• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hamileyim ve üzgünüm:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eğer hamileysen bu çok güzel bi haber
canım gelen nasibiyle gelir Allah onun rızkını fazla fazla verir
okul ve çocuk neden bir arada yürümesin ki yeterki iste
çalışman konusuna gelince onu şimdiden düşünme bakalım ne zaman ne gösterecek
belkide çocuk büyüdüğü zaman sen çalışmak istemeyeceksin
sen çok şanslı bi kadınsın Allah sana bi mucize bahşetmiş
senin gibi hamile olmayı isteyen o kadar çok kadın var ki(Mesela ben :)
tadını çıkar mutlu ol mutlu

ve eğer sigortanız yoksa şimdi yeni bi kanun çıktı
devlet hastenelerinde doğum ücretsiz ayrıca ilaçlarıda bebek 18 yas altı
olduğu için aynı sigortalılar gibi %20 sini ödeyerek eczanelerden alabilirsin
ayrıca önemli aşılarıda devlet ücretsiz karsılıyo

unutmadan ana sağlığı ocaklarında ve aile hekimliğinde bebeklerin rutin kontrolleri
ve muayaneleri ücretsiz yapılıyor

eğer eşinizle bir probleminiz yoksa bu çocuğu aldırmayın derim
ilk çocukta kürtaj olunca,sonra daha zor oluyormuş
evli arkadaşlar bu konuya açıklık getirirler zaten
hem okursun hem çocuğunu büyütürsün,eğer gerçekten istiyorsan..

hepinizden Allah razı olsun.inanın içime su serptiniz.çok şükür sigortamız var.eşimin işi de iyi sayılır.ancak tek soru evimiz kira..
birde çekindiğim konu ailem..yaşım küçük olduğu için eminim olumsuz yönde tepki alıcam:(
bu sorumluluğu kaldırabilirmiyim bilmiyorum.inş Allah yardımcım olur

birinin sana korunma yöntemlerinden bahsetmesinin vakti gelmişde geçiyor bile:delphin:

artık olan olmuş,sakın aldırıp o günahsız yavrunun günahına girme..
gelen kısmetiyle gelir..açıköğretim okumana engel değil bebek..

ailenden niye çekiniyorsun anlamadım
küçük yaşta evlenmişşin buna izin vermişler..
evli insanların bebekleri olması çok normal...
buna neden tepkili yaklaşşınlar ki..

sen cocuk istemiyorsun bence.. insan cocuk istese bu kadar bahane bu kadar cok sey uretmez.. alir eline kitap okur bebegine.. herseyin guzel olcagina kendini inandirir.. bunun icin emek sarfeder.. aglamaz sizlamaz hele de aldiriyim mi demez..
uzuldum acikcasi.

şuan kesin olmayan bişeyle ilgili ileri dönük bu kadar plana gerek yok bence önce bi emin ol..
okul-bebek beraber idare edilir tabi.sonuçta evde olacaksın okurken...

canım sakın aldırma şimdi durumun ii olmayabilir ama bebek istediğniz zaman ii olucağı kesin değilki..
belki bebek istediğin zaman bebeğin olmucak o paralarda tedaviye gidicek
okursunda çalışırsında sen yeterki iste herşey olurr

:çok üzgünüm:tabiki istiyorum ama birden ve hesapsız olunca kendimi afallamiş hissettim.çünkü eğer bebeğim olsun istiyorsam ona bakabilmeliyim de.bu arada ben kaçarak evlenmiştim.ailem eşime yeni yeni alışmaya başladı ve maddi olarak iyi durumda olmadığımız için bebek sahibi olmamı kesinlikle karşılar.aslında tek korkum bebeğime bakamamak.senağlamatabiki maddi anlamdasenağlamasenağlama

beni hatırlayanlar vardır belki aranızda.19 yaşındayım eşimle bazı problemlerimiz vardı..çok şükür artık atlattık gibi ama şimdi de içimi kemiren baska birşey var..
sanırım hamileyim.bütün belrtiler var eşime henüz söylemedim..
suan açıköğretm 1.sınıf okuyorum.maddi olarak ta henüz iyi değiliz..sizce ne yapmalıyım?eşime söylemeden olmaz biliyorum.ve aldırmakta istemiyorum.kafam çok karışık.başka planlarımız vardı okul bittiğinde çalışıp para biriktiricektik...şimdi ne olucak:çok üzgünüm: sizce hem çocuk hem okul beraber yürürmü?ve bebeğim ne kadar büyüdükten sonra çalışmaya başlayabilirim?:1no2:

canım ekonomık durumunuz ıyı degılse aldırmalısın bence eşınınde fıkrını alıp ama dıger konularda bılgı sabhıbı degılım.

