Sanırım hislerim doğru çıktı....

oyle

kocasının arkadaşıı
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
233
0
46
Balıkesir
Merhaba bayanlar,
Bilirsiniz bence önceki topiklerimden.Kayınvalidemle altlüstlü otuyoruz demiştim..

Neyse dünkü olaya geçiyim.İşte sabah yine geldi kvalide birisini görmüşte çağırmış oturmaya.İki kızı da gelecekmiş sende gel diye.,ben gelmiyim dedim.Niye gelmeyeceksin gel dedi.Bende sıkıldım valla dedim bi ders çalışamıyorum.Bi misafir gelse hemen aşağı ,işlerim güçlerim kalıyo dedim.Neyse o gittikten sonra dedim kendi kendime benim yaşıtlarım da gelecek gideyim diye..Kurabiye yapıyodum zaten..Benimki geldi yine ince bulgur almaya.Sinirli bi hali var .Dedi bi kişiyi çağırıyom o ona çağırmış bu buna çağırmış benimde ona göre herşeyim dedi.Sinirden ağladım dedi.Bende çağırmasaydın dedim.Bana geldiğinde balkonda gördüm çağırdım dedi..Şimdide ben çağırmadım kendi gelmek istemişti dedi.Yalan huyu da vardır.Bende sen çağırmışsın ya dedim neyse..

Hazırlandım,kurabiyeyi de götürdüm.Hogeldiniz vs..İşte hizmet ettim yedik içtik.Sonra yaşıtım kızlar gitti.Bende dedim yavaş yavaş çıkıyım işlerimi hallediyim..Misafirlerere bana da beklerim dedim.Çıkktım yukarı..

Ben yukarı çıkınca aşağıda öyle bir hararetli konuşmalar geçiyo ki..İnanın herkes gelinin arkasından konuşuyo..Tabi benimki de bişeyler diyo ama tam anlayamadım..Anladığım kadarıyla birisi oğlumdan da oldum dedi hepsi buna katıldı..Yok ben yeni evlere çok özeniyomuşumda daha yeni yapılmış benim dolaplarım vs de..Duyabildiklerim bunlar kızlar ve hep onları dinledim...

Gitmelerini bekledim..O sırada da kalbim nasıl atıyo.Eşim aradı o sırada farketti sesimin kötü olduğunu ne oldu dedi .Anlattım böyle böyle diye ama ağlıyorum.Aşkım sakinleş,ben geliyorum az kaldı dedi..Bende dedim bi anlamaya çalışıyım.Gitsin misafirler dedim..Kapattım telefonu bunlar kalkıyo kalkarkende işte ohh çok güzel içimizi döktük diyo..Hep böyle toplansak diyo,iyi geldi diyo..

Sonra misafirler gidince bende aşağı indim..Beni gördü bişey demedi normalde konuşurdu..Dedim muhabbetiniz baya koyuydu..Ne konuşuyodunuz bu kadar dedim..Onlar gelinlri hakkında konuşuyodu dedi..Bende sende benim hakkımda konuştn duydum hepsini dedim..Kızlar direk dediği laf ne demişim nedemişim oldu..

Hadi ben yanlış duydum diyelim öyle mi denirsorunca..Ben vallahi bişey demedim der..Ne demişim dediği bi daha kanıtladı...Dedim sonra keşke yüzüme söyledin bişey varsa,babam gibi mert(kpederim) olsaydın dedim..Çıktım yukarı neyse bu geldi yukarı kapıyı açmadım kaç kere..Aradı nee açmıyon diye.Eşim bi gelsin dedim..Eşim direk onlara gitti sonra yukarı çıktı..Bana aşkı annem demedim diye yemin ediyo kurana el baıyım diyo dedi..Ev konusunuda zaten bana söyklüyomuş banahiçde aşağıda söylediği gibi söylemedi yanlız..

Ben de bende yemin ediyorum ki şöyle şöyle dedi böyle böyle duydum diye..Bi kulp bulmuş hepsine..İkimizde kurana el basalım bakalım kim çarpılacak dedim..:43::43::43:

Böyle bilmezdim anneni dedim .Bişey varsa keşke bana söylesetydi dedim..Ben ne yapmışım 7 kat ele benim dedikodu yapıyo.Ben hissetmiştim ama konduramamıştım dedim.Ben sen para versen bişey demiyorum dedim..Saygımda kusur etmiyorum dedim.Misafir gelse hizmetini ediyorum..İstanbula ailemin yanına gitsem onuda götürüyorum.Ne görmüş benden de ohh içim rahatladı diyo dedim..Senin alışveriş fşini beraber kullanıyoruz dedim..Karşılığı bu olmamalıydı dedim...Eşim de ne diyimki aşkım dedi..İnme ozaman akşamlaı dedi..İnadı na mı diyosun dedim yok dedi..Senin için diyorum ağlama kıyamam dedi.Öptü..Kolonya sürdü elime falan..

