- Konu Sahibi vanilyalimuffin
ille de salamura mı olacak
yani taze yaprak mevsimi
ekşili ekşili oluyor kendinden
yani taze yaprak mevsimi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
biber dolmasını da çok severim ama onun tadı başka. patates de dolduruyorum. bayılırım. şuan fenayım ben size sooora yazıymAaa alın o zaman salamura yaprak kaç kişisiniz bilmem de hemen hazır olur. Bir de eğer yaprak bulamazsanız aynı iç malzemeyi kurutulmuş yeşil biberler var ama kuruyunca kırmızı olanlar değil, yeşil biber ve patlıcanla yapın, yanına da sarımsaklı yoğurt ohh mis :) Etli mi zeytinyağlı mı seviyorsunuz?
haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)ille de salamura mı olacak
yani taze yaprak mevsimi
biber dolmasını da çok severim ama onun tadı başka. patates de dolduruyorum. bayılırım. şuan fenayım ben size sooora yazıym
etli sevmem ama aslında hiç de denemedim ya. kıymalı mı kalmış acaba aklımda ondan mı sevmedim
etlide eti çiğ mi koyucam kavurup mu
haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)
direkt mi sarıyorsun yani kuru yaprağa? yojsa sıcak suda mı bekletiyorsun? onu da deneyeyim bariben haşlamıyorum
kettle da suyu kaynatıp döküyorum tepesine
o zaman daha yaprak tadı geliyor ekşili vs oluyor
mevsim salamura mevsimi değil taze al dene zira salamuralar geçen seneden kalma olduğu için artık eskilemiştir
Cekilmemis tane sumak bulman lazım. Bizim sarmanin hammaddesi, tadını veren asıl şey sumak. Nasıl yapacağını anlatırım bulursan.
Sarma yapıp gönderirim de bu sıcakta sağlıklı olmaz. Yaprak gondereyim mi?
haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)
Daha bugün yaptık. Evde sumak da vardı, bilseydim kullanırdım. Tarifi yine de paylaşırsa sevinirim. Kulağa çok lezzetli geliyor.
Haslama taze yapragin uzerine sicak su dok biraz beklesin.taze bulursan oylesi daha guzel eksili oluyor kendiliginden.haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)
Mesajı kopyalayayım direkt.
bardak pirinç (baldo olursa daha lezzetli oluyor)
5-6 biber
2 domates
1 küçük soğan
5-6 diş sarımsak
Bol salça (rengine bakarak ayarlaman lazım)
Bol sıvı yağ (vıcık vıcık olsun)
Aklına gelen her baharat.
Bunları karıştırıp harcı hazırla, sarmalarını sar. Bir kaba bi avuçtan biraz fazla sumak koy, üzerini su doldur yarım saat beklet. Sonra suyunu süzüp sarmaların üzerine dök. Su az gelirse biraz da normal su koy. Sarmaların hafif üzerine çıkacak kadar olacak suyu. Kaynayana kadar altını aç, kaynayınca kıs. 25 dakika kadar pişse yeter. Sumak bulman lazım ama.
Buna 250 gr minik minik doğranmış dana eti eklersen tadından yenmez.
direkt mi sarıyorsun yani kuru yaprağa? yojsa sıcak suda mı bekletiyorsun? onu da deneyeyim bari
Ya yokmu komşu filan. Sor sözleşin bi gün. Sen azıcık pirinç salça yağ vs koy bi tabağa git kapısına beraber sarın yiyin. Ben olsam öyle yapardım. Tabi samimi bir komşuya yoksa bile komşuların en yaşlısının kapısına dayanırdım:)
Nerede yaşıyorsun? Türkiyedeysen göndereyim bir dahaki yapışımıza.
Kiz dur anneme sordum veriyorum tarofi cikar kalem kagidi
Pirinc
Domates
Maydonoz
Dereotu
Kuru sogan
Baharatlar
Bunlar harciymis yapraklari sar tencereye yerlestir elini bastir sarmalarin uzerine elinin ustune su cikqcak kar su koy porselen tapak kapat ustune ocagi ac o piserken
Sarimsaki dov
Zeytinyag
Tavaya koy bir kasik salca koy kirimizi biber at kuru nane pisir
Porseleni kaldir altindan dok bu sosu porseleni cikarma birazda oyle pissin afiyet olsun![]()
kaynar su döküp üstüne biraz tutuyorsun
rengi dönüyor süzgece alıp sarıyorum
oyyyy:) kızlar hepinizi yerim çokkkk güzel insanlarsınız:) kesene bereket:) türkiyedeyim evet:)
tamamdır ekran aldım:)
tamamdır çok teşekkürler denicemm:)
sağolasın güzel kardeşim:) yemiş kadar oldum:) sararım kendim:) kesene bereket allah bin katını buldursun:)Özelden adresini yaz, bir dahaki sarışımızda yollayayım canım.![]()
sağolasın güzel kardeşim:) yemiş kadar oldum:) sararım kendim:) kesene bereket allah bin katını buldursun:)