• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şapırdama sesi

İyi akşamlar hanımlar. Son günlerde babamla yaşıyorum ve garip bir huy edinmiş çorbayı aşırı sesli bir şekilde höpürdeterek içiyor. O esnada asla yemeğime odaklanamıyorum adeta kan beynime sıçrıyor ve içim bir garip oluyor. Diğer yemekleri de o şekilde yemeye çalışıyor. Önceden böyle yapmazdı. Bir fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özenip huy edindi heralde. Kalbi kırılmasın diye de bir şey diyemiyorum ama kalkıp gidesim geliyor öyle böyle değil çok ses çıkıyor. Bi de çorbayı hüpletirken havayı içine çekme sesi de geliyor o çok irrite edici sinir stres sahibi oldum. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özendi?
Ciddi misiniz siz ya?Sınıf ayrıştırmanın şapırdatmasını da duydum, yazık ki ne yazık. Söyleyin de babanıza ayrı bir yemekhane yapsınlar "oradaki adamlara" özenmez.

Misophonia hastalığı
Babanız normalde acaba siz mi anormal tepkiler veriyor olabilirmisiniz
Bendede var o yüzden diyorum :işsiz:

Sakıza mümkün değil tahammül edemem :KK12:

Bununla ilgi bir anım vardır

Bazılarınca komik bence sinir bozucu :KK14:

Sakız çiğneme sesi kabusumdur

Ne manasız bişey! Neden var? Yemek değil içme değil
Nedir belli değil:KK53:

Bebeğe verilen yalancı meme misali

Birgün bir mağzada dolaşıyorum bir arkadaşın bebeğine hediye almayı planlıyor oradan da ziyaret etmeyi planlıyorum

Zamanım dar anlayacağın

Bir reyonun önündeyim ürün inceliyorum

kadının biri yanımda ağzını yaya yaya sakız çiğniyor :KK57:

Hani daha önce çok sinir olduklarım olmuştu ama bu öyle böyle değil:KK17:

Arada pat diye balon patlatıyor

Oradan hemen ayrıldım

Bir dakika sonra gene yanımda bide labali bir konuşnayla benden fikir istiyor

Hiç cevap vermeden ayrıldım yanından

Kahretsin dedim kıyafet reyonunda işim olmaz

Neyse bir oyuncak alayım dedim

Aha karşımda gene :KK70:

Basit hiç içime oturmayan bir oyuncak aldım kasaya gideyim dedim

Kasada sıra var

Sesini duymamla iliklerime kadar titremem bir oldu iki sıra arkamda
Sırada ilerlemiyor:mad:

Dayanamadım ya ayıptır herşeyin bir usulü var

Şunu usulüyle çiğneyin dedim

Ne usülü usulle felan ne işim var katil olmak üzereyim :KK62:

Kadın gözümün içine bakarak kocaman bir balon yaptı

Patlattı arsız arsız gülerek big babol şekerim dedi

Yok sınanıyordum heralde o gün

Yani kasadan ayrıldım 1 kg tatlı alıp arkadaşıma gittim

Benim babamda öyle. Hemde sadece çorba değil her şeyde. Üstelik sonradan edinilmiş bi huyda değil. Doğuştan öyle. İlk bi iki kez şakayla söyledik ama ona bile kırıldı kızdı. Valla odaklanmamaya çalışıyorum bide ağzınıda kapatmıyor tam. Bi misafir falan gelince nasıl utanıyorum 😔😔

Misophonia hastalığı
Babanız normalde acaba siz mi anormal tepkiler veriyor olabilirmisiniz
Bendede var o yüzden diyorum :işsiz:

Sakıza mümkün değil tahammül edemem :KK12:

Bununla ilgi bir anım vardır

Bazılarınca komik bence sinir bozucu :KK14:

Sakız çiğneme sesi kabusumdur

Ne manasız bişey! Neden var? Yemek değil içme değil
Nedir belli değil:KK53:

Bebeğe verilen yalancı meme misali

Birgün bir mağzada dolaşıyorum bir arkadaşın bebeğine hediye almayı planlıyor oradan da ziyaret etmeyi planlıyorum

Zamanım dar anlayacağın

Bir reyonun önündeyim ürün inceliyorum

kadının biri yanımda ağzını yaya yaya sakız çiğniyor :KK57:

Hani daha önce çok sinir olduklarım olmuştu ama bu öyle böyle değil:KK17:

Arada pat diye balon patlatıyor

Oradan hemen ayrıldım

Bir dakika sonra gene yanımda bide labali bir konuşnayla benden fikir istiyor

Hiç cevap vermeden ayrıldım yanından

Kahretsin dedim kıyafet reyonunda işim olmaz

Neyse bir oyuncak alayım dedim

Aha karşımda gene :KK70:

