- 30 Mayıs 2011
- 1.544
- 469
- 163
- Konu Sahibi prettywitch
-
arkadaşım bilmemek ne zaman ayıp olmaz biliyormusun?eğer belli bir eğitim alamamışsan ama buna rağmen kendini geliştirmeye çalışıyorsan, bilmemek ayıp olmaz.ama bir matematik öğretmeni,sıralarda en az 15 yıl dirsek çürütmüş bir insan da bilsin yani,kpss ye de hazırlanıyor sanırım,öğrenmemek daha da ayıptır bu doğru ama katılıyorum.
laf dalaşı yapmak gibi bir niyetim yok,küçümsemek de değil ama farkındalık lazım,tarih bilgim benim de çok var sayılmaz,sayısal mezunuyum ben de,ama bu kadarını da biliyorum.
teşekkür ederim parmaklarını yormuşsun ama inanki amacım arkadaşa had bildirmek değildi,sadece bilmemesinin kulağa gerçekten garip geldiğini benden de duymasını istedim.yazarken "dur şuna kapasitesini göstereyim nihaha!" diye bişey demedim emin ol.öyle anlaşıldıysam üzgünüm.iyi geceler.
arkadaşım bilmemek ne zaman ayıp olmaz biliyormusun?eğer belli bir eğitim alamamışsan ama buna rağmen kendini geliştirmeye çalışıyorsan, bilmemek ayıp olmaz.ama bir matematik öğretmeni,sıralarda en az 15 yıl dirsek çürütmüş bir insan da bilsin yani,kpss ye de hazırlanıyor sanırım,öğrenmemek daha da ayıptır bu doğru ama katılıyorum.
laf dalaşı yapmak gibi bir niyetim yok,küçümsemek de değil ama farkındalık lazım,tarih bilgim benim de çok var sayılmaz,sayısal mezunuyum ben de,ama bu kadarını da biliyorum.
teşekkür ederim parmaklarını yormuşsun ama inanki amacım arkadaşa had bildirmek değildi,sadece bilmemesinin kulağa gerçekten garip geldiğini benden de duymasını istedim.yazarken "dur şuna kapasitesini göstereyim nihaha!" diye bişey demedim emin ol.öyle anlaşıldıysam üzgünüm.iyi geceler.
benmki hakaret değildi.Şakaydı.Aramızda bir şaka bunun şaka olduğunuda biliyordu.
şimdi salak der, ilerde küfür boyutuna gider. o yüzden bu tür insanlarla şakalaşmaya gelmez, çok samimide olmayacaksın bu tür nsanlarla
sizin suçunuz hi,ç mi yok.
başta suç sizin, meğer bu kadar ufak bi espriye bu kadar ağır bi kelime söylemiş, bu tür kişilere böyle şakalarda yapmasaydınız.
siz konuyu onla konuşup ben şaka yaptım derseniz, oda bende şaka yaptım o zmana der. kalakalırsınız öylece...
sevgilinin çok bilmiş olduğunu yazmışsın ya aklıma geldi
benım eskıden bır sevgılım vardı amanın nasıl bilmiş nasıl kasıntı herşeyi o biliyor ben hiçbirşey bilmiyorum...benım fıkırlerım hıç önemsenmez hep o konuşur konuşur konuşur....hep onun ıstedıkleır olur herşeyi o bilir üstelik birde bunu göstermek için kırk takla atan bir tip...naptım şutladım...
şimdiki sevgilimle aynı branştanız ikimizde öğretmeniz ama o benden mesleki anlamda daha bilgili daha profesyoneldir..1 kere bile bilmediğim birşey hakkında beni rencide etmedi sorduğum her soruyu güzel güzel açıklar bana öğretir...üstelik onunla aynı eğitimi alıp onun bildiklerini bilmem gerekirken...ağzından bir kere bile bana kötü söz çıkmadı...arada ben ona söylüyorum ama...:18:
benimki öğretmen değil mühendis ama aynen dediğin gibi çok bilmiş.herşeye bir cevap verir.kavga etsek bile kendini haklı çıkarır sen öyle yaptın diye bende böyle yaptım der.Zor bir insan..İnsanın başının etini yer derler ya aynı öylee.bir söyle bin ah işit.halbuki ilişkinin başında çok nazik davranan gayet kibar biriydi.şaşkınlığım da salak demesindn dolayı oldu.Burda arkadaşlar benim ezik dememi de göz önünde bulunduruyorlar ama adama şaka yaptım ki ben.Oda bunun şaka olduğunu gayet iyi biliyordu ama yinede sinir oldu herhalde.Çabuk siniir oluyor normalde de.Birde diyor benim gibi birini bulamassın hem kızdırıyorum hem güldürüyorum seni
Bakın hayatımda patrona halil isyanını ilk kez duydum bilmiyordum demiyorum.Bu isyanının lale devrinin sonunu getirdiği bilgisi aklımdan çıkmış.Bizim tartışmamızda o yöndeydi zaten.Sizin eğitiminiz nedir merak ettim açıkçası ? Had bildirmek konusuna gelince.Bu bilgi aklımdan çıkmış olabilir.siz sadece bu bilgiyi biliyorsunuz diye bana had bildiremezsiniz.Yazılanlara sessiz kaldım , hani bir görüştür kimseye açıklama yapmak zorunda değilim diye.Fakat bu olay konu dışıdır.Yanii siz benim neyi bilip neyi bilmediğimi sorgulayamazsınız.Benim branşım matematiktir , bu yönde bir eksiğim olursa bu benim ayıbımdır.Ama benim tarih te eksiklerim olabilir.Tarih bilgim eksiktir diyorum zaten ben.Herkesin belli başlı alanlarda eksikleri olabilir.Ozaman sizin dediğiniz şöyle birşey.Lise veya lisans mezunuysanız kaldı ki sayısal bölüm mezunuyum dediniz benimde sizin önünüze matematik sorularını getirip çözün demem gerekiyor.çözemezsenizde , nasıl bunu çözemiyorsunuz bu konuyu görmüş olmalısınız diye sizi sorgulamam mı gerek şimdi?
