Sanırım sinirlerim iyice bozuldu.

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.112
1.831
133
Nereden başlayacağımı bilmediğim için bugünden başlayacağım anlatmaya.
Sabah uyandım. Böyle bi mutsuzluk hissi yok. Ne yapacağımı bilemedim. Dolandım durdum. En sonunda ağlamaya başladım.
Ağladıkça ağlıyorum ama sebep şu diye gösteremem. Bir çok şeyin üst üste gelişi bi şeyleri birikmesi diyebiliriz.
Önce sinemayamı gitsem dedim vazgeçtim. Alışveriş dedim ki ben alışveriş hastası bi insanımdır ondan bile vazgeçtim. Dünya kadar şey geçti aklımdan bi anlık evet dedim hepsine. Sonrasında tek tek vazgeçtim. Şuan kahvemi yudumluyorum. Ve bir yandanda " arabayı değiştireceğim " diyorum babama. Otomatik vites istiyorum.
Hadi gel arabalara bakalım o zaman dedi ama bakmaya gitmeyeceğim biliyorum. Kahve bitince ondanda vazgeçeceğim.
1 yıl önce kadar psikiyatriste dikkat dağınıklığım için gitmiştim. Bana bi antidepresan verdi. Hiç bi zaman düzenli kullanmadım onu. İçip içip bıraktım hep.
İlk kullandığım zamanlar çok büyük etkisini görmüştüm ama kullan bırak yapa yapa bağışıklık kazandı büyük ihtimal vücudum.
Sanıyorum ki o ilaç sonrası sinirlerim bu kadar kötü bi hale geldi. Öncesinde kesinlikle böyle değildim çünkü.
Her şeye ama her şeye delicesine sinirleniyorum. Çok fazla takıyorum kafaya her şeyi. Ve bazı anlar oluyor ki tıpkı bu sabah gibi mutsuzluktan ölecekmişim gibi sanki.
Bilmem kaçıncı kez sınava hazırlanıyor olmamın etkisi büyük bunda.
Bi yandan annemi aradım onunda içi hiç rahat değil durmadan arıyor şimdi beni iş yerinden.
Yani hem kendimi hem ailemi perişan ettim. Ne yapsam bilemiyorum. Hiç gidesim yok doktora. Gitsemde aynı ilacı dayayıp belki birazda dozunu arttırcak. İstemiyorum ilaç. Napsamda atlatsam bu durumu ? Bi akıl verin bana kızlar..

Doktora gitmiyorsun, gitsen de ilaç kullanmıyorsun. Bizden nasıl bir yardım istiyorsun...?
Eğer o ilacı kullanmasaydım belki şuanda bu kadar kötü olmayacaktım. Bu yüzden ilaç kullanmak istemiyorum. Çünkü ilaç kesinlikle çözüm değil.
Belki benim durumumda olup bunu atlatanlar olmuştur ne bileyim işte..

peki tekrar doktora gitsen ve ilaç kullanmadan çözüm istediğini söylesen acaba daha doğru öneriler sunabilir mi sana canım ya

Şu an o doktor takibinde olmayarak bence en kötüsünü sen kendin yapıyorsun kendine.ban sende dıyorsun ılacı ılk kullandıgımda etkısını farkettım dıye cok fazla zman kaybetmeden doktora gıtmeli durumu anlatma ve profesyonelce bır yardım almalısın.bız burda ancak vaaay kaynanası nekotuymus aman gorumce gozu cıksın ah eltımın derdınden daglara dustum falan fılanlara moral verebılıyoruz ama bence senın durumun daha cıddı ve moralle duzelıcek bırsey degıl benze acılen doktorunla ıletısıme gecmelı ve duzenlı ılac kullanımına baslamalısın

Depresyonun geçmesi için evet bir sürü yol var. Ama bunun uygulanmasına karar verecek tek kişi uzmanıdır. Biz burdan ne yazsak boş. İlacı kullansaydın bu kadar kötü olmazdın, ama düzgün kullanmadığın için malesef olumsuz etki etmiş olabilir.

Benim ablamın da evlendiği dönemde yaşadığı sorunlardan dolayı bunalımı oldu. Seninki nedendir bilemiyorum. Defalarca doktor bulduk, sürekli ilaçlarını bıraktı. Başka doktora gittik bahaneler buldu. Sil baştan belki 20 kere aynı şeyi yaşattı ailemize.

Sonunda hata yaptığını anladı, ilaca devam ediyor ve düzeldi çok şükür. Amaaa düzeldim diye de bırakmıyor. Anlatabildimmi. Doktor kontrolüne devam...

Ama seninki can sıkıntısına yaşanan depresyonsa onu bilemiyorum. Sebebini yazmamışsın çünkü..

peki tekrar doktora gitsen ve ilaç kullanmadan çözüm istediğini söylesen acaba daha doğru öneriler sunabilir mi sana canım ya
Bunu düşündüm ama devlet hastanesindeki psikiyatristler seni dinlemek istemiyorlar. Yani derdini uzun uzun anlatamıyorsun. Kafana taktığın şeyleri uzun uzun anlatamıyorsun..
Psikologa gitsem o kadar para döküp kesin bi sonuç alır mıyım bilmiyorum..
İyi bir doktor bulmak ayrı mesele..

