• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım İnancımı Kaybettim ;

adunul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2011
1.941
40
0
İstanbul
Konu dini içerikli olmasa bile dini öğeler barındırıyor. Ama sanırım bu yasak değildir. Hatta tartışma çıkaracak bir konu hiç değildir.

Ben bebeğime zor kavuştum. Hatta zor kelimesi zemzemle yıkanmış kalır. Eğer izin verseydim ana haberlere konu olacak cinstendi. Geçen bir doktor benden az deneme yapan biri için dünya tıp litaratürüne geçecek kadar deneme yapmış demişti. (Kimsenin moralini bozamam o yüzden sayı veremem)

Yaşadıklarımı unutamıyorum, ne zaman evlat için uğraşan birini görsem canım çok yanıyor, kalbim sıkışıyor.

Nice deli gibi dualar ettiğim anlar oldu, dua etmediğim anlar oldu. Bu bebeği veren gene Allah, muhtemel vakti saatini bekledi. Herşeyi biliyorum, bu konularada aptal biri değilim ama yaradana kırılınır mı çok kırıldım düzelemiyorum.

Bugün 3 aylar hepinizin 3 aylarını kutlarım. Ama dün bunu bile bile arkadaşımla içtim, bugün araba ile mezarlık önünden geçerken müziğin sesini kısmadım ama son anda haber kanalına çevirdim.

Dua edemez oldum, şükredemez oldum. Kalbim katılaştı.

Elmayra arkadaşımızın imzası , "Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.....!"

ne yanlış yolda olduğumu çok iyi anlatıyor ama ben düzelmeyi beceremiyorum.

Son düzenleme:
Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."

Bebeğiniz zor ve geç geldiği için Yaradana mı kırıldınız ?
Tam anlayamadım inancınızı neden sorguladığınızı..

Adunul canım derdini tam anlayamadım ama eğer inancını kaybettiğini düşünüyorsan tek birşey yapmanı öneririm: eve gidince evladnı al kucağına ve mis gibi kokusunu içine çek..işte Rabbimin sana verdiği mükafat,işte Cennetin kokusu,işte O'nun varlığının en büyük kanıtı!

Konu dini içerikli olmasa bile dini öğeler barındırıyor. Ama sanırım bu yasak değildir. Hatta tartışma çıkaracak bir konu hiç değildir.

Ben bebeğime zor kavuştum. Hatta zor kelimesi zemzemle yıkanmış kalır. Eğer izin verseydim ana haberlere konu olacak cinstendi. Geçen bir doktor benden az deneme yapan biri için dünya tıp litaratürüne geçecek kadar deneme yapmış demişti. (Kimsenin moralini bozamam o yüzden sayı veremem)

Yaşadıklarımı unutamıyorum, ne zaman evlat için uğraşan birini görsem canım çok yanıyor, kalbim sıkışıyor.

Nice deli gibi dualar ettiğim anlar oldu, dua etmediğim anlar oldu. Bu bebeği veren gene Allah, muhtemel vakti saatini bekledi. Herşeyi biliyorum, bu konularada aptal biri değilim ama yaradana kırılınır mı çok kırıldım düzelemiyorum.

Bugün 3 aylar hepinizin 3 aylarını kutlarım. Ama dün bunu bile bile arkadaşımla içtim, bugün araba ile mezarlık önünden geçerken müziğin sesini kısmadım ama son anda haber kanalına çevirdim.

