• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki evliliği erteliyor sürekli... :(

Çapsızın biri yakın bir akrabami 6 sene nişanlı bir halde ha bugün ha yarın diye oyaladi. Ne ayrıldı ne bir adım ileri gitti. Kız da ailesi de hem maddi hem manevi çok sıkıntı çektiler. En sonunda kız ayrıldı. Şimdi başkasıyla evli, bebisi de var. Ayrıldığı adamsa sap sap dolaşıyor ortalıkta.

En kötü karar bile kararsızlık halinden iyidir derler. Ya Bismillah deyip bi konuşun derim.

Mrb arkadaşlar benim erkek arkadaşımla ilgili bazı şüphelerim var objektif olarak fikrinizi almak istiyorum.
Daha öncede forumda yazmıştım kv beni istemediğini düşünüyordum.Çünkü evlilik tarihimiz sürekli erteleniyordu.Bundan sonra kv ile ilişkilerimi daha düzgün tutmaya ve sorunu anlamaya çalıştım.farkettim ki kv de hiçbir problem yok aksine düğünümüzü hemen yapmak istiyor.Biz 2012 temmuzda sözlendik 2013 temmuzda nişanlandık.2014 haziranda düğünümüz olacaktı.Mayıs ayında askerden geldi iş bulamadı ağustosa erteledik eylüle erteledik şimdi işe yeni girdi diye ekime erteledik.Bu arada ailesinin hiçbir maddi zor durumu yok bunu belirteyim.Sadece nişanlımın işe girmesi bekleniyordu.İşe girdi.Şimdi de düğünü mayısta yapalım ev alalım diyor bana.Kirada oturacaktık.Daha önce ben ev alalım kredi odeyelim demiştim olmaz zorlanırız demişti şimdi benim soylediğimi tekrarlıyor.Ona da peki dedim.O zaman evi 2 3 ay onceden krediyi çeker alırız.20bin peşinat verip 80bin krediyle bir giriş katı alacağız.İnternetten bakıp örnek evler gösteriyorum.Bunlara da sürekli bir kusur buluyor.Bu davranışını farkettiğimde bak evlenmek istemiyorsan evlenmeyelim ben seni zorlamış gibi olmak istemem.Ama çevrem beni nişanlı biliyor akrabalarım sürekli soruyor zor durumda kalıyorum.Böyle bir niyetin yoksa gayet doğal karşılarım ama bana gerçeği söyle herkes yoluna baksın dedim.Yok oyle sey olmaz seni çok seviyorum diyor.Ama davranışları çok çelişiyor.Bu yüzden ailemle de karşı karşıya geliyorum.Nişanlımı savunmak zorunda hissediyorum kendimi.Ne yapmalıyım sizce ben artık düğünü ertelemeye çalıştığını iyi niyetli olmadığını beni oyaladığını düşünmeye başladım.Lütfen bana yardımcı olun!!!
bence ne evden nede evlilikten bahset artık... çok istiyorsa o zorlasınsizi şu gün yapalım diye...üstüne düşmeyin bir süre... siz onun yerine herşeyi düşündüğünüz araştırdığınız için ona gerek kalmıyordur... sizde aralığa erteleyin düğünü...:)

Canım bunun dışında başka bir probleminiz yok sanırım, yada bahsetmemişsin. Şuan tek sorun buysa bana da evlilikten korktuğu için yapıyor gibi geldi ... Yani kafasında net bir şekild eben istemiorum düşüncesi olsaydı herşey daha farklı olurdu herhalde.. Bunu belli edecek farklı durumlar çıkarırdı ortaya ama sanırım yok. Tabii sana zamana bırak dşyemeyeceğim ben. Ortada bunca sene, söz, nişan olması gereken herşey var. Al karşına konuş uzun uzun. Olmayacak bu böyle de.. Ben senin kaçtığını düşünmeye başladım ve üzerimdeki bu baskıdan da rahatsızım. Eğer istiyorsan artık yapalım şu düğünü, yok farklı bi düşüncen varsa da açık açık söyle ben bu belirsizlikle yaşayamıyorum de..

