normalde zaten düşük olması gerek, amh 0,70 di bunun da 1 ve üzeri olması gerekiyordu.
Değerlerin değişmesi için tıbben yapacak bişey yok bitkisel kürler deneyenler var ben denemedim.

Merhaba canım,
görünüşe göre sen yapman gereken herşeyi yapmışsın, problemi hep kendinde aramasan eşin doktora gözüktü mü?
- 1 yıl denedik olmadı, sonra ben test yaptırdım doktor sorunsuz gee kalabilirsin dedi, 4-5 ay daha denedik olmadı eşim test verdi ve biz işten güçten fırsat bulup testi doktora gösteremedik daha doğrusu eşim internetten baktım bir şey yok dedi, sonra biz tatile gitmiştik oradan randevu aldım devlet hastanesinde ve doktor azosperm olduğumuzu söyledi ama yine test yaptırın belki yanlışlık olmuştur dedi, o hastaneden nasıl çıktığımı inan hatırlamıyorum...

doğru bir yorum yapmış olur muyum bilmiyorum iki kez hamile kaldım haşimatoyum tiroitler yavaş çalışıyor ama tshşım en fazla 9 civarı olmuştur ilaçsızken.iki hamileliğimde de ilaç kullanmıyordum ilk hamileliğimde de tsh yükseldi baya yine ilaç kullandırmadı drum kızım şükür sağlıkla doğdu :) ikincide ilaca başlattılar ama bebeğimi kaybettim sonrada tsh hiç normale dönmedi sürekli ilaç kullanmaya başladım.demem o ki ilacını kullan bu hastalık hamileliğe engel değil.

Evet bende o yüzden bekledim evliliğim otursun çünkü kötü bir çocukluk geçirdiğim için psikolojim normal degildinpek ve kendimi hazır hissetmedim ben kendim iyi değilken ona nasıl yararlı olabilirim benim yaşadıklarımı yaşamasın die kendime zaman tanıdım maddi anlamda da bekledim tabi şimdi biraz pişman oldum acaba geç mi kaldım zamanında deneseydim die😔😔
Ölüm, doğum,nikah şaşmaz derler. Doğacak olsaydı korunsan bile gebe kalırdın. Olmayacaksa da o zaman da olmazdı şimdi de. Allah en doğrusunu biliyor bizim için geçmişi geçmişte bırakıp bugün ne yapabiliriz. Ona bakalım.

insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz. saglikli iki insanin bile bir ay icerisinde bebek yapma ihtimali %20. 3 ay gebe kalmazsan sorun var diye bir sey yok. dr a bile gitsen 3 ay desen ne ciddiye alir ne arastirir. bir yil dolunca bakiliyor hormonlara, yumurtalara tuplere..

yas 35 ustuyse 6 ay, 35 altiysa bir yil denemek gerkeiyor ki su anda cogu dr 2 yil a kadar gebe kalamamak normal diyor. yediklerimiz hormonlu, teknoloji, internet, radyasyon, sagliksiz hava su sartlari.. hepsi hormonlari ve dogurganligi etkiliyor diyor. hatta bir cocugu olup da ikinciye gebe kalamayan da cok artik. stres en buyuk etken zaten..
Sizde insanları yanlıs yonlendiriyorsunuz
Tamam yazdıklarınız dogru yediklerimiz hormonlu vs ama evlenir evlenmez ilk bir sene içinde hamile kalan ilk aydan hamile kalan cok insan var. En azından benim çevremde istediği zaman hamile kalabilen cok insan var. Yok değiller yani o yuzden en dogrusu üç aydan sonra kontrol e gitmek. Misal bir arkadasım bir yıl bekledi Dr gitmek için o arkadasımda rezerv bitme noktasına gelmiş acilen tüp bebek baslamak zorunda kaldı. Gitmedigi o sure için cok pişman oldu.. Çatlama problemi hormon bozukluğu olabilir tedavisi cok basit olan sebeplerden dolayı neden bir iki yıl kaybetsin ki hasta.. Beklemek hem psikolojik anlamda yıpratıcı hemde yaş faktoru malum cok onemli kadınlarda..
Ben kendimden de ornek vereyim ikinci ayda Dr a özele gittim hemen hormonlara bakıldı ultrason da rahim yumlara bakıldı Dr sorun yok ama eşinede bakmamız gerekiyor dedi nitekim bakıldı ve sperm azlıgı ve morfoloji bozukluğu cıktı. 6.5 yıla 3 tüp bebek sıgdırdım sonuc hala bekliyoruz
İyi ki gitmişim hiç değilse bir yıl boyunca her ay beklentiye olmadım tedavilere baslayabildik..

