saygısız bir gelin miyim ki?=(

ya arkadaşım biz kk bayanları olarak, eşimizin annesine çok hakettiği için mi anne diyoruz, mecburen öyle hitap edilmesi gerek, ama siz bu konuyu neden bu kadar büyütüpte kronik bir yara hale getirmissiniz

bana yaşattıklarından sonra ona anne diye hitap etmek çok ağrıma ve zoruma gidiyor.. özellikle de eşime bu konu yüzünden baskı ve duygu sömürüsü yapması hiç hoşuma gitmiyor.. belki de yaşanılanlar beni çok yıprattı ve bu kadar çok abartıyorumdur bilemiyorum. tek bildiğim artık dayanacak gücümün kalmadığı.. sadece huzur istiyorum o kadar..

Bakınız Anne diyemiyorsak (bende demedim hiç) mutlak sebebi vardır altında..

bi soğukluk, yaşanmış olan bişi,sorun vs.

benimki öleydi..

sorunlar yaşadık ilk başta (şuanda da görüşmüyorum zaten) ve ben aniden soğudum dilimin ucuylada olsa ilk evlendiğimde diyordum çat pat sonra tamamen kestim demeyi..
eşim hatta o dönemler niye demiyorsun diceksin felan demişti..
bu zorla olmuyor içimden demek gelmedi hiç..

yanii altında mutlaka bişe yatıyor sorun olmasa insan dolu dolu anneee der bence..

İçinden gelerek anne denmesi için o insanın gerçekten anneniz olması lazım bana göre...
Ama değil.
Ve biz, Türk toplumuyuz. Erkekler ne bekler eşlerinden: Annelerini onlar kadar sevmelerini.
Hayır bu mümkün değil.
İyilikle uyarsa bile yeri gelir o laf size dokunur.
Kendi annenizin lafları bile yeri gelince dokunurken aranızda kan bağı olmayan birinin lafı uyarısı dokunmaz mı?
Mümkün değil dokunmaması.
Demem o ki sevmek zorunda değilsiniz ama saygı belirtisi olarak ona yapmacık da olsa anne deyin.
İçinizden gelmese bile rol yapın 2-3 saatlik idare edin cevap vermeyin.
Bununla belki 2-3 saat kendiniz gibi olmayacaksınız ama ya sonrası?
Eşsiz bir mutluluk ve rahatlık olacak.
Bizim gelin beni kabullendi diyecek içi rahat edecek belki pişman olacak size yaklaşıp yanlışlarını anlatacak.
Hadi diyelim gene kaynanalık yapmaya devam ediyor, o zaman elinizde 'ben anneni kabullendim ama o kabullenmedi.' diyebileceksiniz eşinize.
Bu dediklerimi es geçmeyin. Uygulayın...

Maşallah ya öyle güzel akıllar veriliyor ki mutsuzluğun reçetesi yazın kk nın bu gelinlerinin yorumları çıksın.Bi kere herkes artık evlendikten sonra iki tane öz annesi olduğunu kabul etmeli.Annemizle tartışınca 'Kızlaaaaaarrr anneme anne demeyeceğim artık!'^diye konu açılmazken kaynana için neden açılıyor anlamıyorum? Onlarda artık annedir.Biraz saygı öğrenin bence.Buradaki kadınların yüzde 90 ınana bu konuları sorarsanız boşanırsınız bence.Ne demişler kılavuzu karga olanın burnu b. tan çıkmaz!!!

Maşallah ya öyle güzel akıllar veriliyor ki mutsuzluğun reçetesi yazın kk nın bu gelinlerinin yorumları çıksın.Bi kere herkes artık evlendikten sonra iki tane öz annesi olduğunu kabul etmeli.Annemizle tartışınca 'Kızlaaaaaarrr anneme anne demeyeceğim artık!'^diye konu açılmazken kaynana için neden açılıyor anlamıyorum? Onlarda artık annedir.Biraz saygı öğrenin bence.Buradaki kadınların yüzde 90 ınana bu konuları sorarsanız boşanırsınız bence.Ne demişler kılavuzu karga olanın burnu b. tan çıkmaz!!!

birisi boşan mı dedi?
anne ne demek sözlük anlamını okuyalım hepberaber..
__dünyaya çocuğunu getiren kadındır..
kaynanaya anne demek mecazi dir..
isteyen der istemeyen demezz siz ANNECİM diyin olur mu..

