şansıma.....

Katılıyorum .
Hem çantasındaki ürünlerin size ait OLdupunu nereden anladınız ? Belki o da sipariş etti .
Eğer öyle değilse de yaptığı hırsızlığa giriyor .
Çalışana parası da çantasına üstten atılmaz eline verilir .
Bence de yolları ayırmak en mantıklısı gibi görünüyor .
Bur Suri eşya kaybolunca insan supheleniyor. Ayrıca emin olmasam neden bebeğmin alıştığımız birini gondereyim
Burada hırsızlık yapan bakıcı olduğu halde ben suçlu çıktım ya bravo..

bazı arkadaşlar yaptınığızın ayıp birşey olduğunu söylemiş ama ben kesinlikle katılmıyor..kusura bakmasın esasında giderken çantasına açık açık bakma hakkında var..heleki yeni biri ise..alışana kadar.güven verene kadar yapılmalı ...netice ..çaydırıcı birşey bence.
bugün bunu alan yarın neler alacaktır..diğer eşyalarınızada bakın kesin gitmiştir
ama çok zor bir durum
söylesen bir türlü söylemesen bir türlü
evde kamera var deyin..ya da en kısa zamanda kamera koydurun

Bayanın yaptığı çok yanlış evet ama ondan habersiz çantası para bırakacak olmanda çok yanlış bir zarfa koyup eline verebilirdin. Eksik var başka yere mi kaldırdın filan diyip direk sorun yapacak birşey yok

bazı arkadaşlar yaptınığızın ayıp birşey olduğunu söylemiş ama ben kesinlikle katılmıyor..kusura bakmasın esasında giderken çantasına açık açık bakma hakkında var..heleki yeni biri ise..alışana kadar.güven verene kadar yapılmalı ...netice ..çaydırıcı birşey bence.
bugün bunu alan yarın neler alacaktır..diğer eşyalarınızada bakın kesin gitmiştir
ama çok zor bir durum
söylesen bir türlü söylemesen bir türlü
evde kamera var deyin..ya da en kısa zamanda kamera koydurun
Birisi sizin çantanıza bakmak istese siz ne hissederdiniz empati yaptınız mı acaba

Böyle genellemeler yapmasak.Dürüstçe işini yapan çok..
Tabii dürüstler de var ama onlar kadar böyle olanlar da var onu vurgulamak istedim.
İşi küçümsediğimi bile zanneden var ben gerçek olanı da söylüyorum bu zamanda kolay kolay dürüst iş yapanı bulmak zor onu demek istedim.
Hırsız olmasalar bile gündelikçi olup gene işi sallapati yapanlar da var bakın ben herkes yapıyor demedim yapanlar var diyorum. Burda da bir konu vardı orda yakınanları görürseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bir de siz değil de bazıları bu konuda hırsızlık yaptığı düşünülen bakıcıyı da amma savundu yahu. Kadın parayı çantasına koymuştur yani öyle denk gelmiştir belki de şüphelendi baktı emin olmak istedi. Nerdeyse bir şeyleri aşıran bakıcının elini tutup çanta karıştırıp gerçeği anlayan konu sahibini haksız çıkardınız. Bu kadar duyar kasmaya gerek yok aynısı sizin başınıza gelse bakıcıya ne yapardınız da işte başkasının başına gelince bu kadar rahat yorumlar geldi olaya.

Valla öyle bir üstten atmak değilmiş sizinki de ne var ne yok görmüşsünüz. Götürün polise aklı başına gelsin derdim ancak sizde kişisel eşya karıştırmışsınız.

Tabii dürüstler de var ama onlar kadar böyle olanlar da var onu vurgulamak istedim.
İşi küçümsediğimi bile zanneden var ben gerçek olanı da söylüyorum bu zamanda kolay kolay dürüst iş yapanı bulmak zor onu demek istedim.
Hırsız olmasalar bile gündelikçi olup gene işi sallapati yapanlar da var bakın ben herkes yapıyor demedim yapanlar var diyorum. Burda da bir konu vardı orda yakınanları görürseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bir de siz değil de bazıları bu konuda hırsızlık yaptığı düşünülen bakıcıyı da amma savundu yahu. Kadın parayı çantasına koymuştur yani öyle denk gelmiştir belki de şüphelendi baktı emin olmak istedi. Nerdeyse bir şeyleri aşıran bakıcının elini tutup çanta karıştırıp gerçeği anlayan konu sahibini haksız çıkardınız. Bu kadar duyar kasmaya gerek yok aynısı sizin başınıza gelse bakıcıya ne yapardınız da işte başkasının başına gelince bu kadar rahat yorumlar geldi olaya.
doğru diyorsunuz..bakmak lazım kesinlikle ..bizede bakıcı var...bir kaç tane geldi gitti ...annemin yüzükleri,çamaşırları,ayakkabı,esarp ve daha bilmediğimiz neler gitti....gördüm kadın çantasına birşey koydu ama utandım..bakabilirmiyim demeye..hala düşünüyorum acaba neyi götürdü diye..muhtemelen süs eşylarından aldı..çantayı kaldıramıyordu...konu sahibi hiçte suçlu değil..ki bakmamış..baksada hiç ama hiç ayıp değil

