saygısızlık değil mi bu?

bu adamı iyi analiz et davranışlarını,huylarını bazı karekterler çekilmez hal alır evlilikte,boşanmada tez olur

Haklısınn.Daha dikkat edicem davranışlarına.zaten evliliğe hemen karar vermekten yana değilim.Uzun süreli tanımak gerek bir insanı..

Ben sevgilimin bilgisizliği ile dalga geçmedim.Dalga geçmek ayrı şeydir şaka yapmak ayrı..Kaldı ki kendisi gayet kültürlü bilgili bir insandır.Buda beni rahatsız etmez.Beni rahatsız eden davranışlarının bilgili kültürlü olmasıyla alakası yok.Yani kültürlü diye kendini beğenmiş olduğunu düşünmüyorum.Bunu düşündüren farklı şeyler

Son düzenleme:

canim Marilyn Monroe cok seviyorum bende
müthis bir güzellik
hatta kusursuz güzellik
benim avatarimdir := ))

kültür,kültür bilgi ,bilgi vs. Daha geçen hafta üniversitedeki dekanın biri hanımı ve annesi kurşunluyarak hastanelik etti alın size kültür ve bilgi

kusura bakmayın ama sapla samanı karıştırıyorsunuz,kültürlü ve bilgili olmak zarar mı verir insana,psikolojisinimi bozar yani,bu mu?nedir bu yazınızın amacı?
kültürle bilgiyle olmaz iş ki adam olmak önemli mi demek istediniz hiç anlamadım... alakasızlık ötesi.

Siz yorumunuzda, konu sahibine resmen salak kelimesini ima ettiğiniz için küçümsemek ile yaftalandınız.
Bu yaftalamak da moda oldu şu sıra bu forumda. Çok kültürlü geçinen herkesin dilinde. Siz resmen salak derken kendinizi etiketlemiyorsunuz da, ben çıkışınca mı etiketleniyorsunuz ?:)
İlginç. Ben de buna şaşırdım mesela. Kendi kültürcüğümüüün çerçevesinde. Ama tabi bu beni ilgilendirir sizi değil.
Konu sahibine yapılan yoruma niye benim cevap verdiğimi sormuşsunuz, onu da ilk mesajımda söyledim. Kültür filan bunlar mühim değil, öğrenilir. Açıp kitabı okumuşsunuz, ama bununla böbürlenmek ve akıl satmak, işte bu kesinlikle küçümsemektir. Sizin de tek yaptığınız bu, bunu algılamak için kültür değil, bir şeyleri idrak edebilme kabiliyetini gerektirir. Buna da şaşırdım ama üzülmeyin bu da beni ilgilendiriyor , sizi değil

Ha bir de ek; Madem sizi ilgilendirenlerle yakından alakalısınız, konu dışına çıkıp kimsenin bilgisini yargılamak,bu konuda sizi ilgilendirmez. Bununla ilgilenmeyin.Kendi bilgilerinizle ilgilenin. Ben de beni ilgilendirmeyenlerle ilgilenmeyeyim.

canim Marilyn Monroe cok seviyorum bende
müthis bir güzellik
hatta kusursuz güzellik
benim avatarimdir := ))

Evet canım , güzelliği tartışılamaz ama bir o kadar da güzel ve kırılgan bir kalbi vaaar :)

Belki de erkek arkadaşın senin bu "ezik" diye hitap ettiğin şakalarına baştan beridir sinirleniyor içleriyordu ama ağzınızın tadı bozulmasın diye geçiştiriyordu, olabilir mi? olabilir bence. Bu sefer yaptığında patlamış. Erkek arkadaşının tepkisi senin öyle çok da şaşırıp sinirlenmeni gerektirecek bir tepki değil açıkçası. Ben de erkek arkadaşımla değil ama sevdiğim başka bir insanla aynı şeyleri yaşamıştım ve de aynı erkek arkadaşının verdiği tepkiyi vermiştim en sonunda. Tek taraflı düşünme, şaka yaptın diye her sözünü kaldırmasını da bekleme.

Nostradamus ve bu konudan sonra tarih bilgimi gözden geçirmeye karar verdim ki ezik,salak ya da cahilin ötesi konumuna düşmemek için.nerden ne geleceği belli olmuyor yani...bir de 'aaa nası bilmessin ya çok acayipmiş'diyen modeller vardır hayatta çok tatlıdırlar bayılıyorum herşeyi bilen insanlara...

