Sart mi?

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba kızlar her gördüğüm kişi hala cocuk düşünmüyor musunuz olmuyor mu vs diye soru soruyor. Aileler nezman torun sevecgz diyor.iki taraftada henüz torun yok. 2 kardeşiz kardeşim henüz küçük. Annem.özellikle her ay soruyor adet oldun mu erteleme sakin.bunaldim acikcasi. Sirf ailem torun sevsin esimin ailesi torun sevsin diye cocuk dusunmeye basladim 6 aydir deniyoruz olmuyor. Bense kendimi hic hazir hissetmedigim halde çocuk dusunuyoruz.nekadr dogru yaptıgim.siz olsaniz ne yapardiniz.4 yildr evliyim bunaldim.annem babam yaşlı torun görmeden gidecgz diyor espriyle.siz olsanız sırf aileniz cok istiyor diye düşünür müydünüz cocuk yapmayı. Esimde sırf ben istiyorum diye istiyor.cunku hisseyrum ben istedgim icin istedgini. Hoş bende zorunlu istek ama

Ben olsam kimse icin cocuk yapmam. Yapmadim da 34 yasindayim.. 2 yillik evliyim. O bebekle siz ilgileneceksiniz. Hazir degilseniz bu yukun altindan nasil kalkacaksiniz?

Ha bir de dara dustugunuzde ilk toz olan genelde bu "bebek yok mu yhaa" diye soran tayfa oluyor. Onu da ekleyeyim

Canım ikinci paragrafi anlamadim
Gerçekten bunaldim ya. Içimden gelmiyor şuan hazır hissedemiyorum. Burhandansa aileme karşı vicdan duyuyorum.cok istedikleri icin.senin ailen baskı kuruyor mu sana

Ay okuyunca bı an ikimizin annesi de aynı kadın mı diye düşündüm şaka bı yana da o dert bende de var her ay annem regl olup olmadığımi sorar olmussam şuraya bak milleet 3. Doğuracak sizde hala tık yok der , 1 kürtajım var benim malesef kalp gelişim durduğu için aldırmak zorunda kaldık ondan bu yana 1 sene geçti torun diye tutturdular kendinizi hazır hissetmiyorsaniz bunu söyleyin bence kem kum etselerde alisiyorlar bı yerden sonra hem zaten hadi istedik deyince çocuk olmuyor ki onların zamanındaydi o hadi çocuğumuz olsun deyince 1 ay sonra hamile olduklarını öğrenmek

Adt oldum diyince de tühh diyo olmayacak mi yoksa diye iyice canini sıkıyor. Annem.sordukca bende strese giriyorum.canim annelerimiz benziyormuş gerçekten.

Sakın kendini hazır hissetmeden yapma derim, gerçi çocuğu olanlar da hazır hissedilmiyor hiç bir zaman tam olarak diyor. Tam olarak hazır hissetmesen de en azından biraz olsun içinde o istek olmalı, bende bir senelik evliyim daha şimdiden başladılar sormaya. Hiç umrumda değil ben ve eşim ne zaman istersek o zaman deneriz diye düşünüyorum. İstemeden bebek yapıp depresyona giren bir sürü kadın var. Üstelik çocuk olunca hiç bir şey eskisi gibi olmuyor bence, o yüzden iyi düşünüp karar vermek lazım. Başbaşa yapılmak istenen her şeye doymuş olmak lazım.Çocuk yapma fikri kolay değil , üstelik mükemmelliyetçi biriyseniz hazır olmadan yapmayın derim.

Gerçekten bunaldim ya. Içimden gelmiyor şuan hazır hissedemiyorum. Burhandansa aileme karşı vicdan duyuyorum.cok istedikleri icin.senin ailen baskı kuruyor mu sana
Bebek yokken sorarlar, baski yaparlar, israr ederler ama olunca bebekle ilgili yardima ihtiyacin olursa kimse yardim etmez, yok olurlar. demek istemistim. Burada okudugum konulardan edindigim izlenim bu.

Bize kimse sormuyor. Ne esimin ailesi, ne de kendi ailem. Sorsalar da sonuc degismez. Hazir hissetmiyorum kendimi. Esim gelecek yil istiyor ama ben pek sicak bakmiyorum. Fikrim degisir mi bilmiyorum. Sanirim beni korkutan tek sey rahatimdan ve alistigim duzenden odun verecek olmam.. Belki bu korkuyu asarsam kendimi hazir hissedebilirim diye dusunuyorum.

Canim nasil tahmin ettin aşırı mukemmelliyetciyim.ve herseyi stres edip büyüten biriyim.altindan kalabileceğine inanmıyorum. Çok evhamliyim.bir süru bisey

Siz istemediğiniz sürece tabiki yapmayın
Etraf sonra kayboluyor ortadan, bebeyle ortda kalıyorsunuz.O dogur ben bakarm diyen es dost hikaye
Zaten kafada takıntı yaptıkca istesenizde olmuyor.
Atın kafadan
Akısına bırakın.

