Savcılığa Nasıl Başvurulur?

Frizya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2011
334
0
46
Konya
Kızlar bu konu hakkında daha bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim?

Daha onceki konumu okuyan arkadaslar hatırlar
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/552268-nasil-olacak-is.html

işler çığırından çıktı artık kızlar, beni yine tartaklamaya kalktı sokak ortasında elinden zor kurtuldum
bela olucam basına deyip durdu olmaya basladı da
iş yerime gidip patronumla konusmus beni işten cıkarması için ve ağır laflar etmiş
Frizya sizin için böyle böyle diyordu falan diye atıp tutmus işten cıkarsınlar diye
bana da sürekli tehdit mesajları atıyor telefonumu kapatıyorum bazen üst üste aradıgında
tehdit içerikli sesli mesajda bırakmıs telesekretere telefon kapalıyken

ben nasıl şikayet edebilirim kızlar?
ilgili merci nedir? bu işlerden hiç anlamam bugune kadar 1 kez bile karakola yolum düşmemiştir böyle şeylerle hiç ugrasmamıstım
benim polise mi gitmem lazım yada savcılıga şikayet etmem için once nereye gitmem gerekir?
yardımcı olun kızlar, korkmaya basladım artık :14:

telefon mesajları ve telesekretere bırakılan mesajlarla şikayetçi olsam işlem yapılır mı

Son düzenleme:
evet bunun için önceden karakola yolunuzun düşmesi gerekmıyor.

bir dilekçeyle halledersiniz..gerek görülürse dava acılır.

çok kolay
savcılığa gidip o kişinin rahatsız ettiğini söyleyeceksin
şikayet dilekçesi açılacak

tamam boyle yapacagımda siz daha once bu tür bir şikayette bulundunuz mu?
savcılıga gidip benim böyle bir şikayetim var diye kimle görüşeceğim
işlemi ne zaman devreye girer :(
birde kanıt olarak telefon mesajları ne kadar etkili olur?

savcılıktan bişey cıkmazsa sen beni savcılıgıma mı şikayet ettin diye iyice üstüme gelirse diye korkuyorum
koruma talep etsem kabul olur mu olmaz mı nasıl oluyor bu işler :14:

Son düzenleme:
tamam boyle yapacagımda siz daha once bu tür bir şikayette bulundunuz mu?
savcılıga gidip benim böyle bir şikayetim var diye kimle görüşeceğim
işlemi ne zaman devreye girer :(
birde kanıt olarak telefon mesajları ne kadar etkili olur?

savcılıktan bişey cıkmazsa sen beni savcılıgıma mı şikayet ettin diye iyice üstüme gelirse diye korkuyorum
koruma talep etsem kabul olur mu olmaz mı nasıl oluyor bu işler :14:

direk savcıyla görüşeceksin .
suç duyurusunda bulunacaksın
mesajlar kanıt olarak gerekirse alınıyor.

şöyle anlatayım.
1.savcılığa gidip suç duyurusunda bulunuyorsunuz.
2.savcı o kişiyi çağırıp konuşuyor.
3.maahkeme günü geliyor hakim isterse mesajlara bakıyor.

savcılıktan bişey çıkarmı ? esas karar mahkemede verilir hakime bağlı yani.

koruma talep edebilirsin (ama mesajların içeriğini ve tam olarak nasıl rahatsız ettiğine bağlı darp falan yoksa koruma vermezler)

ben daha önce böyle bir şikayette bulundum, beni surekli tehdit ediyordu birgunde mesajla edince gittim savcıya,hiçbirseyde bilmiyordum.. bir dilekce yaz getir dediler eve dondum abartmısım 5 sayfa anlattımda anlattım :) gerek yokmus okadarına tabi.. savcı dinledi delilin varmı dedi, annemide dinledi, mesajı aldı ve sonuc dava actı.. ve pislik hapis cezası aldı ama ceza uygulanmadı eger bana yaklasırsa içeri atcaklar.. cok tereddüt etmiştim ama iyiki gitmişim

seni korkuttugunu tek tek anlat, zarar vermek istediğini,psikolojinin bozuldugunu sıkıntını anlat, birde deki tv de falan cok görüyorum buraya gelmezsem basıma bişe gelir diye korktum.. bak savcı nasıl acıyor davayı

Son düzenleme:
seni korkuttugunu tek tek anlat, zarar vermek istediğini,psikolojinin bozuldugunu sıkıntını anlat, birde deki tv de falan cok görüyorum buraya gelmezsem basıma bişe gelir diye korktum.. bak savcı nasıl acıyor davayı

internette suç duyurusu dilekçesi indir
kendine göre yeniden düzenle gelen mesajların fotoğrafını çektir yada çıktısını al dilekçeye ekle
eğer varsa şahidin onuda götür gir savcılığa suç duyurusunda bulunucam de. zaten gerisini o halleder

Back
X