Merhaba canım,
görünüşe göre sen yapman gereken herşeyi yapmışsın, problemi hep kendinde aramasan eşin doktora gözüktü mü?
- 1 yıl denedik olmadı, sonra ben test yaptırdım doktor sorunsuz gee kalabilirsin dedi, 4-5 ay daha denedik olmadı eşim test verdi ve biz işten güçten fırsat bulup testi doktora gösteremedik daha doğrusu eşim internetten baktım bir şey yok dedi, sonra biz tatile gitmiştik oradan randevu aldım devlet hastanesinde ve doktor azosperm olduğumuzu söyledi ama yine test yaptırın belki yanlışlık olmuştur dedi, o hastaneden nasıl çıktığımı inan hatırlamıyorum...
Biz gittik sperm testine sperm sayısı hareket sayısı çok iyi cikti

doğru bir yorum yapmış olur muyum bilmiyorum iki kez hamile kaldım haşimatoyum tiroitler yavaş çalışıyor ama tshşım en fazla 9 civarı olmuştur ilaçsızken.iki hamileliğimde de ilaç kullanmıyordum ilk hamileliğimde de tsh yükseldi baya yine ilaç kullandırmadı drum kızım şükür sağlıkla doğdu :) ikincide ilaca başlattılar ama bebeğimi kaybettim sonrada tsh hiç normale dönmedi sürekli ilaç kullanmaya başladım.demem o ki ilacını kullan bu hastalık hamileliğe engel değil.
Düzenli şekilde kullanıyorum 75 mg

Sizde insanları yanlıs yonlendiriyorsunuz
Tamam yazdıklarınız dogru yediklerimiz hormonlu vs ama evlenir evlenmez ilk bir sene içinde hamile kalan ilk aydan hamile kalan cok insan var. En azından benim çevremde istediği zaman hamile kalabilen cok insan var. Yok değiller yani o yuzden en dogrusu üç aydan sonra kontrol e gitmek. Misal bir arkadasım bir yıl bekledi Dr gitmek için o arkadasımda rezerv bitme noktasına gelmiş acilen tüp bebek baslamak zorunda kaldı. Gitmedigi o sure için cok pişman oldu.. Çatlama problemi hormon bozukluğu olabilir tedavisi cok basit olan sebeplerden dolayı neden bir iki yıl kaybetsin ki hasta.. Beklemek hem psikolojik anlamda yıpratıcı hemde yaş faktoru malum cok onemli kadınlarda..
Ben kendimden de ornek vereyim ikinci ayda Dr a özele gittim hemen hormonlara bakıldı ultrason da rahim yumlara bakıldı Dr sorun yok ama eşinede bakmamız gerekiyor dedi nitekim bakıldı ve sperm azlıgı ve morfoloji bozukluğu cıktı. 6.5 yıla 3 tüp bebek sıgdırdım sonuc hala bekliyoruz
İyi ki gitmişim hiç değilse bir yıl boyunca her ay beklentiye olmadım tedavilere baslayabildik..
Ben zaten ilk aydan beri kadın dogumcular gidiyorum alttan muayene oldum bir sıkıntı çıkmadı yumurta takibi yaptık kendi büyüyor çatlıyor ki ben kendimde yumurtlayacagim zamanı anlıyorum kasıklarım ağrı vuruyor mesela esiminde sperm iyi çıktı hormonlarima bakıldı bir ths çıktı yani bir rahim filmi kaldı 2 ayda daha olmaz ise onada son gideceğim başka yapabileceğim birşey kalmadi

Ben zaten ilk aydan beri kadın dogumcular gidiyorum alttan muayene oldum bir sıkıntı çıkmadı yumurta takibi yaptık kendi büyüyor çatlıyor ki ben kendimde yumurtlayacagim zamanı anlıyorum kasıklarım ağrı vuruyor mesela esiminde sperm iyi çıktı hormonlarima bakıldı bir ths çıktı yani bir rahim filmi kaldı 2 ayda daha olmaz ise onada son gideceğim başka yapabileceğim birşey kalmadi
Kilonuz nasıl ?

Tsh sorun degil ilacla duzene giriyor ..yumurtlama takibini yap birde eşinle birlikte zeytinyaginda bekletilmis incir yiyin henuz erken ..bende 9 sene bekledim ama benik ilk gittigimde tsh 30 du ..hamile kaldigimda troid bezlerim alinmisti zaten ilacla hallolan bisey o ..birde benim esimin sperm sorunuda vardi herseyyy vardi yanii ne yoktu dersen daha kolay cevap veririm ama dogal.yoldan oldu bebegim...6 tane tup ten sonra
Allah herkese nasip etsin...