Basit hiç içime oturmayan bir oyuncak aldım kasaya gideyim dedim

Kasada sıra var

Sesini duymamla iliklerime kadar titremem bir oldu iki sıra arkamda
Sırada ilerlemiyor:mad:

Dayanamadım ya ayıptır herşeyin bir usulü var

Şunu usulüyle çiğneyin dedim

Ne usülü usulle felan ne işim var katil olmak üzereyim :KK62:

Kadın gözümün içine bakarak kocaman bir balon yaptı

Patlattı arsız arsız gülerek big babol şekerim dedi

Yok sınanıyordum heralde o gün

Yani kasadan ayrıldım 1 kg tatlı alıp arkadaşıma gittim
Hahahahah ay çok güldüm. Tamamen bütünüyle gözümde canlandı o sahne. Big babola da helal olsun yıllarca hiç çizgisini bozmadan kalabilmiş demek ki..

Yalnız şapur şupur yemek yemek, geviş getirircesine sakız çiğnemek rahatsızlık değilmiş de, bunları yapanlardan rahatsızlık duymak mı hastalıkmış? Asıl rahatsızlık duymayanlar nasıl başarıyor bunu merak ediyorum doğrusu.

Bende de aynı dert var. Çaresi yok. Çocukluktan beri şapırtı sesi beni öldürür. Sinemaya gidemem Mısır yeme sesi yüzünden. Mümkün değil filmi izleyemem. Allah da böyle bir dert vermiş bana ve benim gibilere.
İnanın aglayabilirim bu yüzden.. Benimki ileri boyutta migdem bulanıyor.. Yiyecegim yemegin gram zevkine varamıyorum. 7 yaşındaki oglum çekiyor benden sürekli ona annem agzını kapat da ye agızından ses çıkarma diye. Ki halbuki yapmıyor kuzum nasıl tedirgin oluyor ses çıkartıcam diye.. Ama elimde degil o ses sanki kafamı patlatıyor..

İyi akşamlar hanımlar. Son günlerde babamla yaşıyorum ve garip bir huy edinmiş çorbayı aşırı sesli bir şekilde höpürdeterek içiyor. O esnada asla yemeğime odaklanamıyorum adeta kan beynime sıçrıyor ve içim bir garip oluyor. Diğer yemekleri de o şekilde yemeye çalışıyor. Önceden böyle yapmazdı. Bir fabrikada üst düzey çalışıyor ama yemekhaneleri ortak ordaki adamlara özenip huy edindi heralde. Kalbi kırılmasın diye de bir şey diyemiyorum ama kalkıp gidesim geliyor öyle böyle değil çok ses çıkıyor. Bi de çorbayı hüpletirken havayı içine çekme sesi de geliyor o çok irrite edici sinir stres sahibi oldum. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Dişleri ile alakalı bir sorun olmadığına eminseniz kibar bir dil ile uyarabilirsiniz.

Ayrıca çok üst düzeymiş ve oradakilere özeniyor ne demek yani saçma sapan konuşmuşsunuz. Alt seviyeler mi ağız şapırdatıyor ne alaka yani

Devlette çok iyi bir pozisyona sahip eşim de aynı şekilde dışarda asla yapmaz ama evde tencereyi kafasına geçiresin geliyo . Kac defa söyledim ayni . Bir cozum bulursaniz bende nasiplenmek isterim.

ay cok zor kendi cocuguma bile tahammul edemiyorum.😣 ne kadar uygun dille desen de belli yastan sonra alingan oluyorlar üzülürüm ben diyemezdim. ayrı yeseniz yemek saatlerini denk getirmemeye calisin bari

Ölümlü dünya.Bırakın doya doya şapırsatsın yemek yerken.Öyle günler gelir ki o sesi bile özlersiniz.:KK42:

hahshsjshssh kac yillik hayatinda yemek yeme adabi ogrenemediyse yerim ben oyle ust duzeyi biliyo musun

babam beni rahatsiz edecek bisey yapsa uyaririm yani agzim var faks cekecek degilim basit bir cumle “baba biraz dikkat eder misin sana yakismiyor” bitti gitti. ust duzey adam anlar. ;)

Ben de aynı dertten muzdaribim. Misophoniayı yazanlar olmuş. Ama ben yıllardır bunu kabul edemiyorum arkadaş. Başkası şapur şupur höpürdete höpürdete yiyor içiyor o hasta değil, ben ona sinir oluyorum diye ben hastayım :63:

Ayrıca ağız şapırdatmasıyla ortak yemekhanenin ne alakası olduğunu merak ettim. Terfi edilirken ağız şapırdatması kriterine bakılmıyor benim bildiğim. Şu durumda ortak yemekhanedeki ağzını şapırdatmayan herhangi birisi babanızdan daha çok hak ediyor demek ki “üst düzey” çalışmayı.

Back
X