Kızlar sizin fikirleriniz neler,yanlış duymadım ben ama aşağıya indiğimde hakkımda konuştun dediğim de ne demişim demesi siz ce de şaşırtıcı değil mi?

Başınızı ağrıttım .Alaah hepimize kolaylık versin..İki yüzlülerle karşılaştırmasın.:32::32:

Günaydın...
Kayınvalideniz dedikodunuzu yaptı diye üzülmüşsünüz yanlış anlamadıysam...
Ama arkadaşım doğru da olsa yanlış da olsa bu işler böyledir...
Gelinler kendi arasında kayınvalideyi çekiştirir,kayınvalideler de gelinlerini..
Benim bildiğim heryerde hep böyle!
Heee sizin duymanız hoş olmamış tabii ama o da yakın oturmanızın dezavantajlarından biri..

öncellikle Allah yardımcın olsun diyorum. Gerçekten zor çok uzun zaman babannemle birlikte yani altlı üstlü oturduk. annem hala oturuyor o da yapardı konuşur dedikleri kulağımıza gelir ama demedim der biz yalancı çıkarır üstüne de ağlar ağlar küserdi. bazı insanların huyu böyle zor bu tarz insanlarla uğraşmak zor ve yıpratıcı. annem üzüntüler yüzünden kanser oldu Allah'tan atlattı hala tedavi görüyor. onun için kendinizi yıratmamanızı öneririm. en azından anladığım kadarıyla eşiniz size destek oluyor.

Günaydın...
Kayınvalideniz dedikodunuzu yaptı diye üzülmüşsünüz yanlış anlamadıysam...
Ama arkadaşım doğru da olsa yanlış da olsa bu işler böyledir...
Gelinler kendi arasında kayınvalideyi çekiştirir,kayınvalideler de gelinlerini..
Benim bildiğim heryerde hep böyle!
Heee sizin duymanız hoş olmamış tabii ama o da yakın oturmanızın dezavantajlarından biri..

Günaydın

Bizde burada kv hakkında dertleşiyoruz.Ama hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz ki..
benim kırıldığım nokta7 kat ele dedikodumu yapması..Ben ne yapmışım ona.Yarın bigün biyerde toplandığımız zaman insanlar içlerinden geçirecekler geline bak diye.Herkesin yanında eşim de dahil ben oğlumdan ayırmıyorum onu kendi kızım gibi der..Allah var hiç de inanmazdım bu dediğine samimiyetine...Gel görki öyle oldu.:36::36:

ay canım ya çok üzüldüm senin için. insanın arkasından kötü konuşulduğunu bilmesi tamam da duyması da ayrı bi üzücü olur herhalde. ama olsun her işte bir hayır varmış sen de etrafındakileri tanımış olursun inş bu olay sayesinde.
altılı üstlü oturmak biraz fazla samimiyet tehilkesi doğuruyo ya sen de bu konuyu bahane edip araya mesafe koyabilirsin ve dedikodunu da yapsalar duymazsın daha iyi olur. hem eşin de yanındaymış inme aşağı o kadar demiş işte..
ama en çok eşinin tavrı hoşuma gitti aman yaşlıdır duymamazlıktan gel dememiş hislerini paylaşmış seninle üzülmüş, ne hoş.. Allah bozmasın inş :)

Günaydın

Bizde burada kv hakkında dertleşiyoruz.Ama hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz ki..
benim kırıldığım nokta7 kat ele dedikodumu yapması..Ben ne yapmışım ona.Yarın bigün biyerde toplandığımız zaman insanlar içlerinden geçirecekler geline bak diye.Herkesin yanında eşim de dahil ben oğlumdan ayırmıyorum onu kendi kızım gibi der..Allah var hiç de inanmazdım bu dediğine samimiyetine...Gel görki öyle oldu.:36::36:

Yok buradan bahsetmiyorum ben...
Mesela kendi yaşıtlarınızla otururken siz de kayınvalidenizin dedikodusunu etmez misiniz?
Hani onlar da tanıyorlardır kadını di mi?
Kuzenlerinizle,ne bileyim annenizle,kardeşinizle hiç konuşmaz mısınız kayınvalideniz hakkında?
Ama şu "kendi kızım gibi,oğlumdan farkı yok" masallarına ben hiç bir zaman inanmam zaten!

Ben olsam duysam da asla bişey demezdim,ama davranışlarımı ona göre değiştirirdim,daha çok mesafe koyardım.
Ne demişim ne demişim kısmında da bişey yok,madem duydum diyosun ne demişim söyle bakalım demek istemiş.Bu işler malesef ki hep böyle canım.Bu işi uzatma boşver ,kimin haklı kimin haksız olduğu bişeyi değiştirmeyecek,sen onun gelinisin o da senin kayınvaliden ,eşin ise ortak noktanız ,hayatınızın sonuna kadar birbirinizi görmek durumundasınız biraz idare etmeyi öğrenmek lazım.