Anladım canim.gec olunca algim zayıflamış kusura bakma canim.siz kaç yildr evlisiniz . En iyisini yapiyorusn.ben de 4 yildr gecostrdim artik bahane bulamıyorum bu defa yaşın gececk diye herkes benden cok evham yapıyor yaşım 30 oldu

Haklisin canim.kendimi düşünmem lazım.ama ne yazıkki ben ailemi dusunmekten kendimi unutoyorum sanirim

Adt oldum diyince de tühh diyo olmayacak mi yoksa diye iyice canini sıkıyor. Annem.sordukca bende strese giriyorum.canim annelerimiz benziyormuş gerçekten.
guzelce soyle bence ben anneme soyledim. sen sorunra stres oluyorum stres de engel dedim.. sormamaya calsiiyor. onlari da sikan ortamlarda sorulmasi sagdan soldan torun bebek haberleri duymalari bizim adimiza stres oluyorlar.. bi ara millet sinavlara girdi kadinlar gunlerde birbirine sordu oss den seninki kac puan aldi benimki su kadar aldi bizimki tipa yerlesti sonra mezun olduk sonra is buldu mu atandi mi atanmadi mi.. sonra evlendi mi evlenmedi mi simdi de onun cocugu oldu bunun olmadi sunun olmuyor mu bunun ki ikinciye oluyor.. sonu yok.. kendiniz icin yapin cocuk yapacaksaniz. psikologlar soyluyor. evliliginiz kotuye gidiyorsa duzelir diye cocuk yapmayin.. cocugum kardes istiyor diye yapmayin bu sorumluluklari ona yuklemeyin.. annem kayinvaliden istiyor diye yapmayin.. sevecek onlar bakacak olan sizsiniz..

Canim nasil tahmin ettin aşırı mukemmelliyetciyim.ve herseyi stres edip büyüten biriyim.altindan kalabileceğine inanmıyorum. Çok evhamliyim.bir süru bisey
Sen de bendensin o zaman

Tahmin ettim çünkü genelde öyle bizim gibiler zor karar veriyor çocuk yapmaya, biliyor başına gelecekleri yani sorumluluğunun artacağını.Bakıyorum etrafa , kimse alınmasın ama ben öyle bakacaksam beş çocuk yaparım en az. Dışarıdayken falan deniz kenarındaki havuz kenarındaki tanımadığım çocukların peşine koştuğum oldu, bakıyorum annesi çekirdek çitliyor yada ağzını açmış konuşuyor yanındakiyle. Çocuk yola fırlayacak annesi o kadar rahat ki , böyle şeyler çok gördüm. Yada branşım lise ama ilköğretimde de çalıştım eskiden, öğretmenim, çocuğun ailesini çağırıyorsun çocuğundan haberi yok. İlgilenmiyorlar, sonra da internet bağımlısı yok oyun bağımlısı diye sızlanıyorlar. Ben fazla ilgili ve evhamlıyım , böylelerini görünce öyle olmamak için de fazla yorulacağımı ve kendimden epey enerji gideceğini bildiğim için cesaret edemiyorum. Kendimle vakit geçirmeyi, kitaptır yürüyüştür fazla seviyorum . Bunlar kalmayacak pek çocuk olunca, o yüzden de en azından gezmeye eşimle vakit geçirmeye hepsine iyice doyayım da çocuk olursa çocuğumla ilgilenmekten zevk alayım istiyorum. Yani çok gördüm oflayıp puflayarak çocuğunu büyüten, ben öyle olmak istemiyorum. O yüzden insan hazır hissedince çocuk sahibi olmalı, hatta herkes de çocuk yapmamalı. Ne konular okuyoruz burda , annelerinden hiç yakınlık alaka görememiş, sevgi şefkat görmemiş kadınlar var. Çok uzun yazdım iç dökmesi gibi oldu biraz.

Son düzenleme:
Estagfurullah insanlik hali Ben 2 yillik evliyim. Ben panik yapmiyorum hersey nasip bence, nasipte varsa 40 ta da olur. Esimin teyzesi 43 yasinda 3. Cocuguna dogum yapti polikistik over oldugu icin cocugu zor oluyormus.. oyuzden korunmuyormuslar.. Bu yastan sonra da olmaz diye dusundu sanirim hamile kalinca sok olmus. Gec cocuk sahibi olmanin tek kotu yani bence yas farkinin cok olmasi. Hesap yapiyorum 35 te cocugum olsa o 20 yasina gelince ben 55 olacagim.

canım 6 aydır olmuyorsa zaten belki de tedavi olmanız gerekiyor olabilir.kimse istiyor diye yapmayın tabi ki ama yine de çok da büyük konuşmayın dua saatinize gelir falan.

Benimkiler cok diretiyordu dinlemedim onlari hazir olunca yaptim ben. Ama suan bile ihtiyacim oldugunda yoklar. Gecen kizdim hatta yap yap diyordunuz ne oldu bir yardiminiz dokunmuyor diye.. kimseden beklentim yok rahatim ama ikinci diye deyince kiziyorum artik

sen ailen istiyor diye istiyosun, eşin sen istiyorsun diye istiyor. yani sonuç olarak kimse gerçek manası ile çocuğu istemiyor. vay haline.

Ne sinir bozucu bi milletiz ya

Sizle yaşıtız ve ben de 4 senelik evliyim.Geçen ben de konu açmıştım hatta kararsızlığımdan kaynaklı ve tam emin oluncaya kadar da bebek mevzusunu ertelemeye karar verdim. Bizde de durumlar sizinkinden farksız, hem eşimin ailesi hem kendi ailem inanılmaz baskı yapıyorlar ama inanın asla umurumda değil.İnanın çok pişman olursunuz kendiniz istemediğiniz sürece başkasının baskıları sebebiyle çocuk yapmayın ki bir mesajınızda hazır hissetmiyorum demişsiniz.

ben de 5 yıllık evliyim çocuğum yok düşünmedik şimdiye kadar. sizin gibi ben de çevre baskısı yaşadım özellikle kendi ailem tarafından :) ama bu yeterli bir sebep değil. öncelikle sizin ve eşinizin hazır hissetmesi gerekiyor başkası için çocuk yapılmaz ki.. zorlamaları da anlayamıyorum sonuçta bakacak ilgilenecek olan anne baba.. siz yine kendi iç sesinizi dinleyin ve ona göre karar verin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…