• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarmanın püf noktası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Konuyu nereye açsam bilemedim ilk sarma yapışımda nasıl oldu bilmiyorum çok güzel olmuştu dün tekrar yaptım (evet hayatımda ikinci kez :27:) ama sarmalar sulu sulu kaldı böyle vıcık vıcık su aktı acaba suyunu mu ayarlayamadım? Ne kadar koymam lazım. İlkini nasıl yaptım hatırlamıyorum

Bir de ikinci problem sarma sararken ince olsun diye içine az koyuyorum pirincini ama bu sefer de sarmanın için boş gibi oluyor kendini salıyor ve çatal batmıyor ya resmen boş gibi ama değil:47:

Hani şöyle sımsıkı oluyor da çatal batan cinsten oluyor ya öyle yapmak istiyorum

Nasıl düzeltebilirim bunu :24:

Son düzenleme:
Canım sarmanın icini normal koy ama sıkı sar istediğin gibi olur. Birde suyunu fazla koydun icleride az olduğu icin sulu olmuştur

pirinci önceden pişiriyor musun?
Ben yaparken pirinci çiğ olarak sarıyorum, suyunu da göz kararı koyuyorum, sıcak olarak
Fazla su koyuyor olabilirsin

pirinci önceden pişiriyor musun?
Ben yaparken pirinci çiğ olarak sarıyorum, suyunu da göz kararı koyuyorum, sıcak olarak
Fazla su koyuyor olabilirsin

Evet pişiriyorum peki çiğ olarak sarınca tam olarak pişiyor mu?
Kavrulmuş soğan, salça, baharatları nasıl ekliyorsun çiğken? :26:
Yani bildiğim önceden pişirilmez mi

Bir de sanırım ilk yaptığım çok az dibine kadar su koymuştum bu kez başka bir tariften baktım orda sarmaların üstünü geçecek kadar diyordu pişir Allah pişir bitmemiş suyu :26: siz ne kadar koyuyorsunuz

Bir de sanırım ilk yaptığım çok az dibine kadar su koymuştum bu kez başka bir tariften baktım orda sarmaların üstünü geçecek kadar diyordu pişir Allah pişir bitmemiş suyu :26: siz ne kadar koyuyorsunuz

Zeytin yağlı sarmanın içi biraz pişirilir sonra sarilir daha guzel oluyor suyuda sicak okarak burazda zeytin yağı ekleyerek tencerenin yarisini az gececek kadar eklersin kaynadiktan sonra altini kisarsan agir ağır piser

Bende içini çiğ koyuyorum. .iyi pişiyor normal koy sıkı sar suyu ben üstüne gelene kadar koyuyorum bide tencerinin kapağını kapamadan içine tabak yada oluyor koyma şeyleri ondan koyuyorum. Güzelde oluyor

Son düzenleme:
Zeytin yağlı sarmanın içi biraz pişirilir sonra sarilir daha guzel oluyor suyuda sicak okarak burazda zeytin yağı ekleyerek tencerenin yarisini az gececek kadar eklersin kaynadiktan sonra altini kisarsan agir ağır piser

ben de ilkinde öyle yaptığımı hatırlıyorum suyunu bundaki tarifte üstünü geçecek kadar diyordu ondan olmadı sanırım

bir de sıkı kalsa sarmalarım onu halletsem süper olucak :46:

Soğanları kavurmuyorum :) pirinci yıkıyorum soğanları ince ince doğruyorum, sarımsak ve baharatları,salçasını ekleyip iyice karıştırıyorum
orta boy bi tencere de yaptığımda, sarmaların çok az üstünde oluyor su, ama çok az
sıcak su koyuyorum, ama tamamen kaynar değil
sarma biraz kaynamaya başladığında altını kısıyorum, yavaş yavaş pişiyor