doğru diyorsunuz..bakmak lazım kesinlikle ..bizede bakıcı var...bir kaç tane geldi gitti ...annemin yüzükleri,çamaşırları,ayakkabı,esarp ve daha bilmediğimiz neler gitti....gördüm kadın çantasına birşey koydu ama utandım..bakabilirmiyim demeye..hala düşünüyorum acaba neyi götürdü diye..muhtemelen süs eşylarından aldı..çantayı kaldıramıyordu...konu sahibi hiçte suçlu değil..ki bakmamış..baksada hiç ama hiç ayıp değil
Yani o kadar eşya kayboluyor haliyle şüpheleniyor insan ki haksız da çıkmadım
Fark ediyorum aldığı şeyleri.
Yani nasıl suçlu oldum anlamadım
Bundan sonra ne yapacağım Bebeğimi birakamam buna artik

Yani o kadar eşya kayboluyor haliyle şüpheleniyor insan ki haksız da çıkmadım
Fark ediyorum aldığı şeyleri.
Yani nasıl suçlu oldum anlamadım
Bundan sonra ne yapacağım Bebeğimi birakamam buna artik
bende anlamadım ..sanki açtım karıştırdım diyorsunuz...açıksa çantası ister istemez görüyor insan ....yaşamadıkları için olsa gerek...geçenlerde tv seren serengil'de anlatıyordu...yardımcısı makyaj malzemelerimi alıyormuş...çantasında gördüm ..demişti .....bunla artık olmaz..yeni gelenede kamera var söyleyin..ya da en güzeli kamera koymak..başka yolu yok bu işlerin

Zaten bu gündelikçilere ve bakıcılara asla güven olmaz da işte ne yapacaksın mecbur olunca...
Fazladan olunca yiyecek içecek onlar da çaktırmadan aşırıyor başka da duymuştum örneğini para alıyorlar ama yetmiyor demek ki açgözlüler
Burda gundelikciler ve bakıcılar diye genelleme yaparak konuya cevap vermişsiniz..
Evet çiğ süt emmişler var onlarda zaten eninde sonunda ortaya çıkıyor. Ama o kadar dürüst olanları var ki çevremden biliyorum bir evde 30 sene çalışan,artık aileden olan..

Hissettiniz mi birşeylerin eksildiğini? Bence hissettiniz ve üstten baktınız cantaya yani bekliyordunuz.
Bilemiyorum ama hırsızlığın affedilir tarafı yok. Yani istesin söylesin alabilir miyim diye,göz hakkı der verirsiniz ama çantaya atmak vs hoş değil.

Eşinize falan sorup almış olmasın ?
Yada eşiniz bişey olursa al götür falan demiş olabilir mi ?
Yine iyi niyetli günümdeyim galiba :deli:

Oncelikle genelleme yapan arkadaslar baya ayip etmisler. Evimize senelerdir temizlige gelen abla yerde buldugu 10 kurusa kadar masaya birakir, asla tenezzul etmez. O yuzden "bu gundelikciler hep boyle zaten" gibi cirkin genellemeler yapmayin lutfen.
Konu sahibi arkadasim size de her iste olabilecegi gibi kotu olanlardan denk gelmis. Ben yerinizde olsam artik guvenip de cocugumu birakmazdim. Hani caldigi sey ekmek degil "belki actir" desem. Kahveyle sucuk calmis, keyif yapacak hanimimiz. Bunu yapan cidden her seyi yapabilir. O yuzden gonderin, emanet etmeyin cocugunuzu.

Burda gundelikciler ve bakıcılar diye genelleme yaparak konuya cevap vermişsiniz..
Evet çiğ süt emmişler var onlarda zaten eninde sonunda ortaya çıkıyor. Ama o kadar dürüst olanları var ki çevremden biliyorum bir evde 30 sene çalışan,artık aileden olan..
Yani dediğim gibi genelleme olarak yazmışım orda ama böyle yazmamın nedeni artık insanlara güvenin kalmaması ne yazık ki.
Ama dürüst olanlar da tabii vardır onların hakkını yemiyorum.
Dürüst olanların, işini hakkıyla yapanların çoğalması dileğiyle :)

Yani dediğim gibi genelleme olarak yazmışım orda ama böyle yazmamın nedeni artık insanlara güvenin kalmaması ne yazık ki.
Ama dürüst olanlar da tabii vardır onların hakkını yemiyorum.
Dürüst olanların, işini hakkıyla yapanların çoğalması dileğiyle :)
Aynen dürüst olanların çoğalması ile birlikte vicdanlı işvenlerinde artması dileği ile ..İyi günler :)

Back
X