saygısızlık değil mi bu?

prettywitch

Hakk,Vedûd,Tevvâb,Selām,
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.371
12
158
mrb. kızlaar dha geçenlerde erkek arkadaşımla ilgili bir konu açtım.Bugün bir yenisi eklenmiş bulundu.erkek arkadaşımla konuşuyorduk bir dizi başlamış tarihle ilgili onu izliyordu.Banada dediki bence bu dizinin konusu lale devri dönemleri falan.Bk bakaalım netten dedi.Baktım patrona halil İsyanı yla alakalıymış.Bende şaka yaptım ezik bilemedin diyee.oda dedi ptrona halil isyanı lale devrinin sonunu getirmiş.Blip bilmeden ezik deme.Kendinide salak konumuna düşürme dedi.

hayatımda ilk defa bir insan bana bu kelimeleri söylüyor o kadar çok sinir oldum kiii.Hiç bişey demedim telimi falanda kapattım.İnanamıyorum şuann dediklerinee.tarihimde iyi değildir.bilmiyordum yanii asıl sorun bilmemem değil zaten yanii bilmediğim için kendimi rahatsız hissetmedim herkes her konuyu bilecek diye birşey yok.Ama bu kadar saygısız konuşmasıı beni çok sinirlendirdi.Hatta bir kaç gün görüşmeyi düşünmüyorum.Salak dedi resmen yaa:47::47::47:

Ben normalde konuştuğum kelimelere çok dikkat ederimm.Asla kaba konuşmam.bana karşıda konuşulmasını istemem.hassas olduğumu bilir bu konuda şuan şok oldum.:47::47: :43::43:

mrb. kızlaar dha geçenlerde erkek arkadaşımla ilgili bir konu açtım.Bugün bir yenisi eklenmiş bulundu.erkek arkadaşımla konuşuyorduk bir dizi başlamış tarihle ilgili onu izliyordu.Banada dediki bence bu dizinin konusu lale devri dönemleri falan.Bk bakaalım netten dedi.Baktım patrona halil İsyanı yla alakalıymış.Bende şaka yaptım ezik bilemedin diyee.oda dedi ptrona halil isyanı lale devrinin sonunu getirmiş.Blip bilmeden ezik deme.Kendinide salak konumuna düşürme dedi.

hayatımda ilk defa bir insan bana bu kelimeleri söylüyor o kadar çok sinir oldum kiii.Hiç bişey demedim telimi falanda kapattım.İnanamıyorum şuann dediklerinee.tarihimde iyi değildir.bilmiyordum yanii asıl sorun bilmemem değil zaten yanii bilmediğim için kendimi rahatsız hissetmedim herkes her konuyu bilecek diye birşey yok.Ama bu kadar saygısız konuşmasıı beni çok sinirlendirdi.Hatta bir kaç gün görüşmeyi düşünmüyorum.Salak dedi resmen yaa:47::47::47:

Ben normalde konuştuğum kelimelere çok dikkat ederimm.Asla kaba konuşmam.bana karşıda konuşulmasını istemem.hassas olduğumu bilir bu konuda şuan şok oldum.:47::47: :43::43:

benim en tahmmül edemediğim şeydir böyle kaba konuşulması.artık herkes kendini salmış.bu kadar rahat konuşması bence düşündürücü.insan hoşlandığı yada bir şeyler hissettiği kişiye daha özenli konuşmalı bence.seninle böyle konuşuyorsa kimbilir arkadaş ortamında nasıl konuşuyordur.bence büyütülecek bir konu ben hemen soğurdum ağzının payını verir gönderirdim....ben böyleyim başkalrını bilemem.ayrıca sende hatalısın canım üzgünüm gücü senden almış.

Son düzenleme:
yazdığınız bilgiler doğruysa öğretmensinzi ve kafanıza taktığınız mesele bu çok şaşırdım doğrusu :44:
size göre salak demek hakaretse ona görede ezik hakaret demekki size öle demiş yada alınmak için yer aramışsınız :34:

ama sende ezik demıssın.. Hatta önce sen demıssin.özür dileyip barısın,bırbırınızı kırmayın..:34:

o da belki de benim gözlemlediğim kadarı ile ezik demenizin altında kalmamak için size o tabiri kullanmış. ama ne olursa olsun kötü söz sahibinindir kaba söz sevgili olan insanlarda da hiç uygun , hoş bir durum değildir..

yazdığınız bilgiler doğruysa öğretmensinzi ve kafanıza taktığınız mesele bu çok şaşırdım doğrusu :44:
size göre salak demek hakaretse ona görede ezik hakaret demekki size öle demiş yada alınmak için yer aramışsınız :34:

evet şuan görev yapmasamda öğretmenim..Fakat bunun konuyla ilgisi nedir? Salak demesini mazur mu görmeliydim?yukarıda da belirttiğim gibi ezik demem şakaydı oda bunu biliyordu.benim ki bir hakaret değildi.

