Sart mi?

Arkadaşım vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek amacınız varsa tabiki de evlat sahibi olun. Ama nineler torun istiyor diye, elalem konuşuyor diye, falanca doğurdu benim neyim eksik diye, kısır demesinler diye evlat sahibi olmayın.

Istersen birde "su su günlerdede seks yaptik annecim, ama bak yine regl oldum" de.

Yani niye annene özel bilgi veriyorsun ki? Kv'de yapsa ayip olur, anne yapinca normalmi oluyor?

Baskalari istiyor diye bebek yapilmaz. O resmen "ben en agir lohusa depresyonu yasamak istiyorum" diye bas bas bagirmaktir, istemktir. Cocuk çok agir bir sorumluluk. Hormonlari, uykusuzlugu, sürekli endise, doydumu, üsüyormu,..

Kesin ve net olun ve "biz istemiyoruz" daha deyin. Bir dahada ne zaman regl oldugunu annene anlatma.

Kimse için çocuk yapılmaz tabi ama.Ben yeni evlisiniz sandım.4 yıldır evliymişsiniz zaten evliliğin tadını çıkarmışınızıdr

Aynen kestirip atacam

Zaten oyuzden erteliyoruz maddi manevi hazır olamaknicin canim

Hazır değilsen yapma diyeceğim de, neye göre hazır olunuyor bir anne olarak henüz bunu anlamış değilim
Sadece çocuk bakmak sabır işi, sorumluluk işi.
Hiç bitmeyen bir panik ve endişe silsilesi diyebilirim.
Ama bir yandan da sonsuz bir aşk..
Yine de sen yıpranma payini da göz önüne al, öyle yap

Konuyu hortlatiyim ben de 2 senelik evliyim, kapalı bi cevredeyim yani zihin olarak, aslında artık istiyoruz ama bekledigimiz biseyler var maddi manevi, o yüzden ertelemek zorundayız çocuk konusunu, ailelerimiz bunu bildigi için sormuyor laf sokmuyor hiç ama bulunduğum bu dar cevre cok hadsiz, erkekler bile kendi aralarinda konuşur olmuş eşime söylenip duruyorlarmis, yok rızık kaygisiyla cocuk istememek Allah'ın gücüne gider, yok olmuyorsa tedavi olun vs ya gelmisiz 26 yaşımıza, tedavi olcaksak sizden mi ogrenicez bu işleri nasil bir kafa ben cok bunaldım artık, burda mecburi gorevdeyiz, cevre de sözde bize sahip çıkıp ailelerimizin uzaklığını hissettirmemek icin yakınlik gösteriyor ama bu konulara bu sekilde girmeleri beni burdan kaçırtacak yakinda

Ben 32 yasindaym bana da yap diyolar. Annem cok israrci bir kadin degildir ama arada bir soyluyor ve istiyor. Diger insanlari da hayirlisi diyip gecistiriyorum. O cocuga biz bakicaz cok buyuk bi sorumluluk. Kimse istiyor diye olacak sey degil bence.

Canim nasil tahmin ettin aşırı mukemmelliyetciyim.ve herseyi stres edip büyüten biriyim.altindan kalabileceğine inanmıyorum. Çok evhamliyim.bir süru bisey
Anne olmadan önce gerekirse psikolojik destek alıp bu yönünüzü törpülemenizi tavsiye ederim.
Mükemmeliyetçi anne-baba tarafından büyütülen bir yetişkin ve pedagoji-psikoloji eğitimi olan biri olarak yapıyorum bu yorumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…