Şartları iyi fakat ben bu işte mutsuzum :( ne yapmalıyım?

"Evine eşine çocuğuna yetemeyecek adam evlenmesin mümkünse"

bu cümledeki fikri düşünen ve söze döken bir insanın evleneceği adamda aradığı kriterin "zengin " olması gerektiğini düşünüyorum. Hayat hiç bir zaman günlük gülistanlık değil maalesef. Hiç bir şeyin garantisi yok...

O cümleyi düşünen de söze döken de benim..
Zengin olmasına gerek yok..Adam dediğin önce o sorumluluğu alacak.Karısı çalışmak zorunda olmayacak..
Kendi maaşıyla evini geçindirecek düzeyde olacak..
Çok örnekleri var hayatta evlendikten bir zaman sonra çok afedersiniz ama bi yerlerini karısına dayayarak keyfine bakan erkek örneği çok var memlekette..Bir adam karısına güvenip evlenmeyecek ben bunu bilir bunu söylerim..!
Benim eşimde senin maaşında kuruş istemiyorum der hep sen istersen eve bişey alırsın..
Ben kendi çektiğim krediyi ödüyorum (düğün için çekmiştim onu da)..Evet çok zorlanıyorum tavsiyeler istiyorum ama onun başı sıkıştığında tabiki her zaman destek olacağım.Gerekirse yine sıkıla bunala çalışacağım..

Herkesin hayata bakış açısı farklı, hayattan beklentileri farklı.

Elbette öyle. Ama konu sahibi bakamayacak adam evlenmesin diyor. Adam seviyordum bakarım demiştir elinden geleni yapmaya çalışıyordur ama illaki ben evde oturacağım diyorsa bir insan evleneceği kişinin maddi durumuna bakması gerekiyordu...
Benim ifade etmek istediğim buydu.

cnm çok yorulmuyorsun anladığım kadarıyla pek strsinde yok ve parası seni tatmin edecek miktarda bir işin var ya benim gibi mutsuz olduğun yorulduğun hergün stres içinde sana göre geç saatlere kadar çalıştığın ve asgari ücret aldığın bir işin olsaydı:31:ben bunlara sabrediyorum sende sabret borçların 9 ayda bitiyor üstelik benim gibi 2017de bitecek kredinde yok:31:

tatlım mutlaka çok zordur ama 9 ay bi şekilde idare et..
ondan sonra evininde ALLAH nasip ederde hamile kalırsan bebeğinin de tadını çıkarırsın..
akşamları eşinle çık dolaş stres atmaya bak..
işyerine gitmeden orayı aklına getirmemeye çalış..
bunu kendine bi hedef koymuş gibi hiisset ve sürekli;
bu işe 9 ay daha geleceğim ama daha sonra rahat bi ev yaşantısı beni bekliyor..
bu işe 9 ay daha geleceğim ama daha sonra rahat bi hamileleik beni bekliyor vs vs kendine öğüt ver cnm..
geçen sene bu zamanlar aynı senin gbiydim ben de okulumun bitmesi için staja başladım ama hiç sevemedim..
sürekli dualarla geçti 9 ayım.
buna katlanmalıyım okulum için diye diye avutuyordum kendimi..

cnm çok yorulmuyorsun anladığım kadarıyla pek strsinde yok ve parası seni tatmin edecek miktarda bir işin var ya benim gibi mutsuz olduğun yorulduğun hergün stres içinde sana göre geç saatlere kadar çalıştığın ve asgari ücret aldığın bir işin olsaydı:31:ben bunlara sabrediyorum sende sabret borçların 9 ayda bitiyor üstelik benim gibi 2017de bitecek kredinde yok:31:

Allah dayanma gücü ve ödeme kolaylığı versin arkadaşım..
Teşekkürler

O cümleyi düşünen de söze döken de benim..
Zengin olmasına gerek yok..Adam dediğin önce o sorumluluğu alacak.Karısı çalışmak zorunda olmayacak..
Kendi maaşıyla evini geçindirecek düzeyde olacak..[/B]
Çok örnekleri var hayatta evlendikten bir zaman sonra çok afedersiniz ama bi yerlerini karısına dayayarak keyfine bakan erkek örneği çok var memlekette..Bir adam karısına güvenip evlenmeyecek ben bunu bilir bunu söylerim..!
Benim eşimde senin maaşında kuruş istemiyorum der hep sen istersen eve bişey alırsın..
Ben kendi çektiğim krediyi ödüyorum (düğün için çekmiştim onu da)..Evet çok zorlanıyorum tavsiyeler istiyorum ama onun başı sıkıştığında tabiki her zaman destek olacağım.Gerekirse yine sıkıla bunala çalışacağım..

Sert tepki vermenize gerek yok...
Elbette erkek eşine sırtını dayasın demiyorum yanlış anlıyorsunuz. Evlenmeden önce konuştum evde oturacağım demişsiniz ne güzel eşiniz kabul etmiş. Yine aynı noktaya geldik. Renkli işaretlediğim cümlenize göre eğer eşiniz size yetmiyorsa evlenmeseydiniz çünkü erkek eşine çocuğuna yetmeli diyorsunuz. Ee siz çalışmak istemiyorsunuz evde oturmak istiyorsunuz. Çalışmak zorunda olduğunuza göre eşiniz şuan size yetmiyor yada eşiniz şuan bebeğe yetebileceğini düşünmüyor. Sizi rahat hissettirmek istiyor. Bu yüzden baskı yapmamalısınız. Ha eğer yapacak olursanız kendinizle çelişirsiniz. Çünkü eşiniz şuan maaşıyla evi geçindiremeyecek durumdaysa sizin baştan evlenmemeniz gerekiyordu.
Amacım polemik yaratmak değil. Sadece sizin cümlenizden anlaşılan bu şekilde.
Ee adam işten çıkartılsa uzun süre iş bulamazsa misal kriz patlak verdi iş yok(özel sektörde olduğunu varsayarak yazıyorum) iş bulamadı. Bu adam evine çoluğuna çocuğuna bakamıyor diyip terk mi edeceksiniz yoksa sizde iş bulamaya çalışacak mısınız ?Bir işe girip çalışacak mısınız ?

Kısaca hayatta başımıza neler gelecek bilemeyiz. Çoğu kadının evinde çoluğuna çocuğuna bakmak varken isteyerek çalıştığını sanmıyorum. Sizde eşinizin sırtına dayanmış oluyorsunuz. Tabi bu sizin şahsi fikriniz kesinlikle saygı duyuyorum..
Bana göre ihtiyaç varken çalışmamak heleki rahat bir işte çalışıyorken dert yanmakta şımarıklıktır. Bende düşüncemi söylüyorum saygı duymanızı beklerim.
Ben çalışmak zorunda olduğum için çalışıyorum ve işim beni hasta etti. Sevdiğimden mi çalışıyorum sizce ?
Hayatınızda pek zorlukla karşılaşmamış gibi görünüyorsunuz...

Selametle...

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım mutlaka çok zordur ama 9 ay bi şekilde idare et..
ondan sonra evininde ALLAH nasip ederde hamile kalırsan bebeğinin de tadını çıkarırsın..
akşamları eşinle çık dolaş stres atmaya bak..
işyerine gitmeden orayı aklına getirmemeye çalış..
bunu kendine bi hedef koymuş gibi hiisset ve sürekli;
bu işe 9 ay daha geleceğim ama daha sonra rahat bi ev yaşantısı beni bekliyor..
bu işe 9 ay daha geleceğim ama daha sonra rahat bi hamileleik beni bekliyor vs vs kendine öğüt ver cnm..
geçen sene bu zamanlar aynı senin gbiydim ben de okulumun bitmesi için staja başladım ama hiç sevemedim..
sürekli dualarla geçti 9 ayım.
buna katlanmalıyım okulum için diye diye avutuyordum kendimi..

