saygısızlık değil mi bu?

şaka bile olsa eşimin bana ezik bilemedin işte demesi hoşuma gitmezdi.
şaka yaparken böyle aşağılayıcı kelimeler kullanılmaz ki.
bu lafların nesi komik yada sempatik anlamadım.
sanırım pek şaka değil,
şaka yollu, kendini senden daha bilgili daha kültürlü görmemesini sağlamak istemişsin.
sana karşı öyle bir tavrı mı var bilemiyorum.
ama keşke onu ezeceğine 'aaa öyle mi.. sayende yeni bişey daha öğrendim.'
gibi takılsaydın.

Hıımm burçlarınız aslan demek,şimdi anladım bu yarış halindeliğini...allah kolaylık versinde sen bir burç uyumuna bak benim bildiğim iki aslan birlikte olamaz diye biliyorum,olsada böyle üstünlük yarışına girebilirsiniz..

bende öyle biliyorum olamaz diye ama.Sadece bu olay değil normalde de zorlanıyoruz bazen mesela ciddi olmasada tartıştığımız konular hemen hemen hergün oluyor.o üzerimde baskı kurmaya çalışıyor.Bende bundan rahatsız oluyorum.Mesela dışarıya çıkar arkadaşlarıyla.Bende nasıl geçti günün eğlendiniz mi bari derim gülerim.oda bunu yanlış anlayıp beni sorguluyor musun demeye başlıyor.çok zor yanii.:31:

öğretmensiniz ve patrona halil isyanı lale devri ilişkisini bilmiyomusunuz? a a a a diyorum sadece. hani öğretmen olmasanız amenna bilemeyebilirsiniz ama acayipmiş valla.

Ezik demişsin ama ezik duruma düşmüşsün ayy çok güldüm buna yaaa karacahillik bu olsa gerek:D

kusura bakmayın da her öğretmen ve hatta lise mezunu herkes patrona halil isyanını bilir
benim karşıma çıksa böle biri salak demesem de bi durur düşünürüm
saygı kısmına girmiyorum bile o sizin meseleniz

Onun tarihteki o bilgiyi bilmemesini küçümseyenlere hitaben; bir söz vardır, böylesine küçümseme modunda gezdiğinize göre siz de bunu bilmiyorsunuz ki, sürekli duyduğumuz bir cümle kalıbıdır, ben de sizlere şaşırdım doğrusu :) "BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP" demek ki tarih ilgisini çekmiyor ki öğrenmemiş. Olabilir. Size ne ? Konuyla alakası ne ? Daha konu içinde yorum yapma, esas konuyu bile kavrama beceriniz noksan, ama başkalarını küçümsemekte üstünüze yok.

Karacahil diyen arkadaşa gelince; Kara cahil, birleşik yazılmıyor canım. Cümlende de hiç virgül,nokta filan yok. Sanki her gün Patrona Halil İsyanı var da bilmiyor. Sen daha her gün konuştuğun dili yazarken hiçbir noktalama işareti kullanmamışsın. Aslında hepimizin bilmediği şeyler vardır. Ama yine de,hayatta şöyle bir kural vardır: Sen birinin açığını, başka biri de senin açığını !

Her öğretmen ve lise mezunu bilir diyen arkadaşa gelince; Ben de pek tarih bilgim yoktur. Ve ayrıca, Bir TARİH Öğretmen'inin Matematik bilgisi yoksa, Matematik Öğretmen'inin de tarih bilgisi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ diye bir şey olmaz, insanlar branşlara ayrılmazdı. Bu basketbol da iyisin diye, teniste de iyi olman gibi bir şey.

Niye tek tek sizlere cevap verdim ? Çünkü; birini küçümseyenlere karşı alerjim var.

Konu sahibine gelince; canım anladım ben seni. Sen şaka yollu takıldın ama erkek arkadaşının sesi ciddi ve sert çıkınca kırıldın anladığım kadarıyla. Bence açık açık konuş. Bir daha bana bu şekilde sert konuşamazsın de.

Son düzenleme:
bence çokda öenemlii deil aranızda samiyetliğinizden kaynaklanıyor ona dayalı sorun etmee bence neden kapadınız telefonunuzu muhatapmı olamk istedemediz ?

