Sarilikkk acil

Süt ilk bi kac gün damla seklinde geliyor zaten o da yok mu? Bebek memendeyken yutkunuyor mu? Sen emzirirken biri kulağını bebegin agzina yaklastirsin yutkunma sesini duymaya çalışsın. Geliyordur sütün, sen foş foş bi süt bekliyorsundur belki? Bi de meme ucuna gerek yok bebek kahverengi kismi komple agzina aliyor ya ucun olup olmamasi farketmiyor. Etrafinda moralini bozan car car konusan var mi? İçgüdülerinle hareket et kimseyi dinleme

canım sezeryan oldum sutum gec gelır dıye bırsey yok
sutum yok deme
bende sezeryan oldum dogumdan hemen sonra sutum geldı bu yapı meselesı dogum seklıyle alakası yok . bende geldıde noldu kızım hep uyudu bırturlu emzıremedım habıre sagmak zorunda kaldım emmedı
hıc bı zaman sezeryan olucam sutum gelır mı dıye endıse etmedım sutum az oldugunda bıle az demedım hep cok dedım

bebegın sarılık degıl anestezı aldıgımız ıcın o uykuya meyıllı 1 hafta surer uykuya meyıllı ama beslenemedıgı ıcın sarılık olabılır bu yuzden napıp edıp uyandırmanız sart
dusa sokun mesela kesın uyanır hemen mama verın her saat bası emzırın gogsunuz uyarıldıkca bebek emdıkce gelecek sutunuz gelmese bıle nolacak uzulmeyın cok guzel mamalar var asla ama asla bunu stres yapmayın endıselenmeyın

hayırlı olsun bebısınız saglıkla sıhhatle

Annesin sen bakarsın hemde herkesden iyi bakarsın ..
Üzme kendini benim sezeryandan sonra sütüm gelmedi mama verir ken her yerini sıktılar kızardığı yerleri vardı ( hala bu konu geçtiğinde içim çiz eder )

Humana still tee var emziren anneler için tavsiye ederim. Günde 3 bardak iç. Mama verdin ya bebeğe o çılgın uyutuyor ondan uyanmıyordur. Sabırlı ol. Bir de eczanede meme ucu çıkarmak için pompa benzeri ufak bir alet var ondan kullanabilirsin

Daha ilk günden değeri fazla yüksek çıkmaz. 4. 5. Gün tavan yapar. Mamanın sindirimi zordur, uzun süre tok tutar. Ama sarılığa megili vardır diye düşünüyorum. Uyanmamasi, uzun süre emmemesi sorun olur. Mama ile beslenen çocuklara su verilmeli ayrıca. Her mama öncesi 2-3 çay kaşığı verebilirsiniz. 1 günlük bebek meme emmede zorlanabilir. Kaşıkla mama içirmek videoları izleyin ve o şekilde verin. Biberon ve meme arasında bocalamasin yavru.

Burda da gordugunuz gibi her telden gorus var. Ben de kendi gorusumu belirteyim. Ben normal dogum yaptim ama gogus ucum olmadigi icin bebegim tutamadi memeyi ve dolayisiyla da sutum gelmedi. Ama ben inat ettim mama vermeyecegim diye surekli de emzirdim. Ama sonuc bebegim acliktan sarilik oldu yarim kiloya yakin zayifladi 4 gun yebi dogan yogun bakiminda ışık tedavisi gordu. Ben oraya emzirmeye gidiyordum ve bazen yine uyandiramiyorduk o zaman hemsire bi tupte bisey sikiyordu agzina o zaman hemen uyaniyordu. Hemsireyle samimiyeti kurunca siktiginiz sey ne diye sordum sekerli su aslinda ama kimseye soylemiyiruz dedi. Yani o an anladim ki annnelerimiz bazi seyleei bosuna yapmiyormus. Bi sure gunde 4 5 öğün mama verdim gogsunu tutup emmeye baslayinca da bunu gunde 1 e falan dusurdum ama ememedigi donemde de hep sagdim sutumu oyle icirdim.

Süt için bol bol su için ben bol marullu kırmızı mercimek köftesı yemıstım hem severek yemıstım hem içinde marul yesıl sogan mercımek bulgur ve kımyon oldugu için sütçü annelerin tum ye dedıklerı vardıbebegı sürekli emZirin emmese bile gogsunuzde olsunıkı saatten fazla uyutmayın süt için pompa almıatık bız sağıp bebeğe bakkal bıberonuyka verıyorsuk cok pahalı anne meme ucuna benzer bıberonlardan ıcememıstı oglum yetersız gelmıstı akısben bebek magazasının tum emzırme urunlerını eve tasımıstım siz almayınaventin silikon meme ucu orta boy en ıyısı .gogus ucu cıkartıcılar ıse yaramıyor bol bol pompa yapınca gogus ucu kendılıgınden cıkıyor zaten
Bilinki hepsı gececek rahat olun tadını cıkarın herkes yasadıklarınızın benzeeını yasıyor ama hepsi geçiyor

ılk 6 ay bebege su verılmez
:olamaz:
Ben bir anneyim.bunuda biliyorum.yasadım o yuzden söylüyorum.benimle bir doğum yapan herkes sarılıktan geri döndü hastaneye.ama ben dönmedim şükür.çünkü bebegime su içirdim canım.tecrube ettiğim içinde paylaştım.su sadece denenebilir..

Sırf senin için giriş yaptım
Daha yeni doğmuş Rabbim analı babalı büyütsün inşallah
Sarılık için korkmayın . bugün sarilikli bir bebek gördüm o biraz geçirme evresindeymis ama.
Onun annesine doktorlar ev yapımı yoğurdu bebeğe krem gibi sürmesini tavsiye etmişler. Faydasının olduğunu söylemişti. Birde gece gündüz ışığı açık kalacakmış sarılık olan bebeklerin. Bunun sebebini bilmiyorum. Siz içinizi ferah tutun sarılık tedbiri alınabilir bir şey .canınızı sıkmayın ve boşverin .süt gelir merak etmeyin sizinde vücudunuz bu yeni duruma alışıyor

Ben bir anneyim.bunuda biliyorum.yasadım o yuzden söylüyorum.benimle bir doğum yapan herkes sarılıktan geri döndü hastaneye.ama ben dönmedim şükür.çünkü bebegime su içirdim canım.tecrube ettiğim içinde paylaştım.su sadece denenebilir..
benım kızımda sarılık gecırdı
doktor 2 saatde bır yarım saat emzır sutun varsa
yoksa ayına uygun sekılde mama ver dedı

hemen atlattık.

Back
X