İdare etmeye çalışıyorum
Yazdığınız telkinler çok güzel emin olun gün içinde tekrarlıycam bunları.
Rüyalarıma giriyo iş dışında düşünmemeyi başarabilsem keşke :-/
Siz atlatmışsınız sıra bende
Saygılar..

bende bır donem bu sekıldeydım cok mutsuzdum gıder gelırken her gun ılıklerım cekılıyordu sonra kısıler degıstı daha esnedım kısmen nefes alır oldum suanda 1 haftadır raporluyum hastayım rahatsızım problemlerım var keske ıyı olsaydımda ısımde olsaydım bu sekılde evde olmanının hıc ıyı yanı yok dıye dusunuyorum
bence sabretmelısın

Allah dayanma gücü ve ödeme kolaylığı versin arkadaşım..
Teşekkürler

rica ederim ve teşekkür ederim cnm:34:

kendimi sana örnek verdim ki her zaman beterin beteri vardır demen için ama ben şükrediyorum işim var ve sağlığım yerinde eminim ki benden daha kötü şartlarda çalışan bayan arkadaşlarım var:31: bazen bende isyan ediyorum geç çıkıyoruz bu paraya bu iş yapılır mı diye sonra pişman olup şükrediyorum:31:

Sert tepki vermenize gerek yok...
Elbette erkek eşine sırtını dayasın demiyorum yanlış anlıyorsunuz. Evlenmeden önce konuştum evde oturacağım demişsiniz ne güzel eşiniz kabul etmiş. Yine aynı noktaya geldik. Renkli işaretlediğim cümlenize göre eğer eşiniz size yetmiyorsa evlenmeseydiniz çünkü erkek eşine çocuğuna yetmeli diyorsunuz. Ee siz çalışmak istemiyorsunuz evde oturmak istiyorsunuz. Çalışmak zorunda olduğunuza göre eşiniz şuan size yetmiyor yada eşiniz şuan bebeğe yetebileceğini düşünmüyor. Sizi rahat hissettirmek istiyor. Bu yüzden baskı yapmamalısınız. Ha eğer yapacak olursanız kendinizle çelişirsiniz. Çünkü eşiniz şuan maaşıyla evi geçindiremeyecek durumdaysa sizin baştan evlenmemeniz gerekiyordu.
Amacım polemik yaratmak değil. Sadece sizin cümlenizden anlaşılan bu şekilde.
Ee adam işten çıkartılsa uzun süre iş bulamazsa misal kriz patlak verdi iş yok(özel sektörde olduğunu varsayarak yazıyorum) iş bulamadı. Bu adam evine çoluğuna çocuğuna bakamıyor diyip terk mi edeceksiniz yoksa sizde iş bulamaya çalışacak mısınız ?Bir işe girip çalışacak mısınız ?

Kısaca hayatta başımıza neler gelecek bilemeyiz. Çoğu kadının evinde çoluğuna çocuğuna bakmak varken isteyerek çalıştığını sanmıyorum. Sizde eşinizin sırtına dayanmış oluyorsunuz. Tabi bu sizin şahsi fikriniz kesinlikle saygı duyuyorum..
Bana göre ihtiyaç varken çalışmamak heleki rahat bir işte çalışıyorken dert yanmakta şımarıklıktır. Bende düşüncemi söylüyorum saygı duymanızı beklerim.
Ben çalışmak zorunda olduğum için çalışıyorum ve işim beni hasta etti. Sevdiğimden mi çalışıyorum sizce ?
Hayatınızda pek zorlukla karşılaşmamış gibi görünüyorsunuz...

Selametle...

Size daha önce yazdığım cevabın son kısımlarını dönüp bir daha okumanızı rica edeceğim.
Eşimin sıkıntıya düşmesi durumda benim nasıl davranacağım orada açıkça yazıyor..
Şuan çalışmaya çalışmak! benim isteğim.Eşimin beni zorlama gibi bi durumu yok.Ama işten ayrılırsam binbir zorlukla aldığımız arabamız satılacak bunu göze alamadığım için çalışıyorum.
Ben eşime güvenip sırtımı dayamayacağım da kime güveneceğim..? Gerekirse maddi gerekirse manevi her türlü arkamda olmasını isteyeceğim kişi eşimdir..! Evlilik anlayışlarımız da çok farklı sanırım..
Hayatta karşılaştığım zorlukları eski konularımı okursanız çok net görürsünüz..
Bu sıkıntımı şımarıklık olarak algılamanıza da verecek cevabım yok..

