- 27 Şubat 2012
- 17.099
- 29.031
- 798
- Konu Sahibi Sudbanazenin
-
Bi keresinde hastanedeye gitmistim hastane bize yakin oldugu icin yanima para almamistim
Arkadasla hastanede karsilastik o isini halledip gittikten sonra aradi naptin diye doktor x hastaneye yolladi dedim ogleden sonra oraya gidicem dedim oda su isimiz vardi o saate kadar isimizi halledelim dedi tamam dedim bulustuk isimizide halledemedik
Benim hastaneye gitmemede 2 saat falan vardi hastanede 2 saat bosuna bekleme diger hastane uzaktaydi bi yerde oturalim biraz saatine yakin gidersin dedi tamam dedim
Bende o ısmarlar sanıyorum neyse ki gitmeden dedik ki yaninda yeterince varmi ben yanima almadimda para falan oda bende almamisim falan dedi o evine gitti sonra ben hastaneye bide dusunuyorumda ya gitmeden sormasaydim kesin bulasiklara kaliyoduk
Biliyorum belki dert degil ama gece gece kinayeli bir mesajı gorunce sahiden sinirlerim zıpladı uyuyamıyorum
Devamlı gorusup samimi oldugum iki arkadasim var ve biriyle ayni sehirde yasadigimiz icin çok sık olmasada bulusuruz yada birbirimize gider geliriz dısarıda bulusalim mi dediginde genel itibariyle param varsa tamam derim çünkü disarda bisey yenilip içildiginde elimi cebime koymazssam rahat edemiyirum ki beraber dısaruya cıktıgımızda emin olun 10 kereden hemen hemen 7 sini ben öderim cafeye falan gidersek zaten ben öderim genel olarak bazen ısrae eder ben gelelim dedim o yuzden ben oduyucem diye yada yemege çikariz yemegi ben ısmarlarim genel olarak oda hadi gidip biseyler icelim der ki zaten iceceklerle pek aram yoktur disarda icecegim hepi topu bi cay olur zaten ödemek istedigi zaman kendini belli eder(bu arada arkadasim gezmeyi cok sever hergun bi yere giddlim desem hayir demez)
Dun eski bi (cok samimi olmadigimiz pek gorusmedigimiz )arkadasla konusmus bulundugumuz yere tasinmis ama baya olmus tasinali iste yarin bulusalim kahvalti falan edelim demis tamam demis arkadasta banada soyledi ama haftaya diye soyledi (benim zaten durumum sıkışık haftaya kadar imkanım olursa giderim diye dusundum) kesin soz vermeyeyim bi aksilik olmassa gelirim insallah dedim
Sonra söz ettigi diger arkadas yazdi yarin gitmeyi dusunuyorlarmis bende sahiden yarin musait degildim gelemeyecegimi daha sonradan aksilik cikabilecegini benim icin planlarini bozmamalarini söyledim bu arkadas tamam dedi
Sonra arkadasima yazdim haberi olsun diye gece yazdigi mesajı gordum
Sanki 10 saat kalicaz her seferinde bi bahane bulup ekmesen olmaz yazmis
Zaten gecen burda konu acip maddiyatsizliktan yakinmistim imkanim oldugujda zaten reddetmiyorum ama orda ne 3 kisilik bi hesap odeyecek imkanim var nede hep beraber odeyelim diyecek yuzum ki benim cevremde genel itibariyle masada oyle ortak hesap falan odenmez yani bi kisi oder genellikle anlayacaginiz yani gitmem icin her ihtimale karsi 3 kisilik hesao odeyecek param olmasi lazim
Bi arkadas zaten çalisiyo arkadasiminda iyi kotu bi harcligi var ama benim imkanim yok napabilirim her disariya cikalim dediginde gitmek zorundamiyim
İnsanlar neden boyle durumlarda karsi tarafin imkani olmayabilecegini dusunmez
Ben kimseye yokluk edebiyati yapmayı sevmiyorum illa param mi yok demem lazım varken her turlu tamam gelirim diyorum cebimde varken başkasının elini cebine attırmayı sevmiyorum bi sekilde oduyorum ama yoksa napabilirim illa param mi yok deyip kendimi baskalarinin yaninda ezik hissetmem lazim