kılavuz felan ne biçim bir söylemdir.

kimsenin kılavuzluğa ihtiyacı yok! kız dertleşmek için yazmış.

bu aralar konuları bulandırmak, ortalık germek moda oldu:51:

İçinden gelerek anne denmesi için o insanın gerçekten anneniz olması lazım bana göre...
Ama değil.
Ve biz, Türk toplumuyuz. Erkekler ne bekler eşlerinden: Annelerini onlar kadar sevmelerini.
Hayır bu mümkün değil.
İyilikle uyarsa bile yeri gelir o laf size dokunur.
Kendi annenizin lafları bile yeri gelince dokunurken aranızda kan bağı olmayan birinin lafı uyarısı dokunmaz mı?
Mümkün değil dokunmaması.
Demem o ki sevmek zorunda değilsiniz ama saygı belirtisi olarak ona yapmacık da olsa anne deyin.
İçinizden gelmese bile rol yapın 2-3 saatlik idare edin cevap vermeyin.
Eşsiz bir mutluluk ve rahatlık olacak.
Bizim gelin beni kabullendi diyecek içi rahat edecek belki pişman olacak size yaklaşıp yanlışlarını anlatacak.
Hadi diyelim gene kaynanalık yapmaya devam ediyor, o zaman elinizde 'ben anneni kabullendim ama o kabullenmedi.' diyebileceksiniz eşinize.
Bu dediklerimi es geçmeyin. Uygulayın...

hayyal dorun dıyosun bu dedıklerını ben kendı kayınvalıdeme uyguladım özellıkle İçinizden gelmese bile rol yapın 2-3 saatlik idare edin cevap vermeyin.
sıkları tutmadı cunku kayınvalıdem onlara haftada 1 gıdıyoruz dıye kıyametı koparttı ve mesafelı davranmamdan rahatsız oldugunu bagırarak cıngenevari anlattmaya basladı.
saygım var ama sevmıyorum kendısını ayrıca samımı dawranırsam tepeme cıkcak baskılarını banada uyguluycak suraya gel buraya gıut dıycek yapmak zorunda kalcam. istedıgı yapılmayınca kafayı yiyor. sımdıde facede bana laf sokan sözler paylasmakta 1 bucuk aydır görusmuyoruz kendısıyle . Evinden kovdu bızı

ben esimin babasina asla baba demedim, amca diye hitab ederim,, ederdim daha dogrsu esimin ailesiyle kontagimi kestim cunku görgusuzluklerine tahammul edemiyorum, hareketleri ve terbiyesizliklerinden dolayi esimden sogumaya basladim onlardan diye, kabul edilmeyecek seyler yaptilar. kontagim oldugu zamanlar asla baba demedim cunku baba demem icin bir baba gibi davranmasi gerekirdi, inanin baba gibi göremedigim icin asla baba demedim demem!

Tercih meselesidir bu canım .. Bende kayınvalideme anne diyemiyorum .. kendısıne de acıkladım bunun nedenini..
Sağolsun o da birşey demiyor .. bu bizi saygısız yapmaz ,arada mesafe bırakmak her zaman en güzeli..mümkün mertebe hitapsız konusmaya calıs..

Yıllardır anne dedıgın kısı dısında bırı cıkıyor ve ona anne demek zorunda kalıyorsun evet cok zor bısy hele sevmıyosan cok cok zor bısy bende ılk söyledıgmde cok zorlanmıstım sımdı dedım dıyorum da ne oldu sımdıde dızının dıbınden ayrılmayalım ıstıyor mesafelı davranıyorum ama mesafelı davranmama da karısıyor saygılı dawrandıgıma dua etmelı bence saygısız deılsın ama yapmacık olmak lazımmıs benım kayınvalıdem öle dedı sordum ona hergun sana tel. edersem yapmacık olmus olurum haftada bır ararsam o gercekten ıcten gelen bısy o zaman olur dedım ama sectıgı secenek hergun ara yapmacık ol oldu ne bıcım kadın anlamadım ben

Ben de anne demem, "siz" derim genelde, yüzüne konuşuyorsam,
eğer başka birisine ne ondan bahsediyorsam kayınvalidem demem * anne derim, ya da valide hanım

eğer uzaktan seslenmek durumunda falan kalırsam tabii ki anne diye seslenirim ama ancak o kadar...

ben olsam ANNE derdim.

bunu da sırf oğlun için diyorum. lütfen bundan sonra sende oğlunu seviyorsan benimle uğraşma. diye de eklerdim.

