• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şapırdama sesi

Gözünün içine bakarak aynı hareketi yapıp güleceksiniz. Eğer babanız şaka kaldırırsa güler geçersiniz. Tenkit etmeyin, koca adamı. Ağzı açık yiyen, çiğnerken geviş getiren, şapırdatan, tükürük saçma tüm insanlar bende de sıkıntı yapıyor. Hızlı yemek yiyen, yemeğe herkes oturmadan yiyen, benim tabağıma uzanan veya başkasının tabağına uzanan, çatal kaşık dişine çarpan, tabağı cırt cırt kullanan, sakız çiğnerken geviş getiren gibi inanılmaz uzun bir listem var. Bunlara dikkat ederek yemeğe gitmeyi veya çağırmayı kabul ediyorum. Artık siz düşünün.

Valla kırılsın gücensin o ne şapır şıpur ya bence söyle düzeltilemicek bişi olsa tamam da gayet düzeltebilir bi huy yani

Bende de var bu yüksek düzey hatta bazen eşime çok sesli nefes alıyosun diyorum 😞 öyle hırıltılı seslermiş, şapırdatmaymış, sakızmış hiç tahammül edemem. Saçma olmayanları yani -yemek yerken ağız şapırdatma gibi - uyarırım genelde sizde uyarın bence belki farkında değildir

Demek ki üst düzey yöneticileri de şapırdatmayi seviyor.

Ne kadar takilirsaniz o kadar duyarsınız.

Bende de var bu yüksek düzey hatta bazen eşime çok sesli nefes alıyosun diyorum 😞 öyle hırıltılı seslermiş, şapırdatmaymış, sakızmış hiç tahammül edemem. Saçma olmayanları yani -yemek yerken ağız şapırdatma gibi - uyarırım genelde sizde uyarın bence belki farkında değildir

Eşiniz bu dediginize kizmiyor mu ? Bana böyle bir şey dense öylece suratina bakar içimden sayarım.

Eşiniz bu dediginize kizmiyor mu ? Bana böyle bir şey dense öylece suratina bakar içimden sayarım.
Haklı olarak psikopat diyo ne desin adam genelde uyurken oluyo ters arkasını döndürünce düzene giriyo. Çok rahatsız edici bi huy yurtta kaldım kaç gece seslerden uyuyamadığımı biliyorum ama insanlara ne dicen ben manyağım mı 😅

Misophonia hastalığı
Babanız normalde acaba siz mi anormal tepkiler veriyor olabilirmisiniz
Bendede var o yüzden diyorum :işsiz:

Sakıza mümkün değil tahammül edemem :KK12:

Bununla ilgi bir anım vardır

Bazılarınca komik bence sinir bozucu :KK14:

Sakız çiğneme sesi kabusumdur

Ne manasız bişey! Neden var? Yemek değil içme değil
Nedir belli değil:KK53:

Bebeğe verilen yalancı meme misali

Birgün bir mağzada dolaşıyorum bir arkadaşın bebeğine hediye almayı planlıyor oradan da ziyaret etmeyi planlıyorum

Zamanım dar anlayacağın

Bir reyonun önündeyim ürün inceliyorum

kadının biri yanımda ağzını yaya yaya sakız çiğniyor :KK57:

Hani daha önce çok sinir olduklarım olmuştu ama bu öyle böyle değil:KK17:

Arada pat diye balon patlatıyor

Oradan hemen ayrıldım

Bir dakika sonra gene yanımda bide labali bir konuşnayla benden fikir istiyor

Hiç cevap vermeden ayrıldım yanından

Kahretsin dedim kıyafet reyonunda işim olmaz

Neyse bir oyuncak alayım dedim

Aha karşımda gene :KK70:

Basit hiç içime oturmayan bir oyuncak aldım kasaya gideyim dedim

Kasada sıra var

Sesini duymamla iliklerime kadar titremem bir oldu iki sıra arkamda
Sırada ilerlemiyor:mad:

