- Konu Sahibi vargasabreu
-
Pekala, Özgecan Aslan bu görev paylaşımının neresindeydi? Cansu Kaya neyin ceremesini çekti? Daha da geçmişe gidelim, 13 yaşındaki N.Ç. 26 kişinin tecavüzüne uğrarken bahsettiğiniz görev paylaşımını biliyor muydu?
Evet, erkek adam kavramını kadınlar üretmiştir. Evet, erkeğe görevler yükleyip, korunup kollanmamız gerektiğini biz çıkardık, çıkarmadıysak da onayladık. Evet, kadın- erkek eşitliği deyip, kadının erkeğe ihtiyacı olduğunu düşünmesi ikiyüzlülük. Evet, iç işleri-dış işleri.. Evet, görev paylaşımı..
Şunu sormak istiyorum. Peki savaşmayalım mı bu zihniyetle? Kabul edip öldürülmeyi mi bekleyelim?
Feminizmin saçma yanlarını mı eleştiriyorsunuz yoksa katil erkekleri mi koruyorsunuz anlamadım. Feminizmi feminizm olarak eleştirmek farklı, kadın cinayetleri üzerinden eleştirmek farklı bir şey.
Tamam mervecik, Feministler yine mücadeleye devam eder tıpkı 6284 kanun maddesi ve İstanbul Sözleşmesi'nde olduğu gibi. Şiddete uğramış boşanmak isteyen bu yüzden ölüm tehditleri alan kadınlar ve çocukları için sığınak ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesinin uygulanabilirliği konusunda mücadele edecek; sen de "yaaa anlayın işte radikal feministler çook kötü ühühühühühühü ilerde çok kötü şeyler yapacaklar ühühühü" demeye devam et. Senin gülüşünden de koyayım bari yoksa eksik hissederim. =( ""
Erkekleri daha guclu hale biz getiriyoruz demek? Hmm. Konunun basinda demistim ama yine soyleyeyim. Genc bir kadin babasi izin vermedigi, karistigi, kisitladigi icin birey gibi davranamiyor kucuk yaslardan beri. Baba okuyacagi bolume, gorusecegi arkadasa, giyecegi kiyafete, eve donecegi saate, sevgilisine, makyajina, nerede calistigina, sacinin boyasina, ayakkabisinin topuguna her seyine ama her seyine karisiyor. Erkek evladinda karistigi noktalar bunun ucte biri kadar. Genc kadin ornegin arkadaslariyla tatile gitmek istiyor. Baba ne isin var kiz basina evlenince kocanla git diyor. Kadin evleniyor. Bu sefer de koca boyundurugu altina giriyor. Kocanin cizdigi sinirlar icinde yasamaya basliyorsun. Sansliysan senin hayatina sadece gerekli noktalarda mudahale ediyor (turkiye sartlarinda %1 falan) Ama eger sanssizsan sana nefes dahi aldirmamayi kendine hak goruyor. Ev isleri ve cocuk bakimi kadindan sorulurken bir de erkegini mutlu etmesi falan bekleniliyor. Bir de ustune calisiyorsa ve bunlardan birini aksatmissa yine kadina yukleniliyor. Eger 30lu yaslarda bekar bir kadinsaniz bu durum calistiginiz yer tarafindan bile sorgulaniyor. O evlilik cuzdaninin olmayisi en basit durumlari bile komplike hale getirebiliyor. Yani aslinda bu duzen kadina "erkeksiz varolamazsin" diyor. Bu yuzden de kadinlara yuklenmis bir zayiflik ve korunmasi gereken varlik misyonu var. Biz de ister istemez bu misyonu yuklenip erkekten her daim bizi koruyup kollamasini bekliyoruz.
neden acaba.
günün sorusu..
Daha önce hiç silah görmemiş belki dag bile görmemiş 18 yaşında askere gidip dag başında boş yere ölen çocuk görev paylaşımın neresindeyse, onlar da orasında. Hiç suç olmayacak degil ya? Bunlar olan şeyler. Hiç de aklamaya falan çalışmıyorum. Şimdi buradan da suçu savundugum zannedilecek ya neyse...
Mesele sadece bu degil ki. Kadın erkege sorumluluk yüklerken; ''adam ol, savaş, öl, yiyecek içecek getir, para kazan, beni koru'' falan filan derken aynı zamanda erkek de kadına sorumluluk yükler bir sürü ve bunların sonucunda kadın sahiplenilen erkek de sahiplenen olur. Aynı anda gelişen olaylar bunlar.
Kadın erkek eşit diyen kadın ve erkeklerin ortak ikiyüzlülügüdür bu. Kadın erkek eşit de, sonra da beni koru, erkek adam gerekirse limon satar falan de... Ya da kadın erkek eşit de, çalışan bir kadınla evlenmek için kırk takla at ama ardından da ev işi kadınındır ben ugraşamam de. Bu da iki yüzlülük.