İyi Çalışmalar..

bende bır donem bu sekıldeydım cok mutsuzdum gıder gelırken her gun ılıklerım cekılıyordu sonra kısıler degıstı daha esnedım kısmen nefes alır oldum suanda 1 haftadır raporluyum hastayım rahatsızım problemlerım var keske ıyı olsaydımda ısımde olsaydım bu sekılde evde olmanının hıc ıyı yanı yok dıye dusunuyorum
bence sabretmelısın

Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim..
Sağlık olmayınca hiçbirşeyin kıymeti yoktur..Bilirim..
Yeni evlendiğim için evime eşyalarıma doyamadığım için belki böyle dolup dolup taşıyorum bilemiyorum :-/
La havle çekip durmak yok yola devam :)

Tatlım bende senin gibiyim ama hayat şartları çalışmamızı gerektiriyor.Benim birde 21 aylık kızım var hatta konuşmuyor artık tepki gösteriyor diye düşünüyoruz.Benim bir tarafta borç bir tarafta kızım var.Her sabah ayaklarım geri gide gide geliyorum işyerine ama ne yapalım daha 3 ay sabretmem gerekiyor.3 ay sonra borçlarımız hafifleyecek.Çalışmayı çok seviyorum ama kızımın psikolojisi daha önemli 3 yaşına gelene kadar da çalışmam herhalde.ALLAH yar ve yardımcımız olsun herkese sorarsan çalışma şartlarından memnun değil ama bir şekilde sıkıntılara boyun eğmek zorundayız.

Size daha önce yazdığım cevabın son kısımlarını dönüp bir daha okumanızı rica edeceğim.
Eşimin sıkıntıya düşmesi durumda benim nasıl davranacağım orada açıkça yazıyor..
Şuan çalışmaya çalışmak! benim isteğim.Eşimin beni zorlama gibi bi durumu yok.Ama işten ayrılırsam binbir zorlukla aldığımız arabamız satılacak bunu göze alamadığım için çalışıyorum.
Ben eşime güvenip sırtımı dayamayacağım da kime güveneceğim..? Gerekirse maddi gerekirse manevi her türlü arkamda olmasını isteyeceğim kişi eşimdir..! Evlilik anlayışlarımız da çok farklı sanırım..
Hayatta karşılaştığım zorlukları eski konularımı okursanız çok net görürsünüz..
Bu sıkıntımı şımarıklık olarak algılamanıza da verecek cevabım yok..

İyi Çalışmalar..

Sevgili OmurlukDegilSeyirlikOldu,

Şahsınıza şımarık demedim böyle davranan herkesin bana göre şımarık olacağını söyledim. Lütfen yazdığımı dikkatli okuyun.
Maddi manevi eşin desteği her konuda olması gerekiyor. Evliliğin kendisi tüm saydıklarınızın bütünüdür. Benim söylediğim şeyi yanlış anlıyorsunuz. " İyi günde kötü günde " deniliyor evlenilirken. Kötü günde imkan varsa erkeğe destek olunması gerektiğini söylüyorum. Nitekim siz oluyorsunuz zaten. Hatta bundan gurur duymanız gerektiğini düşünüyorum. Bir kadın olarak kendi ayaklarınızın üzerine durabilmeniz çok güzel bu hayatta bu koşullarda.
Bana göre demekki karşılaştığınız zorluklar çok fazla değil ki rahat bir işte çalışırken ölüyorum bitiyorum diyorsunuz...

