Merhaba kızlar.. Buraya bir kaç konu daha açmış ve yardımlarınızı istemiştim. Buraya yazmak daha doğrusu sadece yazmak ve anlatmak kendimi daha iyi hissettiriyor.. Bu zamana kadar kayınvalidem hayatımın en berbat günlerini yaşamama neden oldu, en mutlu olmam gereken zamanlarda nasıl başarıyorsa huzur kaçırmayı beni mutsuz etmeyi başardı. Yaşadıklarımdan, hayal kırıklıklarından ve kırgınlıklardan dolayı "anne" diye seslenmek "anne" demek içimden gelmiyor ve demiyorumda. Bu şekilde davranmak beni saygısız bir gelin mi yapar ki? sadece anne demiyorum siz diye hitap ediyorum. Akşam eşime ben bu saygısızlıkları hak edecek ne yaptım diyor? ben bunları hak etmedim. yaptığım tek şey "anne" dememek ve arada sırada beni iyice sinir edince bir kaç kez ters cevap verdim o kadar.. bana neler yaşattığının farkında bile değil ya da yaptıklarını gayet bilinçli ve isteyerek yaptığı için pişmanlık duymuyor. Eşime de diyorum annen yaptıklarından ötürü pişman olsun, benden yaşattıkları için özür dilesin, bizim huzurumuzu bozmaya çalışmasın, benim ile inatlaşmaktan ve bu konu hakkında üstelemekten vazgeçsin o zaman anne diyeceğim.. eşimde yaşadıklarımdan ötürü bana hak veriyor ama o da annesine anne dememi istiyor.. Eşim annesine sürekli zamana bırak zamanla düzelecek demesine rağmen üstelemekten vazgeçmiyor.. istemeyerek de olsa anne mi demek lazım yoksa onun hatalarını fark etmesini beklemek mi en doğrusu..