Satış sözleşmesi iptali

cunkuneden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.393
Puanlar
83
Arkadaşlar selam, yeni eve taşınıyorum ve toplu bir mobilya alışverişi yapacağım ya da yaptım mı demeliyim..
cumartesi günü bilinen büyük bi mobilya mağazasından ürünler beğendim, o kadar yorgunum ki bu taşınma sürecinde hem bedenen hem zihnen.. tamam diyip, görevli satış elamanı ile anlaştık ve satıl sözleşmesi imzanladı. Ben kendi adıma imzaladım, personel adını yazmış imza yerine neyse.. ancak patron bugün yok, siparişleri de ancak pazartesi girebiliriz dedi, ben de bazı renkler konusunda kararsız kalmıştım zaten, pazartesi görüşürüz o halde diyerek çıktım..
Ama işte içime sinmeyen çok şey olduğunu farkettim iki gündür, iptal etmek istiyorum evet onları zor durumda birakacak bi durum yok ama sözleşme var işte (arada kalmıştım keşke imzalamasaydım biliyorum da huyumu). Acaba yarın görüşsem iptal ederler mi? Normalde dediğim gibi satışlar girilmedi bile daha ama işte aşina olmadığım bir şehir falan sorun çıkarırlr mı diye de endişe ediyorum? Misal ellerindeki nüshayı iptal ettirmeliyim değil mi? Yani uzun vadede başıma iş açmak falan da istemiyorum bilmiyorum aklıma takıldı 🙄

Mobilyada mağazadan alınmışsa cayma hakkı yok diye biliyorum ben.

Gemini şöyle yazdı: Mobilya sözleşmesini iptal etmek için aldığınız yere bakın. İnternetten aldıysanız 14 gün içinde cezasız cayma hakkınız vardır. Mağazadan aldıysanız kanuni cayma hakkı yoktur. Ürün hatalı ise iptal edebilirsiniz. Hatalı değilse satıcının onayı veya sözleşme cezası gerekir

Mağazadan Yapılan Alışverişler İçin

• Mağazadan yüz yüze yapılan satışlarda kanunen 14 günlük cayma hakkı yoktur.
  • Satışı iptal etmek için mağaza ile görüşmeniz gerekir.
  • Satıcı, sözleşmede yazan bir cayma bedeli (kesinti) talep edebilir.

İçinize sinmeyen şeyler çözülebilir şeyler ise orayla görüşüp halledebilirsiniz.
Eğer iptal edecekseniz yarın sabah erkenden gidin görüşün zaten sipariş girilmemiş.
teşekkür ederim, yani genel olarak sanki değiştirilecek şeyler de değil gibi. Teslimat süresi kısa diye tav oldum biraz sanırım, sorun çıkarmadan iptal ederler umarım..🤞🏼

Mobilyada mağazadan alınmışsa cayma hakkı yok diye biliyorum ben.

Gemini şöyle yazdı: Mobilya sözleşmesini iptal etmek için aldığınız yere bakın. İnternetten aldıysanız 14 gün içinde cezasız cayma hakkınız vardır. Mağazadan aldıysanız kanuni cayma hakkı yoktur. Ürün hatalı ise iptal edebilirsiniz. Hatalı değilse satıcının onayı veya sözleşme cezası gerekir

Mağazadan Yapılan Alışverişler İçin

• Mağazadan yüz yüze yapılan satışlarda kanunen 14 günlük cayma hakkı yoktur.
  • Satışı iptal etmek için mağaza ile görüşmeniz gerekir.
  • Satıcı, sözleşmede yazan bir cayma bedeli (kesinti) talep edebilir.
Evet ben de böyle duydum, açıkçası esnafın insafına kalmış gibi konu, bu bile itici işte..🥲

Keşke marka da verseydim fikirlerinizi alırdım aslında? Bilmiyorum sakıncası var mı marka ismi vermemin ama???

Renk değişimi yapacaksanız sorun etmezler bence. Tamamen iptal edecekseniz sorun olabilir. Ama onda bile siparişi üretime pazartesi göndereceklerse anlayış gösterebilirler.

Arkadaşlar selam, yeni eve taşınıyorum ve toplu bir mobilya alışverişi yapacağım ya da yaptım mı demeliyim..
cumartesi günü bilinen büyük bi mobilya mağazasından ürünler beğendim, o kadar yorgunum ki bu taşınma sürecinde hem bedenen hem zihnen.. tamam diyip, görevli satış elamanı ile anlaştık ve satıl sözleşmesi imzanladı. Ben kendi adıma imzaladım, personel adını yazmış imza yerine neyse.. ancak patron bugün yok, siparişleri de ancak pazartesi girebiliriz dedi, ben de bazı renkler konusunda kararsız kalmıştım zaten, pazartesi görüşürüz o halde diyerek çıktım..
Ama işte içime sinmeyen çok şey olduğunu farkettim iki gündür, iptal etmek istiyorum evet onları zor durumda birakacak bi durum yok ama sözleşme var işte (arada kalmıştım keşke imzalamasaydım biliyorum da huyumu). Acaba yarın görüşsem iptal ederler mi? Normalde dediğim gibi satışlar girilmedi bile daha ama işte aşina olmadığım bir şehir falan sorun çıkarırlr mı diye de endişe ediyorum? Misal ellerindeki nüshayı iptal ettirmeliyim değil mi? Yani uzun vadede başıma iş açmak falan da istemiyorum bilmiyorum aklıma takıldı 🙄
Siparis daha girilmediyse sorun cikmaz, rahat olun.

Back
X