Elmayra arkadaşımızın imzası , "Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.....!"

insan inanmadığı bişeye küsemez, tepki gösteremez inancın hala seninle...ama zamana ihtiyacın var sanki kendini zorlama zamanla herşey düzelecektir...Yaradanın şefkati sonsuzdur mezarlık önünden geçerken müzik kısmamak falan, öyle inancını sorgulayacak çok lafı edilecek şeyler değil...biz O'nun çocuklarıyız, çocuklarımız istediklerini alamayınca bazen bile bile bizi kızdıracak şeyler yaparlar ama biz onları affetmezmiyiz...yeterki gerçekten inancın içinde olsun ki anladığım kadarıyla öyle sadece kırgınlığın büyük...

sen de biliyorsundur ve duymaktan belki de sıkılmışsındır ama "herşey yaşanması gerektiği için yaşanır"....benim kardeşim 7 yaşında tekerlekli iskemleye mahkum kaldı, hem de hiiiiç bir sebep yokken, çok hareketli bir çocukken bir anda ... sen istediğine çook zor olsa da kavuşmuşsun ama o 33 yaşında ve hala tekerlekli sandalyesinde gidiyor işine ...bilmem ki eğer varsa küsmek kimin hakkı bu durumda.....

Son düzenleme:
Rabbe saygı mezarlık yanından geçerken müzik kısmak değildir
inanç farklı birşeydir
inancınızın temeli sağlam olmadığı için gördüğü ufak bir rüzgarda yıkılmış

iman, inanç, imtihan kavramını irdeleyin, inceleyin, üzerinde mesai harcayın biraz
bebeğimiz olsun diye ne aşamalardan geçeriz
bizi yaratanı tanımaya, anlamaya hiç çabalamayız

Son düzenleme:
Bebeğiniz zor ve geç geldiği için Yaradana mı kırıldınız ?
Tam anlayamadım inancınızı neden sorguladığınızı..

Geç geldiği için değil elbette, binlerce kez şükrolsun geldi ya. Uğraşırken gelmez sanırken, hiç benimle olmayacak sanırken. Dua ediyorum niye olmuyor derken, kapıya atanlara veriyorsun bana niye vermiyorsun derken, herkesin ki hayırlı bir benim ki hayırsız mı derken. O zaman ki kırgınlığı (başka kelime ne bilmiyorum) düzeltemiyorum, toparlayamıyorum.

Eşimde çok inançlı , bütün vazifelerini yapan biridir. Bu halim hep tartışma konusu.

ah be güzelim bu duyguları sana yaşatmaya çalışan ve kulağına fesatı fısıldayan şeytan neticede
bizler kuluz yani hepimizin zaman zaman aklına kötü şeyler gelir bunları fısıldayan şeytandır ama sen ona uymadığın sürece
aklına aniden gelen kötü şeyerin şeytanın vesvesesi olduğunu aklına getir ve dön yolundan bence
çünkü sana herşeyin iyisi veren yaradana küsülmez kırılınmaz haddimize değil bir kere
esasen ALLAH'a şükretmek için sadece bebeğine bakman değil geçip kendini incelesen bile şükretmen için binlerce sebep bulucaksın emin ol misal bütün azaları vermiş görüyoruz,duuyuyoruz,hissedebiliyoruz,aşkı vermiş anne baba şevkatini herşeyi karşılıksız vermiş nefes almak bile binlerce şükrü hakediyor bence hiç farkında olmadan her insan nefes alıp veriyor yani
bu dünya imtihan dünyası bunu herkes biliyor senin bebeğinin hemen olmamasıda bir sınav yani sonuçta bebeğini kucağına aldın mı aldın bunun için bile şükretmen lazım bize düşen ya sabır ya şükürdür
not:birde böyle vesveseler için ALLAHI çok anmak gerek o zaman şeytanın vesvesesi azalıyor:34:

Yasadiklarinizin agirligi inancinizi bloke etmis.

Gecici bir durum olduguna inaniyorum.

Eger inanciniz hic olmasa zaten buraya yazip vicdan yapmazdiniz.

Umarim en kisa zamanda toparlanirsiniz ve odulunuz icin sukretmeye baslarsiniz.

