Saç Uzatma Yöntemleri Sarimsak yagi ile sac uzatma (suna dumankaya)

gypsymia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
524
74
123
Ankara
Gazetede okudugum bi tarifi paylasmak istedim kizlar.
4 bas sarimsagi soyuyoruz, kesmeden bi kavonoza koyuyoruz uzerine 3 parmak cikacak kadar kadar saf zeytin yagi ekliyoruz agzini sikica kapatip 15 20 gun kadar bekletiyoruz. Bekleme suresinden sonra sarimsaklari icinden aliyoruz (sarimsaklar yemekte kullanilabilirmis). Elde ettigimiz yagi hafta bi gun sac diplerine masaj yaparak yediriyoruz ve 2 saat kadar bekletip yikiyoruz. Ben yagi yaptim ama daha kullanmadim cunku sarimsak kokusu cok yogundu. Yikamayla cikarmiydi emin olamadim. Ama baslicam bu hafta, cikmazsa cikmasin artik napim :) yeterki uzasin saclarimm :( benimle baslamak isteyen arkadaslari buraya bekliyorumm:8:

canım ben bu yöntemi baya uzun bir zamandır uyguluyorum ancak ben sarımsakları rendeleyip koydum. Gerçekten saça çok iyi geliyor. Bide tavsiyem strech ile sarman. kokusuna bişey diyemem gerçekten kötü kokuyor.

canım ben bu yöntemi baya uzun bir zamandır uyguluyorum ancak ben sarımsakları rendeleyip koydum. Gerçekten saça çok iyi geliyor. Bide tavsiyem strech ile sarman. kokusuna bişey diyemem gerçekten kötü kokuyor.

Peki yikadiginda koku cok kaliyormu sacta? Ben daha once sinameki kurunu denedim ama pek ise yaramiyor gibi geldi bana. Umarim bu ise yarar. Bu gunlerde strestenmi mevsim degisikligindemi bilmiyorum ama saclarim cok dokuluyor :(

açıkcası kokusu ilk yıkandığında baya bi geliyor. bu yüzden ben ertesi gün bi daha yıkıyorum hiç kalmıo

söz konusu sarımsak ise ben yokum :D inş yarar we uzar saçların ama şunu söyliyim inanılmaz piss bir koku nekadar yıkarsan yıka çıkmıo günlerce illa bi esinti söz konusu :D

Pis kokar ama ya, sarımsak sonuçta. Gerçi ben hep evdeyim, denemekten zarar gelmez herhalde.

Son düzenleme:
Kizlar iki haftadir uyguluyorumm. Koku kesinlikle kalmiyor 3 kere sampuan bide sac kremi tamamiyle kokuyu cikartiyor ;) iki saat bekliyorum surup. Tabi strec filmle sariyorum kafami. Yalniz son yaptigimda son dakikalarda basim dondu sarimsak tansiyonumu dusurdu sanirim.. Ama sac dokulmemde bile farklilik oldu uzamasina ne kadar faydasi olacak bilmiyorum..

söz konusu sarımsak ise ben yokum :D inş yarar we uzar saçların ama şunu söyliyim inanılmaz piss bir koku nekadar yıkarsan yıka çıkmıo günlerce illa bi esinti söz konusu :D
Konu cok eski ama ben yinede bilinsin istedim bende sarimsak kulliyorum sacima yikamadan once bir bardak sut veya yari su yari sutte olur neyse sacimsa bekletip sonra yikiyorum cok ise yariyor

4 bas sarimsagi soyuyoruz, kesmeden bi kavonoza koyuyoruz uzerine 3 parmak cikacak kadar kadar saf zeytin yagi ekliyoruz agzini sikica kapatip 15 20 gun kadar bekletiyoruz. Bekleme suresinden sonra sarimsaklari icinden aliyoruz (sarimsaklar yemekte kullanilabilirmis). Elde ettigimiz yagi hafta bi gun sac diplerine masaj yaparak yediriyoruz ve 2 saat kadar bekletip yikiyoruz. Ben yagi yaptim ama daha kullanmadim cunku sarimsak kokusu cok yogundu. Yikamayla cikarmiydi emin olamadim. Ama baslicam bu hafta, cikmazsa cikmasin artik napim :) yeterki uzasin saclarimm :KK43: benimle baslamak isteyen arkadaslari buraya bekliyorumm:KK8:
Canım saç in uzadi mi peki

uzatır hemde bal gibi uzatır.. kaşa sürdünmü bir haftada nasılda uzatıyor yeni kıllar çıkıyor.. ben geçen sene zeytinyağında bekleterek yapmıştım.. kokusu leş.. cesareti olan yapsın vallahi..