hepinizden Allah razı olsun.inanın içime su serptiniz.çok şükür sigortamız var.eşimin işi de iyi sayılır.ancak tek soru evimiz kira..
birde çekindiğim konu ailem..yaşım küçük olduğu için eminim olumsuz yönde tepki alıcam:(
bu sorumluluğu kaldırabilirmiyim bilmiyorum.inş Allah yardımcım olur

Ailenizden neden tepki alacaksınız anlamadım ben.
Evlenmişsiniz sonuçta, bunu bildikten sonra evli bir bayan olarak gebe
kalmanız çok normal birşey. Yaşınız o kadar küçükse aileniz evlenmenizede karşı çıkardı bence.

canım ekonomık durumunuz ıyı degılse aldırmalısın bence eşınınde fıkrını alıp ama dıger konularda bılgı sabhıbı degılım.

ekonomik durum bir cana kıymak için yeterli sebep midir?
durum çok iyiyken hamileliğinin 9.ayında iflas eden çift napmalı bu mantıkla yaklaşırsak?

ya da şimdi ekonomi iyi değil diye aldırılıp 4 ay sonra talih dönse insanın vicdanı sızlamaz mı?

evet ekonomik durum çocuk sahibi olmayı ertelemek için çok doğru bir neden.
ama varolan bir hamileliği sonlandırmak için değil...

katılmıyorum size..

Arkadaşım bence önce bi emin ol hamile olup olmadığından tüm belirtiler var demişsin ama bunlar aldatıcı olabilir evde bir gebelik testi yap sonra düşünürsün ne yapabiliriz diye eşinle oturur konuşursun sonuçta evli bir çiftsiniz zaten gelen yavru kısmetiyle gelir böyle ince eleyip sık dokursan asla bir bebeğin sorumluluğunu alamazsın bu gün yaşım küçük dersin yarın çalışıyorum kariyer yapıcam dersin yani bunun sonu yok hele bi bebekten emin ol sen sonra gel yine birlikte konuşuruz tartışırız

sakın aldırmaaa
olmuşş bi kazaa
bencede bebek bereketiyle gelirrr
bütünnişleriniz ters giderr Allah korusunnn
O BİR CANN KIYMA ONAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ama şimdi kimde hata sizce...
o daha oluşmamış ceninde mi,yoksa
korunmayı bildiğiniz halde korunmayan sizde mi...??
daha 19 yaşındasınız,okuyorsunuz ve hamilesiniz,
maddi durumunuz da pek iyi değil,
ama bebek büyütmemek için bahane değil bunlar inanın...
Rızkıyla gelir bebek,belki de hayatınızı değiştirecek bir şanstır..
bir de böyle düşünün...
Maddi sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz,
bence ilk olarak tahlilinizi yaptırın,eğer kesinse
eşinizle konuşun ve beraberce olumlu karar vermeye çalışın...
sevgiler...

benim 4 yıllık lisans arkadaşım vardı 2. sınıfta evlendi 3. sınıfın sonunda doğurdu. hem lisans hem ev hem çocuk yürüdüyordu gayet güzel. açıköğretim ki devam zorunluluğu gibi dertleri yok daha kolay olur gibi geliyor :uhm:
herşey senin istemende ve çabalamanda bitiyor. Allah doğru kararı vermende yardımcı olsun inşallah a.s.

canım öncelikle hayırlı olsun. çocuk ilk geldiğinde biraz masraf oluyor. ama zaten eşinin sigortası varmış .en önemli sorun sağlık masrafları.gerisi hiç önemli değil. bir beşik alırsın,bir kaç da kıyafet. gül gibi büyütürsünüz bebeğini. aylık bez masrafı ve 6 aya kadar anne sütü vermezsen mama masrafı var sadece.tabi 4 yaşından sonra eğitimi başlıyor o zamana kadar toparlanırsınız inşallah.zaten bebek rızkıyla doğuyor.bereketiyle geliyor. Rabbim mutlu etsin...

Back
X