Ne kadar zamandır bu "ezik" şakasını(!!!) yapıyorsunuz bilemem, sadece arkadaşınız bu şaka(!!!)ya tahammül ediyormuş. Hoşuna gitmiyormuş anlaşılan. Sonunda bu da patlama noktası olmuş.
Eşimle beraberliğimizin 5,5. senesi (sevgililik +nişan+ evlilik süresi vs)...
çok kavgalar ettik, ama hakaret hiç olmadı. Kibar biri değildir, ama saygısız hiç değildir.
Ki eşim bana böyle "ezik" şaka(!!)sı yapsa, ona karşılık vermem. Böyle sadistçe şaka yapan biriyle konuşma gereği bile duymam.
Karşıdaki beyefendiye gelince; size hakaret etmesi şık olmamış. Ama siz başlatmışsınız. Yanlış anlamayın suçu yalnız sizde bulmuyorum. ikiniz de hatalısınız. ikinizin de hal ve tavırlarınızı gözden geçirmeniz gerekir. Sevginizin selameti adına...

bence ilişkiler belli bir saygı ve sevgi çerçevesi içinde yürütülmeli
Çünkü bu gün ezik salak deli manyak diyen yarın kimbilir bunlardan
yola çıkarak daha neler der

bende öyle biliyorum olamaz diye ama.Sadece bu olay değil normalde de zorlanıyoruz bazen mesela ciddi olmasada tartıştığımız konular hemen hemen hergün oluyor.o üzerimde baskı kurmaya çalışıyor.Bende bundan rahatsız oluyorum.Mesela dışarıya çıkar arkadaşlarıyla.Bende nasıl geçti günün eğlendiniz mi bari derim gülerim.oda bunu yanlış anlayıp beni sorguluyor musun demeye başlıyor.çok zor yanii.:31:

Aslanın zaten erkeği daha zordur,dünyanın merkezi bay bilmiş...ama iyi niyetli ve cömerttirde

Onun tarihteki o bilgiyi bilmemesini küçümseyenlere hitaben; bir söz vardır, böylesine küçümseme modunda gezdiğinize göre siz de bunu bilmiyorsunuz ki, sürekli duyduğumuz bir cümle kalıbıdır, ben de sizlere şaşırdım doğrusu :) "BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP" demek ki tarih ilgisini çekmiyor ki öğrenmemiş. Olabilir. Size ne ? Konuyla alakası ne ? Daha konu içinde yorum yapmayı, esas konuyu bile kavrama beceriniz noksan, ama başkalarını küçümsemekte üstünüze yok.

Karacahil diyen arkadaşa gelince; Kara cahil, birleşik yazılmıyor canım. Cümlende de hiç virgül,nokta filan yok. Sanki her gün Patrona Halil İsyanı var da bilmiyor. Sen daha her gün konuştuğun dili yazarken hiçbir noktalama işareti kullanmamışsın. Aslında hepimizin bilmediği şeyler vardır. Ama yine de,hayatta şöyle bir kural vardır: Sen birinin açığını, başka biri de senin açığını !

Her öğretmen ve lise mezunu bilir diyen arkadaşa gelince; Ben de pek tarih bilgim yoktur. Ve ayrıca, Bir TARİH Öğretmen'inin Matematik bilgisi yoksa, Matematik Öğretmen'inin de tarih bilgisi olmaya bilir. Eğer öyle olsaydı, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ diye bir şey olmaz, insanlar branşlara ayrılmazdı. Bu basketbol da iyisin diye, teniste de iyi olman gibi bir şey.

Niye tek tek sizlere cevap verdim ? Çünkü; birini küçümseyenlere karşı alerjim var.

Konu sahibine gelince; canım anladım ben seni. Sen şaka yollu takıldın ama erkek arkadaşının sesi ciddi ve sert çıkınca kırıldın anladığım kadarıyla. Bence açık açık konuş. Bir daha bana bu şekilde sert konuşamazsın de.