Edit: bu tur konulara da hep kendimi ornek veriyorum tekrar tekrar okuyan varsa kusura bakmasin amacim herkese umut olmak :)))
Benım de tiroid bezim alındı ameliyatla euthyrox kullanıyorum her gün 150 mg su an değerlerim normal ama hamile kalınca doktor arttırıyor mu mg yi acaba, hani bebeğe yetecek kadar da olsun diye biri öyle bir sey söylemişti sanki de soruyum dedim sizin mesajınızı görünce aynı durumda🙊

Benım de tiroid bezim alındı ameliyatla euthyrox kullanıyorum her gün 150 mg su an değerlerim normal ama hamile kalınca doktor arttırıyor mu mg yi acaba, hani bebeğe yetecek kadar da olsun diye biri öyle bir sey söylemişti sanki de soruyum dedim sizin mesajınızı görünce aynı durumda🙊
Eğer hamilelikte değer yukarı çıkarsa evet dozunu arttırıyorlar ve hiçbir sıkıntısı olmuyormus

Evet aylik kontrolde tsh degerine gore ilac ayarlaniyor korkma hic bisey olmaz ...oğlum allaha sukurler olsun zeka olarak gayet üstun bile ...banada hep cocugun tobe yarabbim zeka problemi olur demisti cevremdekiler troid bezlerim yok ya ulan tedavi oluyoruz işte neden olsun evet ilac kullanmassan olur ama suan doktorlar herseyi kontrol altinda tutuyor ..sen kimsenin lafina bakma duzenli kontrolleri aksatma yeter

Ben 11.ayımda gitmiştim doktor normal 1 seneye kadar deneyin demişti. 14 ay oldu demek bi vakti var diyorum, bekle sende. 5 ay çok kısa bence. Benim çevremdekiler genelde 6,7,8, veya 1 sene sonra hamile kaldı
Benimde 11. Ayım Bana da doktor aynısını söyledi bakalım bekliyorum umarım benimde olur 🙏benim çevremdekiler hep hemen kaldı hatta benimle birlikte başlayan arkadaşım doğurmak üzere çevre çok önemli insan etkilenip stres yapıyor

Benimde 11. Ayım Bana da doktor aynısını söyledi bakalım bekliyorum umarım benimde olur 🙏benim çevremdekiler hep hemen kaldı hatta benimle birlikte başlayan arkadaşım doğurmak üzere çevre çok önemli insan etkilenip stres yapıyor
Aynen öyle benimde benle beraber evlenenler çoktan doğurdı bebekleri 3 4 aylık bir arkadaşım benden sonra evlendi kızı 3 aylık yani bazıları da hamile ben tek kaldım böyle

Olmuyo olmuyor 4 senedir kürler aşılama kilo kaybı ve en sonda laparoskopi oldum yine negatif yine yine düzensiz adet gel bı an önce de tüp bebek yaptirayim mutluluguma kavusayim yoruldum artık herşeyden herkes den konusmasindan gözleri bile imali bakiyo artık herkesin 😭😭

Olmuyo olmuyor 4 senedir kürler aşılama kilo kaybı ve en sonda laparoskopi oldum yine negatif yine yine düzensiz adet gel bı an önce de tüp bebek yaptirayim mutluluguma kavusayim yoruldum artık herşeyden herkes den konusmasindan gözleri bile imali bakiyo artık herkesin 😭😭
gormemeye duymamaya calis canimm. bir laf varya `milletin agzi torba degil ki buzesin` :) bende 12 yillik evliyim elbette uzuldugum zamanlar oldu ama bunu genele yaymayip bu sureci uzatmiyorum. bizim imtihanimizda buymus... sukredecegimiz seylerde cok onlara odaklanmamiz lazim. dun 3.tup bebek tedavimin negatif oldugunu ogrendim ne agladim nede isyan ettim. esimle cikip dolastik aksamda cay icip film izledik :KK48: onumuzde ki ay dondurulmus embriyolari deniycem elh hala umutluyum. sende umudunu kaybetme lutfen :KK200: eger durumunuz el veriyorsa benim nacizane tavsiyem tedaviye baslamaniz. 2.tedavim pozitifti sonrasinda dusuk oldu. uzun sure tup bebek yaptirmak istemedim. bu sene tedaviye tekrar baslayinca neden bu kadar bekledim diye sorudum kendime. herseyin vakti zamani var umarim bekledigimiz yavrularin bizi bulma zamani yakindir :KK68:

merhabalar
Yaşım 30 3 yıldır evliyim 5 aydır bebek denemelerimiz sonucsuz kaldı🙄Kadin doğum uzmanlarına göründüm hiçbir sıkıntı gözükmüyor sadece ths hariç tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum doktorlar 2.5 altına düştüğü takdirde hamileliğe engel değil diyorlar belki diyeceksiniz erken üzülüyorsun ama yaşım geçtikçe içime bir sıkıntı basıyor yani bu duygu çok baskaymis strese girince ths yükseliyor ne yapacağımı şaşırdım? Ths yüksek olup hamile kalan var mı? Yada bu durumu yaşayanlar..
Öncelikle geçer hiç kafana takma ben planlı geneldik yaşadım.tüp bebek yani benimde troit var hamile. Kalmadan 19du ilâçlarlar transfer olmadan 1.5 düştü.ve ilaçla hamilelik sonuna kadar kontrol edildi.bir mucize bence doğumdan sonra geçti ve gitti.kizken mücadele ederdim şimdi geçti.inslalah hakkımızda hayırlısı olsun

Back
X