Tüm sayfaları okumadım ama nacizane hikayemi anlatayım, bekki size de ilham olur. Ben 2017 yılı Ekiminde evlendim. Evlenmeden bir kaç ay önce kadın doğuma gidip göbeğimde kıllanma olduğu için hormon testi yaptırdım, fsh ım yüksek çıktı ve doktorun bana kurduğu cümle aynen şu: "30'lu yaşlarda -28 yaşındaydım- erken menopoza girmeniz muhtemel. O yüzden bir an önce çocuk düşünün." Ailemde böyle bir öykü olmamasına rağmen moralim çok bozulmuştu, hatta düğünümüze o kadar kısa süre kalmış olmasına rağmen eşime ayrılmayı bile teklif ettim, kabul etmedi tabii, ben seninle sadece çocuk için mi evleniyorum diyerek. Amh ıma da baktırdım 0.5 çıkmıştı, yani doğal yolla çocuk olması da zordu. İlk iki aydan sonra hiç korunmadık-geri çekilme yöntemi her ne kadar korunmak sayılıyorsa-. 2018 Eylül ayında benim reglim gecikince -reglim hiç gecikmez saaat gibidir normalde- umutlanarak kadın doğum doktoruna gittim evde test bile yapmadan. Kan testi sonucunda reglimin hamilelik kaynaklı değil, öylesine geciktiğini öğrendim. Oradaki kadın doğum doktoru da beni muayene etti ve o da yumurtalık rezervlerimin azaldığını söyleyip bizi bir tüp bebek merkezine yönlendirmeyi teklif etti. Biz eşimle tüp bebek merkezine gittik, oradaki muayeneden sonra bize direk prosedürü anlattılar, fiyat vs konuşuldu. Eşimin sperm sayımı da doğal yolla hamilelik için çok düşük çıktı. Ancak her şey çok ani gelişmişti ve ben biraz zaman istedim. Kısa bir süre sonra tanınan bir kadın doğum doktoruna muayene oldum. Bana "Senin yerinde kendi kızım dahi olsaydı ona da tüp bebek önerirdim." dedi. Herkes aynı şeyi söylüyordu ama ben nedense bir türlü kabul etmedim bu durumu, belki de etmek istemedim, bilmiyorum. Sonra kendi kadın doğum doktoruma gittim. Yumurtalıklarımı eliyle muayene etti ve rezervlerimde hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. Bir kaç alternatif tedaviler yapıldı vs bir süre geçti ve ben 2019 Haziran ayında doğal yolla hamile kaldım ancak 7. haftada bebeğimizin kalbi durdu ve kürtajla alındı. Gerçekten çok üzülmüştüm, çünkü benim için mucize gibi bir şeydi kendi kendine hamile kalmak ve belki de tekrar olmayacaktı. Ama bir kaç ay sonra Ekim ayında tekrar hamile olduğumu öğrendim ve hem de bu sefer ikizdi.

Çok şükür hamileliğim gayet güzel geçti ve iki tane sağlıklı oğlum oldu.
Demem o ki doktorlara görünün, kontrollerinizi ihmal etmeyin ama kendinizi üzüp umudunuzu da kaybetmeyin. Varsa nasipte, olacağı varsa olur. Sağlıkla, sıhhatle, hayırla evlatlarınız olsun inşallah.