öncellikle Allah yardımcın olsun diyorum. Gerçekten zor çok uzun zaman babannemle birlikte yani altlı üstlü oturduk. annem hala oturuyor o da yapardı konuşur dedikleri kulağımıza gelir ama demedim der biz yalancı çıkarır üstüne de ağlar ağlar küserdi. bazı insanların huyu böyle zor bu tarz insanlarla uğraşmak zor ve yıpratıcı. annem üzüntüler yüzünden kanser oldu Allah'tan atlattı hala tedavi görüyor. onun için kendinizi yıratmamanızı öneririm. en azından anladığım kadarıyla eşiniz size destek oluyor.

Geçmiş olsun cnm..Sağolsun destek olur..Aradaki dengeyi bilir..Ayıp ya kocaman kadınsın ben burada tekim yani baişka şehre gelin geldim...Eşime de dedim gidecek bi yerim yok dedim hani tanıdıklarım ist kaldı diyerekten,sarıldıı o da..Ne yaparlarsa kendilerine yaparlar..:57:

Ben olsam duysam da asla bişey demezdim,ama davranışlarımı ona göre değiştirirdim,daha çok mesafe koyardım.
Ne demişim ne demişim kısmında da bişey yok,madem duydum diyosun ne demişim söyle bakalım demek istemiş.Bu işler malesef ki hep böyle canım.Bu işi uzatma boşver ,kimin haklı kimin haksız olduğu bişeyi değiştirmeyecek,sen onun gelinisin o da senin kayınvaliden ,eşin ise ortak noktanız ,hayatınızın sonuna kadar birbirinizi görmek durumundasınız biraz idare etmeyi öğrenmek lazım.

Bu sefer öyle yapsam bak bana tavır alıyo da ne biçim gelin der...Benim duyduklarım yeter ama duyamadıklarımdan emin değilim..Onu tanıdığım için de böyle bişeyde bu tepkiyi vermesi beni doğruladı.Kim haklı kim haksız çok şey değiştirecek..Ama bu değilki ben onlara gelinlik görevimi yerine getirmicem..Yapıcam görevlerimi ..Ama araya bi çizgi koyarak.Öyle diyorsun da cnm hep alttan alıcaz kendimizi üzücez sonra sinir hastası oluruz,dare ede ede kendimiz kendimizden çıkarız..

Yok buradan bahsetmiyorum ben...
Mesela kendi yaşıtlarınızla otururken siz de kayınvalidenizin dedikodusunu etmez misiniz?
Hani onlar da tanıyorlardır kadını di mi?
Kuzenlerinizle,ne bileyim annenizle,kardeşinizle hiç konuşmaz mısınız kayınvalideniz hakkında?
Ama şu "kendi kızım gibi,oğlumdan farkı yok" masallarına ben hiç bir zaman inanmam zaten!

Annemle paylaşırım ama herşeyi değl..Annemde boşver der kadıncağızın fazla bi akrabası da yok şöyle yap böyle yap der..Ama onun suratına da söylediğim şeyleri..

ay canım ya çok üzüldüm senin için. insanın arkasından kötü konuşulduğunu bilmesi tamam da duyması da ayrı bi üzücü olur herhalde. ama olsun her işte bir hayır varmış sen de etrafındakileri tanımış olursun inş bu olay sayesinde.
altılı üstlü oturmak biraz fazla samimiyet tehilkesi doğuruyo ya sen de bu konuyu bahane edip araya mesafe koyabilirsin ve dedikodunu da yapsalar duymazsın daha iyi olur. hem eşin de yanındaymış inme aşağı o kadar demiş işte..
ama en çok eşinin tavrı hoşuma gitti aman yaşlıdır duymamazlıktan gel dememiş hislerini paylaşmış seninle üzülmüş, ne hoş.. Allah bozmasın inş :)

Sağol cnm.Ben paylaşıyorum bişey oldu mu..O da söylesin bana..Yalana alışmış dil zaten dedikoduyu es geçermi..

insanlar düşünmeden konuşabiliyor bazen kısacası ağzından çıkanı kulağı duymuyor. o andaki konuşmaya uyarak kendisi de bir şeyler anlatıyor. pişman olsa da kabul etmiyor sonra yalanlar kıvırmalar başlıyor. keşke herkes birbirine içindekileri söyleyebilse. savunma mekanizmalarına gerek kalmasa

ne kadar cesur tepkiler bunlar

sizin arkanızdan konuştu diye şüphe ederek (tam olarak duyduğunuz bişey yok) (konuşulan şey de ağır bişey değil) k.validenin evini basmaca, ayar vermece, eve gelince kapıyı açmamaca, kocayı üstüne salmaca..