Benim anlamadığım bi konu var hesabi niye siz oduyosunuz? Çok saçma değil mi. Alman usulü ödenir bu tarz gorusmelerdeBiliyorum belki dert degil ama gece gece kinayeli bir mesajı gorunce sahiden sinirlerim zıpladı uyuyamıyorum
Devamlı gorusup samimi oldugum iki arkadasim var ve biriyle ayni sehirde yasadigimiz icin çok sık olmasada bulusuruz yada birbirimize gider geliriz dısarıda bulusalim mi dediginde genel itibariyle param varsa tamam derim çünkü disarda bisey yenilip içildiginde elimi cebime koymazssam rahat edemiyirum ki beraber dısaruya cıktıgımızda emin olun 10 kereden hemen hemen 7 sini ben öderim cafeye falan gidersek zaten ben öderim genel olarak bazen ısrae eder ben gelelim dedim o yuzden ben oduyucem diye yada yemege çikariz yemegi ben ısmarlarim genel olarak oda hadi gidip biseyler icelim der ki zaten iceceklerle pek aram yoktur disarda icecegim hepi topu bi cay olur zaten ödemek istedigi zaman kendini belli eder(bu arada arkadasim gezmeyi cok sever hergun bi yere giddlim desem hayir demez)
Dun eski bi (cok samimi olmadigimiz pek gorusmedigimiz )arkadasla konusmus bulundugumuz yere tasinmis ama baya olmus tasinali iste yarin bulusalim kahvalti falan edelim demis tamam demis arkadasta banada soyledi ama haftaya diye soyledi (benim zaten durumum sıkışık haftaya kadar imkanım olursa giderim diye dusundum) kesin soz vermeyeyim bi aksilik olmassa gelirim insallah dedim
Sonra söz ettigi diger arkadas yazdi yarin gitmeyi dusunuyorlarmis bende sahiden yarin musait degildim gelemeyecegimi daha sonradan aksilik cikabilecegini benim icin planlarini bozmamalarini söyledim bu arkadas tamam dedi
Sonra arkadasima yazdim haberi olsun diye gece yazdigi mesajı gordum
Sanki 10 saat kalicaz her seferinde bi bahane bulup ekmesen olmaz yazmis
Zaten gecen burda konu acip maddiyatsizliktan yakinmistim imkanim oldugujda zaten reddetmiyorum ama orda ne 3 kisilik bi hesap odeyecek imkanim var nede hep beraber odeyelim diyecek yuzum ki benim cevremde genel itibariyle masada oyle ortak hesap falan odenmez yani bi kisi oder genellikle anlayacaginiz yani gitmem icin her ihtimale karsi 3 kisilik hesao odeyecek param olmasi lazim
Bi arkadas zaten çalisiyo arkadasiminda iyi kotu bi harcligi var ama benim imkanim yok napabilirim her disariya cikalim dediginde gitmek zorundamiyim
İnsanlar neden boyle durumlarda karsi tarafin imkani olmayabilecegini dusunmez
Ben kimseye yokluk edebiyati yapmayı sevmiyorum illa param mi yok demem lazım varken her turlu tamam gelirim diyorum cebimde varken başkasının elini cebine attırmayı sevmiyorum bi sekilde oduyorum ama yoksa napabilirim illa param mi yok deyip kendimi baskalarinin yaninda ezik hissetmem lazim
kendine ne kışlık ne yazlık pardesü alamadığından yakınıyordu konu sahibi geçenlerde keşke mevsimler değişmeseydi yazmıştı da çok üzülmuştum.Ama şimdi yazdığına kızdım ben özel okulda okudum içlerınde maddıyatı en kotulerınden bırı bendım ama kımse bana bır bardak karşılıksız çay ısmarlamadı arkadaşım bir ben bır onlar sımarladı dışarı çıktığımızda sen neyin gururunu yapıyorsun gereksiz yere .Kendine değer vermeyi öğrenki başkaları da sana değer versin elli kere hesap odesen bir kere hayır desen valla bak gene en kötü insan sen olursun insanlara gereksiz çok değer verme abla tavsiyesiKonularinizi biliorum
Ve bir kere bile hesap odemenizi dogru bulmuyorum
Inanin gerek yok degmez onca sorun derdin icinde nasil odeyebildinizde kendinizi bu kdr sıkıntıya soktunuz yazik degilmi size