Vallahi bilmiyorum artık bende yaptım sarımsak yağını evet koku kötü ama içine bazı yağlardan yaptım şuan yapmıyorum çünkü içine bebiş koydum daha kötü kokuyor kış ayında kullarım inşallah.ceviz yaprağı suyu düşünüyorum simdi

Vallahi bilmiyorum artık bende yaptım sarımsak yağını evet koku kötü ama içine bazı yağlardan yaptım şuan yapmıyorum çünkü içine bebiş koydum daha kötü kokuyor kış ayında kullarım inşallah.ceviz yaprağı suyu düşünüyorum simdi

menekşe yağı vs çok güzel kokuyor. denemeniz belki işe yarayabilir

Kesinlikle kışlık bakım için ideal sarımsak, ne eklersen ekle kokusu siniyor saça, sonra ilk terlemede koku bombasına dönüyorsun yaz ortası hiç iyi olmuyor :confused:

kızlar ben tresan ısırgan otlu şampuanı kullanıyorum. bugün aktardan sarımsak yağı aldım. benimde saçlarım ince telli olduğundan hacim kazanması için. 500 ml şampuan şişesinin içine 5-6 damla sarımsak yağı damlattım. sizce yeterli olur mu? çünkü sarımsak kokmak da istemiyorum. bunda bile şişenin kapağını açınca kokmaya başladı. yardımcı olursanız sevinirim.

zaten sarımsak kıl köklerini güçlendiren bir şey oldugu için kesinlikle işe yarar.

kızlar ben tresan ısırgan otlu şampuanı kullanıyorum. bugün aktardan sarımsak yağı aldım. benimde saçlarım ince telli olduğundan hacim kazanması için. 500 ml şampuan şişesinin içine 5-6 damla sarımsak yağı damlattım. sizce yeterli olur mu? çünkü sarımsak kokmak da istemiyorum. bunda bile şişenin kapağını açınca kokmaya başladı. yardımcı olursanız sevinirim.
şampuanda da işe yarar elbette ama tavsiyem şu sıcaklar geçtikten sonra saçınıza sürüp 2 3 saat bekleyip o şekilde kullanmanız.

içine güzel kokulu yağ damlatabilirsiniz. lavanta menekşe gibi.. hem ekstradan bakım yapmış olursunuz :)
arkadaşın da dediği gibi sıcaklar geçince saçınızda 2-3 saat bekletmekte çok etkili olur

4 bas sarimsagi soyuyoruz, kesmeden bi kavonoza koyuyoruz uzerine 3 parmak cikacak kadar kadar saf zeytin yagi ekliyoruz agzini sikica kapatip 15 20 gun kadar bekletiyoruz. Bekleme suresinden sonra sarimsaklari icinden aliyoruz (sarimsaklar yemekte kullanilabilirmis). Elde ettigimiz yagi hafta bi gun sac diplerine masaj yaparak yediriyoruz ve 2 saat kadar bekletip yikiyoruz. Ben yagi yaptim ama daha kullanmadim cunku sarimsak kokusu cok yogundu. Yikamayla cikarmiydi emin olamadim. Ama baslicam bu hafta, cikmazsa cikmasin artik napim :) yeterki uzasin saclarimm :KK43: benimle baslamak isteyen arkadaslari buraya bekliyorumm:KK8:
Merhaba hala kullaniyomusunuz bende kullanacam ama ben sac gürlesmesi icin kullancam sizce ise yariyomu saclarinizda gürlesme oldumu eger cevap verirseniz coook mutlu olacam cünkü gercekten cok kötü halde saclarimmm

Back
X