durum şu, kocanız ve kayınvalideniz çok anlayışlı, sizse şımarık ve olgun olmayan bir gelinsiniz.. hayırlısı olsun bakalım

insanlar düşünmeden konuşabiliyor bazen kısacası ağzından çıkanı kulağı duymuyor. o andaki konuşmaya uyarak kendisi de bir şeyler anlatıyor. pişman olsa da kabul etmiyor sonra yalanlar kıvırmalar başlıyor. keşke herkes birbirine içindekileri söyleyebilse. savunma mekanizmalarına gerek kalmasa

Evet aynen.Ben iimdeki şeyleri softbi şekilde söylüyorum..Bana söylesin..Bugün konu geçerse ki geçecek dicem..Allah var yukarda dediysen dedim de ki ben duydum bazı şeyleri.Dürüst ol..

Evet aynen.Ben iimdeki şeyleri softbi şekilde söylüyorum..Bana söylesin..Bugün konu geçerse ki geçecek dicem..Allah var yukarda dediysen dedim de ki ben duydum bazı şeyleri.Dürüst ol..

inşallah çabucak atlatırsınız. aile içinde böyle sorunlar olunca kötü oluyor insan içten şekilde davranamıyor yani bende öyle oluyor.

ne kadar cesur tepkiler bunlar

sizin arkanızdan konuştu diye şüphe ederek (tam olarak duyduğunuz bişey yok) (konuşulan şey de ağır bişey değil) k.validenin evini basmaca, ayar vermece, eve gelince kapıyı açmamaca, kocayı üstüne salmaca..

durum şu, kocanız ve kayınvalideniz çok anlayışlı, sizse şımarık ve olgun olmayan bir gelinsiniz.. hayırlısı olsun bakalım

Tam olarak duyduklarımn var ben duymadıklarımdan emin değilim..Ne biçim tabirler bunlar kopnuşmanıza dikkat edin.Ayar verme,evi basma ne biçim tabir..Ben sadece gittm benim hakkımda konuştuğunu duydum hiç yakıştıramadım,keşke yüzüme söyleyecek kadar mert olsaydın dedim.Gelince de çok üzüntülüydüm kötüydüm.Daha iş yokuşa girmesin diye açmadım.Bunda ne var yanii

Geliniz diye herşeye boyun mu eğicez,he he mi dicez.İÇTEN PAZARLIKLI MI olucaz..Bunları yaparak olgun mu olucaz..Zihin gibi zihniyetler zaten gelini ezdirmeye çalışan....:36:

Tam olarak duyduklarımn var ben duymadıklarımdan emin değilim..Ne biçim tabirler bunlar kopnuşmanıza dikkat edin.

ama bence siz de biraz kendinizden yaşça büyük insanlara karşı davranışllarınıza dikkat edin..

hem kadının evini basıp azarlıyor, hem yukarı çıktığında kapıyı açmıyorsunuz..

bunları yaparak mı ezilmemiş olduğunuzu ispatlayacaksınız? yok şekerim, bunlar sadece şımarıklık ve cehalet göstergesi..

inşallah çabucak atlatırsınız. aile içinde böyle sorunlar olunca kötü oluyor insan içten şekilde davranamıyor yani bende öyle oluyor.

Atlatılır cnm tabi.Ama içte burukluklar oluyo.Yavrum kızım diyen ağızdan böyle şeyler işitmek hiç hoş değil...Bi sorun varsa karşılıklı konuşulsun..

ama bence siz de biraz kendinizden yaşça büyük insanlara karşı davranışllarınıza dikkat edin..

hem kadının evini basıp azarlıyor, hem yukarı çıktığında kapıyı açmıyorsunuz..

bunları yaparak mı ezilmemiş olduğunuzu ispatlayacaksınız? yok şekerim, bunlar sadece şımarıklık ve cehalet göstergesi..

Azarlamayı nerden çıkardınız ben normal ses tonumla konuştum..Kapıyı açmadım çünkü çok sinirliydim ağzımdan istemediğim kelimer çıkkabilirdi.Size herşey güllük gülüstanlıkken arkadan konuşmak normal gelebilir bana gelmemesi mi anormal
....
İnsanı kendini ezdirmesi demek haklı olduğu halde herşeye göz yumması demek..Ben haklıyken hakkımı savunurum ..Bunlar kendi düşünceniz..İçinde olmadıkça insan bilemez hiçbişeyii

Yaparlar,yaparlar karı kocayı birbirine düşürürler gelinler kaynaşmasın diye kıyaslarlar,söylediklerini inkar ederler,torunada anneyi karalarlar vallahi yazacak daha çok şey var senin çoktan mesafeyi koyman gerekliydi !

Back
X