Allah dilegini kabul etmediğinde, ya o Dilek senin icin hayirli degildir, ya da Allah'ın senin icin daha guzel planları vardır. Bu sözü cok severim. Allah herseyin hayırlısını versin. Cok kafana taktiğin icin vücudun direniyor olabilir. Bence aklından çıkar, düşünmemeye çalış. Göreceksin hersey senin icin daha guzel olacak.

bebeğinize geç kavuşmanın verdiği bir burukluk mu?

eğer öyleyse bence içinizdeki bu sıkıntıyı atın ve şükredin..daha da bekliyor olabilirdiniz meleğinizi..

her işte bir hayır vardır canım bu gerçekten doğru..hepimiz aynı değiliz..dini temeller belki küçüklüğümüzde sağlam atılmamış olabilir ailemiz tarafından ama bu okadar önemli değil bence..önemli olan kalbinin temizliği ve kendinden başka insanlarada vicdan yapıp yapmaman..

mesela ben hırsızlık yapmıyorsam bu günah diye değilde,öncelikle bunu ben yapmak istemiyorumdur..
Allahımında hoşuna gidiyordur kulunun içinin temiz olmasına...

bende 5 vakit namaz kılmam..ilerde nolur bilmem..ama başımıza çok acı bir olay geldi..elimden Yasin düşmedi..
illaki sığınacak bir güce ihtiyacım oldu...bazen konuştum..yalvardım bize bu acıyı yaşatma diye Allahıma..
ve çok şükür Allahımda babamı bize bağışladı..dört dörtlük bir müslüman olmasamda iyi bir "insan"olmaya çalışıyorum ve Allahın diğer kullarına vicdansızlık yapmamaya çalışıyorum..
buyüzden içim rahat...sende iyi birisinki sonunda Allahım mucizesini sana göndermiş canım..
illa herşeyin adını koyamıyoruz..maneviyat böyle birşey..
sen iyi biri ol..dua et..Allahım bizi seviyordur...

canım belli ki üstünden atamadığın kırgınlık yüzünden pişmansın,
pişman olmasan , yaptıklarını sorgulamasan bunları buraya yazıpp tavsiye istemezdin gibi geliyor..
zaman zaman değil çooğu zman yapıyoruz hataları.. hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz. sabret. zor evet aama sabret
herşey günün birinde tükenecek! ne biliyorsun istediğin verildiğinde hayatının daha kötüye gitmeyeceğini? hem böyle yaparak eşinin de canını yakmıyormusun?
o da seninle aynı sıkıntıları yaşıyor bak ! o ne yapıyor? yapma canım dünya hayatı da önemlidir tabii ama ahiret sonsuzdur! tükenmeyecek olan odur!
sen aklı başında düzgün bir insansın .. sen ne yapacağını gayet iyi biliyorsun

Geç geldiği için değil elbette, binlerce kez şükrolsun geldi ya. Uğraşırken gelmez sanırken, hiç benimle olmayacak sanırken. Dua ediyorum niye olmuyor derken, kapıya atanlara veriyorsun bana niye vermiyorsun derken, herkesin ki hayırlı bir benim ki hayırsız mı derken. O zaman ki kırgınlığı (başka kelime ne bilmiyorum) düzeltemiyorum, toparlayamıyorum.

Eşimde çok inançlı , bütün vazifelerini yapan biridir. Bu halim hep tartışma konusu.

Hepimizi dönem dönem yaşadıklarımıza isyan ettik,sonra pişman olduk af diledik.
Kuluz ve hata yapabiliyoruz dönem dönem,sınandıkça yani.
Hatta daha da fenaları var mesela sınanmadan isyan ediyor,nasıl desem neden gözlerim mavi değil,saçlarım sarı değil diye isyan edenleri gördüm.
Şükür ki elim kolum bacağım var, gözüm görüyor demek yerine..