Ben zaten eleştiriye açık bir insanım.Fakat eleştiri yaparken kurulan cümleler bir insanın olgunluk , gelişmişlik seviyesini gösterir.
Onun tarihteki o bilgiyi bilmemesini küçümseyenlere hitaben; bir söz vardır, böylesine küçümseme modunda gezdiğinize göre siz de bunu bilmiyorsunuz ki, sürekli duyduğumuz bir cümle kalıbıdır, ben de sizlere şaşırdım doğrusu :) "BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP" demek ki tarih ilgisini çekmiyor ki öğrenmemiş. Olabilir. Size ne ? Konuyla alakası ne ? Daha konu içinde yorum yapma, esas konuyu bile kavrama beceriniz noksan, ama başkalarını küçümsemekte üstünüze yok.
Karacahil diyen arkadaşa gelince; Kara cahil, birleşik yazılmıyor canım. Cümlende de hiç virgül,nokta filan yok. Sanki her gün Patrona Halil İsyanı var da bilmiyor. Sen daha her gün konuştuğun dili yazarken hiçbir noktalama işareti kullanmamışsın. Aslında hepimizin bilmediği şeyler vardır. Ama yine de,hayatta şöyle bir kural vardır: Sen birinin açığını, başka biri de senin açığını !
Her öğretmen ve lise mezunu bilir diyen arkadaşa gelince; Ben de pek tarih bilgim yoktur. Ve ayrıca, Bir TARİH Öğretmen'inin Matematik bilgisi yoksa, Matematik Öğretmen'inin de tarih bilgisi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ diye bir şey olmaz, insanlar branşlara ayrılmazdı. Bu basketbol da iyisin diye, teniste de iyi olman gibi bir şey.
Niye tek tek sizlere cevap verdim ? Çünkü; birini küçümseyenlere karşı alerjim var.
Konu sahibine gelince; canım anladım ben seni. Sen şaka yollu takıldın ama erkek arkadaşının sesi ciddi ve sert çıkınca kırıldın anladığım kadarıyla. Bence açık açık konuş. Bir daha bana bu şekilde sert konuşamazsın de.
biz size değil konu sahibine yorum yaptık siz neden cevap verme gereği duydunuz
çok bilmişlikle kültür farklı şeylerdir
kültürlü olmak bilgili olmak ne zamandan beri suç,hata,ayıp bişey oldu da insanlar kültürlü diye ayıplanıyor,kendini beğenmiş sayılıyor,başkalarını küçümsüyor diye yaftalanıyor
patrona halil isyanını bilmemek cahillik değil bilgisizliktir ,tabi ki herkes bilmek zorunda değildir,bir öğretmen de bilmek zorunda değildir,ama en az lise mezunu herkes ama herkes bunu bilir çünkü temcit pilavı gibi sürekli önünüze gelir yine çünkü tarihte bir dönemi kapatan isyandır o yüzden çok önemlidir
hatta kazara bile unutma şansın pek olamaz çok ilginç bir dönem olduğundan hakkında hiçbir şey hatırlamasan bile en azından lalesini ve damdan düşüp ölen şairini hatırlarsın
kpssye hazırlanan biri için ise hayati önemi vardır çünkü osmanlı imparatorluğunda ilk yenilik hareketleri (özellikle kültürel ve sosyal alanda) bu dönemde başlar ,arkadaş sınava girecekse bu da bir dipnot olsun
konuyla alakasına gelince ilk başta zaten bu konuda sevgilisinin bilgisizliğiyle dalga geçmeye çalışan arkadaşın kendisi (söylediği kelimeye girmiyorum hani ona göre şaka ya) aaaahihiihhoo bak bilmiyosun işte patrona halil isyanıyla ilgiliymiş diyen konu sahibi,sonra sevgilisi arkadaşla dalga geçince (kendince) neden sorun oldu anlamadım,aynı şeyi sevgilisi yapmış işte ne var
ben kendi kültürüme eğitimime göre insanları yargılarım ,şaşırırım ,bu beni ilgilendirir sizi değil
evet bence insan kendini eğitebildiği kadar eğitmeli ,öğrenebildiği kadar öğrenmeli,öğrenmemesi de bana garip geliyor ,bu beni ilgilendirir sizi değil
had bildirmek değildi canım amacım üstte açıkladım zaten,bilmen lazımdı dedim sadece. belli başlı şeyleri bilmen lazım. mesela senin söylediğin örnekten yola çıkarsak sen bana kolay bir matematik,sayılar sorusu sorsan ama ben bilemesem bi durmazmısın şöyle "nasıl öğrenememiş şimdiye kadar" diye. bu yani.yine de canın sıkıldıysa üzgünüm.
konuyla ilgili olarak erkek arkadaşının salak demesi zaten ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?