Ya aslında nasıl desem hani can sıkıntısı değilde bi çok şeyin üst üste gelmesi..
Ablan için çok sevindim. Fakat benim gittiğim doktor devlet hastanesinde ve devlet hastanesindeki doktorlar oturup uzun uzun senin derdini dinlemek istemiyor..
Bende beni anlamadan etmeden önüme dayadığı ilaçları kullanmak istemiyorum..
Evet haklısın kullan bırak yaparak olumsuz etkisini fazlasıyla gördüm. Ve gerçekten beni getirdiği dip noktalardayım artık..

Arabanı değiştireceksin diye para dökeceğine, iyi bir psikoloğa gidebilirsin...

Yok hayır arabayı değiştirmeye kalkarsam eşdeğer bir arabayla değiştireceğim.. Tek amacım otomatikle değiştirmek.. Üst model falan değil..
Sen iyileşmek istiyormusun arkadaşım? İstiyorsan gerekirse arabanı satacaksın, İYİCE araştırıp İYİ bir doktora gideceksin, olay bu kadar.. Hem iyileşmek istiyorum hem de ne param gitsin, ne uğraşayım der gibisin geçrekten kusura bakma..

Ne param gitsin olayı değilde sorun iyi bir doktor bulmak yada gitmek yada ne bileyim bi şeyler yapmaya çalışmak için güç bulamıyorum..

çok büyük problemlerin var..allah yardımcın olsun..ben de Yunanistan tatilimde yerde sokakta yatan yiyecek ekmeği olmayan insanları gördüm...valla şimdi anlıyorum onların ki de dert mi...seninkinin yanında..araba bakmaya da gidememişsin..çok kötü olmuş..

al sana aglamak icin sebep..bu cocuk bacaklarini bir kazada kaybediyor ve hayat mucadelesine hayat arkadasiyla devam ediyor.
ve bu dugunde edemedikleri ilk danslari..

Gerçekten böyle yorumlar yapan insanlar yok mu.. Heh işte onların durumları yerde yatan insanlardanda depresyondakilerdende daha beter.
Evladını kaybedenlerede girelim o zaman. Hastanelerden çıkamayan insanlarda var. Anası babası ölenler. Tecavüze uğrayanlar.
Sen bunları düşünüp dört dörtlük yaşanayı beceriyorsan ne ala.
Gelde sinirlenme şimdi.
Git bana yorum yapacağına yerde yatanlarla ekmeğini paylaş o zaman. Burada bu yorumu yapıştırarak bi yardımın dokunmuyor onlara.
Benim derdim budur. Var mı bi sorun bayan klavye duyarlısı ?

Ne param gitsin olayı değilde sorun iyi bir doktor bulmak yada gitmek yada ne bileyim bi şeyler yapmaya çalışmak için güç bulamıyorum..
O zaman konunu böyle açmamalısın. Bulunduğun şehir ismini veya yakınlarda varsa bir büyük şehir ismini belirtip, şu konuda tavsiye edebileceğiniz doktor arıyorum diyeceksin. İnsanlar sana yardım edecek. Bir de eniyihekim diye bir site var. Ordan da bakabilirsin.
Ben de kadın doğum uzmanı buldum burdaki duyarlı arkadaşların yardımı sayesinde. Hem de öyle bir dönemde denk geldiki, Allah vesile olan herkesten razı olsun. Belki de sayelerinde bebeğimi düşürmekten kurtuldum.
Çözüme yönelmelisin..

Ay bebişmi bekliyorsun.. İnşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına..
Senin adına çok sevindim.. Allah o kuzucuğa uzun ve hayırlı bi ömür nasip etsin inşallah.
En iyi hekim sitesine göz atacağım fakat kararsızım işte.. Kararsızlık kararsızlık kararsızlık..
Gitsem mi. Gitmesem mi. Gitsem gerçekten toparlanırmıyım. Beni dinler mi.. Bana hayatımı yoluna sokmamda gerçekten yardımı dokunur mu..
Bilemiyorum. Bilememekle birlikte güç bulamıyorum..

al sana aglamak icin sebep..bu cocuk bacaklarini bir kazada kaybediyor ve hayat mucadelesine hayat arkadasiyla devam ediyor.
ve bu dugunde edemedikleri ilk danslari..
Dünyada çok büyük acıların olduğunun farkındayım.. Çok şükür elim ayağım tutuyor ve bunun ne kadar büyük bi lütuf olduğununda farkındayım.
Ama içinde bulunduğum durumu değiştirmeye yetmiyor işte. Kötüyüm kötüyüm kötüyüm..

Güzel dileklerin için teşekkürler.

Kötüyüm diyip, iyileşmek için veya mücadele için çaba sarfetmeyen insanlar benim gözümde kötü değil, enerji emicidir. Ve ordan koşarak uzaklaşırımmm. Sana ve kararsızlıklarına bol şans diliyorum..

iyi bildin...paylaşıyorum ...derdim üzüntüm de oluyor ama o insanları düşünüp şımarıklık yaptığımı düşnüyor ve vazgeçiyorum..allah başka bir dert verir diye korkuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…