Soğanları kavurmuyorum :) pirinci yıkıyorum soğanları ince ince doğruyorum, sarımsak ve baharatları,salçasını ekleyip iyice karıştırıyorum
orta boy bi tencere de yaptığımda, sarmaların çok az üstünde oluyor su, ama çok az
sıcak su koyuyorum, ama tamamen kaynar değil
sarma biraz kaynamaya başladığında altını kısıyorum, yavaş yavaş pişiyor

ben iki tarifi birbirine karıştırmışım çünkü benim ikinci baktığım tarifte de aynen dediğiniz gibi üstüne gelecek kadar su koyuyordu pirinçleri de pişirin yazmıyordu Allah Allah yazmayı unuttu herhalde dedim. Demek ki pirinçler pişirilmezse üstüne çıkacak kadar su, pişirilirse yarısına kadar su :1:

Oh, çok teşekkür ederim :)

o zaman nasıl oluyor ki salçası soğanı falan nasıl karıştırıyorsunuz :26:
hiç duymamıştım yani
Canim teldeyim yine enterledi gonderdi pat diye pirinci yıkayıp koyuyorum sonra soğanı ayni kavrulmustaki gibi doğruyorum ,salca koyuyorum ,domates rendeliyorum adanali ev sahibim kup küp doğruyor baharat atıyorum yag tabiki sonra az limon tuzu suyla eritip ya da nar ekşisi hepsini elimle karıstiriyorum maydanozu unuttm onuda ekle tamam valla herkes begeniyor..

Zeytinyağlı yaparken pirinç önceden soğanla biraz kavrulur ama normal etli yaparken çiğ sarılır.
Bir de çok uğraştırcı. Annen falan yakında değil mi?
Ben şimdiye kadar hiç sarmadım, hep annem sardı getirdi.

ben iki tarifi birbirine karıştırmışım çünkü benim ikinci baktığım tarifte de aynen dediğiniz gibi üstüne gelecek kadar su koyuyordu pirinçleri de pişirin yazmıyordu Allah Allah yazmayı unuttu herhalde dedim. Demek ki pirinçler pişirilmezse üstüne çıkacak kadar su, pişirilirse yarısına kadar su :1:

Oh, çok teşekkür ederim :)

Rica ederim :34:
bakma ben yemek yapmayı bilmem hatta hiç yapmam evde annem yapar,
ama sarmayı çocukluktan beri zevkle
sıkılmadan tek tek sarar yaparım :)
ustalaştım
:1:

ben de soğan salça azcık su baharat en son olarak da pirinci koyarak pişirilmiş harcına nar ekşisi ya da limon koyuyorum ve sıkı sıkı sardıktan sonra soğuk su zeytinyağı koyup küçük ocakta kısık ateşte pişiriyorum üzerine bi tabak katıyorum ki dağılmasın sarmalar yüzüne çıkmasın diye.suyu da sarmaları geçmeyecek kadar koyuyorum çünkü kaynadıktan sonra su fazla gelebiliyor:34:

Canim teldeyim yine enterledi gonderdi pat diye pirinci yıkayıp koyuyorum sonra soğanı ayni kavrulmustaki gibi doğruyorum ,salca koyuyorum ,domates rendeliyorum adanali ev sahibim kup küp doğruyor baharat atıyorum yag tabiki sonra az limon tuzu suyla eritip ya da nar ekşisi hepsini elimle karıstiriyorum maydanozu unuttm onuda ekle tamam valla herkes begeniyor..

Nar eksisini de ilk kez duydum ona cesaretim yok ama tarif icin tesekkurler canim :16:

Zeytinyağlı yaparken pirinç önceden soğanla biraz kavrulur ama normal etli yaparken çiğ sarılır.
Bir de çok uğraştırcı. Annen falan yakında değil mi?
Ben şimdiye kadar hiç sarmadım, hep annem sardı getirdi.

Ben etliyi cok sevmem o yuzden zeytinyagli yapicam. Yani dedikleri gibi kavurmadan pisirmeden yapsam olmaz mi yine?

Annem bana 2 saat uzakta ama ben hayatimda annemin sarma yaptigini hic gormedim :1: ben ugrasamam onla derdi hep :1: bir de benimkisi heves marifetli, yetenekli oldugumu gostericem amac o :1:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X