Bence burada mesele olan o dönem isyan etmiş olman değil üzerinden vakit geçmiş.
Bebeğine kavuşmuşken hala bu kırgınlığı küskünlüğü devam ettirmek.
Neden bu etkiden çıkamıyorsun acaba ? bunun sebebi iman eksikliği değil bence,şahsi düşüncem bu.
Bazen çok şımarır,cozutursam ana haberi izlerim,bir akşam izlersem sabahına başka biri gibi uyanıyorum sanki.
Acılar,çaresiz hastalıklar,ölümler,şehitler... Terbiye oluyorum sanki o dakikadan sonra benim çektiğim sıkıntı herneyse ufalıp yok oluyor.

Bence sen kendi başına bile bir süre sonra olağan ruh haline döneceksin ama sanırım dini hassasiyetleri olan eşin senin kendini sorgulamanı sağlıyor.
O da dinen bu kadar hassassa bunun ancak tatlılıkla yapılabileceğini bilmeli.

Allah bağışlasın ilk önce adanul...zaman zaman insanın yıkıldığı dönemler
olur ki sen zor bir imtihanla sınanmışsın..içinde bulunduğun durumun farkındalığı
seni gerçekten istediğin yere götürcektir..nice insanlar var kii bulundukları
durumu ayırt etme yetisine sahip değiller..Tek affeden,tek kalbinden geçenleri bilen O!
"Ben size şah damarınızdan bile yakınım." demiştir...bu mübarek günlerde seni ruhen
huzura kavuşturcak mekanlara gitmeyi denedin mi bilmiyorum...zamanla düzelicek bir
durumdur.tüm ibadetlerden de öte en önemli şey niyettir..

Bende namaz kılan mezarlıktan geçerken müzik kısan vs bir insan değilim.Amaaa,
İnanç böyle bir şey değil.Başıma o kadar çok şey geldi ki isyan ettim çok kez ama hiç bir zaman "neden ben" demedim.
Allah korkusu hep oldu içimde.Ne yaşarsak yaşayalım en çaresiz anda insan cümleye hep "Allahım" diye başlıyor.
Bende geçici bir his olduğunu düşünüyorum sendekinin.
Çünkü şu an şunu yapmadım bunu yapmadım içtim 3 aylarda diye anlattığınız varlık seni yaratan..Ve bu konuyu açtığınıa göre bunun farkındasın.

şükredilmeyen şeyler kaybedilmeye mahkumdur. bebeği aldın ee daha ne istiyorsun.

bu belanımı istiyorsun türü birşey olmuş ama :))

3 aylar beni duygusallaştırdı, ben inancımın geri gelmesini istiyorum. Biz ne yapacağız diyorsunuz. Ne yapacağımı biliyorum ama bunu başka insanlardan da duymak , olur böyle şeyler sen duaya devam et düzelirsin denilenleri okumak insanın içini rahatlatıyor.

Birde sanırım inancı mezarlıktan geçerken müzik kısmam şeklinde anlatmam yanlış olmuş. Ben müziğimi kısar duamı eder, cümle ölmüşlerimizin ruhuna bağışlardım.

Yoksa inanç tabiki müzik kısmak değil. Bu sadece " ben ne yapıyorum" dedirten birşey.

Son düzenleme:

seni benden daha iyi anlayan biri yoktur.
aynı seyleir yaşıyorum desem inanırmısın?
ve sürekli tövbe ediyorum düşündüklerimden dolayı çok pişman oluyorum ama elimde değil.
hergün birinin bbeği olurken benim elim kolumun boş gezmesini hazmedemiyorum..
konuşmak istemiyorum ve hatta düşünmek istemiyorum günaha girmemek için
sürekli kuran dinliyorum ve dinlemek istiyorum
belki o zaman kendimi affettirebilirim diyorum

daha dün düşündüm insan Rabbine Kırılır mı diye Allah ım senbizim Aklımıza mukayyet ol.

canım senin bebeğin gelmiş duaların kabul olmuş
Mutlu olsana neden böylesin
yoksa bebeğine kavuşunca bütün o isteğin arzun gitti mi?

Back
X