- 22 Kasım 2010
- 11.324
- 20.373
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bizde adet geline ne alındıysa damada o kadar almaktır deyin ve hiçbir şey almayın.
onu bunu geçtim de siz görücü usülü mü tanıştınız? nişanlının tel açıp bunları sıralaması çok çiğ olmuş.
Ailesi istemediğin bende farkındayım ablası istemiyor anneside onu dinliyor zincirleme gibi nişanlımda onarın agzına bakıyor.Kendi adıma konusayim herkes istediği kararı vermekte ozgurdur ama bu aile resmen sömürgeci ve sizi istemiyor nisanliniz da sizin arkanızda duracagina yangına körükle gidiyor. Ne kadar seversem seveyim böyle biriyle evlenmezdim.
Ona da birsey isterlerse şaşırmam yemin ederim arkadaşı evlendi yeni o kızın istemediği koltuk takımını almıs yıkatmıs ben sonradan öğrendim keske bana söyleseydin ben benim kanepeleri getirirdim dedim kullanmam demedim adam bana biz o kadar sey yaptık ki diyor
yokk artikArkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
Yok artikk bi erkek nasıl böyle saçma sapan isteklerde bulunur kendi napim da ne bekliyor sen neden tepkini koymadin da anneme ne dicem diyosun ?? Tabiki de bende sadece sana damatlik alicam Ailene de durumumuz el verdigince bohçası yapıcaz ama kendi belirledigimiz istedigimiz kişilere de. Ben çok ayipladim çingene resmen sen de o zaman 7 duvelime eşya alcaksin diye insanlar şaşırmışArkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
Çok haklısınız ben nişanlandıktan ssonra onun gerçek halini gördüm yada doldurusa gelmiş halını normalde böyle bir insan değildi nişanladıktan sonra o kadar değişti ki inanın 4 aydır nişanlıyım 1 kere çiçek aldım sevgilyken neredeyse her hafta tUzaklık bahane değil. Yalvarıyorum birşey almayın, tek bir bohça çıkarmayın. Tansiyonum çıktı bana ne oluyorsa. Geç pişmanlık işe yaramaz. Zahmete değecek bir damat bile göremedim , kaldı ki aile . . .
Ailesi istemediğin bende farkındayım ablası istemiyor anneside onu dinliyor zincirleme gibi nişanlımda onarın agzına bakıyor.
Evet ikimizde devlet memuruyuz.Bir de çalışıyorsunuz . . . ooo mahsul bol. Kırık iğne alma bir de maaşlı gelin alıp sülaleni giydir.Sanırım sizinle tanışmadan önce çıplak geziyorlardı. ailecek abat olucaklar. Ben olsam sizi gelin isterim. . .
D.bakır adetlerıymıs bunlarYuh artık nerenin adeti gerçekten bunlar.
üstelik kız tarafı bir şey istemiyor adetlerini söylemiyor. insan utanır söylemeye.
madem öyle siz de isteyin adetlerinizin yerine getirilmesini.
Bir kere giyilecek gelınlıge bu kadar para verılmez dıyınce bende kiralattım.Gelinliği bile kiralamışsın, eh bir semer vurun demediğin kalmış beni alın diye.Alın madem istediklerini gönülleri olsun.
Herşeye evet dersen kötü günlerinin başlangıcına hoşgelmişsin.
Sende diyeceksin aa ben adetleri yapacağımızı bilmiyordum.
Yazacaksin adetleri en alasindan. Işıne geliyorsa yapacak, yoksa yolu açık olsun
Ya ben işte masraf yaparsak beraber ödeyecegız yeni evlıyken borc ödeyip strese girmeyelım birikim yapalım dşye dusundum en azından dogudan gidene kadar bir araba paramızı bırıktırırız dedim burada calısıp para kazanmak gercekten zor cunku.Bir de çalışıyorsunuz . . . ooo mahsul bol. Kırık iğne alma bir de maaşlı gelin alıp sülaleni giydir.Sanırım sizinle tanışmadan önce çıplak geziyorlardı. ailecek abat olucaklar. Ben olsam sizi gelin isterim. . .