Canım bunun dışında başka bir probleminiz yok sanırım, yada bahsetmemişsin. Şuan tek sorun buysa bana da evlilikten korktuğu için yapıyor gibi geldi ... Yani kafasında net bir şekild eben istemiorum düşüncesi olsaydı herşey daha farklı olurdu herhalde.. Bunu belli edecek farklı durumlar çıkarırdı ortaya ama sanırım yok. Tabii sana zamana bırak dşyemeyeceğim ben. Ortada bunca sene, söz, nişan olması gereken herşey var. Al karşına konuş uzun uzun. Olmayacak bu böyle de.. Ben senin kaçtığını düşünmeye başladım ve üzerimdeki bu baskıdan da rahatsızım. Eğer istiyorsan artık yapalım şu düğünü, yok farklı bi düşüncen varsa da açık açık söyle ben bu belirsizlikle yaşayamıyorum de..
Başka bir problemimiz yok bugün tekrar konuştum nisanlimla bu meseleleri evlenmekten korkabilirsin istemeye bilirsin gayet doğal ama beni oyalaman hic etik olmaz dedim kesinlikle öyle birşey yok diyor.annemde en çok aileler neden gerektiği kadar sik bir araya gelemiyor diye yakiniyor yani diyebilirim ki en sik 3-4 ayda bir gorusuluyor zaten kayinvalidem temizlik hastasi bu yüzden 2 senedir bizi 3 kez davet edebildi bu süreçte genelde bize geldiler.Hatta bu yüzden KV beni istemiyorda boyle bisey mi uyduruldu diye düşündüm başlarda. Nisanlim da sürekli beni ikna etmeye ailelere karar konusunda bisey birakmamaya calisiyor onun ailesi gelip ben ailemle net birşeyler konusamiyor.Benimde ailemle yasadigim problemin kökeninde bu yatiyor.Bunu bugün nisanlim da söyledim tamam o zaman bir araya gelinir konuşulur diyor ama ben şuanda bin TL kazaniyorum neyi netlestirebilirim ki diyor nisanlim bir de kira aliyor kazancini ev geçindirmek için yeterli bulmadigini söyleyince de hak veresim geliyor arada kaldim çok mu safim ne yapicam gerçekten bilmiyorum :(

Bu meseleleri buyukler konusur, aileler bir araya gelsin mesele konusulsun tarih belirlensin olmayacaksa da kimse kimseyi bekletmesin

Başka bir problemimiz yok bugün tekrar konuştum nisanlimla bu meseleleri evlenmekten korkabilirsin istemeye bilirsin gayet doğal ama beni oyalaman hic etik olmaz dedim kesinlikle öyle birşey yok diyor.annemde en çok aileler neden gerektiği kadar sik bir araya gelemiyor diye yakiniyor yani diyebilirim ki en sik 3-4 ayda bir gorusuluyor zaten kayinvalidem temizlik hastasi bu yüzden 2 senedir bizi 3 kez davet edebildi bu süreçte genelde bize geldiler.Hatta bu yüzden KV beni istemiyorda boyle bisey mi uyduruldu diye düşündüm başlarda. Nisanlim da sürekli beni ikna etmeye ailelere karar konusunda bisey birakmamaya calisiyor onun ailesi gelip ben ailemle net birşeyler konusamiyor.Benimde ailemle yasadigim problemin kökeninde bu yatiyor.Bunu bugün nisanlim da söyledim tamam o zaman bir araya gelinir konuşulur diyor ama ben şuanda bin TL kazaniyorum neyi netlestirebilirim ki diyor nisanlim bir de kira aliyor kazancini ev geçindirmek için yeterli bulmadigini söyleyince de hak veresim geliyor arada kaldim çok mu safim ne yapicam gerçekten bilmiyorum :KK43:
Gelir konusu tabi ki çok önemli ama herhangi bir beklentisi mi var ileriye dönük. Yani atıyorum şu kadar zaman beklersek şuan kazandığımı ikiye katlayacağım vs gibi bir durum mu söz konusu? Değilse bunu öne sürmenin bir manası yok. Sonuçta aylar sonrada durum aynı olacaksa ya toptan vazgeçeceksiniz ya da girişiceksiniz artık bu işe. Madem nişanlın aileler bir araya gelir konuşulur dedi adımı sen at. Aileleri bir araya toplayacak bir organizasyon yap. Kendi ailende seninle aynı fikirseyse durumu dile getirsin hallolsun. Nişanlına bırakırsan kırmızı kar yağmasını bekleyecek sanki.