:27:

Ben de anne demem, "siz" derim genelde, yüzüne konuşuyorsam,
eğer başka birisine ne ondan bahsediyorsam kayınvalidem demem * anne derim, ya da valide hanım

eğer uzaktan seslenmek durumunda falan kalırsam tabii ki anne diye seslenirim ama ancak o kadar...

Bence sende yukardaki yazıyı uygula.Eşinle aran açılmasın...

Bence sende yukardaki yazıyı uygula.Eşinle aran açılmasın...

çok teşekkürler yardımlarınız için.. http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...n-yardim-kayinvalidem-cok-onemli-konusma.html topiğinde de uzun uzun konuştuk diğer arkadaşlarla... hala istemesem de içime sinmese de sadece eşim için anne diyeceğim.. ve bunu bir şekilde kaynanama da söyleyeceğim üstüne alınmasın diye ama onun da zamanı gelecek.. soğuk bir anne lafına çok meraklı ise bunu ona vereceğim.. bakalım eline ne geçecek? zaten ben problemin sadece bu kadar olduğuna inanmıyorum.. anne dedikten sonra da daha bir çok şey isteyecek ve o zaman artık eşimin tavırları önemli bir hal alacak.. ben elimden geldiğini yapar kenara çekilir ve olanları izlemeye başlarım.. zaman gösterecek eğriyi de doğruyu da..

çok teşekkürler yardımlarınız için.. http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...n-yardim-kayinvalidem-cok-onemli-konusma.html topiğinde de uzun uzun konuştuk diğer arkadaşlarla... hala istemesem de içime sinmese de sadece eşim için anne diyeceğim.. ve bunu bir şekilde kaynanama da söyleyeceğim üstüne alınmasın diye ama onun da zamanı gelecek.. soğuk bir anne lafına çok meraklı ise bunu ona vereceğim.. bakalım eline ne geçecek? zaten ben problemin sadece bu kadar olduğuna inanmıyorum.. anne dedikten sonra da daha bir çok şey isteyecek ve o zaman artık eşimin tavırları önemli bir hal alacak.. ben elimden geldiğini yapar kenara çekilir ve olanları izlemeye başlarım.. zaman gösterecek eğriyi de doğruyu da..

bence kayınvalidene
ben sana şunun için anne diyorum diye bir şey deme

gereksiz

mesafeli davran
o kadar yeterli herhangi bir açıklama yapma, bence tabii

Bence de mesafeli davran canım o zaten anlar içinden gelerek anne demediğini

birisi boşan mı dedi?
anne ne demek sözlük anlamını okuyalım hepberaber..
__dünyaya çocuğunu getiren kadındır..
kaynanaya anne demek mecazi dir..
isteyen der istemeyen demezz siz ANNECİM diyin olur mu..

kılavuz felan ne biçim bir söylemdir.

kimsenin kılavuzluğa ihtiyacı yok! kız dertleşmek için yazmış.

bu aralar konuları bulandırmak, ortalık germek moda oldu:51:

yazımı bir kere daha okursan boşan deniyor gibi birşey demediğimi anlarsın.Sadece bu akılları(!) alırsan boşanırsın dedim.Kılavuz olmak kötü değildir kılavuzunun karga olması kötüdür.Bu sıralar böyle bir moda olduğunu bilmiyordum demekki gerçekleri görmek söylemek moda olmuş çok sevindim:52::52::52: İlla ki doğurana anne denmez güzelim bu da ayrı mevzu tabi.Bu işler tek taraflı olmaz sütten çıkmış ak kaşık değil kimse.Kayınvalide öyle davranıyorsa karşılığında yapılmıştır birşeyler mutlaka.Ha Kayınvalide çok mu asabi hastalıklı o zamanda alttan almak senin asli vazifen.Anne demeyip de napılacak? Bİr anne deme var bir de anne demek var içinden gelmeyebilir ama demek zorundasın.Lütfen yazılanları iyi okuyun yanlış anlamlar çıkarmayın

Back
X