Canım ikinci paragrafi anlamadimBen olsam kimse icin cocuk yapmam. Yapmadim da 34 yasindayim.. 2 yillik evliyim. O bebekle siz ilgileneceksiniz. Hazir degilseniz bu yukun altindan nasil kalkacaksiniz?
Ha bir de dara dustugunuzde ilk toz olan genelde bu "bebek yok mu yhaa" diye soran tayfa oluyor. Onu da ekleyeyim
Adt oldum diyince de tühh diyo olmayacak mi yoksa diye iyice canini sıkıyor. Annem.sordukca bende strese giriyorum.canim annelerimiz benziyormuş gerçekten.Ay okuyunca bı an ikimizin annesi de aynı kadın mı diye düşündümşaka bı yana da o dert bende de var her ay annem regl olup olmadığımi sorar olmussam şuraya bak milleet 3. Doğuracak sizde hala tık yok der , 1 kürtajım var benim malesef kalp gelişim durduğu için aldırmak zorunda kaldık ondan bu yana 1 sene geçti torun diye tutturdular kendinizi hazır hissetmiyorsaniz bunu söyleyin bence kem kum etselerde alisiyorlar bı yerden sonra hem zaten hadi istedik deyince çocuk olmuyor ki onların zamanındaydi o hadi çocuğumuz olsun deyince 1 ay sonra hamile olduklarını öğrenmek
Bebek yokken sorarlar, baski yaparlar, israr ederler ama olunca bebekle ilgili yardima ihtiyacin olursa kimse yardim etmez, yok olurlar. demek istemistim.Canım ikinci paragrafi anlamadim
Gerçekten bunaldim ya. Içimden gelmiyor şuan hazır hissedemiyorum. Burhandansa aileme karşı vicdan duyuyorum.cok istedikleri icin.senin ailen baskı kuruyor mu sana
Canim nasil tahmin ettin aşırı mukemmelliyetciyim.ve herseyi stres edip büyüten biriyim.altindan kalabileceğine inanmıyorum. Çok evhamliyim.bir süru biseySakın kendini hazır hissetmeden yapma derim, gerçi çocuğu olanlar da hazır hissedilmiyor hiç bir zaman tam olarak diyor. Tam olarak hazır hissetmesen de en azından biraz olsun içinde o istek olmalı, bende bir senelik evliyim daha şimdiden başladılar sormaya. Hiç umrumda değil ben ve eşim ne zaman istersek o zaman deneriz diye düşünüyorum. İstemeden bebek yapıp depresyona giren bir sürü kadın var. Çocuk yapma fikri kolay değil , üstelik mükemmelliyetçi biriyseniz hazır olmadan yapmayın derim.
Siz istemediğiniz sürece tabiki yapmayınMerhaba kızlar her gördüğüm kişi hala cocuk düşünmüyor musunuz olmuyor mu vs diye soru soruyor. Aileler nezman torun sevecgz diyor.iki taraftada henüz torun yok. 2 kardeşiz kardeşim henüz küçük. Annem.özellikle her ay soruyor adet oldun mu erteleme sakin.bunaldim acikcasi. Sirf ailem torun sevsin esimin ailesi torun sevsin diye cocuk dusunmeye basladim 6 aydir deniyoruz olmuyor. Bense kendimi hic hazir hissetmedigim halde çocuk dusunuyoruz.nekadr dogru yaptıgim.siz olsaniz ne yapardiniz.4 yildr evliyim bunaldim.annem babam yaşlı torun görmeden gidecgz diyor espriyle.siz olsanız sırf aileniz cok istiyor diye düşünür müydünüz cocuk yapmayı. Esimde sırf ben istiyorum diye istiyor.cunku hisseyrum ben istedgim icin istedgini. Hoş bende zorunlu istek ama
Anladım canim.gec olunca algim zayıflamış kusura bakmaBebek yokken sorarlar, baski yaparlar, israr ederler ama olunca bebekle ilgili yardima ihtiyacin olursa kimse yardim etmez, yok olurlar. demek istemistim.Burada okudugum konulardan edindigim izlenim bu.
Bize kimse sormuyor. Ne esimin ailesi, ne de kendi ailem. Sorsalar da sonuc degismez.Hazir hissetmiyorum kendimi. Esim gelecek yil istiyor ama ben pek sicak bakmiyorum. Fikrim degisir mi bilmiyorum. Sanirim beni korkutan tek sey rahatimdan ve alistigim duzenden odun verecek olmam.. Belki bu korkuyu asarsam kendimi hazir hissedebilirim diye dusunuyorum.
Haklisin canim.kendimi düşünmem lazım.ama ne yazıkki ben ailemi dusunmekten kendimi unutoyorum sanirimSiz istemediğiniz sürece tabiki yapmayın
Etraf sonra kayboluyor ortadan, bebeyle ortda kalıyorsunuz.O dogur ben bakarm diyen es dost hikaye
Zaten kafada takıntı yaptıkca istesenizde olmuyor.