Dayanamadım ya ayıptır herşeyin bir usulü var

Şunu usulüyle çiğneyin dedim

Ne usülü usulle felan ne işim var katil olmak üzereyim :KK62:

Kadın gözümün içine bakarak kocaman bir balon yaptı

Patlattı arsız arsız gülerek big babol şekerim dedi

Yok sınanıyordum heralde o gün

Yani kasadan ayrıldım 1 kg tatlı alıp arkadaşıma gittim
Hastalığım yok ona eminim mesela kararında yapsa yine bi şey demem bazen hepimiz şapırdayabiliyoruz ama bile bile o şekilde içiyor hüüüüpp diye yani hiç hoş değil bir de inat biri desem gıcıklığına daha çok yapar

Huy edinmiş insana laf anlatmak zor gerçekten benim elti, kp de öyle sapirdata sapirdata yerler kaç kez uyardiysam kar etmedi 😏 sizin yeni alışkanlık oluyorsa belki vazgeçer insAllah 🤲

Haklı olarak psikopat diyo ne desin adam genelde uyurken oluyo ters arkasını döndürünce düzene giriyo. Çok rahatsız edici bi huy yurtta kaldım kaç gece seslerden uyuyamadığımı biliyorum ama insanlara ne dicen ben manyağım mı 😅
Bende vardı o problem ama eşim rahatsız oluyordu diğer tarafa dön diyordu çok kırılıyordum bazen gidesim geliyordu, diyordum nefes almamdan rahatsızsan ayrılalım ben onu mu kontrol edicem diye. sonra ameliyat oldum meğer nefes alamadığım için çok ses çıkıyormuş özellikle ben uykuya daldığım zamanlarda. Neyse ameliyattan sonra problemimiz bitti, bazen hasta olup burnum tıkandığında yine söylüyor ama kırmadan :D

İyi akşamlar hanımlar. Son günlerde babamla yaşıyorum ve garip bir huy edinmiş çorbayı aşırı sesli bir şekilde höpürdeterek içiyor. O esnada asla yemeğime odaklanamıyorum adeta kan beynime sıçrıyor ve içim bir garip oluyor. Diğer yemekleri de o şekilde yemeye çalışıyor. Önceden böyle yapmazdı. Bir fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özenip huy edindi heralde. Kalbi kırılmasın diye de bir şey diyemiyorum ama kalkıp gidesim geliyor öyle böyle değil çok ses çıkıyor. Bi de çorbayı hüpletirken havayı içine çekme sesi de geliyor o çok irrite edici sinir stres sahibi oldum. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Ben de çok sinir olurum o sese. Evde yok çok şükür. Sen diyemezsen annen dese kibarca.

İyi akşamlar hanımlar. Son günlerde babamla yaşıyorum ve garip bir huy edinmiş çorbayı aşırı sesli bir şekilde höpürdeterek içiyor. O esnada asla yemeğime odaklanamıyorum adeta kan beynime sıçrıyor ve içim bir garip oluyor. Diğer yemekleri de o şekilde yemeye çalışıyor. Önceden böyle yapmazdı. Bir fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özenip huy edindi heralde. Kalbi kırılmasın diye de bir şey diyemiyorum ama kalkıp gidesim geliyor öyle böyle değil çok ses çıkıyor. Bi de çorbayı hüpletirken havayı içine çekme sesi de geliyor o çok irrite edici sinir stres sahibi oldum. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Dedenle ilgili de buna benzer bi konu açmıştın sanki o da genzini mi ne temizliyodu değil mi?

Bir fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özenip huy edindi heralde.
Bu cümleniz hoş gelmedi bana lütfen kusura bakmayın. Kimse bir başkasının ağız şapırdatarak yemek yemesine özenip dur bunu taklit edeyim demez bu özenilecek bir şey de değildir. Yaşlılığa bağlıdır belki babanızdaki önceden yokmuş yeni başlamışsa. Öte yandan babanız üst düzey çalışan ama yemekhane ortak alt düzey çalışanlar da zaten hep şapırdatarak yer çünkü onlar alt düzey böyle bi algı oluşuyor bu çok üzücü.

Back
X