Çok doğru... size bir anımı anlatayım. Ben ortaokula giderken komşumuz ve kızları vardı. Biz normal okula giderdik, onları aileleri okutmazdı, erkekler çırak olarak bir yere verilir kızlar dini eğitim veren yatılı kurslara gönderirlerdi. Kızlardan birisini ev işlerine yardım etsin diye kendilerine sakladılar. Benimde arkadaşımdı. Bu kızcağız Bir gün giysimin altından yeni çıkmaya başlayan göğüslerimi farketti ve sevinçle "aaa babam bayılır bunlara" diye haykırdı. Bende biraz sorguya çektim onu, amcasıda bayılıyormuş. Bakıp ellemelerine izin veriyorlarmış. Sadece o değil sülalecek! Ben kıza bunun sapkın bir davranış olduğunu söyledim ve şaşkına döndü, bilmiyordu garibim, herkes öyledir sanıyordu. Çok kapalı hacılı, hocalı bir sülale olması ilginç olan. Ben pantolonla gezdiğim için günah derlerdi, her türlü günahı onlar işliyordu. Evimizin karşısında inşaat halinde bir ev vardı ve evlenecek yaşa gelmiş, doğru yanlışı az çok ayırabilen kuzenlerinin orda çalışan işçilere striptiz yaptığını gözlerimle gördüm. Hatta banada soyunmam için yalvarmışlardı evlerinden kaçmıştım. Aynı apartmanda oturuyorduk. Gittim anneme söyledim. Annemde annelerini uyardı. Anneleri de gençken hangimiz yapmadan ki diye savunmaya geçti. Onlar için kızlık zarına bir şey olmadıktan sonra gerisi teferruat. Daha vahimi bunlar hep akraba evliliği yapıyor ve arkafaşım teyzesinin oğluyla evlenecek. Bir gün teyzesinin yanında arkadaşım bir türlü yanmayan sobaya biraz mazot dökmüş, sobada kıvılcım alıp patlamış arkadaşım uçup duvara çarpmış, o derece. Sonra bakmış kilotunda kan var, anne bayılmış, teyzede hastaneye koşturmuş kızlık muayenesi için. Sanki nedir allah aşkına?!!!soba bekaretini aldı diye korktu!

nerde cehalet, orda eğitimsizlik, nerde eğitimsizlik orda ...ne ararsan var...