Atın kafadan
Akısına bırakın.
guzelce soyle bence ben anneme soyledim. sen sorunra stres oluyorum stres de engel dedim.. sormamaya calsiiyor. onlari da sikan ortamlarda sorulmasi sagdan soldan torun bebek haberleri duymalari bizim adimiza stres oluyorlar.. bi ara millet sinavlara girdi kadinlar gunlerde birbirine sordu oss den seninki kac puan aldi benimki su kadar aldi bizimki tipa yerlesti sonra mezun olduk sonra is buldu mu atandi mi atanmadi mi.. sonra evlendi mi evlenmedi mi simdi de onun cocugu oldu bunun olmadi sunun olmuyor mu bunun ki ikinciye oluyor.. sonu yok.. kendiniz icin yapin cocuk yapacaksaniz. psikologlar soyluyor. evliliginiz kotuye gidiyorsa duzelir diye cocuk yapmayin.. cocugum kardes istiyor diye yapmayin bu sorumluluklari ona yuklemeyin.. annem kayinvaliden istiyor diye yapmayin.. sevecek onlar bakacak olan sizsiniz..Adt oldum diyince de tühh diyo olmayacak mi yoksa diye iyice canini sıkıyor. Annem.sordukca bende strese giriyorum.canim annelerimiz benziyormuş gerçekten.
Sen de bendensin o zamanCanim nasil tahmin ettin aşırı mukemmelliyetciyim.ve herseyi stres edip büyüten biriyim.altindan kalabileceğine inanmıyorum. Çok evhamliyim.bir süru bisey
Estagfurullah insanlik haliAnladım canim.gec olunca algim zayıflamış kusura bakmacanim.siz kaç yildr evlisiniz . En iyisini yapiyorusn.ben de 4 yildr gecostrdim artik bahane bulamıyorum bu defa yaşın gececk diye herkes benden cok evham yapıyor yaşım 30 oldu
canım 6 aydır olmuyorsa zaten belki de tedavi olmanız gerekiyor olabilir.kimse istiyor diye yapmayın tabi ki ama yine de çok da büyük konuşmayın dua saatinize gelir falan.Merhaba kızlar her gördüğüm kişi hala cocuk düşünmüyor musunuz olmuyor mu vs diye soru soruyor. Aileler nezman torun sevecgz diyor.iki taraftada henüz torun yok. 2 kardeşiz kardeşim henüz küçük. Annem.özellikle her ay soruyor adet oldun mu erteleme sakin.bunaldim acikcasi. Sirf ailem torun sevsin esimin ailesi torun sevsin diye cocuk dusunmeye basladim 6 aydir deniyoruz olmuyor. Bense kendimi hic hazir hissetmedigim halde çocuk dusunuyoruz.nekadr dogru yaptıgim.siz olsaniz ne yapardiniz.4 yildr evliyim bunaldim.annem babam yaşlı torun görmeden gidecgz diyor espriyle.siz olsanız sırf aileniz cok istiyor diye düşünür müydünüz cocuk yapmayı. Esimde sırf ben istiyorum diye istiyor.cunku hisseyrum ben istedgim icin istedgini. Hoş bende zorunlu istek ama
Benimkiler cok diretiyordu dinlemedim onlari hazir olunca yaptim ben. Ama suan bile ihtiyacim oldugunda yoklar. Gecen kizdim hatta yap yap diyordunuz ne oldu bir yardiminiz dokunmuyor diye.. kimseden beklentim yok rahatim ama ikinci diye deyince kiziyorum artikCanım ikinci paragrafi anlamadim
Gerçekten bunaldim ya. Içimden gelmiyor şuan hazır hissedemiyorum. Burhandansa aileme karşı vicdan duyuyorum.cok istedikleri icin.senin ailen baskı kuruyor mu sana
Ne sinir bozucu bi milletiz yaguzelce soyle bence ben anneme soyledim. sen sorunra stres oluyorum stres de engel dedim.. sormamaya calsiiyor. onlari da sikan ortamlarda sorulmasi sagdan soldan torun bebek haberleri duymalari bizim adimiza stres oluyorlar.. bi ara millet sinavlara girdi kadinlar gunlerde birbirine sordu oss den seninki kac puan aldi benimki su kadar aldi bizimki tipa yerlesti sonra mezun olduk sonra is buldu mu atandi mi atanmadi mi.. sonra evlendi mi evlenmedi mi simdi de onun cocugu oldu bunun olmadi sunun olmuyor mu bunun ki ikinciye oluyor.. sonu yok.. kendiniz icin yapin cocuk yapacaksaniz. psikologlar soyluyor. evliliginiz kotuye gidiyorsa duzelir diye cocuk yapmayin.. cocugum kardes istiyor diye yapmayin bu sorumluluklari ona yuklemeyin.. annem kayinvaliden istiyor diye yapmayin.. sevecek onlar bakacak olan sizsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?