Ne kadar konu dışına çıkılmış. Patrona halil isyanının lale devriyle ilişkisini ben de bilmiyorum ben de mat. öğr okuyorum daha 2. sınıfım. Ama benim de hayatını bilmediğim bilim adamı yoktur tüm matematikçilerin hayatını bilirim. Bu iş biraz ilgi meselesi. Ama neymiş kpssde işime yarayacakmış öğreniriz o zaman. Herkes aynı şeyi yapmıyor mu açarız test kitaplarını çözeriz çatır çatır. İşime yarayan bilgiye sonuna kadar açığım sanırım konu sahibi de bu yönde düşünüyor. Neyse gelelim asıl meseleye; kimseye ama kimseye bu kocanda olsa ezik, mal, salak vs şaka dahi olsa söylenmemeli... Aradaki saygı işte böyle kaybediliyor. Sen iyi niyetinle şaka yaparsın ama karşındaki bir an sinirlenir cevabını verir. Dönülmez bir hal alır ilişkiniz. O sana salak dedi özür de dilemiyor. Eee nolucak şimdi ilişkine devam mı ediceksin sana o kelimeyi kullandığı halde. Resmen kabul etmiş oluyorsun bu durumda. Keşke hiç şaka dahi yapmasaydın güzelim.

İyi de sen de ona ezik demişsin peki buna ne demeli.

Yoksa ezik kelimesi senin lügatında övgü anlamına mı geliyor.

öncelikle yorumun için teşekkür ederim.Benim anlatmak istediğimde buydu.Herkes herşeyi bilmek zorunda değil.Ama branşınla ilgili birşeyi bilmezsin.Bu ayıp kabul edilebilir.Ama ben onu da kınamam insanlık halidir.Kimseyede nasıl bilmezsin biliceksin vs. diye yorum yapmam.Ozaman biz öğrencilerimize anllattığımız konudan sonra , konuylu ilgili soru çözemeyince nasıl çözemezsin anlattım vs. diye çıkışmamız mı gerekiyor? Mesela şu çok kültürlü geçinip yorum yapanlar şuan elinin altında int. olmasa yüzyüze karşılatığımızda aynı kültürlülüğünü sürdürebilecek mi çok merak ediyorum..Bana göre zaten kültürlü , kendini geliştirmiş , belirli bir olgunluk seviyesine sahip , hoşgörülü bir insan (nasıl bilmezsin diyen arkadaşlara itafen söylüyorum) burada gelipte yorumla bunu herkes bilir sen nasıl bilmezsin vs. diye yorum yapmaz.Yapsa yapsa şu şekilde yorum yapar , lisede işlenir bu konu ''aklınızda kalmamış demek ki.Halbuki çok önemlidir.'' der bu şekilde görüş belirtir.

Sen nasıl bilmezsin öğretmensin birde herkes biliyor bunu diye yorum yapmaz.

Ha böyle genelleme yapıp konuşan arkadaşlar habertürkte pakize suda nın programını izlerlerse ne kadar çok insanın çok basit sorulara bile cevap veremediğini , yanlış cevap verdiğini görürler.Umarım ozaman yaptıkları genellemenin ne boyutta olduğunu anlarlar.

İyi de sen de ona ezik demişsin peki buna ne demeli.

Yoksa ezik kelimesi senin lügatında övgü anlamına mı geliyor.

bu kelimeyi neden söylediğimi açıkladım arkadaşım.önceki yazılarda var eğer okursan niye öyle dediğimi anlayabilirsin..

Canım benim ezik demem den rahatsız olamaz çünkü bu kelimeyi ilk kullanan o.Ayrıca bu olay yaşandı bitti adam halen bana karşı olmasada başka birşeye sinirlendiğinde argo sözcükler kullanıyor buda benim sinirimi bozuyor her kullandığında da uyarıyorumm.onada anlattım bu durumu rahatsız olduğumu vs. oda diyor ki sende benim rahatsız olduğum şeyleri yapıyorsun ben birşey diyor muyum.ben rahat bir adamın hep sıkıcam mı kendimi senin yanında diyor.

bu kelimeyi neden söylediğimi açıkladım arkadaşım.önceki yazılarda var eğer okursan niye öyle dediğimi anlayabilirsin..

Yazdıklarını okudum zaten ama açıklaman bana saçma geldi.

Şimdi sen ona ezik deyince şaka oluyor o sana salak deyince hakaret oluyor.

Bunun kararını kim veriyor.Demek ki ezik kelimesini şaka olarak algılamıyormuş, ya da o da sana küçük bir şaka yapmış.

Ezik kelimesinin şaka olarak ilk kullanan kendisidir.Sonra ben kullandım.Yani o kullanırken şaka ben kullanırken ciddi algılama gibi bir hakkı yok.Dediği kelimeyide öylesine söylediğini şaka yaptığını güldüğünü söylüyor.Fakat orda gayet ciddi laf soktu bana.Bu durumuda kendisiyle konuştum çözemedim ne o özür diledi ne ben.Konu öyle kaldı.

Ya istenmeyen bir şey yaşanmış olmuş bir kere boşverin 3 günlük dünya takılmayın bu kadar ilişkinizin tadını çıkarın tabi gerçekten seviyorsanız eğer..

ikiniz de hatalısınız bence

ezik demekle sen şaka yapmış olduğunu söylüyorsun , o da salak demekle şaka yapmıştır belki olmaz mı ?

bence kaba saba tabirler her ne sebeple olursa olsun hiç hoş değil ilişkileri yıpratmaktan başka ne işe yarar ki?

işte maalesef her şeyden önce okuduğunu anlayabilmek geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…