Sanırım ilk kez depresyondayım

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
208
Merhaba Kızlar,

ben genelde mantığımla hareket ederim, duygularımın esiri olmadım hiç. O yüzden böyle bir soru soracağım aklıma gelmezdi ama merak ediyorum, bir erkek seviyorsa ama ayrılığıda onaylıyorsa, yani ayrılığa üzülüyor ama ayrılmamak için hiç bişey yapmıyorsa, inadına ve gururuna yenik düşüyorsa, hatta ayrılığı ilk o teklif ediyorsa, bu kişi pişman olurmu? Bilenler bilir, bir ay oldu olmadı nişanlımdan ayrıldım, sonrasında mesaj yazdım bana geri dönmedi. Buraya konu açtım, iletişimimi kesmem gerektiği söylendi çoğunlukla. Bana kızın, atış serbest ama ben sabırsız bi insanım, birde vicdanımı rahatsız eden bikac konu vardı, tekrar bi mesaj daha yazdım, yalvarma yada bu tarz bişey değildi ama genel olarak düşüncelerimi içeren bi mesajdı, ne ona kızdım, ne de sucladım. Sadece böyle olmasına üzüldüğümü yazdım ki beni kesseler böyle bişey yapacağım aklıma gelmezdi, duygularına yenik düşen insanları hiç anlamazdım, daha öncede ilişkilerim oldu, hatta bi nişan daha attım ama ayrıldıktan sonra ne takip ettim nede merak ettim hiç birini ama bu çok farklı işte.... sonra bana beni suçlayan bi mesaj yazdı, bana o kadar öfkeli ki, bunlar senin suçun değil dediği ve aklıma bile gelmeyen şeyleri benim suçummuş gibi yazmış, üstelik bu suçladığı şeyleri yapmamı isteyen kendisi olmasına rağmen. Ben pişman olsun ayaklarıma kapansın derdinde değilim, çünkü karşılıklı hatalar yaptık ki ayrılık oldu. Kimse kimseye yalvarmasın. Sadece kafamı kurcalıyor, bana çok öfkeli, ama etrafındakilere ayrıldığımızı anlatmamış, hala görüştüğüm akrabaları var, onlar bilmiyorlar ayrıldığımızı. Sosyal medya hesaplarında fotoğraflarımız duruyor, aktif kullanmasına rağmen çıkarmamış. Pişman olsa ne olmasa ne, ayrılık bikere oldumu o ilişki dikiş tutmaz diyorum kendime hergün ama sanki böyle de yarım kalmış gibi oldu. Yani şuan görüşmüyoruz ama ayrılmamışız gibi, değişik bişey yaşıyorum. Duygusal anlamda dipteyim şuan ve hayatımda hiç bu kadar çöküş yaşamadım, normalde çok güçlüyüm, bi erkek için gram gözyaşı dökmüş biri değilim. Buradaki dertleri okuyunca benimki dert bile değil, nolur hakkınızı helal edin, Allah beterinden saklasın ama benimde şuan derdim bu. Hayatıma odaklanmak istiyorum, kariyerime odaklanmak istiyorum, yeni iş arayışına girdim ama hiç bişey yapasım yok, kafamda hep sorular var, sürekli cevaplamaya çalışıyorum kendimce. Pişman olup gelse eminim kollarına atlayacak değilim, onu bile yapasım yok, o derece sıkıldım herşeyden...

Bence henüz 2 tarafta ilişkiyi tam anlamıyla bitirmemiş. Sorun ne bilmiyorum ama iki tarafında bi soluklanmaya ihtiyacı var gibi. Ama artık mesaj atma derim. Bırak o merak etsin o ulaşmaya çalışsın. Eğer bunları yapmazsa yavaş yavaş seni hayatından çıkarmaya kendini hazırlıyordur. Ilk yapacağı da fotolarınızı silmek olur.

Bence henüz 2 tarafta ilişkiyi tam anlamıyla bitirmemiş. Sorun ne bilmiyorum ama iki tarafında bi soluklanmaya ihtiyacı var gibi. Ama artık mesaj atma derim. Bırak o merak etsin o ulaşmaya çalışsın. Eğer bunları yapmazsa yavaş yavaş seni hayatından çıkarmaya kendini hazırlıyordur. Ilk yapacağı da fotolarınızı silmek olur.
Yok zaten yazmayacagım artık, çünkü o son mesajımdı diye de belirtmiştim, yazarsam ciddiye almaz beni haklı olarak. Somut bi sorun yok aslında ama genel olarak bi tükenmişlik var ikimizdede. Onun inadı, geçmişe dönük yaşaması (başta ailemden dolayı sorunlar oldu onları aştık yada o aşamadı) benim sabırsız davranmam, kopukluk derken sonunda ayrıldık. Tek merak ettiğim inadını yenermi seven insan? Hiç inatcı birini tanımadım, bende de sıfır inat vardır, o yüzden merak ettim

Anlıyorum sizi, yarım kalmışlık duygusuyla net bir sonuca bağlayıp bir cevap duymak istiyorsunuz ama bence bundan sonra kesinlikle yazmayın. Çünkü bu şekilde siz yazdıkça pişman olup bir dönüş yapacağını hiç sanmıyorum. Şu durumda her şey bitmiş gibi farzedip yolunuza bakmanız gerekiyor. Bu sırada o da yalnız kalıp kafasını toparlar ve bir adım atacaksa zaten yazar.