Canımm aynen dediğin gibi.Aramızda bir şakaydı.Ya yalan dünyayı izleyen herkes bu şakanın niteliğini bilir zaten.Ordan dolandı dilimize.Kendiside der mesela şakalaşırken.Bunu gerçek anlamında kullanmıyorsan olabilir.Yahu hülya avşar bile orçunun ööpüşelim mi repliğini dilene doladı.Diziyi sevenlerde şaka olarak kullanır.Yahu onu geçtim hiç mi avrupa yakası izlemediniz.burhanın konuşmasını kapmadınız.Biz kendi arkadaşlarımızla bile zamanında şakalaşırdık burhan üzerinden.buda onun gibi bişey.Yni durup dururken birbirimize ezik demeye başlamadık.Asıl sorun şu canım.ben onun yaptığı şakaları kabullenebiliyorum ama o benim şkalarımı ciddiye alıyor.Daha öncede oldu.o anda da ciddiye alacağını tahmin etmedim çnkü güldüm onu dedikten sonra.ama onun salak demesi beni çok şaşırttı.oda yaptığının yanlış olduğunun farkında ki aradı küstün mü diye sordu.

Fakat beni rahatsız eden şey yaptığının yanlış olduğunu bilmesine rağmen kabullenmemesi.Hakaret etmedim öylesine dedim demesi falan.konuşucam zaten rahatsızlık duyduğum şeyleri kendisiyle.

Onun tarihteki o bilgiyi bilmemesini küçümseyenlere hitaben; bir söz vardır, böylesine küçümseme modunda gezdiğinize göre siz de bunu bilmiyorsunuz ki, sürekli duyduğumuz bir cümle kalıbıdır, ben de sizlere şaşırdım doğrusu :) "BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP" demek ki tarih ilgisini çekmiyor ki öğrenmemiş. Olabilir. Size ne ? Konuyla alakası ne ? Daha konu içinde yorum yapma, esas konuyu bile kavrama beceriniz noksan, ama başkalarını küçümsemekte üstünüze yok.

Her öğretmen ve lise mezunu bilir diyen arkadaşa gelince; Ben de pek tarih bilgim yoktur. Ve ayrıca, Bir TARİH Öğretmen'inin Matematik bilgisi yoksa, Matematik Öğretmen'inin de tarih bilgisi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ diye bir şey olmaz, insanlar branşlara ayrılmazdı. Bu basketbol da iyisin diye, teniste de iyi olman gibi bir şey.

burası özgür bir platform. Herkes istediğini yazar. Sana ne? Senden izin mi alacağız? Ayrıca biz bilmiyormuşuz bilmem ne........ Konu sahibinin bilmediği aşikar ki yazmış. Sen nerden çıkardın ? Tarihim süperdir sana bütün tarihini kronolojisiyle sayarım. Sendeki bu eziklik psikolojisi nerden geliyor? Yoksa sende mi bilmiyorsun? Ay yazık yaaa. Nette millete laf yetiştireceğine aç 2 tarih videosu dinle. Ayrıca yazdığım yerlerin yanlış olduğunu zaten biliyorum. Zira türkçem çok iyidir. Sen bir yazdıklarına baksan.. Resmen kasmışsın kendini düzgün yazayım diye komiksin valla. Kendini ispat etmeye çalışırken rezil etmişsin. Basketbol da ayrı yazılmaz. Açığınıdan sonra ünlemgelmez zira eksiltili cümle 3 nokta gelmeli. Alıntılar tırnak içinde olmalı. Bağlaç olan da ekinden sonra virgül gelmez. Kısaca OTUR SIFIR! Sizin yazımdan anladığnız sadece nokta,virgül.1. Cümlen resmen anlatım bozukluğu. Kendince saçma bir paragraf anlayışın var. Virgül gelecek yere noktalı virgül koymuşsun. Şimdi bunları çalış ok. Benimle de ..... yarıştırma.

