Sanki karmdakiler drtdrtlk...

burcuburcuu

Seven Ne YapmaZ!!
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
457
3
96
36
Diğer
[B] Bende dertlesmeye geldim..

Bana yardim edin, hakli oldugum konularda bile kendimi savunama ma duruma geldim :1no2:

Konusurken agliycak mis gibi oluroum kelimeler bogazimda dugumleniyor

BIKTIM neyim eksik yaa (

Cumleleri bogazdan cikaramama sorunum var galiba..

Ne yapmam lazim,kendi kendime bu sorunumu nasil halledebilirim yardim edin..
[/B]

Kişiyi kişi yapan özgüven duygusudur
Kendinize güvendiğiniz zaman hakkınızıda sonuna kadar arasınız
Öncelikle bu sorunu çözmeniz gerekiyor diye düşünüyorum
Gözyaşlarının arkasına saklandığınız sürece,hep cümleleriniz yarım kalır kendinizi ifade edemezsiniz,haklıyken haksız duruma düşersiniz.
Kendinize güvenin,ne istediğinizi bilin ve onun arkasında durun
Yapmanız gereken sadece bunlar

başlığa göre farklı konu bekliyordum ama neyse...

bu durumu kendi kendine aşacaksın tatlım 1-2 kere kendını savunmayı becerebilirsen ondan sonra düzelirsin.

tesekkurler ikinizede..

Basliktaki anlam nedenini bilmedigim biseyden yani niye yapamiyorum karsimdakiler dørtdørtlukmu benim neyim eksik gibisine yazmistim..

Konu sahibi arkadaşım senin özgüvenini ciddi bir şekilde sarsan biri mi oldu. yada sürekli tenkitçi bir ailede mi büyüdün . Böyle hissetmene sebep olacak tek şey kendine ait olan güvenin zedelenmiş olmasından kaynaklanır. Şunu hiç unutma hatta geç aynanın karşısına " ben kıymetliyim,ben biriciğim,kimsenin beni üzmeye ,kırmaya hakkı yok."vs... sözleri tekrarla kendine bunlara önce sen inanmalısınki başkalarıda inansın . dahada üstesinden gelemiyorsan şartların uygunsa psikolğa git işe yarayacaktır :))

Unutma kimsenin seni üzmeye hakkı yok:))

a.sa.sa.sa.sa.s

guzel arkadasim...seni cok iyi anliyorum..
eskiden ben cok kendime guvenen ve hic birseyin altinda kalmiyan birisiydim..
Birisi bana laf sokmaya calistiginda cevabinida verebilen birisiydim..
Gel gör ki bir iliski beni ne hale getirdi...güzel olan seyler bozulmasin diye diye
kimseye sesimi acmadim...ve bende artik kendimi savunamaz hale geldim. Savunmak istedigim zaman kelimeler agzimda sanki dugumleniyor ve icimden birden aglamak geliyordu.....cunku kendimdeki olan farklilik bana aci vermeye baslamisti...

sende iyice dusun tasin neden bu hale geldim ben diye...ve sakin kimseye ezdirme kendini.

belkide kendini savunacak gücü bulamıyorsun kendinde...önce kendine bir gel ,karşında kim olursa olsun ezdirme kendini...

BENCE NE YAŞADIN BıLMıYORUM AMA ÇOK DOLMUŞSUN GıBı GELıYO.SIKMA KENDıNı RAHAT OL..VE BOL BOL AĞLA.RAHATLA BENCE..sonra kendini sevmeyi öğren..ve .hayat herkese istediğini vermiyor.tek üzülen tek derdi olan sen değilsin..yani bu senin beceriksiz kötü ezik bir insan olduğun anlamına gelmiyor.böyle düşünüp kendini küçük görme.NE DÖRT DÖRTLÜK ıNSANLAR NELERE MARUZ KALIYO.BU SENLE DEĞıL KARŞINDAKıLERLE ALAKALI..TAKMAAAA HERZAMAN ıŞ OLACAĞINA VARMIŞTIR.KENDıNı SEV KENDıNı TAKTıR ET....SANA KIYAMAYAN BıRı VAR...ODA RABBıN...BUNU UNUTMA.BUNU BıLMEK BıLE YALNIZ OLMADIĞINA KENDıNı ÖZEL HıSSETMENE YETER.

canım bazen malesef ilişkilerimize fazla kaptırıyoruz kendimizi kendimizden fazla değer veriyoruz ..........
bende ilk etapta bir şey diyemem ama ertesi gün intikamımı alırım lafı sokarım .........
unutma sen kendini ezdiriyorsun..........
malesef insanlar nabza göre şerbet veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…