Sarilikkk acil

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Kizlar dun dogum yaptim
Bu sabah taburcu olduk sutum hic yok ama sık sık gogsumu veriyorum
Anlam en son 12' de mamasini yedirdi sonra bir uyudu saat 5'e kadar uyandiramadik
Dus aldirdik, burun sıktik ayaklarini gidikladik uyanmiyor :(
Gozunu acmiyor
Mamada yemiyor
Esim ablamlar acile goturduler biraz once
37+6' da 3100 kg dogdu
Kizim sarilik mi acaba :(
Cok uzgunum ona bakamiyorum :(

Bakamıyorum diye üzme kendini .. sarılık olabilir evet ama İnan korkulacak bir durum olmaz .. anne sütü alması lazım ama tabii emmesi gerekir ki süt gelsin ..

Emzirme eğitimi verdiler mi ? Belki emziremiyorsunuzdur

Hiç üzülmeyin her bebek sarılık oluyor. Geçecektir. Bol bol da emzirin lütfen süt gelir. Ben de çok üzülmüştüm konum bile var ama bak 4 aylık olduk şükür. Benim de 2 gün gelmemişti. Bol su için ve taze badem yiyin.

Bakamıyorum diye üzme kendini .. sarılık olabilir evet ama İnan korkulacak bir durum olmaz .. anne sütü alması lazım ama tabii emmesi gerekir ki süt gelsin ..

Emzirme eğitimi verdiler mi ? Belki emziremiyorsunuzdur
Malesef hic sutum gelmiyor
Sezaryen oldum gec gelir dediler
Sut icin damla vs kullaniyorum
Yarim saatte bir emziriyorum ama ne gogus ucum var ne sutum
Gogus ucu ve pompada kullaniyorum ama sut gelmiyor
Mecbur mama veriyorum ama yinede yarim saaatte bir emziriyorum
Hastaneyede gidemedim dogrulamiyorum bile
Sarilik olursa yatirirlarsa verecek sutum bile yok
Cok psikolojim bozuldu evladima yetemiyorum resmen

Hiç üzülmeyin her bebek sarılık oluyor. Geçecektir. Bol bol da emzirin lütfen süt gelir. Ben de çok üzülmüştüm konum bile var ama bak 4 aylık olduk şükür. Benim de 2 gün gelmemişti. Bol su için ve taze badem yiyin.
Dikislerimden kalkip hastaneye bile gidemedim ki :(
Bana muhtac ama yetemiyorum resmen

Benim kızım 2 gün boyunca uyanmadı ağlamadı zorla göğsümü veriyordum ondada 5 dakika yiyip bırakıyor du ne yaptı isek uyandıramadk bir akraba hemşiremize sorduk kan şekeri düşmüştür yavaş yavaş sarılığı başlar dedi. Ve şeker li su ver dedi saatte bir defa beş altı çay kaşığı verdiğim ilk üç kaşık dan sonra kızım hıçkırıp uyandı hemen belki zararlı ama uyandı kızım deli gibi emmeye başladı uyandığı zaman gözlerinin içi sarar mis di bile

Ben de hastanede 2 gün mama verdiler 3. gün sütüm çok iyi gelince mamayı kestik sadece anne sütü ile besleniyor bebeğim şükür. Benim de meme ucum yoktu hiç. Merak etme bebeğin onu da çıkaracak.

Kendinizi üzmeyin. Sarılık olabilir normal mama verilir fototerapi alır ve biter zaten gidebilirseniz aksi bir durum olmadıkça sizinle aynı odada tedavi olur. Emzirseydiniz de sarılık olurdu önemli olan bol sıvı yani anne sütü ya da mama alıp sarılık bilesenlerini idrarla dışarı atması.

Geçmiş olsun öncelikle ..bol bol su içirmeye çalış.birde ışıkta yatar bebegini.düzelir korkma..

Daha dun dogmus ve sezeryan yarina gelir sutun bolbol su ic kayisi uzum hosafi ic. Kahverengi bolgenin hepsini koy bebeginin agsina. Hayirlisiyla buyut anali babali buyusun

Sarılık da olabilir yenidoğan bebeklerde olması çok normal
Bakamamakla ilgisi yok bunun
Uyandırmak için soyun bebişi, bezini açın
Memeden indirmeyin
Saat tutmayın sürekli memede olsun
Mama veriyormuşsunuz onu da biberonla vermeyin
Biberonun kolaylığına alışırsa emmeyi bırakabilir
Enjektör ya da kaşıkla verebilirsiniz
Ayrıca emzik de vermeyin

Sakin sakin üzülme, ben hiç duymadım ki lohusalık güllük gulistanlik geçsin. Sut gelmez, o gelir bebek emmez, emer uyku uyumaz, gaz olur virt zırt derken illa bir takım sıkıntılar olur hepimizde de oldu bunlar, oluyor. Önemli olan senin dinlenmelerine, beslenmene ve bol su içmene özen göstermen lazim. Bebeğine ilgili sıkıntı yarın obur gün geçecek o güne kadar sen tükenirsen süt nasıl gelsin? Biraz böyle boş yere kendini yıpratmayı dinlen ye iç güçlü kuvvetli ol, emzirmeye devam et sık sık sütün hemen gelsin. Allah yardimcin olsun.

Back
X