- Konu Sahibi broflovski
bugun insanliga dair umudum yok oldu..facebookta bir komedi grubunu begenmistim cok orijinal esprileri tespitleri vs filan vardi fakat bugun sayfadan beklenmeyecek sekilde bir fotograf paylasilmis...afganistanda olen bir abd askerinin fotografi ve fotografin yaninda iki yasinda bir cocuk...fotografya yazan su:babasi afganistanda savasirken oldu,cocuk babasinin fotografinin yanindan ayrilmiyor...burasi safkan ameeikalilarin oldugu bir sayfa ve sooyle bir yorum vardi "bu ulkelerin bazilarini yerin dibine gecirmeliyiz" askeri kahraman ilan etmisler gaza glmisler cocuga da uulmekle yetinmisler..ben de onu yazana "sorulmasi gereken soru babasinin afganistanda ne isinin oldugu,malesef yanlisa daha buyuk yanlisla cevap veren ve dunyanin geri kalanini baski ve kontrol altinda tutmaya calisan hukumet siddet ve korku politikasini birakip dunya barisina odaklanirsa gozu yasli cocuklar olmaz" diye yazdim amacim tamamen ortadoguyu yerle bir etmeyi dusunen bir amerikaliyi barisa davet etmekti...bunun uzerine bi tanesi "bazi durumlarda savas baris diye vaaz ermek yerine ceneni kapatman gerekir " demis ama kufurlu..ordan baskalari saldirmis bir kisi bile barisi onemsememis,yaygin dusunce onlarinhangi ulkeye ne sekilde zarar verdigini tartismayip sanalda yetim cocuga ahlanip vahlanarak uzerlerinden yuku atip vicdan rahatlatmak ve diger ulkeleri yerle bir etmeye bahane aramak..gozlerime inanamadim kizlar,ulkemizde sevgi kelebegi olan insanlar megerse ne zalimliller gizliyormus kalplerinde..soyledikleri lafa uzulmedim barisa olan inancimi yitirdim,ellerine firsat gecse beni ve baska ulkeden insanlari gozlerini kirpmadan oldureceklerini gordugum icin canim yandi..boyle hukumetler varken kendimi ailemi dogacak cocuklarimi guvende hissetmiyorum...insanlar ne zaman bu kadar aciasiz oldu?ne zaman baska irktan cocuklari aglatmayi dusunur oldu insanoglu?icim aciyor..evlerimiz arabarimiz buzdolabimizdaki yiyecekler o kadar bos ki...duvar yikildiginda yecucler ecucler gibi ususeceklerini dusundugumde keyif alamiyorum hayattan,bitsin artik savaslar,insanin insani kirmasi,ne zaman bozulacak duzen?ortadogu kan agliyor,dualarimiz da mi kabul olmuyor artik..bitsin artik bu eziyet ceksinler ellerini artik,dayanamiyorum artik,bu ay ekmegimizi kazansak yeter diyoruz,sonraki ay savas glirse ne yapacagiz?icimi dokmek istedim..