Yaptigim hatanin farkindayim ne yazik ki saflik mi dersiniz baska birsey mi dersiniz ama bi baskasina sende ode yada ortak odeyelim diyecek yapida biri degilimkendine ne kışlık ne yazlık pardesü alamadığından yakınıyordu konu sahibi geçenlerde keşke mevsimler değişmeseydi yazmıştı da çok üzülmuştum.Ama şimdi yazdığına kızdım ben özel okulda okudum içlerınde maddıyatı en kotulerınden bırı bendım ama kımse bana bır bardak karşılıksız çay ısmarlamadı arkadaşım bir ben bır onlar sımarladı dışarı çıktığımızda sen neyin gururunu yapıyorsun gereksiz yere .Kendine değer vermeyi öğrenki başkaları da sana değer versin elli kere hesap odesen bir kere hayır desen valla bak gene en kötü insan sen olursun insanlara gereksiz çok değer verme abla tavsiyesi
Soylediklerinizi ve burda soykenenleri dikkate alacagima emin olabilirsinizçok iyi maaş alırım, oda arkadaşlarımla da samimiyizdir ama öğlen yemeğine gittiğimzde herkes kendi yediğini içtiğini öder, eğer ki ekstra bi durum varsa mesela karşımdakinin parası olmadığını tahmin ediyosam az buçuk hadi tontiş ben ısmarlıyorum yemeğe gidelim derim veya aynı şekilde o söyler. yoksa para konusu arkadaşlığa bi girdiği anda arayı öyle bi açar ki akıllara zarar. siz de maaşlı olmadığınza göre hesap geldiğinde herkesinkini ödemek yerine, atıyorum yemeğiniz 15 çayınız da 5 lira tuttuysa hesap kutusuna 20 lira bırakıp cüzdanınızı kaldırın, mesajı alırlar.
Hani bir soz var ya tok olan herkesi tok sanir ac olan cihanda ekmek yok sanir sahiden simdiki insaar empati yoksunuBenimde oyle bi yakin arkadasim var
oda dedigin gibi gezmeyi yemegi icmeyi cok sever ama eli cebine gitmez .
hem burs parasi hem ailesinden harclik aldigi hlde 20 tl yi bile bana odetir .
benimde durumum sen gibi
borcumuz var
esim den surekli harclik isteme yuzum yok
veriyir saolsun ama bn onunla bi hafta bi ay idare etmek zorundayim
onlarsa kendilerini yuksekte goruyorlar ve artik uzaklastim
3 4 aydir surekli israr etmesine ragmen erteliyorum
cunku onunda dedigi gibi paran yoksa gezmeyeceksin
Bu laftan sonra zaten muhatabim degil kendisi .
Evli olmadigi icin evli bi kadini anlamasinida beklemiyorum .
o yer icrr gezer
ben bi buluz eksik alir mutfaga bolerim
Hani bir soz var ya tok olan herkesi tok sanir ac olan cihanda ekmek yok sanir sahiden simdiki insaar empati yoksunu
Ben zatwn sadece bu arkadasimla gorusmem kalmisti sahiden onunlada yavas yavas irtolibati koparmayi dusunuyorum
Çünkü biri evlenir dugunune yada evine gitmek zorundasindir birinin cocugu olur birinin dogum gunu biri ev alir bi sekilde cevreniz varsa mecburi masrafinizda oluyor sırf bu nedenlerden dolayi hemen hemen tum cevremle irtibatimi kopardim cunku imkanim yok
Durumunuzu sizin gibi bilecek halinizden sizin gibi anlayacak kimse olmazBen kayinvalidemle yasiyorum
haliyle rahat olamiyorum .
Onlar her sabah birine kahvaltiya gidrr ararlar benide zirr zirr ben ertelerim yada bahaneler sunarim .
onlar masayi donatir ama buna bnm imkanim yok
yeri geliyor peynir zeytin bile bulamiyorum ben .
oyle tok gozlu arkadaslarimda yok
oyle degiller
gits3m cagirmam gerekecek haliyle .
Dedigin gibi tok acin halinden ne anlar ?
Cumlemize insallah :)Durumunuzu sizin gibi bilecek halinizden sizin gibi anlayacak kimse olmaz
O yuzden en dogrusunu yapiyorsunuz Allah tez zamanda maddi manevi tüm sıkıntılarınıza ferahlık versin hayırli kapılar acsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?