Yoo savaşılsın. Ama bunun çözüm olacagını da kimse zannetmesin. Ne tecavüz ne şiddet asla bitmez, sadece şekil degiştirir ama hep vardır, olmak zorunda. Gücü ve sorumlulugu erkekten alıp kadına verirsen tecavüz eden de öldüren de kadın olacaktır. Ayrıca kazanılan ne varsa, bir de ucunda kaybedilenler olacak. Bu da hesaba katılmalı.
Kadın taşlayan, kadını beline kadar gömen zihniyeti bu kadar sıradan bulmanız mı, yoksa feminizmden bu kadar korkmanız mı beni daha çok endişelendiriyor karar veremedim.
Çok merak ettim, o öcü radikal feministler gelince ne yapacaklar zavallı erkekciklere?
İroni yapıyorsanız (umarım öyledir) lütfen gülen surat falan koyun ki benim gibi sazanlar gerçek sanıp kalp krizi geçirmesin.İş kazası yoktur, anne ölümü, baba ölümü, oğul ölümü, kız ölümü vardır. Ölüm Allah'tandır işveren sadece vesiledir. Azrail can aldıktan sonra önlem almanın anlamı yoktur o yüzden milyarlarca yatırım yapıp önlem almak Allah'ın işine karışmaktr. Tövbe haşa iş kazası için önelm alan, yatırım yapan, ekip kuran işverenleri Allah ıslah etsin, öte dünyada yancaklar haberleri yok...
Kadına şiddet hele tövbe bismillah Allah önce erkeği yarattı, kaburgasından kadını yarattı. Karısıdır sever de döverde. Hem kaderinde şiddet var, ölüm var size ne yahu?
Oww bunların ütopyalarında saçmalıklar saymakla bitmez. Feminizm dedigin totaliter, belli konularda aşırı sol, aşırı materyalist bir ideoloji. Medeniyet karşıtı düşüncelerden biri yani kısacası. Feminizimde aile kavramı yok, cinsiyetlerin ayrışması olayı var. Baba yok, onun yerine dayı var. Erkek çocuklarının ergenlige girdiginde topluca hadım edilmesi var, belli kısmının da üreme amaçlı kullanılması var.
İroni yapıyorsanız (umarım öyledir) lütfen gülen surat falan koyun ki benim gibi sazanlar gerçek sanıp kalp krizi geçirmesin.
rkek çocuklarının ergenlige girdiginde topluca hadım edilmesi var, belli kısmının da üreme amaçlı kullanılması var
Böyle düşünenler gerçekten çok var, ben de o yüzden ciddi olduğunuzu sanıp beynimden vurulmuşa döndüm. Öyle inandırıcı yazmışsınız ki, benim sazanlığımdan çok sizin kaleminizin başarısı diyelim isterseniz. ;-)Gülücük koyarak olayı komediye vurmak istemedim. Böyle düşünenlerin çokça olduğu bir ülkede yaşıyoruz, çokça gördüm çünkü İSG uzmanılığı yaptım işverenlerin ne kadar aymaz, vurdum duymaz, para düşkünü olduğunu bilemezsiniz. Bi daha yapmak istemeyeceğim bir iş tabi yasalar değişip bu kadın gibilerin iş kazasını görmezden gelmek (adını değiştirmek) yerine ciddiye almayı öğrendiği güne kadar...
Aman ağzınızdan yel alsın.mervecik01 gave me cancer. =`(
Ben hiçbir erkeğe "saçın görünmesin, kısa etek giyme, pantolon giyme, vücut hatların belli olmasın demediğim için bundan da bihaberim sanırsam galiba herhalde.
Aman ağzınızdan yel alsın.
"Kadın cinayeti dedikçe kadınlar ölüyor yoksa ölmez" veya" iş kazası değil anne ölümü" diyen zihniyetin aynısı konuyu ne güzel değiştirip erkek çocuklarını topluca hadım eden feministlere getirdi hayretle izlemekteyim. Münazaram da iyidir ama gerçekten söyleyecek şey bulmakta zorlanıyorum.
yani koskoca Feminizm ideolojisini aldın, Radikal Feminizme indirgedin ya helal olsun.
şeyi saymayı unutmuşsun; çocuk kadın bedeninde değil dışarıda büyütülsün diye bir istekleri de var onu da say.
Sosyalist Feminizm, Liberal Feminizm falan ne oldu? onlardan da örnek verseydin.
yani 40 yıl düşünsem feminizm savunusu yapacağım aklıma gelmezdi, teşekkürler mervecik, bana bir ilki yaşattın.
mervecik01 gave me cancer. =`(
He dogru pardon ''gerçek feminizm bu degil, kimse gerçek feminzmi yaşamıyor'' dimiAcaba kime benzediniz?
hı hı aynen öyle.He dogru pardon ''gerçek feminizm bu degil, kimse gerçek feminzmi yaşamıyor'' dimiAcaba kime benzediniz?
Aman ağzınızdan yel alsın.
"Kadın cinayeti dedikçe kadınlar ölüyor yoksa ölmez" veya" iş kazası değil anne ölümü" diyen zihniyetin aynısı konuyu ne güzel değiştirip erkek çocuklarını topluca hadım eden feministlere getirdi hayretle izlemekteyim. Münazaram da iyidir ama gerçekten söyleyecek şey bulmakta zorlanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?