burası özgür bir platform. Herkes istediğini yazar. Sana ne? Senden izin mi alacağız? Ayrıca biz bilmiyormuşuz bilmem ne........ Konu sahibinin bilmediği aşikar ki yazmış. Sen nerden çıkardın ? Tarihim süperdir sana bütün tarihini kronolojisiyle sayarım. Sendeki bu eziklik psikolojisi nerden geliyor? Yoksa sende mi bilmiyorsun? Ay yazık yaaa. Nette millete laf yetiştireceğine aç 2 tarih videosu dinle. Ayrıca yazdığım yerlerin yanlış olduğunu zaten biliyorum. Zira türkçem çok iyidir. Sen bir yazdıklarına baksan.. Resmen kasmışsın kendini düzgün yazayım diye komiksin valla. Kendini ispat etmeye çalışırken rezil etmişsin. Basketbol da ayrı yazılmaz. Açığınıdan sonra ünlemgelmez zira eksiltili cümle 3 nokta gelmeli. Alıntılar tırnak içinde olmalı. Bağlaç olan da ekinden sonra virgül gelmez. Kısaca OTUR SIFIR! Sizin yazımdan anladığnız sadece nokta,virgül.1. Cümlen resmen anlatım bozukluğu. Kendince saçma bir paragraf anlayışın var. Virgül gelecek yere noktalı virgül koymuşsun. Şimdi bunları çalış ok. Benimle de ..... yarıştırma.

Gerçekten Tabula Rasa'sın :) Diyecek başka bir şeyim yok.

Canımm aynen dediğin gibi.Aramızda bir şakaydı.Ya yalan dünyayı izleyen herkes bu şakanın niteliğini bilir zaten.Ordan dolandı dilimize.Kendiside der mesela şakalaşırken.Bunu gerçek anlamında kullanmıyorsan olabilir.Yahu hülya avşar bile orçunun ööpüşelim mi repliğini dilene doladı.Diziyi sevenlerde şaka olarak kullanır.Yahu onu geçtim hiç mi avrupa yakası izlemediniz.burhanın konuşmasını kapmadınız.Biz kendi arkadaşlarımızla bile zamanında şakalaşırdık burhan üzerinden.buda onun gibi bişey.Yni durup dururken birbirimize ezik demeye başlamadık.Asıl sorun şu canım.ben onun yaptığı şakaları kabullenebiliyorum ama o benim şkalarımı ciddiye alıyor.Daha öncede oldu.o anda da ciddiye alacağını tahmin etmedim çnkü güldüm onu dedikten sonra.ama onun salak demesi beni çok şaşırttı.oda yaptığının yanlış olduğunun farkında ki aradı küstün mü diye sordu.

Fakat beni rahatsız eden şey yaptığının yanlış olduğunu bilmesine rağmen kabullenmemesi.Hakaret etmedim öylesine dedim demesi falan.konuşucam zaten rahatsızlık duyduğum şeyleri kendisiyle.

Anlıyorum canım. Burdaki yorumlarda, sana da kızmışlar ama "mimik ve tavır" çok önemlidir bir konuşmada. O yüzden senin "ezik" demeni yadırgamadım :)​

avatarından anladığım kadarıyla beynine oksijen gitmiyor kıyamam:)

Çocukluğuna veriyorum. Ve, hayatın sana tabula rasa'na biraz insanlara saygıyı doldurmasını diliyorum.

Ayrıca eklemek isterim ki , Marilyn Monroe avatarımdan çok memnunum.
Ben ona senin baktığın kötü gözle değil, hayatı boyunca "sevgi açlığı" yaşamış bir kadın olarak bakıyorum ve onu seviyorum.
Ama herkes görmek istediğini, içinde olanı görür.

Son düzenleme:
öncelikle canım şunu söylemek istiyorum bazı arkadaşlar öğretmen olduğun için herşeyi bilmen gerekiyormuş gibi sözler sarf etmişler, yanlış..hepimizin belli bir alanda eksikliklerimiz var çok doğal.. bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır ;) ilişkinize gelince birbirinize sarf ettiğiniz kelimler çok yanlış bu tarz aşağılamalar ilişkiyi zedeler daha dikkatlı olmak gerek..senin yapacağın en güzel şey sevgilinle bir güzel oturup konuşmak yoksa bu hakaretlerin ardı ardına gelir..şimdi geçmişi unut olan olmuş zaten ama bundan sonra daha dikkatlı kelimeler kullanın.. aşkım duruken, birtanem dururken, "seni seviyorum" dururken niye "salak", "ezik" gibi hoş olmayan sözler sarf edelim ki ;)) sıkma canını :ssz:

`ne ekersen onu bicersin`
sen ona ezik demissin oda alinmis salak demis,
karsilikli sakalasmayi bu kadar buyutmenin alemi yok,
sonucta sen ona ezik demeseydin oda sana durup dururken salak demeyecekti:34:

arkadaşım bilmemek ne zaman ayıp olmaz biliyormusun?eğer belli bir eğitim alamamışsan ama buna rağmen kendini geliştirmeye çalışıyorsan, bilmemek ayıp olmaz.ama bir matematik öğretmeni,sıralarda en az 15 yıl dirsek çürütmüş bir insan da bilsin yani,kpss ye de hazırlanıyor sanırım,öğrenmemek daha da ayıptır bu doğru ama katılıyorum.
laf dalaşı yapmak gibi bir niyetim yok,küçümsemek de değil ama farkındalık lazım,tarih bilgim benim de çok var sayılmaz,sayısal mezunuyum ben de,ama bu kadarını da biliyorum.

teşekkür ederim parmaklarını yormuşsun ama inanki amacım arkadaşa had bildirmek değildi,sadece bilmemesinin kulağa gerçekten garip geldiğini benden de duymasını istedim.yazarken "dur şuna kapasitesini göstereyim nihaha!" diye bişey demedim emin ol.öyle anlaşıldıysam üzgünüm.iyi geceler.

mrb. kızlaar dha geçenlerde erkek arkadaşımla ilgili bir konu açtım.Bugün bir yenisi eklenmiş bulundu.erkek arkadaşımla konuşuyorduk bir dizi başlamış tarihle ilgili onu izliyordu.Banada dediki bence bu dizinin konusu lale devri dönemleri falan.Bk bakaalım netten dedi.Baktım patrona halil İsyanı yla alakalıymış.Bende şaka yaptım ezik bilemedin diyee.oda dedi ptrona halil isyanı lale devrinin sonunu getirmiş.Blip bilmeden ezik deme.Kendinide salak konumuna düşürme dedi.

hayatımda ilk defa bir insan bana bu kelimeleri söylüyor o kadar çok sinir oldum kiii.Hiç bişey demedim telimi falanda kapattım.İnanamıyorum şuann dediklerinee.tarihimde iyi değildir.bilmiyordum yanii asıl sorun bilmemem değil zaten yanii bilmediğim için kendimi rahatsız hissetmedim herkes her konuyu bilecek diye birşey yok.Ama bu kadar saygısız konuşmasıı beni çok sinirlendirdi.Hatta bir kaç gün görüşmeyi düşünmüyorum.Salak dedi resmen yaa:47::47::47:

Ben normalde konuştuğum kelimelere çok dikkat ederimm.Asla kaba konuşmam.bana karşıda konuşulmasını istemem.hassas olduğumu bilir bu konuda şuan şok oldum.:47::47: :43::43:

Sende ona ezik diyerek pek saygılı bir konuşma yapmamışsın.İkinizinde hatası var.Ama ilk sen ona ezik dediğin için özür dilemelisin sonrasında ondanda bir özür gelir umarım.

Bana ezik dese biri bu konu için ben salak derdim. Salak konumuna düşürme gibi inceliklere falan girmezdim. Size göre 'ezik' şaka olabiliceği gibi ona görede 'salak' olabilir. -Ki bence ezik çok daha kötü. Sevgilime değil herhangi bi insana yakıştırmam.
Özür dilediğinizde muhtemelen o da dileyecektir.
Umarım halleder bi daha bu tür şakalar yapmazsınız. :ssz:

Bilip bilmeden ezik deme.Kendinide salak konumuna düşürme dedi.

Eee Adama Ezik Demişsiniz.. :ssz:
Siz Ona Söyleyince İyi de,
O Size Söyleyince Kötü mü Oldu ? :1:

Diğer Konuda Kızmıştım Sevgiline Ama Kusura Bakma, Burada Sende de Hata Var.. :31:
İkinizde Saygısızlık Etmişsiniz.. :31:

Back
X