Anlıyorum sizi, yarım kalmışlık duygusuyla net bir sonuca bağlayıp bir cevap duymak istiyorsunuz ama bence bundan sonra kesinlikle yazmayın. Çünkü bu şekilde siz yazdıkça pişman olup bir dönüş yapacağını hiç sanmıyorum. Şu durumda her şey bitmiş gibi farzedip yolunuza bakmanız gerekiyor. Bu sırada o da yalnız kalıp kafasını toparlar ve bir adım atacaksa zaten yazar.
Zaten benim artık yazacak bişeyim kalmadı, çok net, olumlu ve yapıcı bi mesaj yazdım. Bana öfkeli olmasa ya susardı yada ben daha yazmayayım diye kısa kesip evet ama öyle olması gerekiyordu minvalinde bişey yazardı diye düşünüyorum. Ama uzun uzun yazmış, bana çok kızgın olduğunu falan. Zaten beni cıldırtan bu yarım kalmışlık hissi sanırım :(

Bazen insan çok sevsede biraz yalnız kalmak istiyor çok yorulduysa. Aynı şeyi yaşamıştım zamanında yakın bir dostumdu. Uzak kalarak bititmek değilde soluklanmaktı toparlanmaktı amacım. Oda bana bu son mesaj diyerek ulaşıyordu sonra tartışmayla bitiriyordu. Sonra hiçbirşeyin değişmeyeceğini anladım ve bitirdim. Diyeceğim üstüne gitme. Eğer sizden vazgeçesi olsaydı aileler çoktan devredeydi. Zaman verin düşünsün gerçekten bitirmek isterse demekki olmayan birşeyler vardır deyin.

Bazen insan çok sevsede biraz yalnız kalmak istiyor çok yorulduysa. Aynı şeyi yaşamıştım zamanında yakın bir dostumdu. Uzak kalarak bititmek değilde soluklanmaktı toparlanmaktı amacım. Oda bana bu son mesaj diyerek ulaşıyordu sonra tartışmayla bitiriyordu. Sonra hiçbirşeyin değişmeyeceğini anladım ve bitirdim. Diyeceğim üstüne gitme. Eğer sizden vazgeçesi olsaydı aileler çoktan devredeydi. Zaman verin düşünsün gerçekten bitirmek isterse demekki olmayan birşeyler vardır deyin.
Haklısınız, bazen insanın kendini bile göresi gelmiyor yaşadıkları çok gelince. Sadece çekirdek ailesi biliyor, onlarla konuştum, onunda çok üzgün olduğunu, kimseyle bişey paylaşmadığını söylediler, zaten ailesi ayrılmamızı hiç istemiyorlar. Bende zamana bıraktım artık, bu son mesajım diye belirtmiştim, bundan sonra yazmam saçma olur, ciddiye alınacak bi tarafım olmaz

O kesin olup fotoğrafları silmedi ve kimseye bir şey demedi diye hala içten içe umutlusunuz sanırım.Bunları yapsaydı siz de kafanızda bitirirdiniz belki.Duygusal işlerin sürüncemede kalması beni de çok sinir eder.Bittiyse ağlar sızlar ama kuş gibi de hafifler insan.Alttan almasanız ve bir daha yazmasanız daha iyi bence.Odak noktanızı başka yerlere kaydırın zorda olsa.Ben böyle durumlarda kendimi bittiğine ikna ediyor ve kötü taraflarını düşünerek "hayırlısı buymuş"diyorum.Ve bu hayatta şunu öğrendim ki,bir şey bitiyorsa kurcalamamak lazım.Kurcaladıkça iyice sarpa sarıyor.Kabullenmek çok önemli bir meziyet.

O kesin olup fotoğrafları silmedi ve kimseye bir şey demedi diye hala içten içe umutlusunuz sanırım.Bunları yapsaydı siz de kafanızda bitirirdiniz belki.Duygusal işlerin sürüncemede kalması beni de çok sinir eder.Bittiyse ağlar sızlar ama kuş gibi de hafifler insan.Alttan almasanız ve bir daha yazmasanız daha iyi bence.Odak noktanızı başka yerlere kaydırın zorda olsa.Ben böyle durumlarda kendimi bittiğine ikna ediyor ve kötü taraflarını düşünerek "hayırlısı buymuş"diyorum.Ve bu hayatta şunu öğrendim ki,bir şey bitiyorsa kurcalamamak lazım.Kurcaladıkça iyice sarpa sarıyor.Kabullenmek çok önemli bir meziyet.
Evet ne yazık ki bunu bende farkettim, içten içe hala umutlu olduğumu. Açıkcası aramızda çok büyük bi aşılmayacak sorunlar yoktu, o yüzden sanırım pişman olmasını da istiyorum. Zaten ona artık daha fazla yazacak bişeyim kalmadı ama böyle belirsiz olması çok canımı sıkıyor. Belirsizliklerden nefret ederim, bişey olmuyorsa olmuyordur, oluyorsa zaten devam eder ama böyle hiç bişey yapasım gelmiyor. Muhakkak bi hayır var, buna inancım sonsuz, diyorum ya mantıgım herşeyin farkında aslında ama bunu uygulamak ilk defa imkansız geliyor bana :KK43:

Yok zaten yazmayacagım artık, çünkü o son mesajımdı diye de belirtmiştim, yazarsam ciddiye almaz beni haklı olarak. Somut bi sorun yok aslında ama genel olarak bi tükenmişlik var ikimizdede. Onun inadı, geçmişe dönük yaşaması (başta ailemden dolayı sorunlar oldu onları aştık yada o aşamadı) benim sabırsız davranmam, kopukluk derken sonunda ayrıldık. Tek merak ettiğim inadını yenermi seven insan? Hiç inatcı birini tanımadım, bende de sıfır inat vardır, o yüzden merak ettim

Seven insan uzunca süre ayrı kalmaya dayanamaz.
Dolayısı ile, inat ta edemez.
Kaçırmış olabilirim kaç günlük bir süreçti bu?
En son yazdığın tarihten itibaren kaç gün geçti?
2 haftayı aştı ise kararlıdır, diyebilirim.

Yarım kalmışlık kötü bir his... Ve gönülle imtihan olmakta çok ağır bence. Evet daha büyük dertler var bu da bir dert. Ama bi süreç , geçecek yani. Sürekli düşünüyorsunuzdur eminim. Gece gündüz. Ama biraz ara verin , telkinleyin kendinizi. Nasibinizde ne varsa o olacak. Bitmesi hayırlısıysa bitecek. Eğer kaderiniz oysa aşacaksınız bu günleri. Her sonuca hazır olun akışa bırakın. Dinlenmek iyi gelecektir. Sizi çok iyi anlıyorum ama inanın derbeder olmak sonucu değiştirmiyor. Dua edin. Bide şu söz geldi aklıma 'ayrılık rüzgar gibidir , küçük bir ateşi söndürür , büyük bir ateşi alevlendirir.'
Allah yardımcınız olsun...

Seven insan uzunca süre ayrı kalmaya dayanamaz.
Dolayısı ile, inat ta edemez.
Kaçırmış olabilirim kaç günlük bir süreçti bu?
En son yazdığın tarihten itibaren kaç gün geçti?
2 haftayı aştı ise kararlıdır, diyebilirim.
2 hafta doldu, 17-18 gün oldu. Öylemi dersin, aslında sevdiğine eminim diyorum düşününce ama kendimi kandırıyor da olabilirim, öyle görmek istediğim içinde olabilir. Konu uzamasın diye anlatmadığım detay çok, yani onun sinirini inadını anlayabiliyorum ama dediğin gibi ayrı kalmaya dayanıyor olması da düşündürmüyor değil :(

Yarım kalmışlık kötü bir his... Ve gönülle imtihan olmakta çok ağır bence. Evet daha büyük dertler var bu da bir dert. Ama bi süreç , geçecek yani. Sürekli düşünüyorsunuzdur eminim. Gece gündüz. Ama biraz ara verin , telkinleyin kendinizi. Nasibinizde ne varsa o olacak. Bitmesi hayırlısıysa bitecek. Eğer kaderiniz oysa aşacaksınız bu günleri. Her sonuca hazır olun akışa bırakın. Dinlenmek iyi gelecektir. Sizi çok iyi anlıyorum ama inanın derbeder olmak sonucu değiştirmiyor. Dua edin. Bide şu söz geldi aklıma 'ayrılık rüzgar gibidir , küçük bir ateşi söndürür , büyük bir ateşi alevlendirir.'
Allah yardımcınız olsun...
Çok teşekkür ederim amin. Konuyu açsammı diye çok düşündüm, biraz şımarıklık gibi geldi başka dertleri okuyunca ama kendi başıma da aşamıyorum, objektif yorumlar iyi geliyor açıkçası. Başka şeyler düşünüyorum ama sonuç hep ona bağlanıyor. Belirsizlik ve içimdeki kendime bile itiraf etmekten çekindiğim ümit sanırım hep onu düşünmemi sağlıyor. Tamamen bağlar kopsaydı belki daha kolay olurdu atlatmam. Ayrıca söz çok güzelmiş, gerçekten ne kadar çabalarsak çabalayalım bazen bişey nasip değilse olmuyor, bazen de akışına bırakıp dua edince sonuç güzel oluyor. Umarım benim içinde böyle olur

Back
X