evet şuan görev yapmasamda öğretmenim..Fakat bunun konuyla ilgisi nedir? Salak demesini mazur mu görmeliydim?yukarıda da belirttiğim gibi ezik demem şakaydı oda bunu biliyordu.benim ki bir hakaret değildi.

eğitim verebilcek birisiniz sonuçta ama bu durumda tel kapatıp bi kaç gün görüşmemek yerine oturup bu durumdan rahatsızım demeniz daha mantıklı değilmi.tabi tercih sizin. ben eğitim durumunuzu bununla bağdaştırdım :10:

keske once kendi dedigine baksan saka diyorsun ama ezikte hos bir kelime degil.ayrica cokta gereksizmis bir sakaymis.sevgilin sana hakaret etmemis kendini o konuma dusurme demis,salaksin dememis.

Selam,

siz gecen gunlerde Nostradamusu tanimiyorsunuz diye erkek arkadasiniz tarafindan elestirilen kisi misiniz? Eger oysaniz siz bu adamla cok beraber olmayin sizi inanilmaz ezer.... sizinkisi cahillik degil onun kisi cok bilmis davranmasi inanin bana... resmen bildiklerini siralamaya calisiyor seni ezik duruma dusurmek icin... bunu asla kabul etmeyin...

Saygısızlık ama karsılıklı saygısızlık bu
önce sen söylemişsin daha sonrada o söylemiş ama çok asırı büyütmeyin
konusun barısın uzatılacak bi durum yok ortada tabi ki bana göre:40::40::40::40:

biz şuan o kısmını bilmiyoruz ama bir insan bu tip bir tepki veriyorsa muhtemelen karşı tarafıtan daha önce genel kültür zeka vb konularda direkt olmasa da dolaylı bi aşağılanma hissetmiştir ve birikim olmuş sonunda böyle çıkmıştır ağzından...ben şahsen bu şekilde düşünüyorum...

kendimi sevgilinizin yerine koyuyorum;
benim sevgilim bana şaka yollu olsada ''ezik'' derse;ben,sizin sevgilinizin size ''salak'' demesine kırıldığınızdan daha çok kırılırdım(ne karışık cümle oldu :27: ))
yani şakada olsa hiç hoş bir kelime değil,kişiliğe yönelik bir aşağılamadır bu(safani bir niyetle söylemiş olsanız bile,sevgiliniz bunu anlamamış olabilir,bu nedenle tepkisi çok normal)
sizin o o kelimenize ''salak'' demeside hiç hoş değil,ayıba ayıpla karşılık vermiş.
ama telefon kapatıp,küsecek kadarda değil,özür dileyin,ondanda bir özür beklediğinizi söyleyerek barışın :16:

Son düzenleme:
canım ezik kelimesi aranızda şaka dahi olmuş olsa, o anda söylediği şeyi bilememiş olmasından sonra ezik diyorsun.. bence buna alınmış ve öyle demiş.. şakalaştığınız kelimenin önüne koyduğun cümleden kaynaklanıyor o kadar tepkili olması.. durduk yere değil ona göre.. ve bana göre de .. bence uzatma konuyu derim ben:31:

lale devrı patrona halıl ısyanı aynı tarıhler bunu bılemeyebılırsın ama sana salak demesı cırkın olmus..
bozuldugunu soyle ve bır daha laflarına dıkkat etmesını soyle.sende soyleme ama:34:
bu tarz kelımeler saygıyı bıtırıyor yawas yawas

eğitim verebilcek birisiniz sonuçta ama bu durumda tel kapatıp bi kaç gün görüşmemek yerine oturup bu durumdan rahatsızım demeniz daha mantıklı değilmi.tabi tercih sizin. ben eğitim durumunuzu bununla bağdaştırdım :10:

çünkü çok fazla kızdım.o anda kötü birşey dememek ve sakinleşmek için kapattım.Evet görüşmemeyi düşünüyorum yaptığı hatanın farkına varsın bir daha bu kadar kolay bu cmleleri kurmasın.Ve sizinde görüşlerinizi merak ettiğim için burada paylaştım.Eğitim durumuma gelince.Öğretmen olmam benim her dakika mantıklı davranmam yada olaylara soğuk kanlı yaklaşık konuşmayı denemem anlamına gelmiyor.Bende bir insanım ve her insanın tıkandığı noktalar vardır.Salak kelimesini ondan beklemediğim için son derece şaşırdım ve kızdım tepkimde bu yönde oldu.teşekkr ederim yorumunuz için.

Selam,

siz gecen gunlerde Nostradamusu tanimiyorsunuz diye erkek arkadasiniz tarafindan elestirilen kisi misiniz? Eger oysaniz siz bu adamla cok beraber olmayin sizi inanilmaz ezer.... sizinkisi cahillik degil onun kisi cok bilmis davranmasi inanin bana... resmen bildiklerini siralamaya calisiyor seni ezik duruma dusurmek icin... bunu asla kabul etmeyin...

hayır o kişi değilim o konuyu biliyorum.

Back
X