ben de mutsuzum işimde, kimi zaman ağlama krizlerim tutuyor. işim çoğu işe göre rahat; ama ben kendi işimi yapmadığım için ve bana işim dışında sorulan tüüm sorulardan çok rahatsız olduğum için mutsuzum. bu işyerinin her şeyi gibiyim bazen. sekreter, teknisyen, vs vs...
ve ben de ev hayatına bayılıyorum :52:

son zamanlarda şu şekilde motive ediyorum kendimi:
sabah çıktığımda "önümde sadece geçmesi gereken 4 saat var" diyorum.
öğlen eve geliyorum. 1'e doğru, "önümde sadece geçmesi gereken ve ömrüm yeterse... 4 saat var, sonra özgürüm ve evimdeyim" diyorum. her günün sonunda da "1 gün daha geçti, Cuma'ya 1 gün daha yakınım" diyorum.
vaktimiz bizim tek sermayemizken, geçmesine sevinmek, onu dört duvar arasında mutsuz harcamak, sermayemi gereksiz yere tüketmek de çok mutsuz ediyor; acıyorum bazen geçen günlere saatlere sevinmeme. ama durum bu, ancak böyle azıcık enerji bulabiliyorum.

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 1 senedir özel bir şirkette çalışıyorum.Hiç bana göre olmayan,gün içinde dakikaları saydığım neredeyse ağlama noktalarına geldiğim bir iş.Bütün gün hiç birşey yapmadan oturuyorum ve misafir karşılıyorum bu yüzden kendimi işe yaramaz hissediyorum :(

Evleneli 4 ay oldu ve normalde çalışmaktan nefret eden bir insanım buna rağmen 5 senedir çalışıyorum :) Bugüne kadar hep sabrettim.Sabahları yataktan neredeyse ağlayarak kalkacağım o derece..! Haziran ayına kadar çalışmak zorundayım..Düğün borçlarımız var.İş değiştirmek istesem daha az bir maaşla çalışacağım biliyorum bu da bütçemizi sarsacak..Şimdi işten çıksam arabamızı satıp borçları o şekilde kapatmak zorunda kalacağız,kıyamıyorum :( Ayrıca içten içe çocuk istiyorum.Bu da şuan imkansız görünüyor maddiyat sebebiyle..

9 ay daha sabretsem hepsine ulaşacağım biliyorum ama o 9 ay nasıl geçecek bilmiyorum..İşsiz olup benim çalıştığım pozisyonda olmak isteyen çok arkadaş vardır ona da saygı duyuyorum.Şükret diyeceğinizi şimdiden duyar gibiyim..Ama ben ev hayatını evde olmayı çok seven biriyim ve bu zamana kadar hep çalışmak zorunda kaldığım için ev hanımlığını yaşamaya hasretim ve artık bunu yaşamak istiyorum..

Benim gibi şartları iyi olduğu için istemediği bir işte çalışan var mı ? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Bu mutsuzluğum ister istemez eşime de yansıyor ve onu da üzüyorum :(

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

Bence 9 ay daha sabret borçlarınız falan odeyın sonra çıkarsınız ışten..Arabanızı falan satmak ıcın mecbur kalmazsınız.Bence az daha dişinizi sıkın derimm :)
Ben tercıh yapcam yazıcaklarımda iş bulması garantı sayılan mesleklerden (sağlıktan bolumler) yazıcam ama benımde korkularım var bıraz :) .Birde ben cok kararsız bır ınsanım ya inşallah ılerde pişman olmammm

"Evleneli 4 ay oldu ve normalde çalışmaktan nefret eden bir insanım buna rağmen 5 senedir çalışıyorum " demişsin ve sonrada "balayından geldim hemen işe başladım evime, eşyalarıma doyamadım belki de ondan demişsin" sen çalışmayı sevmeyen bi insansın ve çalışmak istemiyorsun ama bilmediğin bir şey var herkes işinden çok memnun, sabahları koşarak gidiyor değil

İdare etmeye çalışıyorum
Yazdığınız telkinler çok güzel emin olun gün içinde tekrarlıycam bunları.
Rüyalarıma giriyo iş dışında düşünmemeyi başarabilsem keşke :-/
Siz atlatmışsınız sıra bende
Saygılar..

hatta 6 ay sonra bebek çalışmalarına başlayıp kalan 3 ayı eğlenceli ve merakla geçirbilirsiniz :34:

Back
X