• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarmaların Kuru Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.553
32.848
798
Merhaba kızlar. Geçenlerde 2.sarma denememi yaptım ancak hüsran. Normalde zeytinyağlının ertesi güne daha hoş olması gerekirken benim sarmaların pirinçleri taş gibi kalmış.
Tarifte 30 dakika diyordu, ben 40-50 dakika pişirmişimdir. Üzerine yakın su koydum, kaynamış olarak. Piştiğini dişünerek içinden alıp tadına baktım, çok az diriydi pirinçler ama dağılmasından korkup aldım. Kısık ateşte pişirdim. Ertesi güne nasıl hiç pişmemiş gibi katır kutur olabildi? Piştikten sonra tencereden alıp soğumasını beklemeden servis tabağına koydum, acaba tencerede mi soğutmak gerekiyordu? Yumuşacık, yağlı sarmaları nasıl yapıyorsunuz?

Piştiğine emin olup olmadığını içinden bir tane alarak tadına bakabilirsin piştikten sonra üzerine soğanlı salçalı sos hazırla sosuyla biraz daha pişir çok güzel olacaktır tadı

Piştiğine emin olup olmadığını içinden bir tane alarak tadına bakabilirsin piştikten sonra üzerine soğanlı salçalı sos hazırla sosuyla biraz daha pişir çok güzel olacaktır tadı
Öyle alıp bakmıştım pişmişti, en azından böyle hiç pişmemiş gibi kuru kuru değildi.
Teşekkür ederim bir de öyle deneyeyim. Salçalı sosa ne kadar su koyuyoruz, sonra çorba gibi yapmayayım:D

Merhaba kızlar. Geçenlerde 2.sarma denememi yaptım ancak hüsran. Normalde zeytinyağlının ertesi güne daha hoş olması gerekirken benim sarmaların pirinçleri taş gibi kalmış.
Tarifte 30 dakika diyordu, ben 40-50 dakika pişirmişimdir. Üzerine yakın su koydum, kaynamış olarak. Piştiğini dişünerek içinden alıp tadına baktım, çok az diriydi pirinçler ama dağılmasından korkup aldım. Kısık ateşte pişirdim. Ertesi güne nasıl hiç pişmemiş gibi katır kutur olabildi? Piştikten sonra tencereden alıp soğumasını beklemeden servis tabağına koydum, acaba tencerede mi soğutmak gerekiyordu? Yumuşacık, yağlı sarmaları nasıl yapıyorsunuz?

İçini nasıl hazırladın Koalina ona göre cevaplayacağım

Çok sıkı sarmış olabilir siniz.. Benimde çok sıkı sarinca öyle oluyor :)

Baldo pirinçle kavurarak yapmıştım tarife göre. Dün de kırık pirinçle bir bardak suda pişirerek yaptım oldu. Çiğden yaptığım kıtır kıtırdı:KK43:

Bende onu diyecektim çiğden yapılan olmuyor. Birde pişirirken bir buzluk poşetini dolmaların üzerine ser ve porselen bir tabak koy. Dolma piştikten sonra da tabağı ve naylonu al tencerenin kapağını kapat bu şekilde soğusun, böylece yapraklar kurumaz, pirinçte dirilmez, kolay gelsin:)

Canım sulu olursa harcın kuru olmaz birde cok sıkı taş gibi sarma.
Ama en önemlisi harcın sulu olmalı. Yoksa sert oluyor ger.ekten

Baldo pirinçle kavurarak yapmıştım tarife göre. Dün de kırık pirinçle bir bardak suda pişirerek yaptım oldu. Çiğden yaptığım kıtır kıtırdı:KK43:
Canım ben hiç kavurarak yapmadım hep çiğden yaparım çok sıkı sarmayinca çiğ kalmıyor

Bende onu diyecektim çiğden yapılan olmuyor. Birde pişirirken bir buzluk poşetini dolmaların üzerine ser ve porselen bir tabak koy. Dolma piştikten sonra da tabağı ve naylonu al tencerenin kapağını kapat bu şekilde soğusun, böylece yapraklar kurumaz, pirinçte dirilmez, kolay gelsin:)

Ben akdenizde yaşıyorum burada pirinç kavrulmaz ben hiç görmedim kavrulanı nı. kıtır kıtır olmuyor.Çigden olur herşey.

bence sarmaları tencereye dik yerleştirip suyuna bi parça salça eklerseniz gayet lezzetli ve hafif sulu olur :) ben öyle yapıyorum bi de içini hazırlarken (tabii benim yöntemim bu) kavurmadan çiğden yaparsanız prinç suyu daha güzel çekiyo

ben de cig harctan yapiyorum yarim su bardagi kadar hafif ilik su koyuyorum biraz yag koyuyorum icine birazda bulgur atarsan daha lezzetli olur..

Back
X