Gelir konusu tabi ki çok önemli ama herhangi bir beklentisi mi var ileriye dönük. Yani atıyorum şu kadar zaman beklersek şuan kazandığımı ikiye katlayacağım vs gibi bir durum mu söz konusu? Değilse bunu öne sürmenin bir manası yok. Sonuçta aylar sonrada durum aynı olacaksa ya toptan vazgeçeceksiniz ya da girişiceksiniz artık bu işe. Madem nişanlın aileler bir araya gelir konuşulur dedi adımı sen at. Aileleri bir araya toplayacak bir organizasyon yap. Kendi ailende seninle aynı fikirseyse durumu dile getirsin hallolsun. Nişanlına bırakırsan kırmızı kar yağmasını bekleyecek sanki.
Şöyle söyliyim şuanda yeni başladığı için net 500tl kalıyor.2ay sonra neti 1200 tl olacak ve bu ay içinde belediye ye girme ihtimali var mülakat sonuçlarını bekliyor.Bu yüzden mi erteliyor acaba diye düşünüyorum.Bende ancak ücretli öğretmenlik yapabiliyorum şuanda durumumuz bu :(

kendi bile farkında olmayabilir bu durumun.Bir dahaki görüşmenizde ciddi ciddi oturup konuşun,evliliğin hayatınıza katacaklarından,artılarından-eksilerden söz edin beraber.kurduğu cümlelerden anlarsınız zaten,sizi oyalıyor mu yoksa gerçekten korkuyor mu?
beni yanlış anlamayın,nişanlınızı körü körüne savunmuyorum.ancak ben evlenmeden evvel ciddi boyutta evlilik fobisi olan bir insandım.diyebilirim ki evlenmemek için her türlü cazgırlığı yaptım eşime.genelde kadınlar erkeklere baskı yapar evlenelim diye,benim kocam baskı yaptı sürekli.1 senede ancak atlattım korkularımı,aklıma gelen kötü senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi.Ne özgürlüğüm kısıtlandı, ne hayatım monotonlaştı.belki diyorum nişanlınızda da benzer bir hissiyat vardır?
oyaladığına kanaat getirirseniz,kararı vermek size kalmış.

Bende evlılık fobısı olan bır ınsanım. Evlilik teklıfı alalı bır sene oldu.. Aileme çıtlattım yenı.. Artık sınavımı atlattıktan sonra kesınlıkle ıstemeye geleceklerını soyledıler.. Bende kabul ettım ama hala aıleme yansıtamadım durumu... O yüzden erkek arkadaşınızın durumu da bu olabılır.. Belki size yetemeyecegınden korkuyor olabilir.. Bu konuyu konuşurken bunlarıda düşünerek konusun.. Hemen sızı oyaladığına yormayın derım..

Nişanlınız sadece biraz garantici bir yapıya sahip bir şeyleri yaptıktan sonra yuva kurmak istiyor. Mesela iş bulmak onu rayına oturtmak, ev için peşinat biriktirmek gibi herşeyi hazır etmek öyle evlenmek istiyor gibi geldi bana yoksa neden nişanlansın ya da neden çaba sarf etsin iş bulmazdı özellikle iş bulamadım derdi mesela evlenmek istemese. Siz de kendi fikrinizi söyleyin hayır ben istiyorum deyin ama bu kadar beklemişsiniz mayısı bekleyebilirsiniz ve artık erteleme yapamayacağınızı aksi taktirde evliliği istemediğini düşüneceğinizi söyleyin belirtin ciddiyetinizi de anlasın.

Şöyle söyliyim şuanda yeni başladığı için net 500tl kalıyor.2ay sonra neti 1200 tl olacak ve bu ay içinde belediye ye girme ihtimali var mülakat sonuçlarını bekliyor.Bu yüzden mi erteliyor acaba diye düşünüyorum.Bende ancak ücretli öğretmenlik yapabiliyorum şuanda durumumuz bu :KK43:
Çokta uzun vadeli planlar değilmiş bunlar aslında ama... Yani en azından bunları bekliyorsa bile tarih konuşulur o süre içerisinde yapılır planlar diye düşünüyorum...İş sende bitecek zorlama tabii ki ama madem niyetsiz değilim diyor o zaman dediğim gibi siz iki aileyi ve nilanlınızı bir araya getirip durumun konuşulacağı bir ortam yaratın. Onu beklerseniz bir muamma..

Düz mantıkla bakarsak, işi var askerliğini yapmış engel tanımaması lazım.
Kötü olan sizin kadar hevesli olmaması zaten

bazı erkekler evlilikten kaçıyorlar mı ? :KK14:
oturun konusun.. benimle evlenmek istemiyorsan oyalama .. :KK20:

Back
X